Vandring i Sierra Nevada – med Granada

Du inviteres med på en innholdsrik og lokal reise til Sierra Nevada og Granada.

Fjell og by, hånd i hånd, på denne populære vandringsturen i Sierra Nevada. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Programmet er spisset og godt innkjørt. Vår meget lokalkjente reiseleder og kollega Vera, tar deg med til sjarmerende fjellandsbyer kjente for sine fantastiske skinker og gamle håndverkstradisjoner. Dagene i Las Alpujarras tilbringes vandrende i et fascinerende turlandskap fra landsby til landsby. Landsbyene fremstår omtrent som uendret gjennom flere hundre år.  Lunsjpausene er gode og lange, for det lokale kjøkken skal selvfølgelig nytes til fulle. De to siste nettene tilbringes i vakre Granada. Igjen blir det mye god mat og selvfølgelig, intet besøk i Granada uten byens juvel, Alhambra. Rett og slett en tur for sansene!

OBS! Du må være vant til å vandre i terreng og ha normalt god kondisjon for å være med på vandreturene.

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

 

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

  • Vandringer i vakkert fjellandskap
  • Herlig natur, kulinariske godbiter og lokale viner
  • Både trim og hygge!
  • Historiske Granada
  • Alhambra i all sin prakt
  • Vera Sletto, vår meget lokalkjente reiseleder

Vi bor i landsbyen Capileira som ligger 1.500 moh. og som er vårt utgangspunkt for turer i et spennende fjellandskap. Her ligger også Mulhacén, 3.482 moh., det høyeste fjellet på det spanske fastlandet.

 

 

Dag 1

25. august - Ankomst Spania – til Las Alpurrajas

Vi reiser direkte fra Oslo til Malaga med Norwegian. Avgang om formiddagen og ankomst Málaga om ettermiddagen. Egen komfortabel busstransport til Las Alpujarras i Sierra Nevada, hvor vi overnatter på et hyggelig familiedrevet hotell, 1500 moh. Tid til en dukkert i bassenget på «Capileiras tak»? Vi møtes i baren til et lite glass før vi spaserer til felles middag på en Asador (spansk steak house) hvor det venter oss en første smak av Alpujarras kjøkken!

(-/-/M)

Dag 2

26. august – Vandring og kultur

I dag starter vi hos den lokale slakteren, prøvesmaker skinke og legger inn vår bestilling på den berømte serrano-skinken fra området. Vi besøker en kjent skinnmaker før vi på lett sti går fra Capileira ned til nabolandsbyene Bubión og Pampaneira. Reiseleder viser hva området har å by på innen håndverkstradisjoner; vi besøker et veveri, en liten sjokoladefabrikk, vi smaker lokale produkter av manchego-ost, skinke og den lokale vinen, og kanskje vil du kjøpe med deg noen delikatesser hjem? Dette er rene godtebutikken for den matglade! Vi inntar lunsjen på en liten familiedrevet restaurant, før vi har transport tilbake til hotellet. Den som ønsker en lengre tur kan følge samme stier tilbake til hotellet (ca 1,5 timer). Resten av ettermiddagen til egen disposisjon; bading, soling, bli kjent i den lille landsbyen vi bor i … Hotellet har en hyggelig utebar ovenfor bassenget som innbyr til treffsted og en drink før vi i kveld spiser middag på hotellet.

(F/L/M)

Dag 3

27. august – Fottur gjennom sju landsbyer i La Taha

I Alpujarras fjell-landskap går man ikke fra hytte til hytte, men fra landsby til landsby i La Taha! Vi går gjennom intet mindre enn sju landsbyer på veien, landsbyer som fremstår omtrent som uendret gjennom flere hundre år. Vi inntar en god og lang lunsj i en av landsbyene vi passerer før vi fortsetter innover dalen til hvor vi blir hentet med buss for retur til hotellet.

Start kl. 09.00 fra hotellet

Avsluttet kl. 17.00 i Buquístar (Buss henter – ca 20 minutter)
Høyeste punkt 1550 meter
Total oppstigning 450 meter
Total nedstigning 350 meter
Aktiv gåtid 6 timer
Total distanse 15 kilometer (Alle tall er cirka-tall.)

Frister en dukkert i hotellets basseng? På kvelden spaserer vi ned i landsbyen til felles middag på en hyggelig lokal restaurant. Her blir det et herlig måltid med en spesialitet av lam og flere tapas i forkant, det hele foreslås akkompagnert av god, spansk rødvin.

(F/L/M)

Dag 4

28. august – Vandring La Cebadilla, til Granada og Alhambra

God frokost på hotellet og utsjekk. Vi setter bagasjen i resepsjonen og er klare for tur!

Start kl. 09.00 fra hotellet

Avsluttet kl. 13.00 i landsbyen
Høyeste punkt 1700 meter
Total oppstigning 500 meter
Total nedstigning 500 meter
Aktiv gå-tid 3,5+ timer
Total distanse cirka 8 kilometer (alle tall er cirka-tall)

Vi følger sti og grusvei inn til La Cebadilla før vi følger stien videre i variert terreng i dette flotte landskapet. Vi krysser elven Poqueira og herfra går det oppover til vi når landsbyen vår, Capileira. Lunsj i landsbyen (inkl) før vår buss henter oss og kjører oss Granada. Vi tar like så godt høydepunktet over alle høydepunkt med en gang – for det er stort og travelt: Alhambra.

Alhambra med tilhørende hager er et absolutt «must» når man er på disse kanter. Her blir vi guidet rundt i den berømte og storslåtte borgen fra maurernes tid.

Palacios Nazaries er den mest populære attraksjonen på Alhambra. Her er buer og flotte vinduer, utsøkte utskjæringer i tre, detaljert gipsarbeid og ikke minst fargerike fliser. Alcazaba, ruinene av et massivt fort, er den eldste delen av bygningene. Palacio de Carlos V huser to museer. I tillegg kommer hagen Generalife, som betyr «arkitektens hage». Her er stier, patioer, basseng og fontener som er omringet av perfekte, trimmede hekker og en blomsterprakt som gleder og inspirerer. Selve Alhambra er bygget på en høyde og ligger strategisk til fra gammelt av for forsvar av byen. I dag kan vi glede oss over flott utsikt!

Om kvelden møtes vi til felles middag på en hyggelig restaurant nær hotellet.

(F/L/M)

Dag 5

29. august – Granada, dagen til egen disposisjon

God frokost på hotellet. I dag har du dagen for deg selv i historiske og vakre Granada. Byen har masse shoppingmuligheter og nok av trange, stemningsfulle gater å rusle i. Katedralen og Det kongelige kapell er vel verdt et besøk. Kanskje vil du friske deg opp å bli skinnende ren i hammam (arabisk bad med massasje)? Reiseleder gir forslag for dagen.

Det kryr av koselige lunsjsteder i Granada, og en pust i bakken må man ha. Ellers er det bare å nyte dagen i en by som er perfekt for små og store oppdagelser.

På kvelden møtes vi på hotellet for å spasere opp i det brosteinsbelagte araberkvarteret på toppen av Albaicín, hvor vi har slående utsikt over Alhambra og hvor Sierra Nevada troner i bakgrunnen. Uformell tapasmiddag på Plaza San Nicolas hvor vi inntar varierte spanske retter, og har du ikke stiftet bekjentskap med den spanske drikken ”tinto de verano” før, så har du anledningen nå! Vi vandrer deretter ned og gjennom de trange gatene hvor mye av det vi ser er marokkansk inspirert, byens mange tehus for eksempel – til en by full av liv i gatene og hvor kvelden ennå er ung!

(F/-/M)

Det arabiske kvarteret i Granada
Dag 6

30. august – Hjemreise Málaga – Oslo Lufthavn

Frokost på hotellet og litt tid til egen disposisjon, før vi setter kurs mot Málaga flyplass (1,5 timer) og hjemreise. Vårt direktefly med Norwegian har avgang om ettermiddagen  og vi lander på Oslo Lufthavn om kvelden.

(F/-/-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 13 790
Tillegg for enkeltrom: kr 1 390

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Málaga-Oslo med Norwegian
Flyskatt og avgifter pr 21. oktober 2018
Ved avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
5 netter på hotell inkl frokost, 3 lunsjer, 5 middager
Smaking av lokal vin og lokale produkter
Alle utflukter og entreer iht. program
All transport i følge program
Lokale guider og norsktalende reiseleder fra Carpe Diem.

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover det som er nevnt over
Drikkevarer
Tips
Reisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F= frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert
beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Spania er en del av Schengen-området, men pass må likevel medbringes, da dette er den eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

Merk at Carpe Diem trenger din passkopi i god tid før avreise. Dette må oppgis for inngangsbillettene til Alhambra. Sendes helst på e-post eller også i post.

VAKSINASJON
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller www.folkehelseinstituttet.no for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser