På et av våre favoritthotell i Pafos

Langtidsferie Kypros

Lady koser seg med maten sin servert med en halv tallerken kjøtt og den andre halvparten salat. Hun blir sittende ved bordet sammen med vennene sine i restauranten på ferien.

Solrik og snøfri langtidsferie

Kypros skilter også med godt over 300 soldager i året – det er med andre ord store sjanser for godvær. Kypros og koselige Pafos er noe helt annet utenom de travle og noe stressende sommermånedene – ennå et pluss. Vi vandrer litt, spiser mye lokal og velsmakende mat, får med oss områdets rike kulturarv, samtidig som det også er tid for å slappe av ved bassenget eller på stranden og ta livet med ro. Her venter bra hotell, god mat, stort og flott bassengområde. Mye er inkludert på turen.

Vi holder til ved Pafos, øyas hovedstad i gresk-romersk tid. Historien er med andre ord ivaretatt. Greske guder og gudinner også, var det ikke akkurat her den skjønneste av de skjønne, Afrodite, steg i land. Klart det!

Kypros viser gjerne frem alt vi besøkende setter stor pris på. På Carpe Diem-tur venter mange, gode opplevelser i form av utflukter. I godt samspill med egne sysler. Lokalt og sosialt skal det være på tur - det verdsettes av alle.

Enkeltrom uten tillegg

Avreiser

 • 03.02.2024
  22 dager
  Fra kr 33.990,-

  Fra: Oslo Lufthavn

  Med: Vegard Emil Pettersen

Høydepunkter

Program

Kypros og Pafos

Kypros

Med sin beliggenhet øst i Middelhavet er Kypros den tredje største øya etter Sicilia og Sardinia med et areal på 9.251 kvadratkilometer. Her finnes flotte strender, sjarmerende landsbyer, et godt utvalg av hoteller, utallige gode lokale restauranter, hyggelige kafeer og varierende natur. Øya domineres av to fjellkjeder, Troodos-fjellene og Kyrenia-fjellene. Øya er delt i en gresk-kypriotisk del (Kypros) og en tyrkisk-kypriotisk del (Nord-Kypros). Sistnevnte er bare anerkjent i Tyrkia.

Infrastrukturen på øya holder god standard, en firefelts motorvei går langs hele sørkysten og binder alle de store byene på Sør-Kypros sammen. Gresk er morsmålet, men engelsk er godt utbredt og snakkes av de fleste.

Pafos

Fram til begynnelsen på 80-tallet var Pafos en liten og rolig fiskelandsby med et par tavernaer og hoteller. I dag er Pafos betydelig utbygget men byen har klart å bevare den genuine kypriotiske sjarmen. Her kan man gå turer, nyte god mat og drikke på hyggelige lokale restauranter, shoppe eller bare rusle rundt blant kulturskatter fra antikken.

Klima

Kypros kan skryte av over 300 soldager i løpet av året og behagelige temperaturer vår, høst og vinter. Det kan komme noen regnskurer så det er alltid lurt å pakke med en vann- og vindtett jakke og en god fleece i bagasjen.

Mat og drikke

Et sunt og smakfullt middelhavskosthold finner vi på Kypros. Nasjonalretten meze er Kypros svar på spanske tapas, et stort antall småretter bestående av grønnsaker, ost, kjøtt og fisk. Det blir ofte servert opp til en 12 -15 forskjellige småretter, så det her gjelder det å ikke spise for mye ved første servering! Kypros produserer også deilig oster, og både kypriotisk yoghurt og poteter kjenner vi jo fra før. Andre kypriotiske godbiter er kleftiko- ovnstekt eller grillet lammekjøtt, tavas- gryterett med kalvekjøtt, souflakia- grillede stykker lammekjøtt eller svinekjøtt servert i pitabrød, og moussaka som er hakket lamme- eller storfekjøtt dekket av poteter og auberginer eller squash smakstilsatt med deilige krydderurter. God solmoden frukt og grønnsaker er selvfølgelig med i det kypriotiske kostholdet. Du vil fine gode lokale viner på Kypros, både røde som hvite. Keo og Leon er lokale ølmerker, Carlsberg har også et stort bryggeri på øya. Prøv også den kypriotiske kaffen som er en liten kruttsterk sinnatagg, ofte tilsatt sukker.

Inkluderte utflukter på denne langstidsferien:

Hotel Athena Royal Beach Hotel

Rangert 4 stjerner

Athena Royal Beach Hotel

Hotellet har god standard og ligger supert til ved strandpromenaden. Det er et stort og flott bassengområde, i tillegg til innendørs oppvarmet basseng og egen spaavdeling. Rommene er lyse og romslige med balkong, TV, kjøleskap, badekåpe, tøfler, hårføner, strykejern og brett, vannkoker, pulverkaffe og te. Gratis Wi-Fi og gratis lån av badehåndklær. Sentraloppvarming i vintermånedene og aircondition i sommermånedene.

Du kan velge om du ønsker landutsikt eller havutsikt (mot tillegg) ved bestilling. Halvpensjon er inkludert under hele oppholdet, fra middag ankomstdagen til og med frokost avreisedagen, og maten her er virkelig nydelig. Strandpromenaden innbyr til hyggelige spaserturer. Om du ønsker å gå langs promenaden inn til byen, tar dette cirka 30 minutter. Lokalbussen stopper rett ved hotellet.

Les mer om hotellet her.

Bærekraftig valg

Bærekraftige valg på denne turen:

- Turen er produsert med en samarbeidspartner som har underskrevet vår partneravtale. Les mer om hvilke krav vi stiller til våre partnere her: Samarbeidspartnere – Escape Travel

- Hotellet er Travelife sertifisert. De fokuserer på matsikkerhet, matsvinn, opplæring av ansatte, minimere alle miljøavtrykk og bærekraftig ledelse i alle avdelinger. Les mer her: https://www.cbh-cyprus.com/sus...

- Vi har valgt restauranter som ligger på hotellet eller i gangavstand fra hotellet. På den måten kutter vi unødvendig transport.

- Vi har valgt lokale restauranter som fremmer lokale produkter og lokalt næringsliv. På denne måten støtter vi lokalsamfunnet direkte og bidrar til lokale arbeidsplasser.

- Direkte flyrute. Med mellomlandinger øker utslippet på turen - dette unngår vi ved å fly direkte på de aller fleste turene.

- Vi samarbeider med lokale aktivitetsleverandører som benytter lokale ressurser. På den måten støtter vi lokalt næringsliv og arbeidsplasser.

- Aktivitetene/flere av aktivitetene på turen er naturbaserte. Vandreturer, snorkling, aktiviteter på hotellet.

- Vi har redusert bruk av unødvendig engangs plastprodukter. Vi tilbyr ikke engangsflasker med vann på turen. Alle deltakere på turen oppfordres til å ta med gjenbrukbar drikkeflaske, som kan fylles underveis.

- Gjennom å delta på denne turen støtter du flere lokale prosjekter. Les mer her: https://www.cbh-cyprus.com/sus...

Her kan du lese mer om hvordan vi jobber med bærekraft i Carpe Diem: Bærekraft i Escape Travel

Praktisk informasjon og reisevilkår


Dette er inkludert

 • Fly Oslo - Larnaca t/r
 • 21 netter på hotell inkl. frokost daglig
 • Måltider iht. turens program, det er frokost og middag hver dag
 • Alle utflukter og entreer iht. program
 • Tips (til hotellpersonalet, sjåfører samt til serveringspersonalet når vi er ute og spiser de inkluderte middagene)
 • All transport iht. program
 • Reiseleder / lokalguide fra Carpe Diem (møter noen ganger på Larnaca flyplass)

Dette er ikke inkludert

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer