Elvecruise på Rhinen – Amsterdam til Strasbourg

Elvecruise på klassiske Rhinen

Keukenhof park i Nederland

Blomstercruise fra Amsterdam med Keukenhof, Nijmegen, Köln, Rüdesheim, Mannheim og Strasbourg.

Elvecruise er rett og slett den beste måten å oppleve Rhinen og den naturskjønne Rhindalen på! Cruiset begynner i vakre Amsterdam og avsluttes i Strasbourg, en by full av atmosfære. Tre land er vi innom og inntrykkene underveis er mange. Middelalderslott og borger, autentiske landsbyer hvor tiden synes å ha stått stille, glir vi sakte forbi. Med en god blanding av naturskjønne omgivelser, historiske byer og små landsbyer. Gammelt og nytt – hånd i hånd, med naturen som bakteppe. Det er nettopp denne miksen som gjør at elvecruise favner det meste.

Det skjer alltid noe langs Rhinen, så det er nok å hvile øynene på underveis. Høydepunktet på denne tiden av året er uten tvil besøket i den verdensberømte blomsterparken Keukenhof – et fantastisk skue. Underveis får vi med oss vakre Amsterdam, Nijmegen, Köln og Rüdesheim før vi ender seilingen i Strasbourg og Frankrike. Dagene går fort – det er nok av tid til avslapning og sosialt samvær om bord.

Elvecruiseskipene fra rederiet Croisi er komfortable og kjent for sitt gode kjøkken. Alle måltider fra middag første dag til frokost siste dag er inkludert og du kommer garantert til å ha en hyggelig tid om bord. Du velger selv om du vil ta dagene litt som de kommer å bestemme hva du gjør når skipet legger til kai, eller om du vil forhåndsbestille utfluktspakke å ha et hav av opplevelser inkludert. Bli med på elvecruise – en behagelig ferieform spekket med opplevelser.

Høydepunkter

 • Opplev Nederland, Tyskland og bittelitt av Frankrike på en og samme tur – uten stress
 • Våren er en fin tid å reise på disse kanter
 • Om du vil – ikke gå glipp av Keukenhof!
 • Rhinen er en flott ferdselsåre med mye å se
 • Mange flotte stopp og utflukter
 • Alt inkludert (utenom vin og champagne fra vinlisten)
 • Enkeltlugar uten tillegg
Vakre Amsterdam i solnedgang
+11
+10

Program

6 frokoster, 5 lunsjer og 6 middager inkludert

Skipet vårt MS Europe

Rederi: CroisiByggeår: 2006, renovert 2016Lengde: 110 meterAntall dekk: 3Passasjerer 180

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar og dansegulv, og soldekk. Skipene til CroisiEurope er kjent for sitt gode, franskinspirerte kjøkken. Wi-Fi i salongen og resepsjonen. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj og toalett, hårføner, radio, TV, minisafe og aircondition. Lugarene på det nederste dekket (her kalles kategorien hoveddekk siden den betegnelsen brukes av rederiet) har små vinduer (nærmest koøyer), lugarene på midtdekk har store vinduer, mens lugarene på øvre dekk har enda større vinduer.

Utsikt mot skipet MS L`Europe ved solnedgang

MS L`Europe

Dag 1

Oslo - Amsterdam

Middag

Vi reiser fra Oslo Lufthavn midt på dagen direkte med KLM. Vi finner bussen som sørger for at vi får med oss litt av Amsterdam før vi ankommer skipet.

Vi sjekker inn på elvecruiseskipet om ettermiddagen, finner oss vel til rette og møtes for en velkomstdrink og presentasjon av mannskapet før middag om bord. Om kvelden er det anledning til å bli med på en guidet kanalbåttur (utfluktspakke) på kanalene som går på kryss og tvers gjennom bykjernen.

Amsterdam svikter ikke

Amsterdam er en flott by

Dag 2

Deilige Amsterdam

Frokost, lunsj og middag

Amsterdam er Nederlands største by og hovedstad i landet, men ikke residensby for kongeparet og regjeringen. Byens historie kan spores tilbake til 1200-tallet da det var et mindre fiskersamfunn ved elven Amstels bredder. Senere ble det anlagt en demning for å skape en havn ved Amstel og byen vokste opp rundt den. Etter frokost blir det byrundtur i Amsterdam (utfluktspakke). Byen har ellers noe for enhver smak; museer, kunstgallerier, markeder, kanalcruise, vakker arkitektur og Anne Franks hus. Byen har en rik og fascinerende historie og tilbyr besøkende en slående kontrast mellom tradisjonell nederlandsk arkitektur og andre mer uvanlige landemerker. Diamanter og Amsterdam hører sammen, og byens diamantdistrikt er velkjent.

Om ettermiddagen venter Keukenhof (utfluktspakke). Det må kunne sies å være høydepunktet på enhver tur på disse kanter. Rett og slett verdensberømt er denne blomsterparken utenfor Amsterdam. Et fantastisk skue på denne tiden av året. Parken er kunstferdig utformet med overdådige blomsterbed i alle regnbuens farger
Kvelden er til for å rusle i land, eller ta det med ro på skipet. Vi seiler om natten og ankommer Nijmegen.

Fargerike tulipaner langs et tjern i en park. Beliggenheten er Keukenhof Gardens, Nederland

Blomster er kunst

Dag 3

Nijmegen - Krefeld

Frokost, lunsj og middag

I dag kan du enten slappe av og ha tid til egen disposisjon i Nijmegen, eller være med på en utflukt (utfluktspakke). Turen går da til Kröller-Müller museum som ligger i hjertet av Hoge Veluwe nasjonalpark.

Museet har samlet arbeider fra nederlandske skulptører samt moderne malere og impresjonister. Her finnes også en stor samling av Van Goghs arbeider og flere av Picassos malerier. Uansett hva du velger, er det felles lunsj om bord før skipet seiler videre mot Krefeld. Nyt en rolig ettermiddag om bord mens skipet seiler forbi byer som Wesel og Duisburg. Sent om kvelden ankommer vi Krefeld hvor skipet ligger til kai over natten.

Dag 4

Krefeld – Köln – Königswinter

Frokost, lunsj og middag

Tidlig om morgenen fortsetter cruiset. På vei mot Köln ser vi mange arbeidsomme lektere seile forbi på Tysklands viktigste vannvei. Underveis passerer vi Düsseldorf, hovedstaden i Nordrhein-Westfalen – Tysklands mest folkerike delstat, og middelalderbyen Zons. Vi spiser lunsj om bord før vi ankommer Köln om ettermiddagen. Kirken slapp mirakuløst unna de alliertes bomberaid under 2. verdenskrig. Å prøve det lokale ølet er nesten et «must» og ølstuene ligger tett i den gamle bydelen.

Før middag er alle tilbake om bord og cruiset fortsetter mot Königswinter og den gamle universitetsbyen Bonn, hvor selveste Ludwig van Beethoven så dagens lys en kald desemberdag i 1770. Bonn og Königswinter ligger ovenfor hverandre på hver sin side av Rhinen; Bonn på vestbredden og Königswinter på østsiden av elven. Skipet ligger til kai over natten i Königswinter.

Luftutsikt mot Köln om våren, Tyskland

Köln

Dag 5

Königswinter – Rüdesheim

Frokost, lunsj og middag

I dag skal vi seile gjennom det som regnes som den vakreste strekningen av Rhinen. Bølgende vinmarker, gamle borger og slott bidrar til å gi denne delen av elven tilnavnet «romantiske Rhinen». Fra soldekket ser vi kanskje Koblenz, som ligger der Mosel renner ut i Rhinen, og den legendariske Lorelei-klippen. I følge sagnet var Lorelei en vakker kvinne som av k jærlighetssorg kastet seg utfor klippen. Hun ble forvandlet til en sirene som trollbandt forbipasserende med sin fagre sang slik at de forliste i denne smalen delen av Rhinen. Lunsjen om bord blir en dobbel nytelse med postkortlandskapet langs elvebreddene og skipets kulinariske gleder om bord. Dette er elvecruise på sitt aller beste.

Vi ankommer Rüdesheim og går i land. Byen er kjent for deilig vin, og vinsmaking kan det bli i dag (utfluktspakke). Her besøkes også Siegfrieds mekaniske musikkinsrumentmuseum som inneholder en bemerkelsesverdig samling med mekaniske og selvspillende instrumenter fra det 18. til det 20. århundret.

Etter middag er kvelden fri til å oppleve Rüdesheim på egen hånd. Vi anbefaler en spasertur på berømte Drosselgasse, byens brosteinsbelagte gågate, hvor du kan nyte et glass lokal rhinskvin på en hyggelig weinstube. Skipet ligger ved kai i Rüdesheim til neste morgen.

Rüdesheim, Rhinen

Koselige middelaldergater i Rüdesheim

Dag 6

Rüdesheim – Mannheim

Frokost, lunsj og middag

Skipet kaster loss tidlig og vi seiler videre sørover på Rhinen. Vi passerer Wiesbaden, Nierstein og Worms før vi ankommer Mannheim. Etter lunsj er det valgfri utflukt til Heidelberg (utfluktspakke).
Her i romantikkens høyborg, har de funnet det tidligste beviset for mennesker i Europa. I 1907 fant de et kjeveben av «Heidelbergmannen» som er minst 500 000 år gammelt. Tysklands eldste universitet ligger også her. Det ble grunnlagt i 1386 og er meget prestisjefullt. Den gamle bydelen preges av vakker arkitektur og en hyggelig atmosfære.
Tilbake på skipet gjør vi oss klare til festmiddag etterfulgt av dans i salongen. I nattetimene legger skipet ut på siste strekning som går langs grensen mellom Tyskland og Frankrike mot Strasbourg.

Bridge i Heidelberg, Tyskland

Heidelberg

Dag 7

Strasbourg og hjemreise

Frokost

Ankomst Strasbourg om morgenen. Etter frokost om bord forlater vi skipet og setter bagasjen inn i bussen som etterhvert kjører oss til flyplassen. Først blir det litt tid til egen disposisjon i koselige Strasbourg.

Så må vi forlate Frankrike og sette kursen nordover. Først til Tyskland. Kjøreturen til Frankfurt tar litt over to timer. Avreise med KLM fra Frankfurt til Oslo, med flybytte og mellomlanding i Amsterdam. Ankomst Oslo Lufthavn om kvelden.

Tradisjonelle bindingsverkshus i distriktet La Petite France, Strasbourg, Frankrike

Strasbourg

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo-Amsterdam//Frankfurt-Oslo med KLM
 • 6 netter på elvecruiseskip i enkeltlugar
 • Helpensjon fom middag dag 1 tom frokost siste dag
 • Drikkevarer både i restauranten og i baren (unntatt champagne og vin fra vinlisten)
 • All transport i følge programmet.
 • Lokale guider.
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet (utfluktspakke forhåndskjøpes 65 dager før avreise)
 • Drikkevarer (utover det som er nevnt over)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Reise- og avbestillingsforsikring