Nils Krister Larsen

Reiseleder

Nils Krister har 40 år i reiselivsnæringen bak seg. Her har vi funnet en reiselivsmann der alt sitter i ryggmargen. Hans aller første oppdrag var som guide og reiseleder på Hurtigruten. Da var det gjort og det endte med at han ble i 15 sesonger! "Her lærte jeg kystkulturen å kjenne og jeg fikk praktisert mine språkkunnskaper i engelsk, fransk, tysk, italiensk og spansk", sier Nils Krister. "Hurtigruten var det perfekte lærested for kunnskap og erfaring! Det var også stort å kunne møte hyggelige og interesserte mennesker fra hele verden. Og fra hvert lille sted langs vår vakre kyst."

Begeistringen for Hurtigruten og norskekysten fortsatte. I 10 år drev han eget turoperatørselskap med fokus på Hurtigruten. Turene handlet om kystkulturen: om litteratur, fiskerihistorie, krigsseilere, fugleliv, kirkehistorie, musikk, maleri - kort sagt om alt det som gjør kysten vår unik.

I senere år har Nils Krister produsert og vært guide på mange turer til spennende steder. Særlig til Tyskland, Italia og Frankrike. Nils Krister er gjerne reiseleder både her hjemme og ute, og gleder seg naturligvis spesielt til ny tur med Hurtigruten sammen med Carpe Diem!

Cruiseskip, cruiseskip på Trollfjord (Trollfjorden) i Lofoten, Norge.

Reiser med Nils Krister