Elvecruise på Rhinen, Main og Mosel

Elvecruise på Rhinen, Main og Mosel

10. august 2022 / 7 dager / Pris fra 17.850,-

Moseldalen, Tyskland

Seil fra Strasbourg via Frankfurt, Cochem, Koblenz og Rüdesheim

Elvecruise på disse kanter er en evig klassiker. På dette cruiset seiler vi på tre elver – jo flere elver jo bedre!

Bli med på et helt herlig elvecruise gjennom den vakre Rhindalen. Underveis stopper vi i mange historiske byer med masser av atmosfære. Mens byer og land passeres, bor du komfortabelt i utvendig lugar og slipper å pakke opp og pakke ned kofferten. Dagene går med til innholdsrike utflukter, om du vil, og til avslapning og sosialt samvær om bord. Det er en grunn til at elvecruise er en populær ferieform, kombinasjonen av opplevelser og det å ha med seg hotellet på hele reisen er både bekvemt og praktisk. Elvecruiseskipet er et lite samfunn i seg selv. Miljøet er hyggelig og uformelt og det er lett å møte nye venner. Skipene er bygget med tanke på å gjøre reisen mest mulig behagelig og opplevelsene lettest tilgjengelig.

Det skjer alltid noe langs disse elvene, så det er nok å hvile øynene på underveis. Med en god blanding av naturskjønne omgivelser, historiske byer og små landsbyer, blir dette en herlig tur med mange opplevelser og minner. Underveis blir det tre land, flere slott og den deilige regionen Alsace.

Elvecruiseskipene fra rederiet Croisi er komfortable og kjent for sitt gode, franske kjøkken. Alle måltider fra middag første dag til frokost siste dag er inkludert, og du kommer garantert til å ha en hyggelig tid om bord.

Høydepunkter

 • Opplev litt av Tyskland og Frankrike på en og samme tur – uten stress
 • Koblenz og Cochem
 • Rhinen og den flotte Rhindalen byr på natur i særklasse underveis
 • Mange flotte stopp og utflukter, for deg som vil med på noe organisert
 • Behagelig skip og komfortable omgivelser
 • Alt inkludert, til og med godt reisefølge:) (unntak er champagne og vin fra vinlisten)

Elvecriuseskip seiler forbi landsby langs Rhinen.

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 10.08.2022

  Tilgjengelighet: Få plasser

  Dager: 7

  Priser fra: 17.850,-

  Reiseleder: Marios Georgiou

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+11
+10

Program

6 frokoster, 5 lunsjer og 6 middager inkludert

Skipet vårt MS Europe

Vårt hyggelige elvecruiseskip er fra det franske rederiet Croisi Europe. Skipet ble bygget i 2006 og renovert i 2016. Lugarene er små, men koselige, og har privat bad/wc med hårføner, satellitt-TV og safe. Det finnes restaurant, bar med dansegulv og soldekk om bord.

Lugarene på nedre dekk (vårt hoveddekk) har små høye vinduer, midtdekk større høye vinduer, lugarene på øvre dekk har panoramavinduer. Utover dette er lugarene identiske.

Skipet kan ta 180 passasjerer, er 110 meter langt og 11 meter bredt.

Utsikt mot skipet MS L`Europe ved solnedgang

Utsikt mot skipet MS L`Europe

Dag 1

Avreise Norge, ankomst Frankfurt

Middag

Vi flyr med Lufthansa grytidlig fra Oslo Lufthavn. Derfra blir det transfer til Strasbourg, noe som tar omtrent 2,5 timer. Vi ankommer før ordinær innsjekk, men bagasjen kan ofte settes inn allikevel.

Vi finner vi oss etter hvert til rette på lugaren, som skal være vårt hjem de neste dagene. Før middag møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av mannskapet. Det tilbys også en egen valgfri utflukt i en annen båt som viser oss Strasbourg by night (utfluktspakke). Her passerer vi både den gamle delen og den nyere der blant annet EU-parlamentet ligger. Turen inkluderer også de tre broene og fire tårn, kjent som Ponts Couvert samt forsvarsverket Vauban-dammen.

Skipet forlater Strasbourg og seiler om natten.

Moderne kontorbygg i kveldsbelysning

Europaparlamentet i Strasbourg

Dag 2

Strasbourg - Frankfurt

Frokost, lunsj og middag

Frokostbuffet om bord. I dag er vi på elven Main!

Om du vil, kan du bli bedre kjent med Frankfurt (utfluktspakke) både med buss og til fots om ettermiddagen. Samtidig som å være et travelt handelssenter er byen opptatt på å ta vare på det gamle. Og nettopp denne miksen overrasker gjerne den besøkende som ser på byen som bare et sted man mellomlander for å reise videre. Neida, Frankfurt er fin med både skyskrapere, flotte museer og koselige puber. Og en fin katedral. Römerberg har vært der byens styres fra siden 1400-tallet.

Om du har tatt dagen i eget tempo, eller har vært på utflukt møtes vi til middag om bord med underholdning mens skipet seiler.

Solen skinner over herlige Frankfurt

Frankfurt

Dag 3

Frankfurt - Cochem

Frokost, lunsj og middag

Frokostbuffet om bord og vi seiler om morgenen. Nå på Mosel.

Vi kommer så til Cochem. Byen oser av historie, som de fleste byer i dette området.

Helt tilbake til 800-tallet nevner kilder denne byen. Her finnes en koselig gammel bydel med middelaldertorg og spesielle bindingsverkhus og her føles virkelig historiens sus. Oppe på en høyde ligger en skikkelig borg, Reichsburg tronende over dalen. Et ordentlig ridderslott ser det ut som, med massevis av spisse tårn. Det er nesten som man hører riddernes rustninger skramle og hestene pruste for ridderduell!

Cochem er ellers en koselig by som er godt besøkt av mange grunner. Vinene i dette området er forresten både velkjente og velsmakende. God kvalitetsvin er ingen mangelvare på disse kanter, det har disse dagene vist.

Dag 4

Cochem - Koblenz

Frokost, lunsj og middag

Frokost først og vi fortsetter å seile på Mosel ,men er snart på Rhinen,

Om ettermiddagen er vi i Koblenz. Koblenz er byen som ligger der elvene Mosel og Rhinen møtes. Den har en dramatisk historie som går 2000 år tilbake i tid. Den strategiske beliggenheten skapte store tollinntekter og gjorde byen til et viktig handelssenter. Byen ble bombet under den andre verdenskrig, og mer enn 80% av gamlebyen ble lagt i ruiner, men de gamle kirkene fra middelalderen unngikk store skader, og noen av de viktigste historiske bygningene er gjenreist. Den historiske bydelen med gater, smug og minnesmerker fra middelalderen gir et godt innblikk i hvordan byen en gang må ha sett ut. En mosaikk av både kultur og historie.

Vi oppdager byen til fots sammen med en av skipets verter/vertinner eller går i eget tempo. Om kvelden venter nok en velsmakende middag om bord.

Tyskland koblenz

Koblenz´ vakre arkitektur

Dag 5

Koblenz - Rüdesheim

Frokost, lunsj og middag

Frokost først.

I dag seiler vi på Rhinen og skal holde utkikk etter både kvinner og klipper.

Ferden går mot en av de aller vakreste delene av Rhinen, delen som ligger mellom Rüdesheim og Koblenz. Området kalles «Romantiske Rhinen», det sier jo litt. Elven slynger seg gjennom det vakre landskapet som er omringet av gamle ruiner, bølgende åssider dekkes av vinranker og majestetiske slott og festninger imponerer oss mens vi seiler forbi. De 65 kilometerne mellom Koblenz og Rüdesheim er også UNESCO-vernet. Underveis passerer vi også den berømte Loreleiklippen, som er over 120 meter høy. I farvannet her har det tidligere vært mange fortvilte forlis, passasjen er smal og har skjulte hindringer under vann. I dag er det imidlertid godt merket og utgjør ingen fare. Selve klippen har fått navn fra sagnet om Lorelei. Hun var, i følge legenden, en vakker kvinne, fortvilet av kjærlighetssorg, som skal ha kastet seg utfor og druknet. Hun ble så forvandlet til en vakker sirene, en skapning kjent fra gresk mytologi. En sirene er bare delvis kvinnelig, og de er beskrevet til å være de nydeligste vesener med langt, bølgete hår. Deres sang skal ha vært så forlokkende og fortryllende at den forhekset sjøfolk – med det fatale resultat at skipene gikk på grunn. Godt vi er i 2022 og kan nøye oss med å drømme litt før vi seiler videre.

Ved ankomst Rüdesheim kan du bli med på en byrundtur (utfluktspakke) med det lille turisttoget. Det blir vinsmaking i en lokal vinkjeller, før rundturen avsluttes med et besøk i Siegfrieds mekaniske musikkinstrumentmuseum som inneholder en bemerkelsesverdig samling av mekaniske og selvspillende instrumenter fra det 18. til det 20. århundret.

Etter middag er kvelden fri til å oppleve Rüdesheim på egen hånd. Vi anbefaler en tur ut til Drosselgasse. Her er det liv og røre – musikk og kafeer tett i tett. De smale brosteinsdekkende gatene er kantet med vinstuer og koselige steder å sette seg ned for å se på folkelivet.

Oversiktsbilde over vinmarker og Rhinen

Rüdesheim.

Dag 6

Rüdesheim - Mannheim

Frokost, lunsj og middag

Om morgenen spiser vi frokost og seiler mot Mannheim. Byen er utgangspunkt for en halvdagsutflukt (utfluktspakke) til Heidelberg, Tysklands eldste universitetsby. Vi ser Tysklands eldste universitet fra 1386 og ruinene av det tidligere så vakre Heidelberg slott, bygget av sandstein. Videre går vi til fots gjennom den gamle bydelen med sine mange vakre bygninger i barokkstil. Mange hevder at byen er Tysklands mest romantiske, det skal være usagt, men fin er den uansett!

Kvelden er til for å danse, om du vil, for nå blir det galla-aften. Ikke så stivt som det høres ut som, men vi gjør litt stas på både oss selv og mannskapet denne siste kvelden.

Heidelberg slott

Heidelberg Slott

Dag 7

Strasbourg og hjemreise

Frokost

Siste frokostbuffet om bord, nå er vi atter i Frankrike og Strasbourg. Vi sjekker ut og går i land. Vi har fortsatt tid i Strasbourg til egne sysler mens bagasjen passes på. Turen går så tilbake til Frankfurt og Lufthansas sene direktefly. Beregnet ankomst Oslo Lufthavn er sent om kvelden.

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo – Frankfurt - Oslo
 • 6 netter om bord på elvecruiseskip i valgt enkeltlugar.
 • Helpensjon fom middag dag 1 tom frokost siste dag
 • Drikkevarer om bord til måltidene og drikke servert i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
 • All transport ifølge program
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Reise- og avbestillingsforsikring