Vårtur til Portugal

Med Dourodalen, cruise på Douro, skjønnheten Sintra og lekre Lisboa – og mer.

Dette er turen som beviser at praktfulle Portugal har alt vi nordmenn forbinder med en flott ferie. Et ualminnelig behagelig klima frister. Vi byr på en variert reise, i et til tider ufattelig vakkert landskap. Vi vandrer, vi seiler og vi prøvesmaker områdenes spesialiteter titt og ofte. Herunder vin, såklart. Her er ingen mangel på postkortperfekte landsbyer, et frodig landskap omkranset av vingårder, olivenlunder og en lang kystlinje. Med dette utgangspunktet, var ikke veien lang til å fostre noen av verdens største oppdagere og sjøfarere. Dette lille landet har satt spor fra seg over store deler av verden.

Våre spor skal først legges i Nelas som blir basen i noen dager. Herfra skal vi bli dus med Dourodalens imponerende vyer og nydelige landskap. Ingen besøk på disse kanter uten å seile på Douroelven – vi tar et aldri så lite elvecruise. Det sies at dette landskapet er selve prakteksemplaret på menneskets skaperevne. Det er Unesco-vernet og omhyggelig velstelt med Douroelven i midten.

Så venter Figueira da Foz, hvis kallenavn er «Dronningen av strendene», så her er det ingen mangel på gylne dyner. Sintra var det foretrukne feriestedet for kongelige, fullt forståelig. Eventyrlig vakkert, bokstavelig talt! Vi tenker riviera og sommer når vi tar turen innom Cascais og Estoril. Joda, sol og strand i lange baner frister alltid! Cascais er også en atmosfærisk by med en herlig miks av fiskelandsby og moderne feriested.

Lisboa trenger ingen nærmere introduksjon. Dette er hovedstaden som byr på både shabby sjarm, storslått eleganse og arkitektur. Perfekt blanding av brede bulevarder og smale smug. Trikken liver opp – og byens maritime fortid er alltid tilstede.

Bli med og finn det virkelig gode liv i Portugal.

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

 

 

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Dourodalens ufattelig grønne og storslagne landskap
 • Elvecruise på Douro
 • Cruise på kanalene ved Aveiro – en smak av Venezia med portugisisk vri
 • Smak på lokale spesialiteter basert på gode råvarer
 • Vinsmaking
 • Gylne sandstrender i Figueira da Foz
 • Sintra – eventyr og Disney i skjønn forening
 • Cascais og Estorils – strandtvillingene
 • Imponerende Lisboa som en gang var verdens hovedstad
 • Middag hver dag og to lunsjer
 • Godt selskap finner du alltid på Carpe Diem-tur:)
Dag 1

6. mai - Avreise og ankomst

Vi flyr med Norwegians direktefly med avgang fra Oslo Lufthavn om formiddagen. Ankomst Lisboa ettermiddag. Her venter buss på oss som kjører oss mot Nelas der vi skal være i tre netter. Det tar omtrent tre timer å kjøre, avhengig av trafikk.

Vel fremme i Nelas, sjekker vi inn på hotellet og puster ut etter reisen. Her i regionen Dão Lafões , er det fjell, daler, pinjeskog, landbruk og masser av sjarmerende landsbyer. På hotellet er det er basseng og det ligger med en stor hage rundt. Om kvelden møtes vi til felles middag –  bem vindo a Portugal!

(-/-/M)

Her skal du bo noen dager :-)
Dag 2

7. mai - Piknik og vandring i vakre omgivelser

Etter frokost skal vi ut å se mer på området vi bor i. Hva er bedre enn å ta en liten vandring på et par timer?

Vi skal gå fra Torre, det høyeste punktet i Serra da Estrela. Dette er ingen utfordrende tur, poenget er å kose oss mens vi nyter omgivelsene. Vi kommer til å passere en av lagunene underveis og vi går stort sett nedover. Bussen venter på oss ved Covao d`Ametade, som også er stedet der vi skal ha piknik. Vi smaker på lokale produkter, det er alltid både godt og spennende.

Vi er snart tilbake på hotellet der ettermiddagen er til egen disposisjon. Reiseleder hjelper til med å organisere noe felles for den som vil – ellers er det bare å slappe av på eller rundt hotellet. Vi møtes uansett til felles middag om kvelden på hotellet.

(F/piknik/M)

Hotellet vårt
Dag 3

8. mai - Lamego - besøk på Quinta - Peso da Regua - cruise på Douroelven

Frokost på hotellet, så ut på tur for å oppleve mer! Nå skal vi kjøre langs den vidunderlige Dourodalen. De siste 2000 årene har bøndene pleiet vinterrassene langs elven – og resultatet er nesten ikke til å tro! Det er et imponerende skue. Grønne terrasser så langt øyet ser, med elven som livsnerve i midten. Dalsidene er dekket av terrasser hvor vinranker og oliventrær klorer seg fast. Nå til dags dyrkes det også druer til rødvinsproduksjon.

Vi kan ikke bare se, vi må også stoppe å smake. Det blir i Lamego der det blir vinsmaking. Ja takk! Lunsjen blir på en quinta, som kan oversettes med herregård. Det er mange slike i Portugal, de aller fleste er det både historisk sus og ærverdighet over. Etterpå går turen til Peso da Regua. Nå venter elvecruise, vi må jo også føle selve Douroelven. Cruiset varer omtrent 2,5 timer og byr på lekker utsikt. Her har naturen lagt opp til en festforestilling.

Vel tilbake i Nelas, venter felles middag på hotellet.

(F/L/M)

Vakre, vakre Dourodalen
Dag 4

9. mai - Cruise i Aveiro - Coimbra - Figueira da Foz

Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og vender nesen mot Aveiro. Som mange andre steder i Portugal er dette en maritim by med sjel. Men vent, her ligger gondolene linet opp, og sender tankene til Venezia. Uten sammenligning, men kanalene i Aveiro er absolutt verdt en nærmere kikk. Det blir en egen stemning over det, når beliggenheten er som den er. Pastellfargede bygninger kanter promenaden og er et postkort verdig i symbiose med gondolene. Fargerikt og koselig på en gang. Arkitektur i form av jugendstil bidrar til en interessant miks.

Vi blir med på et cruise på kanalene – med et glass musserende som følgesvenn. Den lokale ovo mole smaker vi også på. Ovo betyr egg, men dette er ikke bare egg. Det er en søtsak som de er spesialister på her i Aveiro. Vi besøker også en lokal produsent av ovo mole, slik at vi ser mer av hvordan det gjøres. Lunsjen tar vi på egen hånd, reiseleder organiserer for den som vil.

Vi fortsetter mot Coimbra. Dette var en gang Portugals hovedstad og gjenspeiler dette med glans. Med nydelig beliggenhet ved Rio Mondego, er det ingen mangel på atmosfære og sjarm. Fargerike bygninger klatrer oppover i fjellsiden og de gamle bymurene gir gjenklang av gitar og fadosang sommerstid. Det er også en moderne del av Coimbra, for dette er en universitetsby med liv og røre.

Neste stopp blir Figueira da Foz, der vi skal være i to netter. Med sine lange, gylne sandstrender er det dette som lokker de besøkende sommerstid. Det var som alltid adelen og aristokratene som viste vei og som satte byen på kartet. Da må vi tilbake til 1800-tallet, for den gangen ble det ansett som meget flott » å bade i Figueira». Kasino ble bygget og dermed var det en populær ferieby.

Sand i lange baner og flotte strender er det her – hotellet vårt ligger ikke så langt fra stranden. Vi møtes til felles middag her om kvelden.

(F/-/M)

Aveiro, fargerik og sjarmerende
Dag 5

10. mai - Dag til egen disposisjon

Dagen i dag kan du bruke akkurat som du vil. Er været bra, frister kanskje stranden?

Hva med Casa do Paco som ligger ved elven? Innenfor har de en verdifull samling av 1600-talls keramikkfliser fra den nederlandske byen Deft. Hvorfor Nederland? Jo, dette kom fra lasten til et skip som forliste.

En annen faktaopplysning fra byen, er at Duke of Wellington og hans menn, ankom her i 1808 i påvente av krigen mot Frankrike. Han bodde i Santa Catarina-fortet nord for byen. Dette fortet er fra 1400-tallet. Ingen mangel på historie her heller.

Vi møtes alle til felles middag på hotellet.

(F/-/M)

 

Figueira da Foz
Dag 6

11. mai - Sintra - Estorils & Cascais - Lisboa

Frokost på hotellet, nå er det utsjekk og videre på turen!

Første stopp er Sintra. Her må vi bare bruke ordet eventyrlig, for her blir man hensatt til eventyrenes verden. Arkitekturen omfavner både romantikk, ekstravaganse og stil. En dæsj trolldom og magi også. Med Serra de Sintra som beskyttelse sammen med skogene, har Sintra tiltrukket seg besøkende i lange tider. Det høytliggende Palácio da Pena, ser ut som et slott tatt rett ut av en Disneyfilm. Her i Sintra smaker vi også på en lokal «queijada» som er er et søtt bakverk fylt med ost. Det er ingen mangel på ærverdige bakerier som har holdt på i generasjoner. De setter sin ære i å levere deilige bakverk.

Om ettermiddagen fortsetter vi til Cascais og Estorils. Strender, strandpromenade og ferieliv går hånd i hånd med småbystemning, koselige kafeer og spisesteder. Lett å trives. Vi får tid til å bade (om du vil) på en av strendene før vi reiser videre til hovedstaden. Vi sjekker inn på hotellet og spiser middag der. Hotellet vårt ligger utenfor selve byen.

(F/-/M)

Sintra
Dag 7

12. mai - Lisboa!

Lisboa – hovedstad og Portugals hjerte. Her er det mye å se! Mange bydeler og stor variasjon gir Lisboa mange stjerner i boka. Vi tar turen inn.

En gang var Lisboa verdens midtpunkt og hovedstad. Herfra forlot store skip med store oppdagere havnen – på vei ut for å utvide verden. Noe vi ser helt tydelig fra Belem. Overdådige monumenter og kirker ble bygget av overskuddet fra Portugals storhetstid. Det vakre Jéronimos-klosteret er et fantastisk monument over oppdagertidens rikdom. Bygningen er virkelig et mesterverk og fredet av UNESCO. Videre til Lisboas landemerke, det flotte Belémtårnet, som ligger som en festning i Tejoelven. Herfra startet Vasco da Gama sin sjøreise til India. Langs elven ses monumentet over oppdagelsene – utformet som baugen på en karavell. Foran monumentet finnes et stort verdenskart i marmormosaikk som viser rutene til de oppdagelsesreisende.

Her er også en av byens mest berømte kaffehus/kafeer, med sin egen spesialitet: pastel de Belem. Etterpå blir det tid på egen hånd på Mercado da Ribeira. Dette har vært Lisboas matmarked siden 1892 og er et helt fortreffelig sted for en matbit eller å kjøpe med seg noe godt.

Om ettermiddagen venter en helt annen del av byen når vi besøker Alfama. Smale, brosteinsbelagte gater snor seg i en labyrint som avdekker alt fra klestørk, musikk og fotball. Det er bratt, det er trapper og det er tonnevis av stemning i Lisboas eldste og best bevarte bydel. Nydelige, små smijernsbalkonger proppfulle av fargerike blomster pynter opp. Mange av husene er dekorert med azulejos, nydelige keramikkfliser som Portugal er så kjent for. Her fra Alfama brer Lisboa seg utover, og vi får et godt overblikk fra høyden.

Vi tar også sentrum og det økonomiske hjertet nærmere i øyesyn. Vi ser den store Rossioplassen hvor det gjennom historien har vært tyrefektinger, militærparader og festivaler. Plassen er i dag fylt med kafeer, restauranter, gullsmeder og små butikker. Herfra har du tid på egen hånd til å rusle litt rundt. Kanskje litt shopping?

I kveld blir det stemningsfull avskjedsmiddag på en restaurant i gamlebyen. Siste kvelden med «gjengen» etter en deilig og reise i Portugal.

(F/-/M)

Bydelen Alfama, Lisboa
Dag 8

13. mai - Lisboa og hjemreise

Frokost, før vi sjekker ut av hotellet. Norwegians direktefly har avgang om ettermiddagen. Det beregnes ankomst Oslo om kvelden.

(F/-/-)

Lisboa

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 14 620
Tillegg for enkeltrom: kr 2 790

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Lisboa t/r med Norwegian
For tilslutningsfly fra andre flyplasser, ta kontakt for tilbud
Flyskatter og avgifter pr 30. august 2018
7 netter på gode hoteller. Frokost inkludert hver dag
7 middager, 2 lunsjer
Alle utflukter og entreer iht. programmet.
All transport i følge programmet
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover de som er nevnt over
Drikkevarer
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise – og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisens gang. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert
beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert
beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

VAKSINER
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller www.fhi.no (Folkehelseinstituttet) for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser