En kvinne som tar bildet av Eiffeltårnet

Smittevernstiltak på Europatur med Carpe Diem

Smittevernstiltak på Europaturer med Carpe Diem

Les mer om de tiltakene som gjøres for at vi skal kunne reise

Vi og våre samarbeidspartnere gjør det vi kan for å kunne sende våre gjester på spennende turer og samtidig begrense risikoen for spredning av Covid-19. Vi henviser til myndighetenes tre grunnpilarer for å bremse smittespredning:

  • Syke personer skal ikke legge ut på tur, men holde seg hjemme
  • God hånd- og hostehygiene
  • Redusert kontakthyppighet mellom personer

Smittevern hos våre leverandører

Carpe Diemer i tett dialog med våre leverandører for å forsikre oss om at de kan ta imot våre grupper på en trygg og god måte, og samtidig begrense smittespredning. Flyselskaper, skip, overnattingssteder, spisesteder og attraksjoner må følge myndighetenes retningslinjer for hygiene, avstand og sikker drift.

Endringer som følge av smittevern

For å kunne holde tilstrekkelig avstand mellom gjester, vil man i enkelte tilfeller kunne oppleve å bruke noe lenger tid ved museumsbesøk, måltider, innsjekk etc. enn det man er vant til. Vi må utvise fleksibilitet i denne situasjonen, og ber om forståelse for dette.

Gruppe

Våre reiseledere har oversikt over hvilke gjester som er med på turen, i tilfelle smittesporing skulle være nødvendig. Dersom en deltaker ikke følger reiselederens anmodninger, kan deltakeren bli bedt om å forlate gruppen.

Ved sykdom eller symptomer

Du kan dessverre ikke bli med på tur dersom du har symptomer på Covid-19, er i karantene eller i hjemme-isolering. Vi ber deg varsle oss dersom du ikke kan bli med på tur. Har du reiseforsikring, kan du ta kontakt med ditt forsikringsselskap for å søke om å få dekket kostnadene for turen. Dersom du får symptomer på Covid-19 i løpet av turen, vil vi måtte isolere deg fra gruppen, og du vil ikke kunne reise videre før en negativ covid-test er bekreftet. Eventuelle kostnader knyttet til testing/hjemreise/karantene ved symptomer dekkes av den enkelte reisende.

Deltakelse på eget ansvar

Carpe Diem og våre leverandører vil ta vare på våre gjester under reisen, men deltakelse skjer på eget ansvar. Vi oppfordrer alle til å ta hensyn til sine medreisende og følge FHI sine smittevernregler og lokale regler som vil bli belyst under reisen. Det er hver deltakers ansvar å si ifra til reiseleder, dersom man opplever symptomer på Covid-19. Sett deg inn i FHIs seneste oppdateringer før reisen. https://www.fhi.no/

Forbehold

Vi tar forbehold om eventuell oppblussing av smitte, kansellering av fly, seilingsforhold eller andre forhold utenfor vår kontroll som kan føre til programendringer. Carpe Diem forbeholder seg i slike tilfeller retten til å foreta endringer som f.eks. omlegging av reiserute, bytte av transportmiddel og overnattingssted i samarbeid med våre lokale samarbeidspartnere uten at erstatning eller prisavslag kan kreves. Dersom turen i sin helhet ikke vil kunne gjennomføres og må kanselleres før avreise, vil alle gjester få tilbake sitt tilgodebeløp.

Vi har en informasjonsside vi ber deg lese gjennom før avreise utenfor Norge som du finner her: Sjekkliste før reisen

Med en felles innsats vil vi få en hyggelig opplevelse og ønsker deg velkommen med på tur med Carpe Diem!

Siden er oppdatert 8. desember 2021