Andrea Lunde

Andrea Lunde, Carpe Diem
en tom sofa ved Middelhavet, med distriktene Sa Penya og Dalt Vila, gamlebyen i Ibiza by, i bakgrunnen, på Balearene, Spania

Andrea, med det fulle navnet Isabel Neira begynte her i november 2022. Hun jobber med turproduksjon og har variert bakgrunn som passer godt: Hun beskriver seg selv som en god blanding mellom de chilenske Andesfjellene og de norske fjorder:) Med norsk mor, chilensk far og familie spredt over halve kloden, ble hun tidlig våken for alt det spennende som fantes i vår store verden. På familiesamlinger var det vanlig å snakke norsk, spansk, tysk, sveitsertysk, fransk, engelsk og svensk! Språkøret ble tidlig utviklet, kan man si. Hun omtaler seg gjerne som en verdensborger, er genuint interessert i mennesker, elsker mangfold og det å bli kjent med andre land, kulturer og gastronomi.

Andrea sin reisekarriere begynte også tidlig. "En skal tidlig krøkes", stemmer godt i hennes tilfelle. 5 år gammel hjalp hun sin mor, som var ansvarlig for arrangering av kaffe- brigader med norske deltakere til Nicaragua. Det ble flere turer, uforglemmelige inntrykk og lengre opphold i Nicaragua. Et land hun aldri glemmer.

Frøet var sådd. Siden var det bare å høre på magefølelsen der kallet for reiseliv og personlig service lokket sterkt. Før studiestart ble det backpacking til Chile og Argentina. Videre tok hun grunnfag i turisme fra universitet i Neuquén Argentina, var utvekslingsstudent i Sevilla, Spania og tok en bachelor i turisme og tverrkulturell kommunikasjon. Som kabinansatt og purser i SAS i til sammen 20 år, kom dette virkelig til nytte. Andrea har også jobbet som manager på Ibiza i service -og restaurantbransjen , før hun fikk mulighet til å drive familiens olivengård i Valencia under pandemien.

På fritiden lader Andrea batterier ute i naturen og sier alltid JA til å tilbringe en dag på sjøen, en fottur i fjellet eller telttur i skogen. Dans og yoga er hennes favoritter. Etter et liv på reise har hun landet på Helsfyr og stortrives med å sende reiselystne gjester ut i den store verden med Carpe Diem.