Japan i kirsebærblomstringen

Japan i kirsebærblomstringen

Asiatisk kvinne liker å reise i Japan i løpet av vårsesongen.

Sakurafestival, Tokyo, Hakone, japanske alper, Kyoto og Osaka

Japan er på sitt aller vakreste når det er vår. Når kirsebærtrærne sørger for at både by og land fargelegges i rosa og hvitt. Skjønnhet, eleganse og symbolikk. Men her er mer: Kulturkræsj og neonlys i sterk kontrast til tidløs eleganse. Vi skal utforske, oppdage, lære, bli overrasket og imponerte. Være «lost in translation and directions» – så plutselig på sporet igjen. Et land av regler som følges til punkt og prikke, et land av pliktoppfyllelse, tradisjoner og køkultur. Et univers for kreativitet og innovative løsninger.

Vi finner et landskap og en natur som byr på mangfold og variasjon. Ruvende fjell og varme kilder. Moderne storby mot landsby. Og maten – som «foodie» er du fortapt og vil ikke hjem. Rene og uventede smaker åpenbarer seg overalt. Perfeksjon er alltid til stede. Kollektivtransporten er intet mindre enn utmerket.

Tokyo – en av verdens største byer og over 12 millioner innbyggere. Her kolliderer den moderne forbrukermentalitetens travle energi med det tradisjonelle og åndelige. Det er hektisk, men allikevel balansert, med en god porsjon østlig ro. Gateliv er nesten en egen vitenskap. Tegneserie-inspirerte kostymer i alle farger og frisyrer av en annen verden, gir uttrykkene «trendy» og «hipt» en ny mening. Harajuku og Shibuya er bydelene for mote og trender.

Hakone er en nydelig nasjonalpark som ligger like sør for Mount Fuji og ikke langt fra Tokyo. Etter noen spennende, men travle dager i storbyen, kommer hvilepulsen. Naturen briljerer her. Med elver, naturen, varme kilder og omgivelsene. En annen verden.

Kyoto viser oss hjerte og sjel av det tradisjonelle og kulturelle Japan. Her er en overflod av vakre buddhist-templer og shintohelligdommer. Ingen er like. Vakkert anlagte hager og parker pynter opp. Moderne storby med sin del av neonblinkende lys og høye bygninger. Med tradisjonsrike og vakre tehus i bakgater og sidegater til forretningsbygg og shoppingsentre. Kanskje skimter vi hvitsminkede, feminine, litt mystiske maikoer/geishaer i utsøkte og fargerike silkekimonoer som haster forbi i Gions stemningsfulle smågater.

Forbehold: Blomstring, vær og klima er ingen eksakt vitenskap. Alle data tilsier at det skal blomstre på denne tiden, og publiseres årlig i februar. Vær og temperatur råder ingen over.

(Avreisen 25. mars går fra Tokyo til Osaka. Avreisen 27. mars går fra Osaka til Tokyo).

Høydepunkter

 • Kirsebærtrærne… Finnes det et vakrere syn enn dette?
 • Det gamle Tokyo med Asakusa og det fargerike, store buddhisttempelet Senso-ji
 • Shibuya crossing – Veikrysset med stor V
 • Kyoto – ingen over, ingen ved siden
 • Tokyo og Kyoto på egen hånd til egne sysler, eller bli med på flere flotte, valgfrie utflukter
Maiko-jenter, Geisha-lærlinger i Kyoto, Japan

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 25.03.2023

  Tilgjengelighet: Fullbooket

  Dager: 14

  Priser fra: 50.420,-

  Reiseleder: Wenche Samuelsen

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

 • Avreise: 27.03.2023

  Tilgjengelighet: Fullbooket

  Dager: 14

  Priser fra: 53.790,-

  Reiseleder: Therese Sandnes

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+42
+41
 1. Program 25. mars

  12 frokoster, 3 lunsjer og 6 middager inkludert

  Dag 1

  Avreise Oslo Lufthavn

  Vi flyr fra Oslo Lufthavn med Emirates, mellomlanding og flybytte i Dubai.

  Dag 2

  Ankomst Tokyo og velkomstmiddag

  Middag

  Ankomst og våre første steg på japansk jord er om ettermiddagen. Narita flyplass er manges første møte med Japan, også vårt. Vi blir møtt på flyplassen og får busstransport til hotellet.
  Etter å ha sjekket inn, møtes vi til felles middag på en typisk japansk restaurant som ligger i gangavstand fra hotellet.

  Turen vår omhandler i stor grad at det blomstrer rundt oss, vi lenker derfor til to sider som regnes som «offisielle»: les mer her

  Og her

  Dag 3

  Tokyo - det gamle og det nye

  Frokost og lunsj

  For en by Tokyo er. Den er enorm på mange måter, både i areal og i mangfold. Det tar tid å bli kjent, men et sted må man begynne. Vi stiger inn i bussen og er klar for en dag full av inntrykk. Det er ingen tvil om at gateliv, trafikk og alt som rører seg, er en viktig del av det hele – så følg med.

  Tokyo Imperial Palace er her Japans keiser og monark holder til. Det er ikke et sted besøkende har adgang uten videre, men man kan beundre palasset og de nydelige omgivelsene for det. Vi tar en stopp ved en av de mange, vakre broene for utsiktens del.

  Bussen tar oss forbi shoppingdistriktet Ginza, som er en av mange bydeler som er godt besøkt. Neonlys og travelt er det her.

  Opp i høyden må vi for å få perspektiv over denne enorme byen, det hjelper når vi tar turen til Tokyo Sky Tree. Med sine 634 høydemeter, åpnet det i 2012 som verdens høyeste. Så lenge det varte. Men lekker design er det på Sky Tree og en helt ubeskrivelig utsikt. Så venter lunsj på en lokal restaurant. Vi trenger påfyll underveis, det er viktig.

  Så går turen mot bydelen Asakusa. Her møter vi det gamle Tokyo. Her møter vi også en av byens mest besøkte og populære buddhisttempler, Senso-ji eller Kannon, som det også kalles. Det er fargerikt og folkerikt. På 600-tallet ble en statue av gudinnen av barmhjertighet, Kannon, fisket opp av den nærliggende Sumidaelven. De kastet den uti igjen, men statuen kom stadig tilbake. Det var tegnet som gjorde at et tempel ble bygget like ved. Siden vi snakker 600-tallet, er dette Tokyos eldste tempel.

  Det er ikke bare norrøn mytologi som har torden som symbol. Når man går inn i Senso-ji, er det gjennom Kaminarimon – tordenporten. Så følger gaten, Nakamise, til neste port. Vi rusler rundt på området og lærer mer mens vi ser på de mange symbolske betydningene som finnes her.

  Etter det gamle Tokyo, venter bydelen Harajuku og Omotesando og det er noe helt annet. Her er alle motehusene representert og det er moderne arkitektur og elegante omgivelser. Ikke la deg lure av at Harajuku bare er et sted som kunne vært hvor som helst i verden. Dette er også stedet for kul og annerledes gatemote og fantastiske kreasjoner. Farger, frisyrer, klesdrakter – her ser vi garantert noe vi ikke har sett før. Og sidegatene er fulle av sjarm, små boutiques og kafeer. Som f.eks Cat Street, her er det smale smug og skikkelig koselig.

  Neste bydel og et «must» når man er i Japan er Shibuya. Ute etter en rolig bydel – glem det! Shibuya er så frenetisk og travel at det nesten ikke er til å tro. Hvor i verden er et gatekryss en stor severdighet? I Japan. Shibuya er en eksplosjon av mennesker og alle haster i hver sin retning. Igjen, organisert kaos. For folk fletter seg mellom hverandre og det er kun turister som ikke passer inn i ligningen her. Det sies at over 1000 mennesker krysser gatene på en gang. En maurtue av dimensjoner.

  Det er ikke bare trafikken som er severdighet her, det er også en hund. Nærmere bestemt en statue av en. Byens mest berømte er nemlig Hachiko, en Akita. Han kom til Shibuya hver dag for å møte eieren sin når han var ferdig på jobb. Men så døde eieren, det stoppet ikke Hachiko fra å komme. Det gjorde den i ti år til, før den selv døde. Sånt blir det legender av og også en statue.

  Reiseleder organiserer middag for den som vil – dette gjelder også alle dager måltider ikke er inkludert.

  I morgen venter mer, men da blir det en pause fra storbyen.

  Dag 4

  Hakone Nasjonalpark og onsen

  Frokost, lunsj og middag

  I dag gjør vi som japanerne selv elsker, vi reiser ut av byen og senker skuldrene i helt andre omgivelser. Her er det også et kjøligere klima, noe som er spesielt velkomment for dem i sommermånedene. Hakone besøkes hele året!

  Hakone nasjonalpark består av mange små landsbyer som linkes sammen i det bratte terrenget av taubaner, busser og en fjelljernbane. Her finnes også flere varme kilder, noe som denne nasjonalparken er spesielt kjent for. Hakone byr på en fantastisk naturopplevelse, siden det er alt fra skog og fjell til innsjøer, fosser og vulkanske områder der det syder og lukter svovel. Men i vant japansk stil, alt er organisert og ivaretatt på beste måte. Det er flust av ulike transportmidler som tar en rundt i nasjonalparken, så ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Kjempen Mount Fuji holder også til her, men hun er ikke alltid lett å få øye på siden hun ofte er omgitt av et mystisk slør av skyer og tåke. Men kanskje vi er heldige.

  Vi busser av gårde og ankommer Hakone etter et par timer på veien. Vi skal bli kjent med ulike områder av parken.

  Vi begynner med å cruise på den vakre innsjøen Lake Ashi. Opp i luften og flotte vyer får vi fra taubanen som svever høyt over parken. Så ned igjen og nesten som jordens indre. Owakudani kan minne om et visst sted som begynner med h….. Litt djevelsk, absolutt ikke luktfritt og et fargerikt mineralrike tuftet på underjordisk aktivitet. Det er vakkert og spesielt uansett. Kjent for svarte egg som får fargen etter å ha blitt kokt i en spesiell prosess med mineraler i vannet.

  Så blir det etter hvert lunsj og muligheter for å prøve onsen. Om du ikke vil dette, er det bare å rusle rundt i området, langs handlegaten. Eller, nyte fasilitetene på hotellet.

  En onsen (varm kilde) er noe som Japan er kjent for og som japanerne og de besøkende elsker. Det er dog en del regler å følge, så dette er ikke for alle. Og dette foregår uten klær, slik du ble skapt…. Det er vanligvis skilt som viser hva du skal gjøre og ikke minst, hva du ikke skal gjøre. Nå har vi erfart at det er et skilt for ALT i Japan. Reiseleder Wenche vil også gå gjennom litt «onsen-etikette». Noe av det viktigste er:

  * Ta av alle klær

  * Omhyggelig vaskeprosess før du går i vannet

  * Ikke ta bilder

  * Tatovering er ikke lov, ikke en gang en liten en. Punktum.

  Etter onsen eller shopping, venter bussen på å ta oss tilbake til Tokyo. Felles middag blir det også i kveld, på en lokal restaurant i nærheten av hotellet.

  Dag 5

  Tokyo - dagen til egen disposisjon

  Frokost

  Du trenger et par dager i Tokyo der du kan gjøre litt som du selv vil. Reiseleder anbefaler gjerne både i forhold til opplevelser og shopping. Å utforske Tokyo på egen hånd kan virkelig anbefales.

  Tokyo har, som nevnt, et helt utmerket kollektivsystem og det er ingen problemer å ta seg rundt. Et tips er å unngå rushtiden frem til kl 0930 og om ettermiddagen. Det er flust av folk og rimelig trangt om plassen bestandig, mest i rushtiden… Men det er så velorganisert og veloppdragent at det er en fryd. Er vognen stappfull, dyttes du inn, her er det alltid plass til en til. Shopping i Shinjuku eller Ginza? Er du interessert eller fascinert av anime og manga, kanskje Akihabara? Om du vil tilbake til Harajuku, er det også en nydelig Shintohelligdom ikke langt fra stasjonen – Meiji-jingu. Shinto er den tradisjonelle religionen i Japan. Den består av mange ulike elementer, og er påvirket av andre asiatiske religioner og filosofier. Harmoni, renselse og livets fornyelse er hovedpunkter.

  Eller, du kan bli med på en valgfri utflukt.

  Ekstra tillegg

  Dag 6

  Tokyo - Toyama - Shirakawa-go - Takayama

  Frokost og middag

  I dag skal vi forlate Tokyo. Viktig at du pakker en liten bag som inneholder det du trenger for de neste to nettene og leser programmet om hva som skal foregå slik at du pakker riktig. Hovedbagasjen sendes til Kyoto, da det ikke er plass til stor bagasje på Japans eminente høyhastighetstog, Shinkansen.

  Etter frokost møtes vi for avgang. Første etappe er ned til digre Tokyo Station, der vi skal toge videre med Shinkansen. Nå venter vårt første møte med Japans togsystem, som av mange regnes som verdens fremste. Her har de hatt høyhastighetstog som går i over 210 km/t siden 1964. I dag binder jernbanen sammen de største byene og de er stort sett fullstendig på rute og ekstremt velfungerende. På sekundet! Det er stort sett alltid tydelig merket hvor man skal gå inn for hvilken vogn, vi er jo i Japan!

  Toget stopper på Toyama stasjon etter 2,5 timers tur og nå skal vi videre med buss. Kursen settes mot Takayama – men etter et par timers tid stopper vi i Shirakawago Village. Til fjells. Her rusler vi rundt og strekker litt på beina. Det føles annerledes og unikt. Nesten litt som Sveits, og det er ikke noe dårlig land å sammenligne seg med naturmessig. Omgitt av ruvende fjell og vegetasjon. Rustikt, med masse sjarm og atmosfære er det her. Landsbyen er spesielt kjent for de spisse gårdhusene med halmtak. Husene er meget tradisjonelle og bygges slik de alltid har blitt gjort.

  Ferden fortsetter til Takayama der vi skal være i to netter. Med sine omtrent 90 000 innbyggere, er det en liten by etter japansk standard.

  Nå er vi i fjellene og det som kalles Japans alper. Her er det atmosfære og sjarm til tusen. Deler av byen selv er fra 1600-tallet og byr på museer, templer og gallerier. Tradisjon og ekthet er felles nevnere. Byen ble tidligere kjent for kvalitetshåndverk og tømmer, noe som er tydelig i dag.

  Vi ankommer vi hotellet og sjekker inn. Middag på lokal restaurant.

  Mt.Fuji og The Shinkansen.

  Shinkansen farer av gårde

  Dag 7

  Takayama med festival-tema og teseremoni

  Frokost og middag

  Mer av Takayama venter i dag. Vi besøker litt ulike steder rundt byen som viser historie og natur på en flott måte. Blant annet Yatai Kaikan, som viser utstillinger av festivalflåter. Hver vår og høst holdes en festival her som regnes som en av landets vakreste. Når vi ser flåtene, skjønner vi hvorfor. Miyagawa Open Air Market får vi også med oss.

  Takayamas gamleby er nydelig restaurert med mange bygninger og hele gater som stammer fra Edoperioden (1600-1868). Den gangen blomstret byen og hadde et yrende liv med masse handel. Hovedgaten Kamisannomachi er perfekt å rusle i.

  Om ettermiddagen ser vi nærmere på Art & Festa Forest. Dette er et museum med litt ulike ingredienser, blant annet over festivalflåter. Fortsatt i festivalmodus. Og med verdens største tromme, etter sigende.

  Så skal vi også være med på en te-seremoni som er nesten hellig, og helt spesielt på disse kanter. Det er veldig høytidelig, alle er stille og alle følger andektig med. Ingenting overlates til tilfeldighetene når det gjelder etikette. Dette er en tradisjon som går langt tilbake i tid og som er viktig å bevare.

  Resten av dagen er til egen disposisjon og vi spiser felles middag om kvelden. I dag er det Hida Beef på menyen.

  Sushi-tallerken i en Tokyo-restaurant.

  Sushi!

  Dag 8

  Vandring Magome & Tsumago, til Kyoto

  Frokost

  Vi sjekker ut fra hotellet og bussen kjører oss til Magome. I dette området er det flotte vandrestier som vi straks skal oppleve. Det tar cirka 2,5 timer med buss dit. Magome og Tsumago er en del av det som tidligere het Nakasendo. Gjennom denne og Kisodalen, gikk handlesruten mellom Tokyo og Kyoto i Edoperioden. Vi vandrer langs en del av Nakasendo Trail og skal rett og slett følge i samuraienes fotspor.

  Om du ikke vil vandre, blir du med bussen til Tsumago og har tiden til egen disposisjon der. For deg som vil gå, venter cirka tre timer til fots på denne ruten, det er ingen vanskelig eller utfordrende tur (cirka 9 km). Dagens vandring viser oss landlige omgivelser, skog og små landsbyer hvor livet har stått stille i mange, mange år.

  Alle møtes i Tsumago der vi busser til stasjonen i Nagoya (cirka 2 timer). Herfra venter den elegante Shinkansen på oss igjen, det er noe eget med å ta tog i Japan. De har alt på stell og det er så fascinerende og imponerende! Bare en halvtimes tid om bord denne gang, så er vi i Kyoto. Vi ankommer hovedstasjonen i byen, Kyoto Station. En arkitekttegnet og prisbelønnet bygning som er en av landets største stasjoner. Vi busser til hotellet der vi skal være de neste nettene. Her venter bagasjen på oss og vi gjenforenes med den.

  Tsumago, en tradisjonell japansk landsby i Gifu prefekturfjellene. Japan.

  Tsumago, en tradisjonell japansk landsby i fjellene

  Dag 9

  Kyoto med oransje Inari, Nijo Castle og sjarm i Gion

  Frokost, lunsj og middag

  Kyoto er et must for alle som besøker Japan. Det er et mesterverk når det gjelder arkitektur. Hjerte og sjel av det tradisjonelle og kulturelle Japan. Mange har Kyoto på sin reiserute og det er gjerne mange skoleklasser som er meget synlige i sine blå skoleuniformer. De har med seg flere lærere, egen fotograf og de noterer flittig. De besøker tempel etter tempel etter tempel etter tempel. Dette er viktig lærdom for både ungdom og eldre. Kyoto er essensiell for landets innbyggere. Vi skal også besøke templer, men det er mye annet som Kyoto og omegn frister med.

  I skikkelig Carpe Diem-ånd, tar vi turen litt utenfor Kyoto først og besøker Fushimi Inari Shrine. Der er det oransje nesten så langt øyet kan se. Om du ikke visste det, så er oransje vår farge… Men Fushimi Inari Shrine er en Shintohelligdom som har tusenvis av torii-porter som leder inn i skogen og oppover fjellet. Reven er trodd å være budbringerne til Inari og derfor vil du se mange statuer av rever underveis. Dette stedet er overveldende oransje og skikkelig spesielt å besøke! Spesielt for oss i Carpe Diem.

  Etterpå trenger vi noe å styrke oss på, nå venter sterk sake! Tipper vi har smakt det før, men nå blir det mer. Ingen besøk i Japan uten. Så må vi ha litt lunsj også.

  Så slottet Nijo Castle. De mektige krigsherrene, shogunene, anla dette meget imponerende slottet i 1603. Makt, prestisje, storhet og beskyttende – det var mye å ta hensyn til. Innvendig er det vakre anlagte hager og nydelige uteområder.

  Noe helt annet er Gion – dette er gamle Kyoto og byens kjente geisha-distrikt. Langs elvebredden og innover, brer Gion seg innover som en helt annen verden. Med trehusbebyggelse, masse tehus og smale smug, er dette en nydelig del av Kyoto som må ses. Vi rusler rundt i Gion for å fornemme stemningen, og det er skikkelig koselig her inne. Shimbashi regnes av mange som en av de aller vakreste gatene i hele Asia og det sier litt. Ekte geishaer kan ses, men de er ikke på langt nær så mange som de en gang var. De er uansett utrolig fascinerende for oss. For en kultur, for en rolle og for noen utsøkte silkekimonoer, hår og sminke! Skulle vi se en eller flere, vis respekt og ikke fotografer uten samtykke.

  Om kvelden spiser vi felles middag.

  Dag 10

  Kyoto, dag til egen disposisjon

  Frokost

  Kyoto er Japans uoffisielle kulturhovedstad og byen er stor. Men som ellers i Japan, er kollektivtransporten helt perfekt. Det går metro, merkede busser og tog, slik at det aldri er noe problem å ta seg fram. Vi skal besøke et par flotte og veldig ulike templer felles, men dersom du vil se flere, er det dagen i dag som gjelder. Vi kan anbefale Kiyomizu-dera – med sin enorme trebygning. Disse ligger henholdsvis i nordre og sørlige Higashiyama, men begge steder har mange, flotte templer å by på.

  Vi organiserer også en valgfri utflukt til Hiroshima denne dagen.

  Ekstra tillegg

  Dag 11

  Kyotos templer, en stemningsfull tur og til Osaka

  Frokost

  I dag sjekker vi ut fra hotellet og skal etter hvert sette kursen mot Osaka. Men det gjenstår mye før den tid. Nå venter to helt forskjellige templer, unike på hver sin måte. Først et tempel som er kjent fra filmen «Lost in Translation», der Scarlett Johansson tok turen fra Tokyo: Ryoan-ji. Det er herfra det ble filmet. Her videreføres den viktige tanken om zen og meditasjon. Tempelet har en av landets flotteste zen-hager. Legg merke til de 15 steinene som ligger nøye plassert ute i hagen. Disse skal beundres på avstand, og det sies at uansett fra hvilken vinkel du kikker fra, får du bare øye på 14 stykker av gangen. Du skal kun se alle 15 dersom du gjennom meditasjon har oppnådd en perfekt tilstand. Utfordring akseptert.

  Så er det gull, gull og atter gull. Kinkaku-ji Temple. Dette tempelet er det alle vil se. For visst er det gyllent og vakkert der det speiler seg i det blanke vannet som omringer det. De to øverste etasjene består av bladgull. Gull og vann, det blir en uslåelig kombinasjon…

  Ginkaku-ji – Sølvpaviljongen venter også. Her er en nydelig hage og flott utsikt. Herfra passer det godt å rusle ned den nydelige «Path of Philosophy» enten før eller etter. Til ettertanke – en virkelig deilig tur blant natur og spredt bebyggelse.

  Det er ikke så langt mellom Kyoto og Osaka, etter en time med buss er vi i en av Japans beste matbyer.

  Først passerer vi nydelige Osaka Castle. Det ble bygget på 1500-tallet av 100 000 arbeidere etter ordre fra Toyotomi Hideyoshi, etter at det lyktes han å samle Japan. Det har blitt ødelagt flere ganger og i sin nåværende form har det stått siden oppbygningen i 1931. Elegant og lekkert troner det over en frodig park.

  Moderne, travel og pulserende – javel, men det er også mange severdigheter her. The Kita i nord har museer og andre landemerker, mens Minami i sør er et supert sted for å se på folk. Best på natteliv og litt likt Times Square i New York, er er Dotonburi.

  I Osaka kan man ikke unngå å se på et av de største, moderne landemerkene i Osaka, Umeda Sky Building. Dette er to 40-etasjes bygninger med felles plattform der byggene møtes i høyden. Helt merkelig og spesiell konstruksjon! Landemerke er også Abeno Harukas (300 meter), Japans høyeste skyskraper…

  Nå er det på tide å komme seg til hotellet, sjekke inn og kanskje ta en matbit? Reiseleder organiserer.

  Dag 12

  Osaka, dag til egen disposisjon

  Frokost

  Vi tar det kanskje litt med ro i dag, stresser ikke. I dag kan du oppleve Osaka på egen hånd. Du kan også bli med på en valgfri utflukt til Nara.

  Om du ikke har fått brukt shopping-genet ennå, og ønsker det, er det muligheter i massevis. Du trenger ikke å reise lenger enn til Osaka Station som er en liten shoppingby i seg selv.

  Viktig info for rulletrappkjøring: Du må stå til venstre og gå til høyre i Tokyo og Kyoto (som vi allerede har erfart) men det er omvendt i Osaka. Livsviktig regel for ikke å bli løpt ned på stasjonene av dresskledde menn og andre som har det så mye mer travelt enn oss…

  Ekstra tillegg

  Dag 13

  Osaka, middag om kvelden

  Frokost og middag

  I dag kan du også ta tempen på Osaka i eget tempo, eller bli med på valgfri foodie-tur der vi ser mange av byens mest kjente områder. Uansett hva du velger, møtes vi om kvelden til felles middag. Vi har mye å snakke om denne siste kvelden i Japan. Vi spiser felles middag på en staselig restaurant og lengter allerede tilbake til neste tur – tror vi :)

  Ekstra tillegg

  Dag 14

  Osaka - Norge

  Frokost

  Fortsatt tid til egen disposisjon i Osaka. Det kan være godt å lande litt, ta dagen litt som den kommer etter alle opplevelser, kanskje shoppe litt? Reiseleder foreslår også noe for den som vil.

  Om kvelden før vi tar turen ut til flyplassen der Emirates har avgang like før midnatt. Mellomlanding og flybytte i Dubai. Ankomst Oslo Lufthavn neste dag.

  Dag 15

  Ankomst Norge

  Vi ankommer Oslo lufthavn midt på dagen.

 2. Program 27. mars

  12 frokoster, 3 lunsjer og 7 middager inkludert

  Dag 1

  Avreise Oslo Lufthavn

  Vi flyr fra Oslo Lufthavn om morgenen med KLM, mellomlanding og flybytte i Amsterdam.

  Dag 2

  Ankomst Osaka, bli litt kjent og velkomstmiddag

  Lunsj og middag

  Ankomst og våre første steg på japansk jord er om morgenen. Osaka flyplass er stedet. Vi blir møtt på flyplassen og går om bord i bussen sammen med guiden vår. Vi starter like godt med en gang for å få et overblikk over Osaka samt spise lunsj på en lokal restaurant. Distriktene i Osaka vi ser litt mer av underveis er det berømte underholdnings- og matdistriktet Dotonbori samt gatemarkedet Kuromon Market. Det du ikke finner her er ikke verdt å lete etter. Vi skal selvsagt bli mer kjent med denne fine byen de neste dagene så dette blir bare en smakebit.

  Om ettermiddagen beregner vi å sjekke inn på hotellet og vi møtes til felles middag om kvelden.

  Turen vår omhandler i stor grad at det blomstrer rundt oss, vi lenker derfor til to sider som regnes som «offisielle»: les mer her

  Og her

  Restauranter og pulserende natteliv i Dotonbori-distriktet, Osaka, Japan

  Restauranter og pulserende natteliv i Dotonbori-distriktet, Osaka, Japan

  Dag 3

  Osaka, middag om kvelden

  Frokost

  I dag tar vi tempen på Osaka om formiddagen der vi ser mange av byens mest kjente områder. Er du ekstra interessert i mat, kan du bli med på valgfri foodie-tur i ettermiddag.

  Et landemerke i byen er Osaka Castle med den nydelige parken rundt. Slottet ble bygget på 1500-tallet av 100 000 arbeidere etter ordre fra Toyotomi Hideyoshi, etter at det lyktes han å samle Japan. Det har blitt ødelagt flere ganger og i sin nåværende form har det stått siden oppbygningen i 1931. Elegant og lekkert troner det over den frodige parken.

  Moderne, travel og pulserende – javel, men det er også mange severdigheter her. The Kita i nord har museer og andre landemerker, mens Minami i sør er et supert sted for å se på folk. Best på natteliv og litt likt Times Square i New York, er er Dotonburi.

  I Osaka kan man ikke unngå å se på et av de største, moderne landemerkene i Osaka, Umeda Sky Building. Dette er to 40-etasjes bygninger med felles plattform der byggene møtes i høyden. Helt merkelig og spesiell konstruksjon! Landemerke er også Abeno Harukas (300 meter), Japans høyeste skyskraper… Vi tar en nærmere titt på denne.

  Ekstra tillegg

  Dag 4

  Osaka, dag til egen disposisjon

  Frokost

  Vi tar det kanskje litt med ro i dag, stresser ikke. I dag kan du også oppleve Osaka på egen hånd. Eller bli med på en valgfri utflukt til Nara.

  Om du ikke har fått brukt shopping-genet ennå, og ønsker det, er det muligheter i massevis. Du trenger ikke å reise lenger enn til Osaka Station som er en liten shoppingby i seg selv. Reiseleder anbefaler gjerne et opplegg.

  Ekstra tillegg

  Dag 5

  Fra Osaka til Kyotos templer

  Frokost og middag

  I dag sjekker vi ut fra hotellet og skal etter hvert sette kursen mot Kyoto med buss, cirka en time å kjøre. I Kyoto er det mye å se. Manges første møte er hovedstasjonen i byen, Kyoto Station. En arkitekttegnet og prisbelønnet bygning som er en av landets største stasjoner. I Kyoto er det templer som gjelder, og skal se du blir litt hektet selv om du i utgangspunktet tenker at har du sett ett... Nei, slik er det ikke i Kyoto. Alle har sine særpreg og sin egen skjønnhet.

  Nå venter to helt forskjellige templer, unike på hver sin måte. Først et tempel som er kjent fra filmen «Lost in Translation», der Scarlett Johansson tok turen fra Tokyo: Ryoan-ji. Det er herfra det ble filmet. Her videreføres den viktige tanken om zen og meditasjon. Tempelet har en av landets flotteste zen-hager. Legg merke til de 15 steinene som ligger nøye plassert ute i hagen. Disse skal beundres på avstand, og det sies at uansett fra hvilken vinkel du kikker fra, får du bare øye på 14 stykker av gangen. Du skal kun se alle 15 dersom du gjennom meditasjon har oppnådd en perfekt tilstand. Utfordring akseptert.

  Så er det gull, gull og atter gull. Kinkaku-ji Temple. Dette tempelet er det alle vil se. For visst er det gyllent og vakkert der det speiler seg i det blanke vannet som omringer det. De to øverste etasjene består av bladgull. Gull og vann, det blir en uslåelig kombinasjon…

  Så kjører vi videre på turen og da passer det godt å rusle ned den nydelige «Path of Philosophy» enten før eller etter. Til ettertanke – en virkelig deilig tur blant natur og spredt bebyggelse. Etter denne fine turen kommer vi til Ginkaku-ji – Sølvpaviljongen. Her er en nydelig hage og flott utsikt.

  Om ettermiddagen ankommer vi hotellet vårt, sjekker inn og spiser felles middag i nærheten av hotellet.

  Dag 6

  Kyoto med oransje Inari, Nijo Castle og sjarm i Gion

  Frokost og middag

  Kyoto er virkelig et must for alle som besøker Japan. Det er et mesterverk når det gjelder arkitektur. Hjerte og sjel av det tradisjonelle og kulturelle Japan. Mange har Kyoto på sin reiserute og det er gjerne mange skoleklasser som er meget synlige i sine blå skoleuniformer. De har med seg flere lærere, egen fotograf og de noterer flittig. De besøker tempel etter tempel etter tempel etter tempel. Dette er viktig lærdom for både ungdom og eldre. Kyoto er essensiell for landets innbyggere. Vi har også besøkt templer, men det er mye annet som Kyoto og omegn frister med.

  I skikkelig Carpe Diem-ånd, tar vi turen litt utenfor Kyoto først og besøker Fushimi Inari Shrine. Der er det oransje nesten så langt øyet kan se. Om du ikke visste det, så er oransje vår farge… Men Fushimi Inari Shrine er en Shintohelligdom som har tusenvis av torii-porter som leder inn i skogen og oppover fjellet. Reven er trodd å være budbringerne til Inari og derfor vil du se mange statuer av rever underveis. Dette stedet er overveldende oransje og skikkelig spesielt å besøke! Spesielt for oss i Carpe Diem.

  Etterpå trenger vi noe å styrke oss på, nå venter sterk sake på Gekkeikan Sake Brewery! Tipper vi har smakt det før, men nå blir det mer. Ingen besøk i Japan uten.

  Så må vi ha litt lunsj også og vi spiser på Kyoto Station som har et rikt utvalg av restauranter. Noe for enhver smak.

  Så slottet Nijo Castle. De mektige krigsherrene, shogunene, anla dette meget imponerende slottet i 1603. Makt, prestisje, storhet og beskyttende – det var mye å ta hensyn til. Innvendig er det vakre anlagte hager og nydelige uteområder.

  Noe helt annet er Gion – dette er gamle Kyoto og byens kjente geisha-distrikt. Langs elvebredden og innover, brer Gion seg innover som en helt annen verden. Med trehusbebyggelse, masse tehus og smale smug, er dette en nydelig del av Kyoto som må ses. Vi rusler rundt i Gion for å fornemme stemningen, og det er skikkelig koselig her inne. Shimbashi regnes av mange som en av de aller vakreste gatene i hele Asia og det sier litt. Ekte geishaer kan ses, men de er ikke på langt nær så mange som de en gang var. De er uansett utrolig fascinerende for oss. For en kultur, for en rolle og for noen utsøkte silkekimonoer, hår og sminke! Skulle vi se en eller flere, vis respekt og ikke fotografer uten samtykke.

  Om kvelden spiser vi felles middag.

  Dag 7

  Kyoto, dag til egen disposisjon

  Frokost

  Kyoto er Japans uoffisielle kulturhovedstad og byen er stor. Men som ellers i Japan, er kollektivtransporten helt perfekt. Det går metro, merkede busser og tog, slik at det aldri er noe problem å ta seg fram. Vi skal besøke et par flotte og veldig ulike templer felles, men dersom du vil se flere, er det dagen i dag som gjelder. Vi kan anbefale Kiyomizu-dera – med sin enorme trebygning. Disse ligger henholdsvis i nordre og sørlige Higashiyama, men begge steder har mange, flotte templer å by på.

  Vi organiserer også en valgfri utflukt til Hiroshima denne dagen.

  Ekstra tillegg

  Dag 8

  Kyoto - Magome - Tsumago - vandring i Magome, Takayama

  Frokost og middag

  I dag skal vi forlate Kyoto. Viktig at du pakker en liten bag som inneholder det du trenger for de neste to nettene og leser programmet om hva som skal foregå slik at du pakker riktig. Hovedbagasjen sendes til Tokyo, da det ikke er plass til stor bagasje på Japans eminente høyhastighetstog, Shinkansen.

  Etter frokost møtes vi for avgang. Første etappe er ned til nevnte arkitektperle Kyoto Station, der vi skal toge videre med Shinkansen. Nå venter vårt første møte med Japans togsystem, som av mange regnes som verdens fremste. Her har de hatt høyhastighetstog som går i over 210 km/t siden 1964. I dag binder jernbanen sammen de største byene og de er stort sett fullstendig på rute og ekstremt velfungerende. På sekundet! Det er stort sett alltid tydelig merket hvor man skal gå inn for hvilken vogn, vi er jo i Japan!

  Toget stopper på Nagoya stasjon etter en kort tur og nå skal vi videre med buss et par timer før vi ankommer Magome. I dette området er det flotte vandrestier som vi straks skal oppleve. Her kjøper hver og en med seg litt å spise.

  Magome og Tsumago er en del av det som tidligere het Nakasendo. Gjennom denne og Kisodalen, gikk handelsruten mellom Tokyo og Kyoto i Edoperioden. Vi vandrer langs en del av Nakasendo Trail og skal rett og slett følge i samuraienes fotspor.

  Om du ikke vil vandre, blir du med bussen til Tsumago og har tiden til egen disposisjon der. For deg som vil gå, venter cirka tre timer til fots på denne ruten, det er ingen vanskelig eller utfordrende tur (cirka 9 km). Dagens vandring viser oss landlige omgivelser, skog og små landsbyer hvor livet har stått stille i mange, mange år.

  Alle møtes i Tsumago der vi busser til Takayama der vi skal være i to netter. Med sine omtrent 90 000 innbyggere, er det en liten by etter japansk standard. Nå er vi i fjellene og det som kalles Japans alper. Her er det atmosfære og sjarm til tusen. Deler av byen selv er fra 1600-tallet og byr på museer, templer og gallerier. Tradisjon og ekthet er felles nevnere. Byen ble tidligere kjent for kvalitetshåndverk og tømmer, noe som er tydelig i dag.

  Vi ankommer hotellet og sjekker inn. Middag på lokal restaurant.

  Tsumago, en tradisjonell japansk landsby i Gifu prefekturfjellene. Japan.

  Tsumago, en tradisjonell japansk landsby i fjellene

  Dag 9

  Takayama med festival-tema og te-seremoni

  Frokost og middag

  Mer av Takayama venter i dag. Vi besøker litt ulike steder rundt byen som viser historie og natur på en flott måte. Blant annet Yatai Kaikan, som viser utstillinger av festivalflåter. Hver vår og høst holdes en festival her som regnes som en av landets vakreste. Når vi ser flåtene, skjønner vi hvorfor. Miyagawa Open Air Market får vi også med oss.

  Takayamas gamleby er nydelig restaurert med mange bygninger og hele gater som stammer fra Edoperioden (1600-1868). Den gangen blomstret byen og hadde et yrende liv med masse handel. Hovedgaten Kamisannomachi er perfekt å rusle i.

  Om ettermiddagen ser vi nærmere på Art & Festa Forest. Dette er et museum med litt ulike ingredienser, blant annet over festivalflåter. Fortsatt i festivalmodus. Og med verdens største tromme, etter sigende.

  Så skal vi også være med på en te-seremoni som er nesten hellig, og helt spesielt på disse kanter. Det er veldig høytidelig, alle er stille og alle følger andektig med. Ingenting overlates til tilfeldighetene når det gjelder etikette. Dette er en tradisjon som går langt tilbake i tid og som er viktig å bevare.

  Resten av dagen er til egen disposisjon og vi spiser felles middag om kvelden. I dag er det Hida Beef på menyen.

  Dag 10

  Takayama - Tokyo

  Frokost og middag

  I dag sjekker vi ut fra hotellet og begir oss mot hovedstaden. Men først litt mer fjellfølelse. Med buss kjører vi cirka en time til Shirakawago, og Shirakawago Village. Her rusler vi rundt og strekker litt på beina. Det føles annerledes og unikt. Nesten litt som Sveits, og det er ikke noe dårlig land å sammenligne seg med naturmessig. Omgitt av ruvende fjell og vegetasjon. Rustikt, med masse sjarm og atmosfære er det her. Landsbyen er spesielt kjent for de spisse gårdshusene med halmtak. Husene er meget tradisjonelle og bygges slik de alltid har blitt gjort.

  Etter dette kjøres vi cirka 1,5 time med buss til Toyama Station. Herfra har vi igjen fornøyelsen av å sette oss i tog. Turen tar 2,5 timer og etter ankomst kjøres vi til hotellet i Tokyo. Her venter bagasjen på oss og vi gjenforenes med den. Etterpå møtes vi til felles middag.

  Sushi-tallerken i en Tokyo-restaurant.

  Sushi!

  Dag 11

  Tokyo - det gamle og det nye

  Frokost og lunsj

  For en by Tokyo er. Den er enorm på mange måter, både i areal og i mangfold. Det tar tid å bli kjent, men et sted må man begynne. Vi stiger inn i bussen og er klar for en dag full av inntrykk. Det er ingen tvil om at gateliv, trafikk og alt som rører seg, er en viktig del av det hele – så følg med.

  Tokyo Imperial Palace er her Japans keiser og monark holder til. Det er ikke et sted besøkende har adgang uten videre, men man kan beundre palasset og de nydelige omgivelsene for det. Vi tar en stopp ved en av de mange, vakre broene for utsiktens del.

  Bussen tar oss forbi shoppingdistriktet Ginza, som er en av mange bydeler som er godt besøkt. Neonlys og travelt er det her.

  Opp i høyden må vi for å få perspektiv over denne enorme byen, det hjelper når vi tar turen til Tokyo Sky Tree. Med sine 634 høydemeter, åpnet det i 2012 som verdens høyeste. Så lenge det varte. Men lekker design er det på Sky Tree og en helt ubeskrivelig utsikt. Så venter lunsj på en lokal restaurant. Vi trenger påfyll underveis, det er viktig.

  Så går turen mot bydelen Asakusa. Her møter vi det gamle Tokyo. Her møter vi også en av byens mest besøkte og populære buddhisttempler, Senso-ji eller Kannon, som det også kalles. Det er fargerikt og folkerikt. På 600-tallet ble en statue av gudinnen av barmhjertighet, Kannon, fisket opp av den nærliggende Sumidaelven. De kastet den uti igjen, men statuen kom stadig tilbake. Det var tegnet som gjorde at et tempel ble bygget like ved. Siden vi snakker 600-tallet, er dette Tokyos eldste tempel.

  Det er ikke bare norrøn mytologi som har torden som symbol. Når man går inn i Senso-ji, er det gjennom Kaminarimon – tordenporten. Så følger gaten, Nakamise, til neste port. Vi rusler rundt på området og lærer mer mens vi ser på de mange symbolske betydningene som finnes her.

  Etter det gamle Tokyo, venter bydelen Harajuku og Omotesando og det er noe helt annet. Her er alle motehusene representert og det er moderne arkitektur og elegante omgivelser. Ikke la deg lure av at Harajuku bare er et sted som kunne vært hvor som helst i verden. Dette er også stedet for kul og annerledes gatemote og fantastiske kreasjoner. Farger, frisyrer, klesdrakter – her ser vi garantert noe vi ikke har sett før. Og sidegatene er fulle av sjarm, små boutiques og kafeer. Som f.eks Cat Street, her er det smale smug og skikkelig koselig.

  Neste bydel og et «must» når man er i Japan er Shibuya. Ute etter en rolig bydel – glem det! Shibuya er så frenetisk og travel at det nesten ikke er til å tro. Hvor i verden er et gatekryss en stor severdighet? I Japan. Shibuya er en eksplosjon av mennesker og alle haster i hver sin retning. Igjen, organisert kaos. For folk fletter seg mellom hverandre og det er kun turister som ikke passer inn i ligningen her. Det sies at over 1000 mennesker krysser gatene på en gang. En maurtue av dimensjoner.

  Det er ikke bare trafikken som er severdighet her, det er også en hund. Nærmere bestemt en statue av en. Byens mest berømte er nemlig Hachiko, en Akita. Han kom til Shibuya hver dag for å møte eieren sin når han var ferdig på jobb. Men så døde eieren, det stoppet ikke Hachiko fra å komme. Det gjorde den i ti år til, før den selv døde. Sånt blir det legender av og også en statue.

  Reiseleder organiserer middag for den som vil – dette gjelder også alle dager måltider ikke er inkludert.

  I morgen venter mer, men da blir det en pause fra storbyen.

  Dag 12

  Hakone Nasjonalpark og onsen

  Frokost og lunsj

  I dag gjør vi som japanerne selv elsker, vi reiser ut av byen og senker skuldrene i helt andre omgivelser. Her er det også et kjøligere klima, noe som er spesielt velkomment for dem i sommermånedene. Hakone besøkes hele året!

  Hakone nasjonalpark består av mange små landsbyer som linkes sammen i det bratte terrenget av taubaner, busser og en fjelljernbane. Her finnes også flere varme kilder, noe som denne nasjonalparken er spesielt kjent for. Hakone byr på en fantastisk naturopplevelse, siden det er alt fra skog og fjell til innsjøer, fosser og vulkanske områder der det syder og lukter svovel. Men i vant japansk stil, alt er organisert og ivaretatt på beste måte. Det er flust av ulike transportmidler som tar en rundt i nasjonalparken, så ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Kjempen Mount Fuji holder også til her, men hun er ikke alltid lett å få øye på siden hun ofte er omgitt av et mystisk slør av skyer og tåke. Men kanskje vi er heldige.

  Vi busser av gårde og ankommer Hakone etter et par timer på veien. Vi skal bli kjent med ulike områder av parken.

  Vi begynner med å cruise på den vakre innsjøen Lake Ashi. Opp i luften og flotte vyer får vi fra taubanen som svever høyt over parken. Så ned igjen og nesten som jordens indre. Owakudani kan minne om et visst sted som begynner med h….. Litt djevelsk, absolutt ikke luktfritt og et fargerikt mineralrike tuftet på underjordisk aktivitet. Det er vakkert og spesielt uansett. Kjent for svarte egg som får fargen etter å ha blitt kokt i en spesiell prosess med mineraler i vannet.

  Så blir det etter hvert staselig lunsj og muligheter for å prøve onsen. Om du ikke vil dette, er det bare å rusle rundt i området, langs handlegaten. Eller, nyte fasilitetene på hotellet.

  En onsen (varm kilde) er noe som Japan er kjent for og som japanerne og de besøkende elsker. Det er dog en del regler å følge, så dette er ikke for alle. Og dette foregår uten klær, slik du ble skapt…. Det er vanligvis skilt som viser hva du skal gjøre og ikke minst, hva du ikke skal gjøre. Nå har vi erfart at det er et skilt for ALT i Japan. Reiseleder vil også gå gjennom litt «onsen-etikette». Noe av det viktigste er:

  * Ta av alle klær

  * Omhyggelig vaskeprosess før du går i vannet

  * Ikke ta bilder

  * Tatovering er ikke lov, ikke en gang en liten en. Punktum.

  Etter onsen eller shopping, venter bussen på å ta oss tilbake til Tokyo. Reiseleder organiserer middag for den som vil.

  Dag 13

  Tokyo - dagen til egen disposisjon, middag om kvelden

  Frokost og middag

  Du trenger et par dager i Tokyo der du kan gjøre litt som du selv vil. Reiseleder anbefaler gjerne både i forhold til opplevelser og shopping. Å utforske Tokyo på egen hånd kan virkelig anbefales.

  Tokyo har, som nevnt, et helt utmerket kollektivsystem og det er ingen problemer å ta seg rundt. Et tips er å unngå rushtiden frem til kl 0930 og om ettermiddagen. Det er flust av folk og rimelig trangt om plassen bestandig, mest i rushtiden… Men det er så velorganisert og veloppdragent at det er en fryd. Er vognen stappfull, dyttes du inn, her er det alltid plass til en til. Shopping i Shinjuku eller Ginza? Er du interessert eller fascinert av anime og manga, kanskje Akihabara? Om du vil tilbake til Harajuku, er det også en nydelig Shintohelligdom ikke langt fra stasjonen – Meiji-jingu. Shinto er den tradisjonelle religionen i Japan. Den består av mange ulike elementer, og er påvirket av andre asiatiske religioner og filosofier. Harmoni, renselse og livets fornyelse er hovedpunkter.

  Eller, du kan bli med på en valgfri utflukt.

  Vi møtes alle om kvelden for en "Tokyo by night"- tur med buss og guide. Byen er levende hele døgnet og den er ekstra vakker om kvelden.

  Etterpå blir det middag. Tipper vi har mye å snakke om denne siste kvelden i Japan. Vi spiser felles middag på en fin restaurant og lengter allerede tilbake til neste tur – tror vi :)

  Ekstra tillegg

  Dag 14

  Tokyo- Norge

  Frokost

  Tidlig frokost og avreise mot flyplassen Narita utenfor Tokyo. Mellomlanding og flybytte. Ankomst Oslo Lufthavn samme kveld, lokal tid.

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo – Tokyo//Osaka – Oslo / omvendt for avreisen 27. mars
 • 12 netter på gode hoteller. Frokost inkludert hver dag
 • Måltider i henhold til program
 • Alle utflukter og entreer iht. programmet.
 • All transport i følge programmet
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Tips