Elvecruise på Rhinen – Amsterdam til Strasbourg

Elvecruise på klassiske Rhinen

Keukenhof park i Nederland

Blomstercruise fra Amsterdam med Keukenhof, Köln, Rüdesheim og Strasbourg.

Elvecruise er rett og slett den beste måten å oppleve Rhinen og den naturskjønne Rhindalen på! Cruiset begynner i vakre Amsterdam og avsluttes i Strasbourg, en by full av atmosfære. Tre land er vi innom og inntrykkene underveis er mange. Middelalderslott og borger, autentiske landsbyer hvor tiden synes å ha stått stille, glir vi sakte forbi. Med en god blanding av naturskjønne omgivelser, historiske byer og små landsbyer. Gammelt og nytt – hånd i hånd, med naturen som bakteppe. Det er nettopp denne miksen som gjør at elvecruise favner det meste.

Det skjer alltid noe langs Rhinen, så det er nok å hvile øynene på underveis. Høydepunktet på denne tiden av året er det valgfrie besøket i den verdensberømte blomsterparken Keukenhof – et fantastisk skue. Underveis får vi med oss vakre Amsterdam, Köln og Rüdesheim før vi ender seilingen i Strasbourg og Frankrike. Dagene går fort – det er nok av tid til avslapning og sosialt samvær om bord.

Elvecruiseskipene fra rederiet Croisi er komfortable og kjent for sitt gode kjøkken. Alle måltider fra middag første dag til frokost siste dag er inkludert og du kommer garantert til å ha en hyggelig tid om bord. Du velger selv om du vil ta dagene litt som de kommer å bestemme hva du gjør når skipet legger til kai, eller om du vil forhåndsbestille utfluktspakke å ha et hav av opplevelser inkludert. Bli med på elvecruise – en behagelig ferieform spekket med opplevelser.

Høydepunkter

 • Opplev Nederland, Tyskland og bittelitt av Frankrike på en og samme tur – uten stress
 • Våren er en fin tid å reise på disse kanter
 • Om du vil – ikke gå glipp av Keukenhof!
 • Rhinen er en flott ferdselsåre med mye å se
 • Mange flotte stopp og utflukter
 • Alt inkludert (utenom vin og champagne fra vinlisten)
 • Enkeltlugar uten tillegg
Vakre Amsterdam i solnedgang
+11
+10

Program

5 frokoster, 4 lunsjer og 5 middager inkludert

Skipet vårt MS Beethoven

Rederi: Croisi

Renovert: 2010

Lengde: 110 meter

Antall dekk: 3

Passasjerer 180

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar og dansegulv, og soldekk. Skipene til CroisiEurope er kjent for sitt gode, franskinspirerte kjøkken. Wi-Fi i salongen og resepsjonen. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj og toalett, hårføner, radio, TV, minisafe og aircondition. Lugarene på det nederste dekket (her kalles kategorien hoveddekk siden den betegnelsen brukes av rederiet) har små vinduer (nærmest koøyer), lugarene på midtdekk har store vinduer, mens lugarene på øvre dekk har enda større vinduer.

MS Beethoven

MS Beethoven

Dag 1

Oslo - Amsterdam

Middag

Vi reiser fra Oslo Lufthavn om morgenen direkte med KLM. Vi finner bussen som sørger for at vi får med oss litt av Amsterdam før vi ankommer skipet.

Vi sjekker inn på elvecruiseskipet om ettermiddagen, finner oss vel til rette og møtes for en velkomstdrink og presentasjon av mannskapet før middag om bord. Om kvelden er det anledning til å bli med på en guidet kanalbåttur (utfluktspakke) på kanalene som går på kryss og tvers gjennom bykjernen.

Amsterdam svikter ikke

Amsterdam er en flott by

Dag 2

Deilige Amsterdam

Frokost, lunsj og middag

Amsterdam er Nederlands største by og hovedstad i landet, men ikke residensby for kongeparet og regjeringen. Byens historie kan spores tilbake til 1200-tallet da det var et mindre fiskersamfunn ved elven Amstels bredder. Senere ble det anlagt en demning for å skape en havn ved Amstel og byen vokste opp rundt den.

Etter frokost blir det byrundtur i Amsterdam (utfluktspakke). Byen har ellers noe for enhver smak; museer, kunstgallerier, markeder, kanalcruise, vakker arkitektur og Anne Franks hus. Byen har en rik og fascinerende historie og tilbyr besøkende en slående kontrast mellom tradisjonell nederlandsk arkitektur og andre mer uvanlige landemerker. Diamanter og Amsterdam hører sammen, og byens diamantdistrikt er velkjent.

Om ettermiddagen venter Keukenhof (utfluktspakke). Det må kunne sies å være høydepunktet på enhver tur på disse kanter. Rett og slett verdensberømt er denne blomsterparken utenfor Amsterdam. Et fantastisk skue på denne tiden av året og vi er her på riktig tid. Parken er kunstferdig utformet med overdådige blomsterbed i alle regnbuens farger
Kvelden er til for å rusle i land, eller ta det med ro på skipet. Vi seiler til Köln i løpet av natten.

Fargerike tulipaner langs et tjern i en park. Beliggenheten er Keukenhof Gardens, Nederland

Blomster er kunst

Dag 3

Köln

Frokost, lunsj og middag

Mot Köln ser vi mange arbeidsomme lektere seile forbi på Tysklands viktigste vannvei. Underveis passerer vi Düsseldorf, hovedstaden i Nordrhein-Westfalen – Tysklands mest folkerike delstat, og middelalderbyen Zons. Vi spiser lunsj om bord før vi ankommer Köln. Kirken slapp mirakuløst unna de alliertes bomberaid under 2. verdenskrig. Å prøve det lokale ølet er nesten et «must» og ølstuene ligger tett i den gamle bydelen.

Köln puster historie og er sentrert rundt Rhinen, som deler byen i to. Det gamle sentrum, Altstadt, har vakre, gamle hus og sjarmerende gater. Byens landemerke er uten tvil den berømte Kölnerdomen med de to 157 m høye tårnene som du kan se fra omtrent alle steder du måtte befinne deg i byen. Byggingen startet i 1248, og det tok mer enn 600 år å fullføre denne imponerende bygningen, som først sto ferdig i 1880. Alle har hørt om cologne, som er navnet på Köln på engelsk og fransk - verdens første eau de cologne kommer herfra

Om kvelden blir det middag og underholdning om bord.

Luftutsikt mot Köln om våren, Tyskland

Köln

Dag 4

Rüdesheim

Frokost, lunsj og middag

I dag skal vi seile gjennom det som regnes som den vakreste strekningen av Rhinen. Bølgende vinmarker, gamle borger og slott bidrar til å gi denne delen av elven tilnavnet «romantiske Rhinen». Fra soldekket ser vi kanskje Koblenz, som ligger der Mosel renner ut i Rhinen, og den legendariske Lorelei-klippen. I følge sagnet var Lorelei en vakker kvinne som av kjærlighetssorg kastet seg utfor klippen. Hun ble forvandlet til en sirene som trollbandt forbipasserende med sin fagre sang slik at de forliste i denne smalen delen av Rhinen. Lunsjen om bord blir en dobbel nytelse med postkortlandskapet langs elvebreddene og skipets kulinariske gleder om bord. Dette er elvecruise på sitt aller beste.

Vi ankommer Rüdesheim og går i land. Byen er kjent for deilig vin, og vinsmaking kan det bli i dag (utfluktspakke). Her besøkes også Siegfrieds mekaniske musikkinstrumentmuseum som inneholder en bemerkelsesverdig samling med mekaniske og selvspillende instrumenter fra det 18. til det 20. århundret.

Etter middag er kvelden fri til å oppleve Rüdesheim på egen hånd. Vi anbefaler en tur på berømte Drosselgasse, byens brosteinsbelagte gågate, hvor du kan nyte et glass lokal rhinskvin på en hyggelig weinstube.

Rüdesheim, Rhinen

Koselige middelaldergater i Rüdesheim

Dag 5

Rüdesheim – Strasbourg

Frokost, lunsj og middag

Skipet kaster loss tidlig og vi seiler videre sørover på Rhinen. Her er det bare å beundre mer av landskapet underveis mens vi seiler langs grensen mellom Tyskland og Frankrike mot Strasbourg. Strasbourg er koselig og historisk, og vi benytter sjansen til å se mer av den fra vannveiene (utfluktspakke). Det blir en tur med kanalbåt, et perfekt valg.

Strasbourg feiret hele 2 000-årsjubileum i 1988, basert på skriftlige henvisninger til den romerske byen Argantorati i år 12 f.Kr. Byens historiske sentrum ligger på Grande île, som er en øy i elva Ill, noen kilometer vest for Rhinen. Gamlebyen er en drøm å rusle rundt i, her er det fotomotiv i hver en krik og krok.

Byen er også den største her i hjertet av Alsace, nydelige viner er derfor en selvfølge. Men det er ikke bare flytende næring som står i fokus på et besøk i Strasbourg: Mat er viktig over hele Frankrike. Spesialiteter herfra er preget av nærheten til Tyskland og Sveits, men også med tydelige trekk fra hjemlandet. Raclette, flammkuchen og choucroute hører under her.

Denne siste kvelden om bord gjøres det klart til fest om bord! Det er kapteinens middag og stemningen stiger i takt med den deilige maten - denne festaftenen blir en flott avslutning.

Strasbourg, vannkanal i Petite France-området. Bindingsverkshus og trær i Grand Ile. Alsace, Frankrike. Unesco nettsted.

Vannkanal i Petite France-området, Strasbourg

Dag 6

Strasbourg og hjemreise

Frokost

Etter frokost om bord forlater vi skipet og sjekker ut. Etterpå blir det litt tid til egen disposisjon i koselige Strasbourg.

Vi forlater så Frankrike og setter kursen nordover til Tyskland. Kjøreturen til Frankfurt tar litt over to timer. Avreise med KLM fra Frankfurt til Oslo, med flybytte og mellomlanding i Amsterdam. Ankomst Oslo Lufthavn om kvelden.

Tradisjonelle bindingsverkshus i distriktet La Petite France, Strasbourg, Frankrike

Strasbourg

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo-Amsterdam//Frankfurt-Oslo med KLM
 • 5 netter på elvecruiseskip i enkeltlugar
 • Helpensjon fom middag dag 1 tom frokost siste dag
 • Drikkevarer både i restauranten og i baren (unntatt champagne og vin fra vinlisten)
 • All transport i følge programmet.
 • Lokale guider.
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet (utfluktspakke forhåndskjøpes 65 dager før avreise)
 • Drikkevarer (utover det som er nevnt over)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Reise- og avbestillingsforsikring