Andrea Lunde

Portrett kvinne
en tom sofa ved Middelhavet, med distriktene Sa Penya og Dalt Vila, gamlebyen i Ibiza by, i bakgrunnen, på Balearene, Spania

Andrea startet her i november 2022. Hun jobber med turproduksjon og har variert bakgrunn som passer godt: Hun beskriver seg selv som en god blanding mellom to verdener. Med norsk mor, chilensk far og familie spredt over halve kloden, ble hun tidlig våken for alt det spennende som fantes i vår store verden. På familiesamlinger var det vanlig å snakke alle verdens språk og språkøret ble tidlig utviklet, kan man si. Hun omtaler seg gjerne som en "verdensborger", er genuint interessert i mennesker, elsker mangfold og det å bli kjent med andre land, kulturer og gastronomi.

Andrea sin reisekarriere begynte også tidlig. Som 5 år gammel pike, reiste hun på sin første store utenlandsreise. Nicaragua var destinasjonen hennes foreldre hadde tilknytning til -og jobb engasjement over mange år. Det ble flere turer, uforglemmelige inntrykk og lengre opphold i Nicaragua. Et land hun aldri glemmer.

Frøet var sådd. Siden var det bare å høre på magefølelsen der kallet for reiseliv og personlig service lokket sterkt. Før studiestart ble det backpacking til Chile og Argentina. Videre tok hun grunnfag i turisme fra universitet i Neuquén Argentina, var utvekslingsstudent i Sevilla, Spania og tok en bachelor i turisme og tverrkulturell kommunikasjon. Som kabinansatt og purser i SAS i til sammen 20 år, kom dette virkelig til nytte. Andrea har også jobbet som manager på Ibiza i service -og restaurantbransjen , før hun fikk mulighet til å drive familiens olivengård i Valencia under pandemien.

På fritiden lader Andrea batterier ute i naturen og sier alltid JA til å tilbringe en dag på sjøen, en fottur i fjellet, på ski over vidda eller telttur i skogen. Dans og yoga er hennes favoritter. Etter et liv på reise har hun landet på Helsfyr og stortrives med å sende reiselystne gjester ut i den store verden med Carpe Diem.