På homestay-en får du være med på daglige gjøremål

Vietnam nord og sør – en av Carpe Diems beste Vietnamturer!

Vietnam med lokale opplevelser.

Carpe Diem elsker og kan Vietnam, og gjør alt for å gi deg de gode, lokale opplevelsene! Her får du med deg høydepunktene i nord og sør, i tillegg til et unikt innblikk i det lokale hverdagslivet i både by og bygd. Denne spesielle reisen avsluttes med herlige stranddager i sør.

Vietnam er et av verdens vakreste land og har så mye å by på. I nord, i hovedstaden Hanoi får du med deg Ho Chi Minh-museet, One Pillar Pagodaen og Litteraturtempelet. Du skal også ut på tur med sykkeltaxi i Old Quarter og få kjenne byen på pulsen.

Du får oppleve hvordan det er å bo i en lokal liten landsby, på en såkalt homestay. En fantastisk måte å lære både folk og hverdagsliv å kjenne og en opplevelse du aldri kommer til å glemme. Vi skal på sykkeltur fra landsby til landsby. Det skal ikke stå på velvære heller…dampbad, håndspa og fotspa.

For virkelig å få fokus på lokale opplevelser, velger vi oss to netter på djunk-båt i Bai Tu Long Bay, nord-øst for Halong. Her det minst like vakkert som i Halong Bay, men med enda klarere vann og en skikkelig bonus: uten turisthordene.

Så venter Ho Chi Minh City. Foruten en spennende byrundtur får du oppleve et av dine spenstigste måltider noensinne…Bak på en Vespa kjøres du i gatemylderet fra en matstopp til en annen og kan ganske sikkert bekrefte etterpå. Joda, Vietnam har sannsynligvis Asias beste kjøkken. En tur til de berømte Cu Chi-tunnelene fra Vietnamkrigen får vi også tid til, før ferden fortsetter til grønne og livlige Mekong. Igjen innlosjeres du på en homestay og får et nytt, spennende møte med lokallivet i sør, så langt du kan komme fra din egen hverdag. Listen er lang over opplevelsene og møtene du får med deg herfra.

Vi avslutter vår drømmereise til Vietnam med stranddager i Ke Ga, en rolig og ukjent perle ikke langt fra livlige Phan Thiet. Her skal vi nyte sol, strand og hav mens vi fordøyer inntrykkene fra dager som har satt varige spor. Da gjenstår bare å si: Chào mùng – Velkommen!

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

 

 

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • De uforglemmelige, autentiske opplevelsene du får i by og bygd
 • Overnattinger i homestay – en nær, lærerik og fin opplevelse med nye venner
 • Hanoi, en elegant blanding av stilarter, kultur, liv og røre – landsbyfølelse i storbyen
 • Litteraturmuseet, One Pillar Pagoda og Ho Chi Minh-museet i Hanoi
 • Cruise i Bai Tu Long Bay, smaragdgrønt vann dottet med nesten utallige kalksteinsøyer – ufattelig vakkert og uten turisthordene du finner hos nabo’n i Halong Bay
 • Morgentur rundt Sverdsjøen i Hanoi, kanskje du hiver deg med på en Tai Chi-klasse…
 • Storbypuls i HCMC. Møte med spennende kultur og historie – nytt og gammelt, hånd i hånd
 • Cu Chi-tunnelene
 • Fra en street food restaurant til en annen…bak på en Vespa
 • Middag på det som i skrivende stund er Ho Chi Minh Citys beste restaurant ifølge Tripadvisor…Noir…og ja, det blir mørkt…
 • Det mektige og irrgrønne Mekongdeltaet – så sprell levende
 • Uforglemmelige matopplevelser
 • Et eldorado for den som liker å fotografere
 • Herlig avslutning med strandopphold på rolige og sjarmerende Ke Ga (utenfor Phan Thiet)

 

 • Ha Long Bay, Vietnam
 • Vietnam Saigon HCMC vespa
 • Vietnam, jente, rismarker
 • lotusblomst, Mekong, Vietnam
 • Vietnam kvinne fototur Hoi An
 • Vietnam Mekong
 • Litteraturtempelet Hanoi
 • Vietnam flytende marked pho Mekong
 • Vietnam kvinne frukt mat Hoi An
 • Ho Chi Minh City, Vietnam
 • Halong Bay, Vietnam
 • Vietnam mat nudler
 • Vietnam båt Mekong
 • Vietnam te
 • Vietnam blomst
 • Vietnam flagg
 • Vietnam Hoi An mann fototur
 • Hanoi old town Vietnam
 • Vietnam Saigon HCMC
 • Ho Chi Minh City / Saigon
 • Vietnam Mekong
Dag 1

4. november – avreise Oslo Lufthavn

Oslo – Hanoi. Avreise fra Oslo sen ettermiddag med Turkish Airlines. Mellomlanding og flybytte i Istanbul.

Hanoi
Dag 2

5. november - Ankomst Hanoi

Vi ankommer Hanoi om ettermiddagen og blir ønsket velkommen av vår lokalguide. Transfer til hotellet, hvor vi sjekker inn og ta det med ro etter reisen.

Vi innleder den opplevelsesrike ferien med felles middag denne første kvelden.Visste du forresten at Vietnam har et meget spennende kjøkken og anses for å være et av Asias aller beste? Spennende eventyr venter oss de neste ukene, så her er det mye å glede seg til.

(-/-/M)

Hanoi
Dag 3

6. november - Bli kjent med Hanoi

I dag skal vi bli bedre kjent med Vietnams hovedstad og en av Asias vakreste byer. Området rundt landsfaderen Ho Chi Minhs siste hvilested er et kjent pilegrimsted for vietnameserne som kommer i hopetall for å ære ham. I nærheten finner vi også Ho Chi Minhs søylehus i naturskjønne omgivelser.  Ho Chi Minh levde her i huset mellom 1958 og 1969, og det er inspirert av ulike etniske minoriteter i landet. Den spesielle one pillar pagoda ligger også i dette populære området.

Litteraturtempelet ble bygget i år 1070 av keiser Ly Thanh Tong. Tempelet er et kjent historisk lærested, dedikert Konfucius` lære. Dette var Vietnams første universitet og ble etablert allerede i år 1076. Etter lunsj fortsetter vi å utforske Vietnams hovedstad.

Fra lære og vitenskap til den infernalske trafikken i Hanoi. En moped er ikke bare for en person. Den kan i flere tilfeller romme hele familien og hele flyttelasset! For en utenforstående virker trafikken fullstendig kaotisk, men det er system. Det tar bare litt tid å knekke koden. For å virkelig oppleve trafikkaoset…med sitt system, så begir vi oss ut på tur med sykkeldrosje. Dette er en perfekt måte å komme tett på det virkelige livet i byens virvar av gater.

Vi besøker også det idyllisk beliggende Ngoc Son-templet som ligger ute i innsjøen Hoan Kiem. Innsjøen kalles også Sverdsjøen, og legenden forteller om en keiser, en skilpaddegud, en dragekongegud…og et sverd. Midt ute i innsjøen står også skilpaddetårnet og en rød gammel trebro viser vei til tempelet. Broen er forøvrig et yndet fotoobjekt i Hanoi, så her er det bare å hente frem kameraet.

Kveldens middag er felles. Mange inntrykk og opplevelser rikere tar vi kvelden, for i morgen skal vi videre.

(F/L/M)

Huc-broen (den røde bro) i Sverdsjøen (Hoem Kiem lake) i Hanoi
Dag 4

7. november - Hanoi - Bai Tu Long Bay (like vidunderlig som Halong Bay men uten turisthordene)!

Etter en tidlig frokost sjekker vi ut fra hotellet og er på vei til et av Sør-Øst Asias mest fantastiske og unike steder. Vi velger oss Bai Tu Long Bay, litt nord-øst for det mer kjente Halong Bay. Siden det er litt mer utilgjengelig men derfor enda mer genuint, blir opplevelsene bare enda sterkere. Og vannet er enda klarere her! En trolsk verden av mystikk og utallige, naturlige kalksteinsøyer venter oss. Hjemmet vårt de neste to døgnene vil bli en «djunke», en tradisjonell båt fra disse kanter. Det grønne vannet skifter farge etter sollys og værforhold. Kommer det litt tåke, bidrar det bare til at stemningen blir mer trolsk og det virker nesten som en tapt verden. En kajakktur i disse eventyrlige omgivelsene har du også mulighet til å være med på om du ønsker disse dagene.

For å se enda mer og for å komme nærmere det lokale livet rundt omkring, brukes det en mindre båt når vi legger til land. Vi tar også turen til Thien Canh Son-grotten, den er godt gjemt men vi finner den!

Med komfort og måltider om bord, er det bare å nyte turen videre.

(F/L/M)

 

Dag 5

8. november - Bai Tu Long Bay

Begynn dagen tidlig med en vakker soloppgang om værgudene står oss bi – eller kanskje litt oppfriskende tai chi for å få i gang kroppen. En deilig dag om bord venter, der du spiser godt, slapper av, soler deg og bader. Vi skal ta en liten utflukt etter frokost og vi forflytter oss igjen til en mindre båt som tar oss innover mot land. Ta med både badesko (flip flops) og litt bedre sko, da vi skal bli kjent med de genuine og lokale delene av Bai Tu Long Bay.

I løpet av dagen venter det typisk herlige ting å gjøre som svømming, kajakkpadling og avslapping – ikke verst! Samtidig rusler vi rundt sammen med lokalguiden for å finne ut mer om hvordan akkurat dette området med flotte, skjulte grotter er så spesielt vakkert.

Om kvelden koser vi oss med god mat og drikke og nyter utsikten i lange drag.

(F/L/M)

Dag 6

9. november - Bai Tu Long Bay - Ky Son

Soloppgang over bukta og kanskje litt oppfriskende tai chi er en god start på dagen i dag også. Etter frokost glir vi videre i bukta. Naturens egne dekorasjoner er alltid de vakreste. Uten sidestykke. Og her er det flust av dem. Vi oppdager mer av Vung Vieng som er en fiskelandsby og tar en raskt, men interessant besøk hos en perlefabrikk i liten skala. Perler er noe eget, og her hører vi mer.

Ombord blir det både et kokkekurs og servert lunsj før vi sjekker ut og går i land.

Vi skal videre til nye opplevelser, denne gangen på landsbygda. Etter noen timers kjøretur i buss kommer vi til landsbyen Ky Son. Her skal vi bo på et ganske så spennende sted, en såkalt homestay. Vi bor hos en lokal familie i det som nesten må sies å være en en liten landsby i landsbyen. Her finner du tradisjonelle, gamle hus – hus på påler, såkalt stilt house, dekorert på tradisjonelt vis.  Her finner du også en stor hage full av frukt og blomster – og det er altså her du skal bo de neste dagene. Her får du komme så nær det autentiske Vietnam som det er mulig å komme. Gled deg til å oppleve et fantastisk vertskap og omgivelser – og det er god standard her. Ingen luksus såklart, men veldig koselig, rent og autentisk. Det er i utgangspunktet ikke enkeltrom under oppholdet her, så her deler man rom.

Etter velkomstdrinken i form av frisk, grønn te, er det tid for å bli kjent med de nye omgivelsene og ikke minst noe av det som dyrkes og som vi etter hvert skal spise: mais, søtpoteter, agurk, peanøtter og mye mer.

Så kan vi kan glede oss til et virkelig behagelig og oppfriskende dampbad.  Og når det fylles med velduftende urter som gjør godt for både kropp og sjel, ja da er det bare å nyte i vei.

Om kvelden skal vi overvære bønnestunden og hvordan Buddha tilbes her i landsbyen. En verdig avslutning på en innholdsrik dag før vi spiser felles middag.

(F/L/M)

Vår homestay i en liten landsby utenfor Hanoi
Dag 7

10. november - Ky Son, gøy på landet

Vi starter tidlig og igjen gjør vi som de lokale, en halvtimes morgentrim med Yijin Jing venter (noe lignende qigong og tai chi). Deretter venter frokost før vi skal bli bedre kjent i vår landsby, Ky Son. Et aldri så lite eventyr venter i dag også.

Vi tar turen ut i landsbyen og møter de lokale for å lære om deres hverdagsliv og ikke minst skal vi lære om landbruket her ute på landsbygda. Du kan besøke birøkteren og healer-familien som lager urtemedisin. Kanskje blir det anledning til å trå til ute på jordene og hjelpe til om det nå er pløying, såing eller innhøsting som står på dagens agenda. Akkurat dette med å hjelpe til faller seg kanskje ikke så naturlig for verken oss eller landsbyboerne, men vi ser hva som skjer! Med et smil og litt gestikulering kommer en langt.

Etter en formiddag med mange inntrykk rusler vi tilbake til vår lille oase for lunsj. Uten mat og drikke, duger som kjent helten ikke – nå skal vi være med på litt kokkelering i form av et kokkekurs der vi helt sikkert får input og lærdom som vi kan imponere med etter hjemkomst. Etterpå nyter vi det vi selv har vært med på å lage før vi igjen kan nyte litt god massasje, denne gangen i form av håndmassasje og som virkelig gjør godt.

Etterpå har du litt tid til å slappe av, eller du kan være sammen med vår vertsfamilie og lære mer om lokal mat, kultur og tradisjoner. Er du interessert i det vietnamesiske språk, så har du nå anledning til å lære deg noen gloser av en av familiemedlemmene. Det å kunne si hei, ha det bra, takk, fortelle hva du heter, dette smaker godt og andre nyttige fraser anbefales på det sterkeste. Vietnameserne er umåtelig blide og hyggelige mennesker, spesielt på landsbygda, men de blir enda blidere om du viser at du prøver å kommunisere på deres eget språk.

Om ettermiddagen skal vi opp på sykkelsetet – du kan velge mellom en kortere tur på 6 kilometer eller en lang tur på 12 kilometer. Nærmere beskjed om eksakt innhold får du av våre verter. Uansett hvilken tur du velger, vil den være spekket av lokale opplevelser der vi besøker familier som f.eks fletter bambuskurver eller driver med innhøsting. Det blir landsbybesøk, gårdsbesøk, pagoder, et unikt tempel og mye mer. Vel tilbake blir det litt tid til avslapping før middagen.

Om kvelden er det atter en måltid som venter i lag med familiene og nye venner. Etter middagen er det føttene som skal få litt ekstra pleie – nå venter et oppfriskende fotbad som inneholder ingefær, salt og medisinske urter. Deilig og avslappende! Tipper du kommer til å sove godt.

(F/L/M)

På homestay-en får du være med på daglige gjøremål
Dag 8

11. november - Ky Son - Hanoi

Felles frokost. Etterpå kan du enten bli med å fiske, være med å lage lokale søtsaker som ris-smultinger eller kanskje heller hjelpe til med å lage diverse blomsterpynt?  Kanskje har du lyst til å få foreviget et bilde av deg selv i tradisjonelle vietnamesiske klær…med stråhatt? Midt på dagen er det lunsj før vi sier farvel til våre nye venner. Kursen settes mot hovedstaden igjen, Hanoi ønsker oss velkommen tilbake! Vi spiser middag og tenker tilbake på familiene på home stayet, dette ble en skikkelig miljøforandring. Men Hanoi skal vise oss mer av hva den står for i morgen:)

(F/L/M)

 

 

Dag 9

12. november - Hanoi - Ho Chi Minh City

Vi starter dagen grytidlig, slik resten av lokalbefolkningen gjør og tar turen tilbake til Hoan Kiem-innsjøen der vi var første gangen. Vi skal rusle rundt innsjøen og få med oss alle aktivitetene som foregår der i tidlige morgentimer. Akkurat hva vi kommer til å se av aktiviteter i dag er ikke godt å si, men noe er sikker…tai chi-klassene. I dyp konsentrasjon beveger de seg smidig og med en imponerende balanse, de fleste er godt voksne. Bare prøv – lett er det ikke i første forsøk. Kanskje er det en gjeng som danser tango…eller macarena. Kanskje dukker Mr. Kung Fu opp, han som trener slag mot en betongstolpe og ser ut som han kommer rett fra filmens verden. Ganske sikkert er det at du vil se mange som står alene med ansiktet vendt mot sjøen – i dyp meditasjon. Her skal kroppen gjøres klar både fysisk og mentalt til en ny dag, og en bedre start på dagen finnes neppe. En fin start på dagen er det også for oss, om vi velger å delta i aktiviteter eller ei.

Vi fortsetter inn i de smale gatene i Old Quarter og skal igjen gjøre akkurat som de lokale, spise frokost på gaten. Og frokosten er selvfølgelig nasjonalretten Pho – en nudelsuppe som serveres med biff eller kylling. Noen er skeptiske til å spise gatemat, men det er her du finner den ferskeste maten og helt klart den beste. Mange av street food-restaurantene har små plaststoler og bord i norsk barnestørrelse, men de fungerer utmerket for voksne også.

Etter en garantert minnerik frokost i eksotiske omgivelser skal vi straks ut til flyplassen for å fly sørover til Saigon. Her lunsjes det og vi har litt tid på egen hånd til vi igjen skal få være med på noe helt spesielt.

Om kvelden samles vi til felles middag på det som i skrivende stund er Ho Chi Minh Citys beste restaurant ifølge Tripadvisor. Kveldens måltid har et litt spesielt preg over seg og er i skikkelig lokal ånd og til og med i stummende mørke! Vi skal til Noir, og her skal vi få en opplevelse av hvordan det nytter å jobbe lokalt og hvordan ildsjeler bygger håp for fremtiden. På Noir er de ansatte enten svaksynte eller blinde og en viss prosentdel av inntektene fra restauranten føres tilbake til veldedige organisasjoner som arbeider med blinde/svaksynte. Når en sans forstummer, forsterkes en annen – det smaker mer, det lukter mer og man blir mer var på omgivelser, lyder og samtaler. Bli med på en ny reise i smakens verden!

Les mer om HCMCs beste restaurant!

(F/L/M)

Saigon / Ho Chi Minh City
Dag 10

13. november - Cu Chi-tunnelene - Ho Chi Minh City - Vespa foodie-tur

Etter frokost går turen til et av verdens mest kjente tunnelsystem – Cu Chi-tunnelene. Dette imponerende nettverket av tunneler ble bygd av den vietnamesiske motstandsbevegelsen under Vietnamkrigen, eller Amerikakrigen som den kalles i Vietnam. Tunnelene ble brukt av Viet Cong-geriljaen som gjemmested under kampene. De fungerte også som kommunikasjons- og forsyningsruter, sykehus, våpenlager og rett og slett «boliger» for tusenvis av geriljakrigere. I dag kan du få et lite inntrykk av hvordan det var å «bo» nede i tunnelsystemet, men merk at tunnelene som i dag er åpne for publikum er utvidet i forhold til opprinnelig størrelse. De fleste sitter igjen med sterke inntrykk etter et besøk her. Vi spiser lunsj før vi drar tilbake til Saigon.

Ho Chi Minh City er det finansielle sentrum i Vietnam. Her finner du hypermoderne bygninger og businessområder, men også det historiske med et utall av spennende områder, bygninger og gater. Se for deg en liten dame iført stråhatt med rosa bånd under haken, gående med tunge steg i sine velbrukte tresko. For børa er tung – et åk med to kurver fulle av fargerike grønnsaker. Kontraster er stikkordet, nytt og tradisjonsrikt hånd i hånd. På vår sightseeingtur denne ettermiddagen får du blant annet se Notre Dame-katedralen, det kjente postkontoret, rådhuset, Ben Thanh-markedet, Cho Lon. Vi lover deg en ettermiddag stappfull av inntrykk. Men dagen er ikke over…

Vi skal selvfølgelig bli kjent med byen som har over fem millioner innbyggere og nesten like mange scootere. Ja, det er kaotisk og overveldende ved første møte, men – det er faktisk et system i kaoset, og forhåpentligvis blir du raskt sjarmert av det yrende livet i gatene, ikke minst av hvor mye det faktisk går an å lesse på en scooter av både mennesker, dyr og remedier. På fortauene, mer eller mindre logisk plassert, finner du gatemat-restaurantene i hopetall. Hver restaurant – sin spesialitet, og her snakker vi ferskvare. Små plaststoler og bord, type barnestørrelse i europeisk målestokk, utgjør ofte møblementet – lettere henslengt der det er plass. Og husk, det er på de restaurantene hvor det er mest papirsøppel på bakken du finner den beste maten (mest besøk).

Og istedenfor middag på én restaurant skal vi slå sammen scooter og mat i kveld – vi skal på mat-sightseeing med Vespa! Ingen grunn til å bli skjelven – våre sjåfører vet hva de driver med, og igjen: det ER et system i kaoset. Vi hopper på hver vår Vespa, og vi får en uforglemmelig tur gjennom HCMCs snirklete gater med stopp på ypperlige street food-restauranter. Vi tipper dette kommer til å bli et måltid og en opplevelse du vil huske lenge. Bare å glede seg!

(F/L/M)

Street food og Vespa - en genial kombinasjon
Dag 11

14. november – Saigon - Cai Be - Vinh Long

Tidlig om morgenen er vi  klare for å oppleve litt av det fascinerende Mekongdeltaet.  Det tilhørende dagliglivet i og langs elven ved Cai Be. Og menneskene – de er vennlige og har alltid et smil på lur. Du kan lære deg «Xin Chao» først som sist – «hei» betyr det og er den frasen du kommer til å høre mest fra de lokale på vei gjennom deltaet. Smil og hils tilbake. Underveis ser vi også det lokale livet i form av diverse håndverk og produksjonsmetoder i mindre skala. Alltid mye å se!

Vi besøker også små landsbyer der det produseres både det ene og det andre: risnett som brukes rundt vårruller, den evig tilstedeværende og den geniale smaksetteren fiskesaus og soyasaus og noen syr og lager tak av bladene til kokosnøttpalmen.

Vi spiser lunsj i lokale omgivelser før ferden tar oss lenger og lenger ut i landlige omgivelser og på mindre kanaler. Vi ser tradisjonelle hus laget av tre og palmeblader og fiskerne som er ute og prøver og lokke til seg dagens fangst. Vi gjør et stopp hos en lokal familie og lytter til tradisjonell musikk, før vi fortsetter til vårt hjem for natten. Og igjen skal vi overnatte i en homestay. Vi koser oss i trivelige omgivelser og i godt selskap. Vi tipper kveldens middag blir både smakfull og fylt med latter og prat om alle opplevelsene så langt på turen.

Bostandarden er enkel, men ren og trivelig. Det er fine bad og til og med air condition! Det vil ikke være enkeltrom på denne overnattingen selv om du har enkeltrom på resten av turen.

(F/L/M)

Flytende fruktmarked på Mekong
Dag 12

15. november - Vinh Long - Phan Thiet / Ke Ga

Vi spiser frokost med våre nye venner og rusler litt rundt i landsbyen mens vi nyter morgenen. Kanskje blir det til og med litt morgentrim?

Deretter går vi om bord i båt for at vi skal gjøre et besøk hos de som tryller frem vakker keramikk i mange farger og mønstre fra fargeløs leire. Ovnene er et tydelig tegn på at her jobbes det hardt og at håndverket lever i beste velgående. Båten tar oss også forbi den flytende landsbyen. Fiske er en viktig del av hverdagen og kostholdet, og vi lærer hvordan det fiskes malle. Hva det blir av fangst er vel usikkert, en annen mulighet er et besøk på markedet i byen. Her er det i hvert fall ingen mangel på fisk, reker, skalldyr, tropisk frukt og friske grønnsaker. I tillegg er det litt annet for litt andre ganer: en og annen slange og rotte finnes også. Greit å se på, men det er vel det… Båtturen ender opp i Vinh Long City omtrent midt på dagen.

Og med minnekortet stappfullt av bilder setter vi kursen mot strandlivet i Phan Thiet og Ke Ga.

Vi har en lang kjøretur foran oss, cirka 7-8 timer, men vi har valgt å kjøre direkte og ta all kjøring på én dag istedenfor å stoppe i HCMC og få kjøringen fordelt på to dager. Nå får du nemlig en dag ekstra på stranden 🙂

Vi kommer frem sent, og det blir en enkel middag før vi kryper til køys. Det er ulike typer rom på Villa del Sol, så her vil ikke alle få helt like rom.

(F/L/M)

Livet på vårt homestay i Mekongdeltaet er behagelig og innholdsrikt
Dag 13-15

16. - 18. november - Sol, bad og avslapning i Phan Thiet / Ke Ga

Cirka seks kilometer fra Phan Thiet, en velkjent stranddestinasjon i Vietnam, finnes en ganske ukjent perle, nemlig Ke Ga. Her skal vi fylle de neste dagene med sol, bad, avslapning og god mat. Reiseleder er også behjelpelig med å organisere og hjelpe til med planer du måtte ha – hva med å besøke Mui Ne som ligger cirka 40 minutters kjøring unna?

Villa del Sol (4*) er stedet vi skal bo på i tre netter. Her er nærhet til naturen og bølgene slår rolig og taktfast – det er beroligende og deilig. Her er det med hensikt ikke laget noen planer unntatt det du selv ønsker å gjøre. Slapp av, les en bok eller to, bad og kos deg, ta spabehandlinger – eller vær litt mer aktiv om du vil, det er kun seks kilometer inn til Phan Thiet-sentrum og cirka 11 kilometer til Phan Thiet-stranden. Etter mange opplevelser og mye farting, tipper vi det er helt ok å være «planløs» de kommende dagene. Bassenget og den solgule sanden er til din disposisjon, det samme er Sør-Kinahavet 🙂

(F/-/-)

 

 

Vårt hotell i Ke Ga, utenfor Phan Thiet
Dag 16

19. november – Ke Ga - HCMC - hjemreise

Formiddagen på egen hånd. Utsjekk fra hotellet og transport til HCMC. Fly fra HCMC med Turkish Airlines – flybytte og videre flyreise til Oslo. Mellomlanding i Istanbul.

(F/-/-)

Dag 17

20. november - Ankomst Norge

Vi ankommer Oslo Lufthavn om formiddagen. Vårt Vietnameventyr er over for denne gang.

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i dobbeltrom: kr  24 750
Tillegg for enkeltrom: kr  4 590

NB! Enkeltromstillegget dekker ikke overnattingene i home stay, her deler vi rom.

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Vietnam tur/retur med Turkish Airlines
Innenriksfly Hanoi-HCMC
Flyskatt og avgifter pr 28. februar 2018
14 netter fordelt på gode mellomklassehoteller, homestay med enkel standard, men rent og ordentlig samt lugar på djunk-båt
Frokost hver dag
10 lunsjer, 11 middager
Alle utflukter og entreer iht. programmet.
All transport i følge programmet
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover de som er nevnt over
Utflukter som ikke er en del av reiseprogrammet
Drikkevarer
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise – og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisens gang. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert
beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 120 dager før avreise: kr 500 pr. person
Fra 119 til 65 dager før avreise: kr 2500 pr person
Fra 64 til 45 dager før avreise: 50 % av reisens pris
Fra 44 til 30 dager før avreise: 75 % av reisens pris
Mindre enn 30 dager til avreise: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger ikke visum til Vietnam for opphold inntil 15 dager. Passet må være gyldig minst seks måneder etter utreise fra Vietnam. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen. Carpe Diem er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

VAKSINER
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller reiseklinikk for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 18 personer. Skulle det bli færre deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider, hotell og program, samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Prisen er basert på valutakurs (USD og Euro) pr. 26. mars 2018. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

 

Se våre generelle reisebetingelser