Mykines

Vandring på eventyrlige, vakre Færøyene

Færøyene – en barsk, grønn og gåtefull overraskelse.

Bli med på en aktiv vandreferie i havgapet ute i Nord-Atlanteren. Vi garanterer storslåtte naturopplevelser, mye vær…også på fire bein. Midt ute i havgapet, der tiden noen ganger kan føles å ha stått stille, der skal vi utnytte de lange maidagene til fulle.  Dette blir en vitaminpille proppfull av sunne og energirike naturopplevelser. I kjent Carpe Diem-stil blir det selvfølgelig også en god dose lokale innslag – hvor høydepunktet nok er middagen hjemme hos Anna og Òli. Færøyene er som en nordisk, trolsk versjon av Ringenes Herre, men samtidig er en reise i vikingenes fotefar.

OBS! Du må være vant til å vandre i terreng og ha normalt god kondisjon for å være med på vandreturene.

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Urørt natur utenfor allfarvei
 • Vandringer i irrgrønne omgivelser og frisk luft
 • Fra Saksum til Tjørnuvik – en vandring i mystikk, skjønnhet og fantastisk natur
 • Kombinasjon av aktiv ferie og tid til egne sysler underveis
 • Været – en evig kilde til glede, frustrasjon eller ulike sinnsstemninger. Det eneste som er sikkert er at det skifter!
 • Gjogv – nesten som verdens ende
 • Hovedstaden Torshavn – liten, intim og koselig
 • Fantastisk avslutningsmiddag hos Anna og Òli
 • Besøk på lokalt bryggeri
 • Kaffebesøk
 • Alltid godt selskap med Carpe Diem

 

Fakta om Færøyene:

Midt ute i havgapet i Nord-Atlanteren mellom Norge og Island og Skottlands nordkyst, der finner du øygruppen som knapt nok synes på verdenskartet. Men øygruppen (18 øyer) byr på mye mer enn du aner, så her er det ikke størrelsen det kommer an på. Det er ca. 48 000 innbyggere hvorav rundt 18 000 bor i hovedstaden Torshavn, oppkalt etter den norrøne guden Tor. Det er fiske som er hovednæringen på øyene. Sauehold har sosial og kulturell betydning, men ikke kommersiell. Språket er færøysk, det snakkes en variant av dansk/norsk som er fullt forståelig for nordmenn. Befolkningen er av norsk og keltisk avstamning. Selv om Færøyene hører til kongeriket Danmark, har de selvstyre på mange områder. Temperaturen ligger på gjennomsnittlig ti grader på sommeren og tre grader om vinteren, takket være at Golfstrømmen svinger innom. Vikingene ankom på slutten av 700-tallet og fant den gang irske munker her. Øyene ble noen år senere befolket av vikingene.

 

Dag 1

18. mai – Avreise og ankomst Færøyene, rett på tur

Vi forlater Oslo Lufthavn med SAS til København grytidlig. Med flybytte og mellomlandig, ankommer vi Færøyene midt på dagen. Vi skal rett ut på en liten, lett vandring på et par timer og fem kilometer. Du må nesten reise i turklær og gode sko, så du er klar etter landing.

Vi møtes av vår lokalguide og buss som skal gi oss det første jafset av øyenes dramatiske natur. De forbindes dog av flere moderne, undersjøiske tunneler. Vi begynner med å gå langs Færøyenes største innsjø til den vakre fossen Bøsdalafossur. Terrenget er nesten flatt, men om du har lyst, kan du bestige Trælanípan som er «hele» 142 meter og vil ta en time ekstra. Vi ser an på plass om det blir aktuelt. Utsikten er i hvert fall helt upåklagelig. Vi spiser medbrakte lunsjbokser før turen går til hotellet ved hovedstaden Torshavn og middag på hotellet om kvelden.  Torshavn er beliggende på den største øya, Streymoy.

Hotellet vårt ligger omtrent 2,5 kilometer fra sentrum og det er en fin spasertur eller taxitur. Det er også lokalbuss som stopper ikke så langt fra hotellet.

Dagens vandring: cirka fem kilometer
Tid: cirka to timer

(-/lunsjboks/M)

 

 

Dag 2

19. mai - Vandring på fugleøya Mykines

Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og begir oss ut på eventyr. På programmet i dag står Mykines som er den øya som ligger lengst vest. Hit kommer vi med ferge. Innbyggerne (13 i 2013) blir definitivt slått av antallet sauer, som er over 1000. Dette er et veldig viktig område for hekkingen til mange fuglearter som havhest, havsule og lomvi. Den litt pussige, men akk så nydelige og staselige lunden (lundefuglen), hekker fra april til august, og her er det mange av dem. Ellers om året er den ute på åpent hav. Lunden har korte vinger og i løpet av et minutt kan den slå ut med vingene 400 ganger! Det er vanskelig å ikke la seg fascinere av denne karen. Vi skal vandre opp til fyrtårnet på Mykines. Det er litt utfordrende i begynnelsen, og innimellom er det bratt ned – men vandringen foregår i trygge former. For deg med høydeskrekk kan du nok kjenne bittelitt på akkurat dette i kort tid. Ellers er terrenget vi går på er gress, jord og litt stein, så det er ingen utfordring i så måte. Turen er så flott at det er vel verdt å være med!

Igjen har vi med matpakke som spises underveis. Etterpå rusler vi på oppdagelsesferd i bygda før fergen tar oss tilbake igjen. Fergeturen tar cirka 45 minutter.

Vel tilbake på hotellet rett utenfor Torshavn, blir det middag på hotellet.

Dagens vandring: cirka åtte kilometer
Maks høyde: 125 meter

Tid: cirka tre timer
Vandringen er: middels 

(F/lunsjboks/M)

Lundefuglen kommer du helt sikkert til å stifte bekjentskap med...
Dag 3

20. mai - Vandring Saksun og Tjørnuvik - vakkert er bare fornavnet

Vi sjekker ut fra hotellet etter frokost. Bussen henter oss, kjøreturen går gjennom fargerike bygder, før vi krysser den undersjøiske tunnelen til fastlandet. Med utsikt mot kysten kommer vi etterhvert til den nydelige bygda, Saksun. Dette er ingen hvem som helst, Saksum regnes som en av de flotteste og mest idylliske stedene på Færøyene – en æresbevisning som virkelig teller i disse mektige omgivelsene. En smellvakker lagune er omringet av sand i fjorden og de ruvende fjellene danner en perfekt ramme rundt det hele. Det er både mystisk og lekkert på en gang.

En gang var det en naturlig havn her, men naturen byr på overraskelser titt og ofte på disse kanter. På 1600-tallet sørget en storm for at fjorden ble blokkert av sand.

Vi skal gå herfra til nabobygda Tjørnuvik som Moder Natur også har velsignet med en stor porsjon naturlig skjønnhet. Vandringen i dag blir derfor en helt uforglemmelig opplevelse – forventningene innfris! I begynnelsen er det oppover til den første varden, men etter dette er stien ganske så grei å følge uten de største utfordringene. Når vi nærmer oss blir det obs-varsel for fantastisk utsikt. Bygda dukker opp i det fjerne og ute i horisonten skuer vi mot de karakteristiske klippene ute i havet: klippeformasjonene Kæmpen og Kællingen. I følge myten skal disse to, mann og kone, ha vært kjemper sendt fra Island for å sørge for at Færøyene og Island skulle bli forenet i skjul. Det var ikke lett å få fjellene og øyene lagt på ryggen til kjempen og kona strevde lenge og vel med oppgaven. Det var så slitsomt og tok så lang tid at plutselig kom sola opp før de var klare. Alle vet hva sollys gjør med kjemper og skrømt – de blir til stein. Det skjedde med Kæmpen og Kællingen og slik står de den dag i dag og skuer mot sitt gamle hjemland dit de aldri klarte å returnere.

Vel fremme i Tjørnuvik får vi servert kaffe og vafler – tipper det smaker godt! Herfra kjører vi til Østerø og Gjógv for overnatting. På turen passerer vi Færøyenes høyeste fjell Slættaratindur med sine 882 meter.

Middag spiser vi på hotellet og lunsjboksen nyter vi såklart underveis på turen.

Dagens vandring: cirka 6-7 kilometer
Maks høyde: 522 meter

Tid: cirka tre timer aktiv vandring
Vandringen er: middels til moderat 

Litt om Gjógv: Innbyggere er rundt 40. Det er herlige omgivelsene rundt hotellet. Bygda består av billedskjønne hus med torvtak ved foten av slående klipper og fjell. En dyp kløft danner den naturlige havna. Vi kan for eksempel gå til havna og komme til Marys benk. Og ja, den er selvsagt oppkalt etter kronprinsesse Mary av Danmark. Benken er et minne fra kronprinsparets besøk. Landskapet består også av øyenes høyeste havsklippe, 188 meter høye, loddrette Bugvin.

(F/lunsjboks/M)

Tjørnuvik
Dag 4

21. mai - Vandring Østerø med besøk i Gøta - kaffe og kake i hjemlig atmosfære

Etter frokost blir vi hentet på hotellet, nå setter vi kursen mot den sydlige delen av Østerø til bygda Gøta. Vi begynner fra Gøtueið og fortsetter oppover der vi etterhvert får super utsikt over fjorden Skálafjørðu. Underveis passerer vi mange historiske historiske steder av interesse som guiden vår vil vekke til live. Den lokale historien er alltid spennende å vite om.

Når vi nærmer oss Kambsdalur ser vi hele fjorden omringet av de vakre fjellene – dette synet blir man aldri mett av…

Deretter kjøres vi til Gøta hvor det venter et besøk i den vakre kirken med glasskunst fra den lokale kunstneren Tróndur Patursson. Innsjøen Toftavatn og vindmølleparken ser vi på vår lille rusletur. Kake og kaffe er alltid godt etter en dag på tur, nå venter et lokalt innslag med besøk hos Lena og Jacob i Søldarfjørður med «nogo attått».

Middag på hotellet på kvelden.

Dagens vandring: cirka 7 kilometer
Tid: cirka fire timer aktiv vandring
Vandringen er: lett til middels 

(F/lunsjboks/M)

Gjógv
Dag 5

22. mai – Torshavn - en ettermiddag i kulturens ånd

Vi sjekker ut fra hotellet og setter kursen tilbake til hovedstaden. Vel fremme blir det en guidet vandretur hvor vi besøker den gamle bydelen. Med gamle, vakre trehus fra 1500 og 1600 tallet er hovedstaden en riktig så sjarmerende by. Torshavn er selvsagt også øyenes politisk-administrative, økonomiske og kulturelle sentrum. Selve regjeringen sitter på Tinganes, en halvøy utenfor. Faktisk er Færøyenes parlament, Lagtinget, som ligger i byen, et av verdens eldste parlament sammen med det på Island og øya Man.

Videre kjører vi til Nordens hus som er en artig og stilig bygning i bybildet med sitt karakteristiske gresstak og unik arkitektur. Arkitektene er fra Island og Norge og taket har gress fra Færøyene. Ellers består det av glass og stål fra Danmark samt bærebjelker fra Island. Her er mange lokale og internasjonale utstillinger, opptredener og andre arrangementer. Her spiser vi lunsj.

Så sjekker vi inn på hotellet og det er nesten der vi var de første nettene. Men nå bor vi i et anneks (Kerjalon) cirka 100 meter fra hotellet – det er for øvrig samme standard på disse rommene. Det er vandrestier rundt hotellet om du ønsker å rusle litt mer rundt. Middag er på egen hånd i dag, reiseleder arrangerer for de som vil spise felles.

(F/L/-)

Koselige Torshavn
Dag 6

23. mai – Torshavn med Kirkjubøur og lokal middag hjemme hos Anna og Òli

Denne formiddagen skal vi rusle litt rundt i eget tempo og etter eget velbefinnende. Det er lange tradisjoner for håndverk her og flere av butikkene har et lekkert utvalg. Stikk innom ull-butikkene Sirri og Gudrun & Gudrun. Har du sett den danske serien ”Forbrytelsen” på TV, så brukte den kvinnelige hovedrolleinnehaveren strikkegensere fra nettopp Gudrun & Gudrun og det ble enorm interesse for disse to designerne fra lille Færøyene. Det er mange ulike kafeer og spisesteder som vi kan spise lunsj på. Klart du får sushi i Torshavn skulle du savne det!

Etter lunsj blir vi hentet med buss. Vi skal ta fatt på apostlenes hester igjen og legge ut på en vandring mot Kirkjubø. En cirka to timers lett til moderat vandring. I selve Kirkjubø blir det omvisning i katedralen, kirken og museet før vi tar en kaffepause med en liten kakebit attåt. Bispesetet her er siden 1500-tallet kjent som Kongsgården. Her finner vi familien Patursson som er 17. generasjon – imponerende! Vi reiser så tilbake til Torshavn med buss og da tar vi en avstikker for å teste ut et lokalt bryggeri – Okkara. Her smaker vi på godsakene!

Dagens og turens siste felles middag blir «the local way» hjemme hos Anna og Òli. De bor i bygda Velbastaður og det loves en stor matopplevelse, hyggelig selskap og noe litt utenom det vanlige. Akkurat slik vi liker det på tur og en flott avslutning på en innholdsrik reise!

Dagens vandring: cirka 7 kilometer
Tid: cirka to timer aktiv vandring
Vandringen er: lett 

(F/kake/M)

Avskjedsmiddagen hos Anna og Òli blir garantert uforglemmelig
Dag 7

24. mai - Hjemreise

Det blir tidlig avreise og utsjekk fra hotellet. Deretter transfer til flyplassen. SAS har avgang midt på dagen, og etter en mellomlanding og flybytte i København, fortsetter vi videre til Oslo Lufthavn. Vi lander på kvelden.

(F/-/-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 21 890
Enkeltromstillegg: kr 3 590

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Færøyene – Oslo (via København) med SAS
Flyskatter og avgifter pr 25. oktober 2017
For avreise fra andre byer ta kontakt for tilbud
6 overnattinger, 2 netter på turistklassehotell i Gjogv, 4 netter på hotell i Torshavn, frokost inkludert
5 middager, 1 lunsj, 4 lunsjbokser
Alle utflukter og entreer iht. programmet
All transport i følge programmet
Lokalguide
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover det som er nevnt over
Drikkevarer
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F= frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 120 dager før avreise:  kr 500 pr. person
Fra 119 til 65 dager før avreise: kr 2500 pr person
Fra 64 til 45 dager før avreise:  50 % av reisens pris
Fra 44 til 30 dager før avreise: 75 % av reisens pris
Mindre enn 30 dager til avreise: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Pass må medbringes, da dette er den eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 20 personer. Skulle det bli færre deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om trykkfeil, endringer i flytider og program, samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Prisen er basert på valutakurs pr. 26. oktober 2017 (DKK). Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

VAKSINASJON
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller www.folkehelseinstituttet.no for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser