UTSOLGT! Reisemekka 5. desember kl 13.00 - 18.00 på Det Norske Teatret

Reisemekka

Reisemekka er utsolgt! Ønsker du å stå på venteliste? Send en e-post til gro@escape.no med antall billetter du ønsker, så skal vi gjøre alt vi kan for å få deg med.

📜 Program 5. desember på Det Norske Teatret

Kl. 13.00: Dørene åpnes
Kl. 13.30: Escapes verden på 30 minutter
Kl. 14.00: Cruise på alle verdens hav
Kl. 14.30: Knut Ødegård, Gunnar Skjolden og Vera K. Sletto snakker om temareiser
Kl. 15.00: Vidar Bergum: Et kjøkken i Istanbul
Kl. 15.30: Terje Svabø, Astrid Versto og Cecilie Kopperud snakker om elvecruise
Kl. 16.00: Carpe Diem - reis alene, men sammen
Kl. 16.30: Torbjørn Færøvik om Baltikum og Asia
Kl. 16.30: Escape Aktiv - spreke turer i inn- og utland
Kl. 17.00: Ingvild Tennfjords beste juletips
Kl. 18.00: Takk for denne gang!

Hvert foredrag varer i ca. 20 minutter.

Mellom foredragene kan du besøke stands og nyte smaksprøver!

Billetter: kr 100,-
Halv pris frem til 6. november: Kun kr 50,-!

* Med forbehold om endringer i programmet.

Reisespesialister fra alle områder av Escapes reiseunivers vil være tilstede

Carpe Diem

Carpe Diem er turoperatøren for deg som reiser alene, men som ønsker å reise sammen med andre reiseglade på ferie. Hos oss får du godt reisefølge og en kunnskapsrik og engasjert reiseleder. Våre grupper er mellom 15-25 deltakere, det er sosialt og hyggelig og lett å finne nye reisevenner.

Vi har turer over hele verden, fra drømmestrender på Maldivene til fjelltur i Valdres. Du kan bli med på vandretur, sykkeltur eller kajakktur, eller nyte livet på elvecruise - for å nevne noe!

Escape Aktiv

Fottur, skiferie, kajakkferie – eller hva med yoga? Vi kan aktiv ferie! Vår spennende turmeny er godt tilrettelagt av våre turskreddere. På fotturer trenger du bare å bære en lett dagstursekk, og kunnskapsrike lokalguider gir deg innsikt i stedets historie og kultur.

På de fleste reisene er også norsk turleder med. Store naturopplevelser, herlig lokalmat – og mange nye bekjentskap venter deg. Uansett om du reiser alene, som et par eller med en venn, blir du fort en del av gruppen. Aktive turer er sosialt og gøy!

Elvecruise

Vi har elvecruise over hele verden på menyen! På et elvecruise seiler du gjennom land, og du kommer tett på dagliglivet langs elven. Skipene legger også til sentralt i byene vi besøker, så stort sett kan du bare rusle rett av skipet og oppleve.

Europeiske klassikere som Donau, Rhinen og Rhône byr på et mangfold av kulturelle skatter, livlig storbyliv og avslappet landsbyliv. Du kan også dra på elvecruise i Italia, Russland - eller hva med Douro i Portugal? Vi har også eksotiske seilinger på blant annet Nilen og Mekong. Skipene er førsteklasses, og erfaren reiseleder er selvsagt med.

Cruise

Vi tilbyr alle slags cruise – fra nærcruise i Nord-Europa til cruise i Middelhavet, karibiske cruise og spektakulære verdenscruise.

Escape tilbyr cruise med reiseleder som tar seg av alle praktiske detaljer og guider deg trygt rundt på drømmecruiset ditt. For deg som vil reise på egen hånd, har Cruise.no by Escape cruise over hele verden, og vi samarbeider med alle ledende rederier. Her får du alt fra cruise med mange opplevelser til overkommelige priser, til den ypperste luksus. I vår cruiseportal får du Nordens største utvalg av cruise online, og ringer du til oss, får du snakke med våre hyggelige medarbeidere med lang cruiseerfaring.

Skreddersøm

Drømmer du om safari i Afrika, rundreise i Sør-Amerika, øyparadis i Det indiske hav, en spennende reiserute i Europa - eller kanskje noe helt annet? Vi har noen meget bereiste turskreddere som gjerne setter opp drømmeferien for deg - akkurat som du ønsker. Med sitt store nettverk verden over vet de hvor de beste overnattingsstedene er, hvordan legge opp de gode reiserutene - og de kan få gode dealer som du ikke får på egen hånd. Storfamilie på tur, opplevelsesferie for deg og din kjære eller en vennetur, kom med ønskene dine til avdelingen for skreddersøm.

Firmaturer

Ønsker dere en kickoff-helg i nærområdet, eller kulturelt påfyll i utlandet? Kanskje er det viktig å gjøre noe helt annet enn jobb med kollegene og skape morsomme minner og godt samhold? Avdelingen for firmaturer planlegger og gjennomfører alle typer firmaturer, konferanser og gruppereiser. Er du med i et lag eller forening, korps eller kor? Vi ordner reisen for dere.

Dere får en egen prosjektleder, nettside med presentasjon av reisen, program og med påmelding, og vi tar oss av alle praktiske detaljer med betaling, reisedokumenter og alt som måtte oppstå av stort og smått.

Temareiser

Fra ørken til urban jungel, frodige vinmarker og kritthvite strender – våre temareiser tar deg rundt om i verden, og også til store opplevelser i vårt eget land. På Europa-turene våre får du både "må se-severdigheter" og mer spesielle godbiter som du kanskje ikke visste om. Kanskje frister det med et eventyr litt utenfor allfarvei – hva med Georgia eller en rundreise i Karpatene? Vi har også mat- og vinturer med vineksperter som Ingvild Tennfjord og Geir Salvesen.

På våre verdensturer kan du oppleve eksotiske reisemål sammen med en erfaren reiseleder, og det siste året har vi også utviklet en rekke flotte Norges-turer, fra nordlys og snøscooter til nord til ville, vakre Vestlandet og førjulshygge på Røros.

Escapeway

Escapeaway er Escape-familiens nyeste skudd på stammen. Skreddersy ferien din på aller enkleste vis: Vi har håndplukket de best anmeldte hotellene (alle hotellene våre har minst karakter 4 av 5 på Tripadvisor). Legg til de rimeligste flybillettene og eventuelt leiebil i samme samme bestilling, så har du alt samlet på ett sted – til konkurransedyktige priser. Om det er ferie på vingård i Italia, familieferie med noe spennende for alle aldersgrupper, storbyferie, bilferie eller romantiske "gjemmesteder" – hos Escapeaway kan du bestille hele reisen.

✨ Sjekk ut våre Hideaways, overnattingsstedene som har det lille ekstra.

📢 Få med deg foredragene:

Portrett av Ingvild Tennfjord

Vinjournalist Ingvild Tennfjords beste juletips

Ingvild Tennfjord er Norges mest leste vinjournalist. Ukentlig når hun nær en million lesere gjennom sine vinspalter i Aftenposten, Bergens Tidende, Fædrelandsvennen og Stavanger Aftenblad. Sammen med Escape skaper Tennfjord populære turer til vinområder i Spania, Italia, Portugal og Frankrike.

Tennfjord er en ettertraktet foredragsholder, og hennes humoristiske formidlingsevne bidrar til at hun når stadig nye publikumsgrupper med sin entusiasme for vin. På Reisemekka kommer Tennfjord for å lage fest! Fra scenen gir Tennfjord deg sine beste vintips inn mot høytiden, og viser deg hvordan du enkelt kan unngå klassiske mat- og vinfeller i juletiden.

Portrett av Torbjørn Færøvik, forfatter og foredragsholder

Forfatter Torbjørn Færøvik: Reiser til Baltikum og Asia

De tre baltiske landene Litauen, Latvia og Estland har lenge vært litt «utenfor», og det samme kan sies om flere av landene vi reiser igjennom på elvecruise på Donau. Felles for dem er at de er travle med å gjenreise sine nasjonale kulturer etter å ha levd i skyggen av Sovjetunionen i en lang periode. Forsømt, men edel arkitektur restaureres, og gamle tradisjoner vekkes til live.

Torbjørn Færøvik er prisbelønt forfatter og foredragsholder, og han kan du få som reisefølge både på turer i Europa og i resten av verden.

Gunnar skjolden

Reiseleder og verdensmann Gunnar Skjolden

Gunnar har reist verden på kryss og tvers i årevis, og han mener bestemt at han har verdens beste jobb! Reiseeventyret til Gunnar begynte i Israel, da han kom dit som ung teologistudent. Det ble ingen prestekrage på Gunnar, men det ble "loffing" gjennom Midt-Østen – Syria, Iran og Afghanistan. Han har bodd i husbåt oppunder Himalaya, overvintret i Kathmandu og på Bali, danset med nord-koreanerne i Pyongyang, utforsket øyene i Stillehavet, latt seg imponere av armenernes kirkesang og krysset en kinesisk ørken – for å nevne noe... Gunnar er en verdensmann!

Under mottoet «små grupper, store eventyr» tar Gunnar med våre gjester til land og steder utenfor allfarvei.

Portrett av en mann

Arkeolog og historiker Knut Ødegård

Knut Ødegård er dr. philos. i klassisk arkeologi og ansatt ved Universitetet i Oslo. Han har vært stipendiat i klassisk arkeologi ved Det norske institutt i Roma 1990-94 og har forsket og undervist i antikkens historie og arkeologi ved Universitetet i Oslo siden 1994.

Ødegård er en aktiv formidler av antikkens kultur i radio, dagspressen og gjennom foredragsvirksomhet over hele landet. Han har gitt ut boken «Antikken», om den gresk-romerske antikken som var Europas første storhetstid og en inspirasjon for ettertiden.

Vidar bergum escape travel istanbul 35

Matskribent og forfatter Vidar Bergum: Et kjøkken i Istanbul

Vidar Bergum er Norges ledende stemme på mat fra Tyrkia og Midtøsten. Han har bodd i Istanbul siden 2015 og drevet den prisvinnende bloggen Et kjøkken i Istanbul. Her skriver Bergum om tyrkiske mattradisjoner, råvarer, egne opplevelser og deler matoppskrifter.

Bergum har gitt ut flere kritikerroste og bestselgende kokebøker og har en trofast og engasjert følgerskare på blogg, nyhetsbrev og sosiale medier. Hans nyeste kokebok Nydelig!, kom ut i mars 2022.

Portrett av dame

Diplomat, journalist og forfatter Astrid Versto

Astrid Versto er født i Vinje, Telemark. Hun begynte som journalist i NRK i 1985. Først var hun radiojournalist i NRK Dagsnytt, i 1991–2000 journalist i NRK Fjernsynet. Versto var nyhetsanker i Dagsrevyen, ledet debattprogram og var sjef for magasinredaksjonen og for politisk avdeling.

Fra 2008 til 2012 var Versto ministerråd ved den norske ambassaden i Wien, og i 2015 ble hun utnevnt til norsk ambassadør til Kroatia. Fra 2019 til 2021 var hun ambulerende EU-råd for utenriksdepartementet, og tjenestegjorde i Finland, Kroatia, Tyskland og Portugal.

Mann og journalist

Journalist og forfatter Terje Svabø

Terje Svabø har lang erfaring som journalist i Aftenposten, VG, NRK og TV 2. Han har vært korrespondent i Beijing/Hongkong for Aftenposten og var i perioden 2008–2012 frilanser i Wien. Svabø har skrevet flere bøker, er i dag frilansjournalist og er hyppig brukt som debatt- og konferanseleder. Han er en kjent og kjær foredragsholder og kåserer på Escapes turer.

Ofte stilte spørsmål om Reisemekka

Her er alt du trenger å vite om Reisemekka 2022 i kortversjon.