Vårtur til herlige Kypros!

Deilig ferie på Kypros på det lekre Athena Beach Hotel!

340 soldager i året sier statistikken – det er med andre ord store sjanser for godvær! Kypros og koselige Pafos om våren er noe helt annet enn i de travle og noe stressende sommermånedene – det liker vi godt. Vi vandrer litt, spiser mye lokal og velsmakende mat, får med oss områdets rike kulturarv, samtidig som det også er tid for å slappe av ved bassenget eller på stranden, og ta livet med ro.

På sydvestsiden av Kypros ligger Pafos. Akkurat her valgte den skjønne gudinnen Afrodite å stige i land, det forteller i hvert fall myten. Vi skal lære mer om denne damen som virkelig har satt sine spor rundt på øya. Realiteten forteller oss at Pafos var øyas hovedstad i gresk-romersk tid og at det derfor er historie i flere kriker og kroker. I dag har stedet de fleste moderne bekvemmeligheter man ønsker seg på ferie. Hotellet vårt, Athena Beach Hotel, 4*, har god standard, super beliggenhet ved stranden, stort og flott bassengområde i tillegg til egen spa-avdeling.

Som Middelhavets tredje største øy, har Kypros flere variasjoner som vi besøkende setter stor pris på.  På denne turen er naturopplevelsene i fokus, båttur og tur opp i Troodosfjellene er to av mange høydepunkter. Lokalt og sosialt skal det være på tur – reiseleder Marios sørger for at begge deler blir ivaretatt!

 

 

 • Enkeltrom uten tillegg i pris!

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • 7 netter på det lekre strandhotellet, Athena Beach (4*)
 • Vandring i vakre landskap
 • Troodosfjellene
 • Bli kjent med Afrodites øy
 • Båttur i nydelige omgivelser
 • Vinsmaking
 • Flott strand og bassengområde ved hotellet
 • Enkeltrom uten tillegg i pris!
 • Reiseleder Marios – kunnskap med glimt i øyet

 

 • Kypros_Omodos_Trodos
 • Kypros_blomster
 • Kypros
 • Omodos Kypros
 • Kypros
 • Kypros
 • Kypros
 • Grotte Ayia Napa Kypros
 • Kypros
 • Omodos Kypros
 • Pafos Kypros foto_Geoff_Burgess
 • Kypros foto_Geoff_Burgess
 • Kypros_appelsin_mat
 • Kypros esel foto_Geoff_Burgess
 • Kypros
 • Kypros blomst
 • Kypros_Pafos_pelikan
 • Kypros blomst
 • Athena Beach Pafos Kypros
 • Kypros vandring
 • Stranden foran Pioneer Beach Hotel Pafos Kypros
 • Kypros blomster
 • Kypros vandring afrodite
 • Kypros_Pafos_Arkeologisk_område_mosaikk
 • Kypros_Afrodite_strand_stein
 • Kypros_Pafos_Arkeologisk_omårde
 • Kypros_Trodos_utsikt
 • Kypros_Akamas_Vandring_piknik
 • Kypros_Akamas_Vandring_piknik
 • Athena_beach_hotell_Kypros
Dag 1

27. april – Avreise og ankomst

Vårt direktefly med Norwegian har avgang fra Oslo Lufthavn om ettermiddagen og lander i Larnaca på Kypros om kvelden. Vi får transfer til vårt hotell i Pafos der vi tar en liten skål (yamas!) med en typisk kypriotisk brandy sour. Middag serveres på hotellet.

(-/-/M)

Les mer om Athena Beach Hotel

Athena Beach hotel, Pafos
Dag 2

28. april – Kjærlighetsgudinnen Afrodite, flora og lett vandring

Etter frokost skal vi ut å se mer på hva Kypros har å vise oss. På denne utflukten er det områdets natur og litt av den mytiske historien om Afrodite vi skal bli nærmere kjent med. Vi begynner der hvor gudinnen for kjærlighet og skjønnhet steg i land på stranden. Så legger vi ut på en liten vandring på et par timer hvor vi ser områdets flora. Plantelivet på Kypros er faktisk ulikt det vi finner andre steder ved Middelhavet, øya ligger ganske isolert til. Etter vandringen blir det piknik med lokale spesialiteter med tilhørende drikke. Det er også mulighet for å bade underveis, så ta med badetøy.

Middag på hotellet på kvelden.

(F/piknik/M)

Afroditestranden
Dag 3

29. april - Dag til egen disposisjon

Marios vil gi deg masse informasjon om hva du kan gjøre de dagene det ikke er oppsatt program – om det så er vandringer, shopping, turer med lokalbuss og alt du måtte ønske å oppleve her på Kypros. Dagene blir således en fin miks med utflukter og egne sysler. Hotellet arrangerer også en rekke aktiviteter, så her er det mye å drive med!

Reiseleder gir forslag til hva du kan gjøre om du ikke bare vil ta livet helt med ro i solen/skyggen med en bok eller to. Strand, basseng eller hva som måtte passe – alt er der like i nærheten.

Middag på hotellet på kvelden.

(F/-/M)

Dag 4

30. april – Dag til egen disposisjon

Du bruker dagene akkurat som du vil, enten om det blir basseng, bok eller egne eskapader dit du vil. Reiseleder organiserer og hjelper til! I kveld spiser vi felles middag ute på en lokal restaurant.

(F/-/M)

Bird walk på havnen i Pafos
Dag 5

1. mai - Dag til egen disposisjon

Dagen brukes til akkurat det du har lyst til.

(F/-/M)

Athena beach hotel
Dag 6

2. mai – Vandring og vinsmaking i Troodosfjellene

De naturskjønne fjellene danner en flott ramme rundt turen vår oppover i dag. Vi kommer til den mest kjente landsbyen, Platres, hvor vi skal begynne dagens innholdsrike vandring på fine fjellstier, langs elvebredden og ved et og annet forfriskende fossefall. Vandringen tar ca. 1 time og stigningen er på +/- 100 meter. Det produseres og dyrkes mye vin på Kypros og i dag skal vi møte på en av øyas mest kjente ønologer. En ønolog har inngående kunnskap om vindyrking og fremstilling. Rett og slett en ekspert!

Vi prøvesmaker vinene hans og får helt sikkert svar på noe vi ikke engang tenkte at vi lurte på om vin. Ferden fortsetter til landsbyen Omodhos, som ligger på en høyde. Her stikker vi innom en tradisjonell taverna der vi skal lære mer om lokal mat og om meze.

(F/L/M)

Dag 7

3. mai – Afrodites bad og båttur

Etter frokost er det områdets natur og litt mer av den mytiske historien om Afrodite vi skal bli nærmere kjent med. I dag ferdes vi både til lands og til vanns for å finne svar og for å se hvor vakkert det er på Kypros.

Akamas-området er Sør-Kypros` siste og minst utbygde grenseland og har en spektakulær natur. Her finnes sandfulle bukter hvor skilpadder legger egg, klipper rett ned til et krystallklart vann og små hyggelige landsbyer. Vi skal ut på sjøen i dag å bli kjent med det maritime livet. Båten tar oss med til den vakre kysten Fontana Amorosa. Caretta- Caretta skilpaddene finnes i dette området og er med litt flaks kan det hende vi får øye på et hode eller en luffe. (Båtturen er væravhengig)

Vi besøker også Afrodites bad, en vakker naturlig grotte omgitt av frodig vegetasjon. Ifølge legenden var det her Afrodite badet med sine elskere. Det sies at hvis man drikker vannet her, vil man falle for den første personen man ser. Men dessverre vil vi aldri finne ut av det da det ikke er adgang til bassenget….

Siste kvelden møtes vi til middag ute på en lokal restaurant.

(F/-/M)

Slik ser vannet ut på båtturen :-)
Dag 8

4. mai – Avreise Kypros og ankomst Norge

Vårt direktefly med Norwegian har avgang om kvelden. Det er fortsatt tid på dagen til å se det siste av Pafos og Kypros for denne gang. Vi får transfer ut til flyplassen og beregnes å lande på Oslo Lufthavn litt over midnatt.

(F/-/-)

Pafos by night - foto: Geoff Burgess

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i enkeltrom: kr 12 940
Tillegg for sjøutsikt: kr 1 050

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Larnaca tur/retur med Norwegian
Ved avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
Flyskatter og avgifter pr 3. juli 2018
7 netter på 4* hotell. Frokost inkludert hver dag
7 middager (2 utenfor hotellet) , 2 lunsjer
Alle utflukter og entreer iht. programmet
All transport i følge programmet
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem møter ved ankomst Larnaca flyplass

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover de som er nevnt over
Drikkevarer
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (tillegg kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise – og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisens gang. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert
beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert
beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

FORBEHOLD
Prisen er basert på 15 personer. Skulle det bli færre deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise.
Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider hotell og program, samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll.

Prisen er basert på valutakurs pr. 6. august 2018 (euro). Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

VAKSINER
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller www.fhi.no (Folkehelseinstituttet) for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser