Cruiseskip på havet med rosa solnedgang.

Carpe Diem + Celebrity Cruises

Publisert: 5. mai 2022

9 grunner til å reise alene - sammen på cruise

Det nærmeste jeg har kommet til å være på cruise er en tur med Color Magic til Kiel en gang på 2000-tallet. Når du begynner å jobbe i reisebransjen og har kollegaer som er cruisespesialister og som har vært på et tresifret antall cruise, så teller ikke det - det forstår jeg. Men nå! Nå har Celebrity Beyond hatt sin første seilas, og denne «cruisejomfruen» var så heldig å få være med på dette lekre skipets «jomfrutur».

Celebrity har valgt seg en voksen profil. Her er det ingen fokus på at barna skal ha det gøy, barnefamilier velger derfor ofte andre rederier. Selv om cruise og Celebrity er flott og fint, er det også jordnært og ikke for overdådig. Om bord er det service, kvalitet og design i verdensklasse – og best av alt: endelig er det lettere for de som reiser alene å reise på cruise. DA blir denne dama gira!

Her har du 9 grunner til at Carpe Diem + Celebrity = en søt symfoni.

1. Enkeltlugarer - endelig!

Tidligere har det å reise på cruise for de som reiser alene vært en dyr affære. Noen rederier har noen få enkeltlugarer, men da helst innvendige. Ofte må man betale nærmest dobbel pris for å bo alene i en dobbeltlugar. Men ikke nå lenger! Da Celebrity Edge kom i 2018 ble skipet lansert med 16 enkeltlugarer. På Beyond, dette tredje skipet ut i Edge-klassen, er det hele 32 enkeltlugarer! Lugarene komfortable, lekre og utvendige, med en størrelse på 17 m2 og med infinite veranda. Badene er romslige og lugaren har alt du trenger for et herlig opphold om bord. Og det beste av alt; du betaler kun for én, ikke for to!

2. Personalet om bord

Jeg har ikke opplevd maken til service. Alle de ansatte du går forbi hilser på deg, ønsker deg en fin dag, og er veldig klare for å slå an en prat om du vil. De gjør det de kan for at du skal ha det bra om bord, jeg følte meg veldig sett og satt pris på. Det at de ansatte har det bra på jobb, det er viktig for meg som gjest, deres entusiasme og glede smitter over på meg. Visste du at 98 % av de ansatte på Celebrity Cruises kom tilbake til jobbene sine etter pandemien? Det sier mye, synes jeg.

Nevnes må også verdens første kvinnelige kaptein på et stort amerikansk cruiseskip, Kate McCue. Hun har blitt litt av en celebritet, men hun er varm, dyktig og et godt forbilde for kvinner både i og utenfor bransjen.

Kvinne sitter på scenekanten.

Dette var det nærmeste vi kom kaptein Kate - et bilde tatt fra scenekanten.

3. Infinite Veranda

Dette er nyvinningen til Celebrity. Lillesøster Edge var det første skipet med de nye infinite verandaene. I lugarer med infinite veranda (alle enkeltlugarer har dette!) har du vindu fra gulv til tak og dermed god utsikt. Det føles åpent og luftig, og ønsker du det enda mer åpent og luftig kan du trykke på en knapp, så åpner halve vinduet seg. Plutselig har du balkong på lugaren. Du har balkongmøbler og kan velge å stenge en dør mellom rommet og balkongen eller holde den åpen om du vil ha god utlufting og deilig sjøluft på rommet. Det er opp til deg. For en frihet!

Under kan du se en ett minutts video fra Celebrity Edge om hvordan infinite veranda fungerer, disse er like på Edge, Apex og Beyond 👇

4. Detaljene

Om bord på Beyond kan du se at det er nedlagt mye tid og kjærlighet. Selv om jeg hadde gått forbi et sted på skipet flere ganger, kunne det fort hende jeg fant en ny detalj hver gang! Mønsteret i taket, marmoreringen i gulvet, fargesammensetningen i møblene, utformingen av lampene eller blomsterdekorasjonene. «WOW!» var et utrykk jeg både hørte rundt meg og brukte ofte selv. Det er brukt store designere, for spesielt interesserte er kanskje Kelly Hoppen kjent - hun er visst en av de mest kjente interiørdesignere i verden. Nate Berkus er også et stort navn, spesielt i USA og for fans av Oprah Winfrey.

5. Uteområdene

Jeg er glad i å være ute og synes ofte det å være inne i et fly, på et tog eller på et skip kan gjøre at luften føles litt tung og tett. I disse tider, og på helt nye skip, får du jo selvsagt god og ren luft fra aircondition-anleggene, men det er noe med det å kunne gå opp og ut for å kjenne solen og få litt frisk sjøluft. På Beyond er uteområdene på 14., 15., og 16. dekk og det er veldig god plass til å boltre seg på. Det er designet for å gi deg en følelse av nærhet til havet, og det har de fått til. Solsengene står på rad og rekke, løpebanen er klar for deg om du vil ta deg en løpetur med både oppover og nedoverbakke, og du har bademuligheter på alle tre dekkene. Her er det ingen vannsklier eller barnebasseng, hurra!

Magic Carpet var noe helt nytt med Edge, men også storesøstrene Apex og Beyond har fått et slikt "flyvende teppe" hengende på utsiden av skipet. Magic Carpet er en bar/restaurant eller tenderplattform som kan heves og senkes mange dekk slik at den kan brukes der det trengs. Rooftop garden er en grønn oase med mange sittemuligheter hvor du kan slappe av i solen med noe godt i glasset, eller bli underholdt med for eksempel sport eller film på storskjermen. Like i nærheten finner du Sunset Bar helt akter på skipet, her kan du få solnedgangen et sted i horisonten mens land der borte blir mindre og mindre på vei til nye havner.

6. Kunsten

Celebrity Beyond er et flytende kunstgalleri, rett og slett! Rundt ethvert hjørne er det kunst, og det er alltid noe nytt å oppdage. På lugaren får du en katalog med (nesten) all kunsten, og du kan sikkert fint bruke en dag eller to på å vandre rundt og finne alle kunstverkene. Du finner fantastisk flott fotokunst i trappene, på lugarene, i restaurantene, i gangene og til og med på toalettene. Skulpturer finner du over alt, både ute og inne. Den største og kanskje mest iøynefallende er den flotte elefanten ved bassenget. Hvert Edge-skip har en stor statue her, men alle har selvsagt forskjellige. På dekk fem ligger museet; en gang hvor veggene er fulle av kunst fra flere kjente og ukjente kunstnere.

7. Mat & drikke

Nam nam nam! Celebrity Beyond har hele fire hovedrestauranter, det vil si at du har fire restauranter med retter fra forskjellige verdenshjørner som du kan veksle mellom å spise ved inkludert i din cruisereise. I tillegg kommer en juicebar, en kafé, en grillrestaurant og ikke minst buffetrestauranten hvor du kan velge og vrake. Og for en buffet da, dere. Frokost, lunsj og middag disker de opp med de deiligste retter fra blant annet India, Middelhavet, Latin-Amerika, og selvsagt USA. Masse farger, frukt, grønnsaker, vegetar, ikke-vegetar, grill +++ For ikke å snakke om dessertbordet, her er det vanskelig å spise bare en...

Har du lyst på en annen kulinarisk opplevelse er mulighetene store for å oppgradere og gi litt ekstra for et måltid på en av spesialrestaurantene, de er det 8 av! Mest eksklusiv er kanskje Le Voyage, restauranten til Michelin-kokk Daniel Boulud. Det er ingen mangel på drikkevarer heller; med 14 barer, cafeer og lounger kan du velge hvertfall én ny hver dag på for eksempel et Karibisk cruise, det er ikke verst. Vi må heller ikke glemme at basic drikkepakke alltid er inkludert på Celebrity cruises, i tillegg til tips og wifi. Smidig!

8. Underholdning og aktiviteter

Celebrity er stolte av sine show, og med god grunn. Showene spilles på den store, flotte hovedscenen to ganger om dagen slik at alle har gode muligheter til se akrobatene fly rundt i salen til fengende toner sunget av sterke stemmer. Det er stort, det er spektakulært og det er GØY! En av barene, "The Club", har også et lite show av og til, og jammen klarte de ikke henge opp noen spinnende mennesker i taket der også. Når sangerne og musikerne ikke holder show, er de gjerne å finne rundt om kring på skipet i barene eller loungene hvor de underholder gjestene med live musikk.

Det er mye å finne på ellers også! Skipet har et eget spa hvor du kan senke skuldrene og ta livet helt med ro, et treningsrom med flotte apparater for enhver smak og aktiviteter underveis som det er mulig å booke seg på. Kanskje vil du lære mer om cocktails eller øl, lære å danse eller være med på en yogatime? Mulighetene er mange, her blir det aldri et kjedelig øyeblikk!

9. Spennende havner

Med så mye gøy som skjer om bord føles det kanskje ikke helt nødvendig å gå i land når skipet legger til kai. Men det er viktig å ikke glemme landene og byene man kommer til på cruise! Det er gøy å få besøkt mange steder og land på én reise. Rederiet har mange utflukter det er mulig å melde seg på i hver havn - slik sikrer du store opplevelser også på land. Celebrity er ikke fremmed for å inkludere en natt i en havn på turene sine, det betyr at du kan få oppleve en by på kvelden etter at alle de andre skipene og turistene har reist sin vei. Sånt liker vi!

Reis alene - sammen på cruise!

Singelcruise var og er kanskje fortsatt en greie spesielt i USA - da var målet stort sett å finne seg noen. Sånn er det ikke når du reiser på tur med Carpe Diem og Celebrity. Vi har alltid reiseleder med på turen, som sørger for at alle i gruppen blir kjent med hverandre og reserverer bord til de som vil være med til måltidene. Reiseleder vil arrangere sosialt for våre gjester underveis og hjelper til med det som måtte være. Om du ikke vil være med på en utflukt arrangert av rederiet når skipet legger til kai, kan du bli med reiseleder på oppdagelsesferd.

Vi kan garantere at det verken blir ensomt eller kjedelig på cruise med Carpe Diem og Celebrity! 😊