Vietnam - Ho Chi Minh City, Mekongdeltaet og Hoi An

Vietnam - Ho Chi Minh City, Mekongdeltaet og Hoi An

31. mars 2023 / 14 dager / Pris fra 29.990,-

Hoi An Vietnam

Påsketur til vakre Vietnam med lokale opplevelser

Bli med på en reise i et vidunderlig vakkert Vietnam og opplev landet som har så mye, mye mer å by på enn de fleste er klar over. I Ho Chi Minh City møter du det tradisjonsrike og hypermoderne – hånd i hånd. Mekongdeltaet er så langt du kan komme fra din egen hverdag, men du vil huske møtet – lenge. Cu Chi-tunnelene fra Vietnamkrigen vil også gjøre inntrykk. Og Hoi An, en av Asias vakreste byer, vil du ikke ønske å forlate.

Vi byr også på et unikt innblikk i det lokale hverdagslivet i både by og bygd, du får oppleve hvordan det er å bo i en lokal liten landsby på et såkalt homestay. En fantastisk måte å lære både folk og hverdagsliv å kjenne og en opplevelse du aldri kommer til å glemme. Besøk blir det hos lokale familier med sine forskjellige spesialiteter. Det blir sykkeltur fra landsby til landsby, og uforglemmelige minner!

Og enda gjenstår det beste: noen av Asias beste strender, det vietnamesiske kjøkken og menneskene du møter. Chào mùng – Velkommen!

Høydepunkter

 • Hoi An – en av Asias vakreste byer
 • Uforglemmelige matopplevelser med Vespaturen i Ho Chi Minh City som et av høydepunktene
 • Mekongdeltaet – frodig, fargerikt og livlig
 • Homestay og uforglemmelige, lokale opplevelser på landsbygda
 • Storbypuls i HCMC
Vietnam Mekong Homestayut Trinh Vin Long

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 31.03.2023

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 14

  Priser fra: 29.990,-

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+34
+33

Program

9 frokoster, 5 lunsjer og 6 middager inkludert

Dag 1

Avreise Oslo Lufthavn

Oslo – Ho Chi Minh City. Avreise fra Oslo om ettermiddagen med Turkish Airlines. Mellomlanding og flybytte i Istanbul.

Dag 2

Ankomst Ho Chi Minh City

Middag

Vi ankommer Ho Chi Minh City om ettermiddagen og blir ønsket velkommen av vår lokalguide. Transfer til hotellet, hvor vi sjekker inn, før vi møtes til felles velkomstmiddag på en lokal restaurant. Visste du forresten at Vietnam har et meget spennende kjøkken og anses for å være et av Asias aller beste? Det er med andre ord mye å glede seg til i dagene som kommer.

Ho Chi Minh City (Saigon brukes fortsatt på folkemunne) er det finansielle sentrum i Vietnam. Her finner du hypermoderne bygninger og businessområder, men også det historiske med et utall av spennende områder, bygninger og gater. Se for deg en liten dame iført stråhatt med rosa bånd under haken, gående med tunge steg i sine velbrukte tresko. For børa er tung – et åk med to kurver fulle av fargerike grønnsaker. Kontraster er stikkordet, nytt og tradisjonsrikt hånd i hånd. det kan for noen føles som et nesten overveldende første møte. Men spennende!

Dag 3

Mekong – Homestay

Frokost, lunsj og middag

Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og begir oss på vei dypt inn i Mekongdeltaet – hvor vi finner en verden som lever og arbeider på vannet. For dette besøket anbefales det å pakke det du trenger i en liten bag eller ryggsekk, den større bagasjen vår blir tatt vare på underveis til vi kan hente den igjen.

Det er her i Mekong du kanskje får et nytt forhold til grønnfargen – den er overalt, i alle nyanser og sjatteringer. Dette er rett og slett paradis for fotografen. Her skal vi utforske de intrikate vannveiene om bord i en sampan (kinesisk flatbunnet trebåt). Dagen begynner ved Cai Thia i Caibe-distriktet og i provinsen Tien Giang. Her besøker vi fru Nams familie for å se hvordan de lager rispapir, en kunst familien har behersket her de siste 60 årene. For å se enda mer av området, kan vi ta en sykkeltur på en liten times tid der vi sykler på vakre, små veier og ser flere idylliske landsbyer. Etter endt sykkeltur, er vi tilbake i Cai Thia. Her spiser vi lunsj i lokale omgivelser om bord i båt før ferden tar oss lenger og lenger ut i landlige omgivelser og på mindre kanaler.

Vi ser tradisjonelle hus laget av tre og palmeblader og fiskerne som er ute og prøver å lokke til seg dagens fangst. Vi er på vei til vårt hjem for de neste to nettene, der vi skal overnatte i en homestay. Vi koser oss i trivelige omgivelser og i godt selskap. Vi tipper kveldens middag blir både smakfull og fylt med latter og prat om alle opplevelsene så langt på turen.

Bostandarden er enkel, men ren og trivelig. Det vil ikke være enkeltrom på denne overnattingen selv om du har enkeltrom på resten av turen. Det er toalett og enkel dusj, så det er absolutt ingen dårlig standard!

Dag 4

Homestay og lokale sysler

Frokost, lunsj og middag

I dag rusler vi rundt og tar livet ganske så med ro. Som en del av dagliglivet er det bare å få med seg det som skjer. Vi går om bord i båten for å se på diverse hverdagsysler som f.eks hvordan de driver fiskeoppdrett. På My An-kanalen er det mange mursteinsovner å se, vi rusler rundt for å se nærmere på hvordan murstein lages, hvordan bambus brukes til å lage kjøkkenutstyr og kurver, og hvordan de karakteristiske stråhattene (nón lá) lages. Underveis spiser vi lunsj på lokalt vis før vi besøker det lokale markedet.

Vietnamesiske markeder byr på noe for enhver smak, for ikke å snakke om at det er et eldorado for fotografen. Fargerike, tropiske frukter og grønnsaker ligger på utstilling sammen med diverse fisk og andre mer eller mindre vakre dyr…Alltid spennende med fremmede lukter og utvalg, uansett! Om ettermiddagen rusler vi videre i landsbyen der de lager både det ene og det andre: rispapir, godteri av kokosnøtt og popcorn.

Om kvelden er det middagstid igjen og da blir det sosial kokkelering med pannekaker på menyen. Ellers koser vi oss sammen med nye venner og kjente på homestay’en vår.

Dag 5

Homestay - Tan Phong– Cai Be - HCMC

Frokost, lunsj og middag

Tidlig om morgenen er vi klare for å oppleve litt mer av det fascinerende Mekongdeltaet. Det tilhørende dagliglivet i og langs elven ved Cai Be skal ses fra båt. Tan Phong Island er skikkelig lokalt. Og menneskene – de er vennlige og har alltid et smil på lur. Du kan lære deg «Xin Chao» først som sist – «hei» betyr det og er den frasen du kommer til å høre mest fra de lokale på vei gjennom deltaet. Smil og hils tilbake. Underveis ser vi også det lokale livet i form av diverse håndverk og produksjonsmetoder i mindre skala. Alltid mye å se!

Vi ankommer Cai Be om formiddagen og kjører tilbake til HCMC for middag om kvelden på en lokal restaurant.

MInh City På kveldstid

Ho Chi MInh City På kveldstid

Dag 6

Cu Chi-tunnelene - Ho Chi Minh City og Vespa foodie-tur

Frokost, lunsj og middag

Etter frokost går turen til et av verdens mest kjente tunnelsystem – Cu Chi-tunnelene. Dette imponerende nettverket av tunneler ble bygd av den vietnamesiske motstandsbevegelsen under Vietnamkrigen, eller Amerikakrigen som den kalles i Vietnam. Tunnelene ble brukt av Viet conggeriljaen som gjemmested under kampene. De fungerte også som kommunikasjons og forsyningsruter, sykehus, våpenlager og rett og slett «boliger» for tusenvis av geriljakrigere. I dag kan du få et lite inntrykk av hvordan det var å «bo» nede i tunnelsystemet, men merk at tunnelene som i dag er åpne for publikum er utvidet i forhold til opprinnelig størrelse. De fleste sitter igjen med sterke inntrykk etter et besøk her. Vi spiser lunsj før vi drar tilbake til HCMC, hvor ettermiddagen er på egen hånd.

Så er vi klare for å bli nærmere kjent med byen som har over fem millioner innbyggere og nesten like mange scootere. Ja, det er kaotisk og overveldende ved første møte, men – det er faktisk et system i kaoset, og forhåpentligvis blir du raskt sjarmert av det yrende livet i gatene, ikke minst av hvor mye det faktisk går an å lesse på en scooter av både mennesker, dyr og remedier. På fortauene, mer eller mindre logisk plassert, finner du gatemat-restaurantene i hopetall. Hver restaurant – sin spesialitet, og her snakker vi ferskvare. Små plaststoler og bord, type barnestørrelse i europeisk målestokk, utgjør ofte møblementet – lettere henslengt der det er plass. Og husk, det er på de restaurantene hvor det er mest papirsøppel på bakken du finner den beste maten (mest besøk).

Og istedenfor middag på én restaurant skal vi slå sammen scooter og mat i kveld – vi skal på mat-sightseeing med Vespa! Ingen grunn til å bli skjelven – våre sjåfører vet hva de driver med, og igjen: det ER et system i kaoset. Vi hopper på hver vår Vespa, og vi får en uforglemmelig tur gjennom Ho Chi Minh City snirklete gater med stopp på ypperlige street food-restauranter. Vi tipper dette kommer til å bli et måltid og en opplevelse du vil huske lenge. Bare å glede seg!

Dag 7

Mer av Ho Chi Minh City - fly til Hoi An

Frokost og lunsj

Frokost før vi skal ut i storbyen!

På vår sightseeingtur får du blant annet se Notre Dame-katedralen, det kjente postkontoret, rådhuset, Ben Thanh-markedet Gjenforeningspalasset, Cho Lon – byens Chinatown, kjent for det store Binh Tay-markedet og Thien Hau-pagodaen. Vi lover deg en ettermiddag stappfull av inntrykk, og besøk i Chinatown med den vakre pagoden Thien Hau som er tilegnet gudinnen med samme navn. Den er fra 1800-tallet og tiltrekker seg mange besøkende og tilbedere.

Vi skal så videre på ferden, da venter fly til Da Nang.

I Da Nang går turen videre med buss (cirka 30 minutter) til Hoi An. Byen som leserne til et av verdens ledende reisemagasiner, Conde Nast Traveler, i 2013 kåret til Asias nest beste by. Det er noen år siden, men du vil snart forstå hvorfor. Hoi An er populær blant turister og vi er absolutt ikke alene her, men ta turen litt utenfor bysentrum og verden ser helt annerledes ut. Etter å ha sjekket inn på hotellet, organiserer reiseleder middag for den som vil. Etter en lang dag kan det hende du vil slappe av litt.

Hoi An er stemningsfullt og lekkert så det er bare å glede seg til dagene som kommer.

Dag 8

Hoi An

Frokost

Etter frokost rusler vi igjen inn til gamlebyen og får en guidet vandretur i byen, som siden 1999 har stått på Unescos verdensarvliste. Hoi An, eller Fai Fo som den tidligere het, var frem til begynnelsen av 1800-tallet Vietnams viktigste havneby. Men da elvenmunningen ble grunnere og grunnere, kunne ikke skipene lenger ta seg inn til byen og Danang overtok som havneby. Sjøfarerne og handelsmennene fra Kina, Frankrike og Japan rakk imidlertid å sette sitt preg på byen. Her finnes for eksempel ærverdige kinesiske handelshus, hvor skipsvarene hadde høy omløpshastighet. Her finnes kinesiske templer og vakre pagoder. Selve landemerket i Hoi An er Den japanske broen – liten og lyserød er den et av de mest fotograferte motivene i byen. Det er i det hele tatt en meget fotogen by vi skal bo i de kommende dagene. Det livlige markedet, elven som virker som en magnet på både besøkende og lokalbefolkningen, de små, hyggelige gatene, som mange er stengt for motorisert ferdsel (noe du garantert vil sette stor pris på etter besøket i Saigon…), og lanternene – de er et kapittel for seg selv. I alle regnbuens farger kreeres de av lokale håndverkere, og i ymse fasonger. De er rett og slett et eventyrlig skue når de lyser opp byen i mørke kveldstimer.

Hoi An er en liten og oversiktlig by som det er lett å bli kjent i, og det skal godt gjøres å ikke trives her. Med dagens guidede tur får du en oversikt og et første innblikk slik at du kan utforske krikene og krokene mer på egen hånd de kommende dagene. Det finnes forresten ingenting som er bedre enn å sitte på en av cafeene ved elvebredden og skue utover det yrende livet på og rundt elven. Hoi An er Vietnams kulinariske sentrum med et vell av meget gode restauranter og det er også landets beste sted for å få sydd seg ny garderobe. Med hyggelige priser er sjansen stor for at du har med deg mange nye antrekk i kofferten hjem. Resten av dagen på egen hånd, reiseleder organiserer felles middag for den som ønsker å være med.

Dag 9 - 12

Hoi An

Frokost

Frokost daglig.

Du har nå flere herlige dager til å gjøre akkurat som du vil. Nyte sol og strand ved bassengkanten eller på de milelange strendene som befinner seg en sykkeltur fra hotellet (gratis lån av sykler på hotellet). Det er uendelig mange aktivitetsmuligheter i Hoi An – enten du liker shopping, god mat, oppdagelsesferd i små fiskelandsbyer, utforske Cham Island, besøke den gamle keiserbyen Hue, oppsøke krigsminnesmerker (Cua Dai Beach og An Bang Beach som «hører til» Hoi An er en del av den såkalte China Beach, hvor amerikanske tropper 8. mars 1965 kom i land for å forsvare den amerikanske flybasen i Da Nang). Her finnes synlig historie fra Champa-riket, som samlingen av hindutempler noen mil utenfor Hoi An – My Son. Er du interessert i arkitektur, så har du mye å glede deg over i Hoi An-sentrum. Er du glad i å lære om andre kulturer og møte lokalbefolkningen når du er ute og reiser, da er du på rett sted. Og det vietnamesiske kjøkken og shoppingmulighetene har vi allerede nevnt. I det hele tatt: det er usedvanlig mye man kan oppleve i området rundt Hoi An for den som ønsker andre adspredelser enn sol og bad. Disse dagene organiserer reiseleder middag for den som vil være med.


Utflukter i Hoi An* Utfluktene forhåndsbestilles senest 65 dager før avreise. Minimum antall er 10 deltakere. Dagen for utfluktene er ikke fastlagt i skrivende stund*

Ekstra tillegg

Dag 12

Hoi An - middag om kvelden

Frokost og middag

Den siste hele kvelden i Hoi An (10. april) blir det stemningsfull middag på lokal restaurant.

Dag 13

Hoi An – Da Nang – HCMC - Norge

Frokost

Frokost først, så utsjekk fra hotellet og transport til Da Nang. Fly til HCMC – flybytte til Turkish Airlines avgang om kvelden og videre flyreise til Oslo. Mellomlanding i Istanbul. Ankomst Oslo neste formiddag.

Dag 14

Ankomst Norge

Vi ankommer Oslo Lufthavn om formiddagen.

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo - Ho Chi Minh City t/r
 • 9 netter på hotell. 2 netter på homestay. Frokost hver dag
 • Måltider i henhold til program
 • Alle utflukter og entreer iht. programmet.
 • All transport i følge programmet
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

* OBS! Enkeltromstillegget dekker ikke overnattingene på homestay, her deler man rom.

HVA ER IKKE INKLUDERT:

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Utflukter som ikke er en del av reiseprogrammet, må bestilles 65 dager før avreise
 • Drikkevarer
 • Tips