Illustrasjonsfoto om reiseplanlegging med pass, billetter, flymodell, solbriller, kamera, kompass, sommerhatt, notatblokk

Pakkereisen - din trygghet

Publisert: 30. mai 2023

Hva er en pakkereise?

Vet du egentlig hvor mange fordeler det er å reise med en turoperatør som Carpe Diem?

Vi ønsker å komme med noen fakta om hva vi i Carpe Diem bidrar med om du kjøper reisen din hos oss. Det er alltid lurt å tenke gjennom hvilke behov du har for reisen din og ha en plan B eller C dersom det oppstår uregelmessigheter underveis. For det er virkelig i slike tilfeller du priser deg lykkelig over at du har en gjeng som tar vare på deg og jobber for deg i bakgrunnen. Det er en stor snøball som begynner å rulle når det for eksempel oppstår en kansellering fra et flyselskap, eller at det skjer noe med deg som deltaker på tur eller med noen der hjemme.

Hvorfor er egentlig ut-prisen ofte høyere hos oss enn om du selv stipulerer en tilsvarende reise og booker litt her og der? Du får jo billige flyreiser og overnattinger gjennom diverse søkemotorer? Trenger du virkelig en reiseleder? Hva med tilslutningsbilletter? Det er mange behov og spørsmål å tenke gjennom. Som arrangør har vi også mange ulike reiser til ulike destinasjoner og av ulik varighet. Men felles for alle er at du er beskyttet av Pakkereiseloven om du kjøper ferien din hos oss. Og, om du er opptatt av økonomisk trygghet for arrangøren du legger dine reisedrømmer og feriepenger hos: vi er medlem av Reisegarantifondet.

Mye inkludert

Mye inkludert

Har du tenkt over og sjekket hva som er inkludert i totalprisen i den reisen du ser på hos Carpe Diem? Avhengig av hvilken tur det er, kan det være langt fra flyplassen og mangel på offentlig transport dit. Utflukter hit og dit med transport, diverse måltider og smaking av lokale produkter. Pengene løper fort når du legger til slike elementer utenom. Husk: Du finner alltid en tydelig oversikt i hvert program over hva som er inkludert på hver tur. Slik kan du ta riktig valg for deg.

Mennesker sitter rundt et bord og spiser, Italia.

Reis gjerne alene - hyggelig sosialt samvær er inkludert!

Vi hjelper deg

Vi hjelper deg og er her for deg

Våre reiseledere er drillet i beredskap, det samme er vi på kontoret. Når noe skjer, går det fort. Det er "tenk", "løsning" og "action". Vi har en 24-timers vakttelefon her på huset for fly. De kan bistå oss i mange tilfeller. Andre ganger er det ikke noe å gjøre når flyselskapene får problemer, men vit at vi alltid snur hver en stein her hjemme.

Det samme om noe skulle skje underveis med enten deg selv eller noen der hjemme. Vår reiseleder hjelper til med å råde deg hvordan du skal gå frem i forhold til din reiseforsikring og veien videre. Vi, gjennom vakttelefonen, er behjelpelige med å booke flybilletter om du må hjem - som igjen tas med din reiseforsikring.

Her i Carpe Diem er vi alltid tilgjengelig 24/7 gjennom våre reiseledere. Vår fremste prioritet er å lage fantastiske turer, deretter sørge for at de blir gjennomført slik de skal. Alle våre reiseledere vet akkurat hva de skal gjøre, og hvordan vi på kontoret nås om de har behov for assistanse.

Hender oppå hverandre

Vi hjelper deg

Pakkereiseloven

Pakkereiseloven, trygg på tur

Ved kjøp av en pakkereise, som vi alltid tilbyr, er du godt beskyttet av Pakkereiseloven. Den viser hva vårt ansvar som turoperatør er. I tillegg til våre egne reisevilkår som er vår rettesnor, er det loven som ligger i bakhånd. Som arrangør av pakkereiser har man et stort ansvar og det er vi veldig bevisste på. Det er lurt å tenke på akkurat dette før du bestiller litt her og litt der. Carpe Diem og Escape Travel sine reisevilkår består ikke av flere sider lange avhandlinger - de er kortfattet, er på en side og det krever ingen jurister for å tolke dem.

Reisevilkårene til Carpe Diem finner du her:

Bilde av to unge kvinner som sykler og har det gøy mens de oppdager den nye byen sammen.

Det er mange måter å reise på!

Rask refusjon ved kansellering fra vår side

Innbetalt beløp tilbake dersom turen blir kansellert

Alle ønsker vi at alle turene skal gå som planlagt. Men noen ganger hender det allikevel at en tur blir kansellert grunnet for få påmeldte. I samme åndedrag nevner vi: Ikke tenk for lenge om du vil melde deg på en tur! Nettopp du kan være den ene eller de to vi trenger for å gjennomføre. Skulle det skje at vi må kansellere en tur du er påmeldt, vil du få skriftlig beskjed av oss der vi informerer. Vi ønsker å gjøre det så tidlig som mulig for din del. Samtidig ønsker vi også å vente så lenge som mulig på flere påmeldte, mens den promoteres i alle kanaler. I henhold til reisevilkår må en kansellering fra vår side gjøres senest 20 dager før avreisen. Når du oppgir kontonummer tilbake til oss, vil vår økonomiavdeling refundere beløpet i løpet av noen få dager.

Søt kanin i høst som sitter i gresset bak steiner. Europeisk kanin eller vanlig kanin, Oryctolagus cuniculus, skjult gress. Morgensol.

Reise fra annen flyplass?

Informasjon om flyreisen ved reise fra annen flyplass

Det spørsmålet vi får oftest er det å reise fra annen flyplass da alle våre turer går fra Oslo Lufthavn. Hva koster det og hvordan gjør jeg det? På turene våre har vi gruppebilletter som er forhåndsbestilt og betales i perioder lenge før avreisen. For å ha maksimal trygghet, er det å anbefale å booke tilslutningsbilletter via oss. Da sjekkes bagasjen hele veien ved avreise samme dag, og flyselskapene har det fulle ansvar for å få deg helt frem om noe uregelmessig skjer. Vi har kontakten med flyselskapene som samarbeider (vi kan aldri booke på en billett med selskaper som ikke samarbeider med hverandre). Prisene vil alltid være høyere enn på nettsiden til flyselskapet, da dette innebærer et større ansvar for selskapene. Man betaler for tryggheten og hjelpen man får om noe skjer.

Avhengig av flyselskap og avgangstid vil vi alltid måtte se på muligheter i hvert tilfelle. Prisene for å booke en gjennomgående tilslutningsbillett fås alltid i det momentet vi booker om. Vi kan stipulere priser, men aldri si noe konkret før det er gjort.

Om du derimot velger å booke egne billetter, bør du alltid ha refunderbare eller endringsbare. Dette fordi gruppebillettene våre kan få tidendringer som igjen gjør at dine billetter ikke kan benyttes. I dette tilfellet blir disse utenfor pakkereisen og vil ikke dekkes av oss ved endringer. Ha veldig god tid, 3 timer er et minimum.

Noen flyselskap har, i skrivende stund, ingen samarbeid med selskap som flyr innenriks i Norge. Vi nevner Qatar Airways, Air France, Finnair og British Airways. Med KLM er vi avhengig av å booke direkte fra f.eks Stavanger, Bergen og Trondheim til Amsterdam. Med KLM må billetten bookes om for hele strekningen og prises deretter den dagen. Du får ikke fratrekk fra Oslo-Amsterdam om du ønsker reise fra annen flyplass.

New York City, USA ved solnedgang / soloppgang himmel luftfoto fra koøyevinduet fly økonomisk sete etter avgang fra flyplassen, på baksiden Chrysler Building, Midtown Manhattan, Queens og Bronx District. Reisekonsept. Fly interiør.

Flyreisen

I Escape Travel AS er det flere muligheter

I Escape Travel kan våre ulike avdelinger tilby andre typer reiser enn en ren gruppereise. Har du tenkt på å få skreddersydd din egen drømmereise av våre dyktige reisespesialister?

Vi vil også slå et slag for to aktører til som også er en del av Escapefamilien - Escapeaway og Solfaktor. Her kan du selv booke din egen reise på nettsidene deres, og allikevel være beskyttet av Pakkereiseloven (med noen unntak).

Som overalt ellers: undersøk, les hva du kjøper og sett deg inn i reisevilkår for reisen for å unngå misforståelser. Det gjelder her i Carpe Diem eller hos noen av Escape sine andre avdelinger. Reisevilkårene speiler vår felles avtale, med mindre annet er spesifisert i turens program på nettsidene. Er du usikker på hva det enn måtte være, er det lett å ta kontakt på telefon eller e-post. Det er ikke en selvfølge om du bestiller reisen din hos ulike aktører her og der.

Under kan du finne ut mer om skreddersydde reiser, Escapeaway og Solfaktor!

Skreddersøm

Escapeaway

Solfaktor