Karibiske rytmer og deilige strender

Playa del Carmen

Gamle Maya-ruiner i Tulum, Mexico. Ikonisk bilde av det karibiske hav

Dette er EKTE ferie!

En Carpe Diem-favoritt er tilbake! Mange Carpe Diem-gjester har kommet begeistret hjem med herlige ferieminner fra akkurat denne turen. Her er det late soldager på stranden, aktive dager under vann og spennende utfluktsmuligheter som venter. For ikke å glemme spicy mexicansk mat og fargerike drinker. Du tar med badetøy og bestemmer i stor grad selv hvordan resten av din ferie skal se ut. Total avslapning? Aktiv ferie? Eller en lett blanding? Valget er ditt!

Ikke så langt unna finnes nydelige Tulum, mayaenes underverk Chichen Itza er innen rekkevidde og det er en kort fergetur over til Cozumel. De dagene det ikke er lagt opp program, foreslår reiseleder aktiviteter for gruppen, så tar vi dagen litt som den kommer. Slik er det å ha ferie! Playa del Carmen og områdene rundt på Yucatán er et eldorado for den som liker å utforske livet under vann. Snorkel og dykkemaske er de beste følgesvenner for å oppdage fisker i alle regnbuens farger og alle størrelser. Dykking er en selvsagt aktivitet om du vil svømme dypere ned i denne spennende verdenen.

Høydepunkter

Program

En tallerken autentisk meksikansk mat serveres på en strand på stranden.
Venner som skåler med blandede tropiske fruktmargaritas. Drikke av vannmelon og pasjonsfrukt

Salud!

Dag 6

Dag 10

Kan organiseres på plass

Rio Secreto:

Ikke langt utenfor Playa del Carmen ligger denne nyoppdagede cenoten og grotten fra 2007 som vi skal utforske riktig så nærme i dag. Under jordskorpen glitrer det i mot oss i gult fra kalksteinsformasjonene og turkist-grønt fra vannet. Inne i grotten finnes stalagmitter og stalaktitter som vokser henholdsvis opp fra gulvet og ned fra taket. Vannet har en helt spesiell gjennomsiktig farge med turkise undertoner og det føles nesten uvirkelig å være her nede. Det er også stier og steingrunn her, så vi beveger oss på land som i vann. En stor opplevelse! Vi får låne våtdrakter, hjelmer, hodelykt, badesko og redningsvest, og så er vi utstyrte til å oppleve dette helt spesielle fenomenet.

Du trenger ikke å være eventyrer eller ekstremsportutøver for å være med, dette er for alle i normal form. Det kan oppleves som mørkt og trangt, så om man har problemer med dette, kan man stå over. Rio Secreto er for øvrig en meget spesiell og fantastisk opplevelse, så den anbefales virkelig!

Det er en kort fergetur over til Cozumel. Den gule fergen til Cozumel går mange ganger daglig til og fra Playa del Carmen.

Tur til fornøyelsesområdet XCaret ca 20 min unna Playa del Carmen. Disse tilbyr mange tilleggsaktiviteter.

XPlor er en annen park som tilbyr aktiviteter som zip-lining, underjordisk elvetur, jeepsafari og rafting i grotter.

Akumal ligger mellom Tulum og Playa del Carmen og her kan du svømme med skilpadder! Fin strand er det her også.

Mahahual Caribbean Beach i solnedgang på Costa Maya i Maya Mexico

Praktisk informasjon og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

Dette er inkludert

 • Fly Oslo–Cancun-Oslo
 • 12 netter på hotell, inkl. frokost
 • 2 middager, 1 lunsj og maten vi lager på kokkekurset
 • Alle utflukter i henhold til program
 • Transport t/r flyplass-hotell
 • Reiseleder fra Carpe Diem

Dette er ikke inkludert

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Utflukter som ikke er en del av reiseprogrammet
 • Drikkevarer
 • Tips
 • OBS for avreiseskatt fra Mexico som alle må betale hver for seg på nett (pt 224 pesos, cirka 110 NOK)