5* elvecruise på Mekong

5* elvecruise på Mekong

Mekong nav exterior 013 small river navigator

Luksusreise på Mekong, med Ho Chi Minh City, Cu Chi-tunnelene og Siem Reap med Angkor Wat

For en tur dette skal bli! Det ble aldri noe 20-års jubileum på disse kanter. Men det er da ikke noe i veien for å feire våre 21 år i 2021 i stedet! Vi prøver igjen med å chartre hele MS Mekong Navigator. Hele skipet fylles med glade Carpe Diem-gjester. Her spares det ikke på noe. For dette er litt av et luksuscruise og en drømmeferie. Alt er inkludert av mat, drikke og utflukter om bord. Vanligvis selger vi bare enkeltlugar på elvecruise, men på dette skipet er det god plass til to. Med twin-lugarer fra 24-36 m2 er det fullt mulig for to å dele en lugar.

Men før vi seiler, innleder vi med noen dager i Ho Chi Minh City. Vietnams smått kaotiske metropol som har mye å vise oss. Vi får med oss Cu Chi-tunnelene som maner til ettertanke. Full kontrast blir det når vi drar ut på vår «berømte» Vespa Foodie-tur. Det er bare å glede seg til et skikkelig annerledes måltid i bybildet. Kyndige sjåfører loser oss trygt frem.

I andre enden av turen venter nabolandet Kambodsja og Siem Reap. Der blir høydepunktet det aldeles spektakulære Angkor Wat. Et underverk. Intet mindre.

Chào mùng – velkommen – på en uforglemmelig Asia-reise til alle Carpe Diem-gjester!

Høydepunkter

 • 5* elvecruise på Mekong med RV Mekong Navigator
 • Fullpensjon om bord på skipet samt vann, juice, mineralvann, lokalt øl, drinker og husets vin til lunsj/middag
 • Spennende utflukter på Mekong
 • Besøk hos lokale familier langs Mekongs bredder
 • En uforglemmelig kombinert mat- og vespatur i HCMC
Stone Asura på hovedvei nær South Gate of Angkor Thom i Siem Reap, Kambodsja. Vakker solnedgang over eldgammel vollgrav i bakgrunnen. Mystiske Angkor Thom er en populær turistattraksjon.
+49
+48

Oppsummert:

To netter på 4* hotell i Ho Chi Minh City

Syv netter i utvendig lugar 5* elvecruiseskip RV Mekong Navigator (sjekk bildekarusellen nedenfor, skipet er nydelig!)

Tre netter på 4* hotell Siem Reap

Dette er en eksotisk reise i luksuriøse omgivelser – gjør deg klar for å oppleve og nyte!

Vær:

Det er den våte årstiden i Sør-Vietnam og Kambodsja i juli. Dette betyr normal at det kommer en (eller flere) kraftige skurer om ettermiddagen, mens resten av dagen stort sett er «tørr». Temperaturen ligger på 27-29 grader og luftfuktigheten er forholdsvis høy. Carpe Diem har hver sommer flere turer til Sør-Vietnam, og på disse årene har aldri været skapt problemer, men at det dukker opp kraftige regnskurer underveis det forventes.

RV MEKONG NAVIGATOR (5*)

Rederi: Lotus Cruises

Byggeår: 2014

Antall passasjerer: 60

Delikat førsteklasseskip med høy standard. Skipet er innredet i en elegant kolonistil, kombinert med lokale materialer og møbler. Ombord er det restaurant, salong med bar, trimrom, spa og en liten butikk. På skipets soldekk er det solsenger og sittegrupper. Gratis Wi-Fi om bord (forbehold om dekning). Skipet har totalt 34 romslige og delikate lugarer/suiter (24-54 m²), alle utvendige.

Grande Suite

Skipets største og fineste suite, beliggende i front på øvre dekk. Stort bad med separat regndusj/badekar og toalett, sofa/sittegruppe, aircondition, minibar, minisafe, TV, hårtørker, badekåper og en stor balkong med solsenger. Lugarene har en stor dobbeltseng.Størrelse: 54 m2 / denne lugaren har «king-size bed» og selges kun som enkeltlugar

Prestige Suite

Skipets nest største suite, beliggende midtskips på øvre dekk. Store vinduer og balkong med sittebenk. Bad med separat regndusj/badekar og toalett, sofa/sittegruppe, aircondition, minibar, minisafe, TV, hårtørker og badekåper. Lugarene har en stor dobbeltseng.Størrelse: 36 m2Antall lugarer: 2 / denne lugaren har «king-size bed»og selges kun som enkeltlugar

Signature Suite

Romslige dobbeltlugarer på øvre dekk. Store vinduer og en smal balkong med sittebenk. Bad med regndusj og toalett, aircondition, minibar, minisafe, TV, hårtørker og badekåper. Lugarene har to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng.NB – De bakerste lugarene selges med rabatt, da det her må påregnes noe støy fra motor/aggregat.Størrelse: 27 m2Antall lugarer: 16

Vista SuiteRomslige dobbeltlugarer på hoveddekk. Store vinduer og fransk balkong. Bad med regndusj og toalett, sittegruppe, aircondition, minibar, minisafe, TV, hårtørker og badekåper . Lugarene har to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng.Størrelse: 26 m2Antall lugarer: 10

Superior Suite

Romslige dobbeltlugarer på nedre dekk. To små koøyer. Bad med regndusj og toalett, sittegruppe, aircondition, minibar, minisafe, TV, hårtørker og badekåper. Lugarene har to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng.Størrelse: 24 m2Antall lugarer: 4

Les mer om lugarene på MEKONG NAVIGATOR

Program

12 frokoster, 11 lunsjer og 11 middager inkludert

Dag 1

Avreise Oslo Lufthavn

Oslo – Ho Chi Minh City med Qatar Airways. Avreise om ettermiddagen.

Lotus cruises journey map

Her seiler vi:)

Dag 2

Ankomst Ho Chi Minh City, byrundtur

Lunsj og middag

Vi ankommer Ho Chi Minh City om ettermiddagen, lokal tid, og blir ønsket velkommen av vår lokalguide.

Ho Chi Minh City (Saigon brukes fortsatt på folkemunne) er det finansielle sentrum i Vietnam. Her finner du hypermoderne bygninger og businessområder, men også det historiske med et utall av spennende områder, bygninger og gater. Se for deg en liten dame iført stråhatt med rosa bånd under haken, gående med tunge steg i sine velbrukte tresko. For børa er tung – et åk med to kurver fulle av fargerike grønnsaker. Kontraster er stikkordet, nytt og tradisjonsrikt hånd i hånd. det kan for noen føles som et nesten overveldende første møte. Men spennende!

Med en gang er vi klare for å bli bedre kjent med byen som har godt over fem millioner innbyggere i selve bykjernen og nesten like mange scootere. Ja, det er kaotisk og overveldende ved første møte, men – det er faktisk et system i kaoset, og forhåpentligvis blir du raskt sjarmert av det yrende livet i gatene, ikke minst av hvor mye det faktisk går an å lesse på en scooter av både mennesker, dyr og remedier. På fortauene, mer eller mindre logisk plassert, finner du gatemat-restaurantene i hopetall. Hver restaurant – sin spesialitet, og her snakker vi ferskvare. Små plaststoler og bord, type barnestørrelse i europeisk målestokk, utgjør ofte møblementet – lettere henslengt der det er plass. Og husk, det er på de restaurantene hvor det er mest papirsøppel på bakken du finner den beste maten (mest besøk).

På vår sightseeingtur får du blant annet se Notre Dame-katedralen, det kjente postkontoret, rådhuset, Ben Thanh-markedet Gjenforeningspalasset, Cho Lon – byens Chinatown, kjent for det store Binh Tay-markedet og Thien Hau-pagodaen. Vi lover deg en formiddag stappfull av inntrykk.

Etter en velsmakende lunsj er det klart for innsjekk på hotellet. Resten av ettermiddagen er til fri disposisjon. Om kvelden møtes vi til felles velkomstmiddag på en lokal restaurant. Visste du forresten at Vietnam har et meget spennende kjøkken og anses for å være et av Asias aller beste? Det er med andre ord mye å glede seg til på alle fronter i dagene som kommer.

Utsikt over bygningene i Ho Chi Minh-byen eller Saigon i Vietnam om natten

Ho Chi Minh City

Dag 3

Cu Chi-tunnelene og Vespa foodie-tur!

Frokost, lunsj og middag

Etter frokost går turen til et av verdens mest kjente tunnelsystem – Cu Chi-tunnelene. Dette imponerende nettverket av tunneler ble bygd av den vietnamesiske motstandsbevegelsen under Vietnamkrigen, eller Amerikakrigen som den kalles i Vietnam. Tunnelene ble brukt av Viet conggeriljaen som gjemmested under kampene. De fungerte også som kommunikasjons og forsyningsruter, sykehus, våpenlager og rett og slett «boliger» for tusenvis av geriljakrigere. I dag kan du få et lite inntrykk av hvordan det var å «bo» nede i tunnelsystemet, men merk at tunnelene som i dag er åpne for publikum er utvidet i forhold til opprinnelig størrelse. De fleste sitter igjen med sterke inntrykk etter et besøk her. Vi spiser lunsj før vi drar tilbake til HCMC

Ettermiddagen er til egen disposisjon, før vi møtes igjen til neste måltid. Istedenfor middag på én restaurant skal vi slå sammen scooter og mat i kveld – vi skal på mat-sightseeing med Vespa! Ingen grunn til å bli skjelven – våre sjåfører vet hva de driver med, og igjen: det ER et system i kaoset. Vi hopper på hver vår Vespa, og vi får en uforglemmelig tur gjennom Ho Chi Minh City snirklete gater med stopp på ypperlige street food-restauranter. Vi tipper dette kommer til å bli et måltid og en opplevelse du vil huske lenge. Bare å glede seg!

Oransje scootertur

Vespa + mat

Dag 4

Ho Chi Minh City – My Tho

Frokost, lunsj og middag

Etter frokost på hotellet har du litt fritid før vi sjekker ut cirka kl. 12 og setter kurs for My Tho, beliggende cirka 70 km fra Ho Chi Minh City. My Tho er hovedstad i Tien Giang provinsen og kjent for sin nudelsuppe, utallige frukthager og risplantasjer. Underveis gjør vi et lunsjstopp.

Om ettermiddagen sjekker vi inn på vårt luksuriøse skip RV Mekong Navigator. Når vi er vel ombord kaster skipet loss og vårt jubileumseventyr på Mekong starter. Tenk! Et helt elvecruiseskip til bare Carpe Diem! Ja, her gjelder det å gripe dagen! Om kvelden er det velkomstmiddag og presentasjon av mannskapet ombord. Er vi heldige så kan første kveld på Mekong nytes på dekk under stjernene.

Mekong nav exterior river navigator

Flott skip!

Dag 5

Cai Be – Sa Dec

Frokost, lunsj og middag

Vi ankommer Cai Be om morgenen. Etter frokost drar vi med sampaner, mindre lokale båter gjennom det flytende markedet og opplever dagliglivet på og langs de smale kanalene. Vi går i land og spaserer langs elvebredden, besøker en rispapirfabrikk, får smake på søtsaker laget av kokos og tar en titt på den franske, gotiske katedralen. Vi legger også turen innom Ba Duc, et tradisjonelt vietnamesisk hus.

Vel om bord igjen seiler vi gjennom Vinh Long-provinsen som ligger midt i Mekong-deltaet, kjent for sine store appelsinplantasjer. Etter lunsj kommer vi til Sa Dec, hvor den franske forfatterinnen Marguerite Duras tilbrakte mye av sin barndom. Hennes mest kjente bok er kanskje «Elskeren», hvor handlingen er fra nettopp Sa Dec. Både skolen og huset til familien står urørt, og lite er forandret siden franskmennene forlot byen. Sa Dec er også kjent som «Garden of Cochinchine» på grunn av utallige eksotiske blomster. Vi blir med på sightseeing til fots i Sa Dec og besøker den kinesiske elskerens hus. Vi spaserer gjennom det fargerike lokale markedet, hvor utvalget er stort. Her selges det blomster, frukt og grønnsaker, fisk og ferske råvarer.
Skipet seiler videre gjennom natten, inn på Mekongelven og ankrer opp midt i elven for natten.i ankommer Cai Be om morgenen. Etter frokost drar vi med sampaner, mindre lokale båter gjennom det flytende markedet og opplever dagliglivet på og langs de smale kanalene. Vi går i land og spaserer langs elvebredden, besøker en rispapirfabrikk, får smake på søtsaker laget av kokos og tar en titt på den franske, gotiske katedralen. Vi legger også turen innom Ba Duc, et tradisjonelt vietnamesisk hus.

Vel om bord igjen seiler vi gjennom Vinh Long-provinsen som ligger midt i Mekong-deltaet, kjent for sine store appelsinplantasjer. Etter lunsj kommer vi til Sa Dec, hvor den franske forfatterinnen Marguerite Duras tilbrakte mye av sin barndom. Hennes mest kjente bok er kanskje «Elskeren», hvor handlingen er fra nettopp Sa Dec. Både skolen og huset til familien står urørt, og lite er forandret siden franskmennene forlot byen. Sa Dec er også kjent som «Garden of Cochinchine» på grunn av utallige eksotiske blomster. Vi blir med på sightseeing til fots i Sa Dec og besøker den kinesiske elskerens hus. Vi spaserer gjennom det fargerike lokale markedet, hvor utvalget er stort. Her selges det blomster, frukt og grønnsaker, fisk og ferske råvarer.
Skipet seiler videre gjennom natten, inn på Mekongelven og ankrer opp midt i elven for natten.

Img 1482 river cruise guide

På tur:)

Dag 6

Cu Lao Gieng – Long Khan Island

Frokost, lunsj og middag

Sampaner henter oss ved skipet etter frokost – og bringer oss til øya Cu Lua Gieng. Her lever en blanding av trosretninger og rundt 50 000 mennesker i harmoni. Vi besøker katedralen som ble bygget i 1879, og slår av en prat med den lokale presten. De fleste her livnærer seg på båtbygging, og vi får se hvordan de lokale trebåtene bygges. Retur til skipet for lunsj og videre seilas.
Om ettermiddagen skal vi besøke øya Long Khanh. Dette er en typisk landsby i Mekongdelatet, hvor befolkningen lever, jobber og handler på vannet. De har imidlertid hatt lite besøk av turister, så nysgjerrigheten deres er like stor som vår. Her er det landbruk og veving som er inntektskildene. Vi spaserer gjennom landsbyen, snakker med de lokale og får en innføring i hvordan de lokale khmerskjerfene produseres. Vi kan i dag også by på et møte med en lokal krigsveteran, som kjempet for VietCong. Skipet ankrer opp for natten ved den vietnamesiske/kambodsjanske grensen.

Img 2241 shop art walls

Dag 7

Grensekryssing/seilingsdag – Phnom Penh

Frokost, lunsj og middag

Så snart grensekontoret åpner vil mannskapet ta seg av formalitetene, så vi kan krysse grensen ved Vinh Xuong (dette kan ta noen timer). Så snart papirene er i orden, seiler vi videre på Mekong-elven mot Phnom Penh. I dag får vi en avslappende dag om bord, og kan nyte alle fasilitetene dette skipet kan by på. Skipets SPA-avdeling kan virkelig anbefales! Langs den mektige Mekongelven ligger risplantasjer og små fiskersamfunn på rekke og rad. Vi beundrer utsikten, tar inn over oss alle inntrykkene og nyter dagen om bord.
Rundt middagstider ankommer vi Kambodsjas hovedstad, Phnom Penh. Dette er en av Asias fattigste, men likevel mest sjarmerende hovedsteder, med sine cirka en million innbyggere. Byen ble khmerrikets hovedstad allerede i 1453, men måtte senere gi tapt for andre byer. Franskmennene gjorde igjen byen til kongesete og hovedstad i sitt kolonirike i 1866, og den har beholdt mye av sin franskinspirerte kolonistil. Her står arkitektoniske skatter fra det gamle khmerriket og falleferdige skur side om side med vakre palasser i fransk kolonistil.

Etter middag anbefaler vi et besøk ved Forreign Correspondence Club (FCC), kjent som samlingssted for utenlandske journalister under borgerkrigen. I dag er dette en artig restaurant og bar, men historien og minnene henger på veggene.
Eller kanskje viser vi filmen «Killing Fields» i salongen, hvis noen vil ha et innblikk i neste dags hendelser?! Skipet ligger til kai i Phnom Penh over natten.

Luk 8792 upper deck sun bed

Soldekk

Dag 8

Phnom Penh

Frokost, lunsj og middag

Kambodsja har en sterk historie å fortelle, noe vi skal få lære mer om denne formiddagen. En gang var tilnavnet «Asias perle», men flere riper har kommet på etter krig, forfølgelse og vanstyre. Det er mange år i Kambodsjas historie som er et mørkt kapittel om tortur og død. Vi besøker først Choeung Ek – en tidligere frukthave og kinesisk gravlund, beliggende cirka 17 km syd for hovedstaden Phnom Penh. Men stedet er dessverre den mest kjente av dødsmarkene «The killing fields», hvor totalt rundt 2 millioner mennesker ble henrettet og lagt i massegraver av kommunistregimet Røde Khmer mellom 1975 og 1979. I dag er Choeung Ek et minnesmerke med en buddhistisk stupa, fylt med omkring 8 000 hodeskaller. En påminnelse om aldri å glemme det uhyggelige og forferdelige som foregikk akkurat her for ikke altfor lenge siden. Mange av de drepte var tidligere fanger i det bekryktede Tuol Sleng-fengselet (S-21) i Phnom Penh, som vi også skal besøke. Den tidligere skolen fungerte som konsentrasjonsleir og tortursenter under borgerkrigen i årene 1975–1979 og er et vitnesbyrd om Røde Khmers overgrep på lokalbefolkningen. Besøket på «The killing fields» og i S-21 er en rå og hjerteskjærende opplevelse. Det er umulig å ikke la seg berøre.

Vi returner til skipet for lunsj, fylt med sterke inntrykk og ettertanke.

Bruk ettermiddagen til å slappe av på skipet, eller utforsk byen videre på egen hånd. Det blir satt opp transport mellom skipet og det lokale Central Market, hvor det absolutt er mulig å gjøre noen gode kjøp. Middag om bord, etterfulgt av en tradisjonell Apsara danseoppvisning. Også i natt ligger skipet til kai Phnom Penh. Kanskje noen blir med reiselederen for en «nightcap» på en lokal Sky Bar?

Dag 9

Phnom Penh

Frokost, lunsj og middag

Etter frokost venter vår utradisjonelle transport på brygga, lokale tuk-tuk’er (motoriserte trehjulssykler) som skal ta oss med på en litt annerledes byrundtur i Phnom Penh. Vi bytter nemlig spor til skjønnhet, rikdom og helligdom: The Royal Palace – det storslåtte kongelige palassområdet med Sølvpagoden, hvor gulvet er dekket av sølvplater og som ble bygget i 1866. Rett og slett et imponerende skue. Mange skatter er mottatt som gaver til den populære kongen – blant annet en solid Buddha i gull, dekorert med nesten 10 000 diamanter som veier sin vekt i gull – 90 kilo. Videre går turen til Nasjonalmuseet, som byr på en enorm samling av khmerkunst og skulpturer fra forskjellige epoker.
Vi returnerer til skipet for lunsj.

Nyt ettermiddagen på soldekk, ta en spasertur langs havnepromenaden eller besøk det buddhistiske tempelet Wat Phnom, som ble bygget i 1373 og har gitt navn til byen. Byen kan også by på en rekke gode og billige massasjesteder – og vi anbefaler gjerne en av de lokale spesialitetene, en fantastisk fotmassasje utført av blinde!
Skipet seiler fra Phnom Penh rundt middagstider og ankrer i løpet av kvelden opp ute i Mekong-elven.

Dag 10

Angkor Ban – Wat Hancey – Kampong Cham

Frokost, lunsj og middag

Denne turen er et «must» om du synes mat er spennende og du er nysgjerrig på andre lands mattradisjoner på den lokale måten. Etter frokost går vi i land i Angkor Ban, en sjarmerende landsby med gamle og historiske trehus. Vi rusler gjennom landsbyen og besøker en lokal familie. Her får vi et innblikk i den lokale byggeskikken og får høre om livet her. Vi besøker også det lokale klosteret og en liten, privat skole. Her får vi bli med inn i klasserommet og barna forteller gjerne om skoledagen sin. Retur til skipet for lunsj og noen avslappende timer på den mektige Mekong-elven.
Mens vi nyter lunsjen om bord, seiler skipet til Wat Hanchey. 303 trappetrinn bringer oss opp til det lokale klosteret (buss for de som ikke ønsker å gå). Vel oppe blir vi belønnet med en fantastisk utsikt – og mottar velsignelse fra munkene, for de som ønsker. Før middag samles vi på soldekk for en cocktail og avskjed med mannskapet. Kokken varter opp med en skikkelig festmiddag i kveld! Vi suger til oss stemningen og inntrykkene på skipet. På elven. Helst skulle vi hatt et «freeze moment». Skipet seiler siste biten til Kampong Chang, hvor vi ligger til kai over natten.

Dag 11

Kampong Chang – Siem Reap

Frokost, lunsj og middag

Etter frokost er tiden dessverre kommet for å si farvel til våre nye venner om bord på skipet Mekong Navigator. Vi sjekker ut fra skipet og tar plass i bussen som skal frakte oss til Siem Reap, en kjøretur på fem-seks timer gjennom interessant landskap.
Vi stopper for lunsj på en lokal restaurant underveis.
Vel fremme sjekker vi inn på hotellet i Siem Reap. Og møtes til felles middag på hotellet.

soloppgangen over Angkor Wat.

Angkor Wat

Dag 12

Siem Reap (Angkor)

Frokost og lunsj

Dagen er viet Angkor, og for et område! En lunsjpause blir det underveis, for alle disse inntrykkene må fordøyes.
Fra niende til det fjortende århundre hersket de mektige khmer-kongene over et rike som strakte seg over både Vietnam, Laos og Thailand, og den høyt utviklede sivilisasjonen hadde en enorm påvirkning på den kulturelle og kunstneriske utviklingen over hele området. Dette er et enormt ruinkompleks av palasser og templer fra den tidligere hovedstad i khmer-riket. Komplekset består av cirka 100 templer, hvorav flere som ligger langt inne i jungelen, og hele komplekset strekker seg over et område på 250 kvadratkilometer. Lenge var Angkor Wat nedgrodd i jungel, og glemt, nå er skogen ryddet og disse vidunderlige skattene kan oppleves til glede for alle.

Den sydlige porten til Angkor er Angkor Thom. Muren er både vakker og kulturell på samme tid. Etterhvert kommer noen av de historiske høydepunktene i Angkor som perler på en snor: Elephant Terrace, Royal Palace og Bayontempelet med de mange gåtefulle og smilende ansiktene. Hvor mange er det egentlig?
Det blir ikke mer trolsk enn Ta Prohm-tempelet. Nærmest overgrodd av jungelen rundt, her snakker vi perfekt symbiose med natur og helligdom. Det største av dem alle er Angkor Wat. Ord blir fattige – det er storslagent, enormt stort og kort og godt et mesterverk!
Og hva med Baphuontempelet, som franske arkeologer brukte 16 år å restaurere? Det er umulig å ikke bli imponert av Angkor.

Munk i Angkor Wat Kambodsja. Ta Prohm Khmer eldgamle buddhisttempel i jungelskogen. Berømt landemerke, tilbedelsessted og populært turistmål i Asia.

Ta Prohm, Angkor Wat

Dag 13

Siem Reap - dag til egen disposisjon eller bli med på valgfri utflukt

Frokost og middag

I dag er kanskje dagen for å absorbere alle inntrykk fra en fantastisk reise. Slappe av ved bassenget, utforske den hyggelige byen Siem Reap videre på egenhånd.
Men for den som vil oppleve mer, har vi to flotte utflukter på lur som forhåndsbestilles (NB! du kan kun velge en av utfluktene):

Kokkekurs
Sykkeltur på landsbygda

Uansett hva du ønsker å gjøre, møtes vi alle til en hyggelig, stemningsfull middag på en lokal restaurant. Mange inntrykk, to fantastiske land, MYE deilig mat og mange hyggelige bekjentskaper. Både i gruppen og de lokale møtene underveis.

Lokalt kambodsjansk selger flytende marked Siem Reap Concept

Flytende marked

Dag 14

Siem Reap – Bangkok

Frokost

Det er fortsatt tid til overs i Siem Reap. Kanskje fortsette å slappe av ved hotellets basseng eller besøke byens silkemarked – hvor du får se hvordan silken produseres og har mulighet til å gjøre noen gode kjøp.
Transport fra hotellet til flyplassen om ettermiddagen for avreise fra Siem Reap og hjem til Norge. Avreise med Bangkok Airways til Bangkok. Så videre med Qatar Airways til Doha.

Dag 15

Doha - Oslo

Avreise Doha med Qatar om natten, ankomst Norge tidlig om morgenen.

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT:

 • Flyreise Oslo–Ho Chi Minh City/Siem Reap–Oslo med Qatar Airways og Bangkok Airways (økonomiklasse)
 • Havneavgifter
 • To netter på mellomklassehotell i Ho Chi Minh City
 • Syv netter i valgt utvendig lugar på førsteklasseskipet RV Mekong Navigator (5*)
 • Tre netter på bra mellomklassehotell i Siem Reap
 • Sen utsjekk hjemreisedagen
 • Helpensjon (frokost, lunsj og middag) på cruiset (fra middag dag 4 til og med lunsj dag 11)
 • 4 lunsjer og 4 middager (utenom cruiset)
 • Drikke ombord på cruiset (vann, juice, mineralvann, lokalt øl, drinker, samt husets vin til lunsj/middag)
 • Alle utflukter og transport iht. program
 • Tradisjonelt apsara show, filmer og foredrag om bord
 • Lokale engelsktalende guider
 • Obligatorisk tips til besetningen ombord på skipet
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Visum til Kambodsja (pt. USD 40)
 • Tips til lokale guider og sjåfører (anbefalt beløp total cirka USD 60 pr. reisende)
 • Reise- og avbestillingsforsikring