Thor Sæther

Reiseleder

Nå venter reiselederoppdrag i Carpe Diem - vi er veldig glade for å få med Thor på laget.

Thor har jobbet i reiselivsbransjen i over fem år og elsker det. Han har andre erfaringer fra servicebransjen og har jobbet som vikarlærer. Dette trivdes han veldig godt med men sier: "Jeg har egentlig brukt all min fritid (og penger) på reise!" Da er det jo like godt å gjøre det til en jobb!

Thor er meget bereist og har besøkt nærmere 70 land. Som de fleste reiseglade er det vanskelig å komme opp med en favoritt, men nevner: "Georgia, Balkan, Kiev, Madrid og Miami er steder jeg gjerne reiser tilbake til". Han har mye erfaring fra reiser til Nord-Italia og på Cruise, spesielt Karibia, Middelhavet og Persiagulfen. "Jeg er veldig glad i cruise, det å våkne opp i ny by hver morgen er en deilig følelse. Under pandemien har jeg reist Norge rundt og har blitt veldig forelsket i Finnmark og Sør-Varanger".

Thor har mastergrad i historie og fagbrev i reiselivsfaget. Ved siden å jobbe fulltid som reiseleder, tar han kurs for å bli autorisert Oslo-guide.

Hvordan beskriver han seg selv: "Jeg er en sosial og jovial type som ønsker det beste for dem jeg reiser sammen med. Jeg er relativt aktiv og er glad i trene og løpe. Bor på Nesodden og trives godt her".

På fritiden er han også glad i å lese. På tur går det gjerne i et tema som er relevant for reisemålet. Vinn-vinn.

Thor Saether reiseleder 2

Reiser med Thor