Calella de Palafrugell

Vandring i Catalonia

Vandring langs Costa Brava-kysten i Spania.

Bli med på flott vandretur! Det må være noe i uttrykket «den glade vandrer». Du blir glad og fornøyd av å være i aktivitet og få frisk luft. Enda bedre blir det når omgivelsene er så varierte og vakre som langs Costa Brava-kysten. Dagsetappene er passe lange og det er satt av masse tid til å være en skikkelig livsnyter. Det å kose seg med områdets kulinariske godbiter og tilsvarende drikke, er en selvfølge. Fra små, hvitkalkede landsbyer der dagliglivet går sin søvnige gang til flerfoldige strender som alle frister med en dukkert. Fra historiske minnesmerker og bygninger til skogkledde stier, opplever vi mange av Catalonias små perler sammen på tur. Den lengste dagsetappen er cirka 16 kilometer.  Vi anbefaler gode vandresko/støvler samt gode joggesko de dagene vi ikke vandrer langt.

Fra metropolen Barcelona folder det seg ut en helt spesiell del av Spania. Preget av sin uavhengighetskamp og flere hundre år med intens politikk og historie, har innbyggerne i Catalonia formet sitt eget språk – catalansk, laget superb mat og dyrket førsteklasses vin i uminnelige tider. Mye av grunnen til at de har kunnet gjøre akkurat dette, er den mangfoldige naturen her. Fra de førsteklasses strendene og Middelhavet ved Costa Brava, slynger landskapet seg over grønne sletter og gjennom trange dalfører i Catalonia. I mange av de små og store landsbyene på veien, møter du den ekte spanske landsbyfølelsen som er så spesiell her.

OBS! Du må være vant til å vandre i varierende og bratt terreng og ha normalt god kondisjon for å være med!

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

 

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

  • Innholdsrike vandreetapper for både beina og øynene
  • Postkortlandskap med vakre middelalderbyer
  • Dramatisk kystlinje og fantastiske strender!
  • Sjarmerende hotell
  • Kortreiste smaker
  • Frisk luft, deilig mat og mosjon i vakre omgivelser
  • Paella og tapas!

Det konsentrerte mangfoldet er også grunnen til at Carpe Diem har valgt å arrangere turer som gir en smak av det beste dette hjørnet av Spania har å by på.  Og den kombinasjonen av aktivitet og gode opplevelser du får på denne turen blir perfekt!

 

  • Idyllisk brygge i vann Calella de Palafrugell Costa Brava Catalonia Spania
  • Kajakk Costa Brava Catalonia Spania Lloret De Mar Beach
Dag 1

19. oktober - Oslo – Barcelona - Palamos

Vi flyr fra Oslo med direkteflyet til Norwegian om morgenen med ankomst Barcelona tidlig ettermiddag. Her blir vi hentet på flyplassen og kjørt til hotellet som ligger i trivelige Palamos. Det tar omtrent 1 time og 40 minutter.

Vel fremme i Palamos sjekker vi inn på hotellet og slapper av med et glass cava. Palamos er den viktigste fiskehavnen i Gironaprovinsen og byens historie går langt tilbake. Med upåklagelig utsikt over havet, ligger hotellet et par minutters vandring fra den gamle bydelen og havnen. I havnen er det både et museum for fiske og et fiskemarked der fiskerne kommer inn med fangsten sin hver ettermiddag.

Middag i kveld blir på hotellet.

(-/-/M)

 

Koselige Palamos med alle sine gode restauranter
Dag 2

20. oktober - Palamos, vingård, piknik og vinsmaking

Frokost først før vi gjør oss klar for første etappe. Her går vi langs kyststien fra San Antoni til Calonge. I Calonge venter vinmarker og en kirken Bell Lloc, ved foten av fjellmassivet Gavarres.

Etter et kaffestopp fortsetter vi til en lokal vingård, Mas Eugeni. Her snakker vi ekte, lokale saker og vin som ikke selges over disk andre steder. Skikkelig håndverk og stolthet. Vi får en omvisning og smaker litt, før vi koser oss med en pikniklunsj.

Vel tilbake på hotellet, gjør vi oss klar til middag. Kveldens middag er tapas i gamlebyen. Tapas hører med på disse kanter.

(F/piknik/tapas)

Vandring: 15 kilometer, lett til moderat nivå.

Dag 3

21. oktober - Camin de Ronda til Calella de Palafrugell

I dag sjekker vi ut fra hotellet og legger ut på nye eventyr langs kysten. Ruten går via stranden i Castells, en av de siste, urørte strendene på disse kanter som ikke har blitt kantet av bebyggelse.

På 1900-tallet etablerte det lokale politiet en sti langs Costa Bravas kyst for og lettere kunne bevege seg til lands mellom de mange landsbyene langs kysten, og prøve å få bukt på den massive smuglingen inn til Catalonia. I dag har stien fått navnet Cami de Ronda, og er en særdeles vakker vandrerute på 220 kilometer langs den dramatiske kystlinjen opp mot grensen til Frankrike. Vi begynner litt pent, 220 kilometer er ikke for oss på denne turen..

Vi besøker blant annet den vakre Cap Roig botaniske hage. Området rundt Cap Roig ble i 1927 kjøpt av oberst Woevodsky og Dorothy Webster. På toppen av tomten bygde de sitt slott, og nedover de dramatiske klippene mot havet laget de intrikate terrasser som ble beplantet med de mest eksotiske av vekster. Piknik blir det underveis. I kveld overnatter vi i Calella de Palafrugell og det blir middag på hotellet. Herfra har vi super utsikt utover havet, klippene og det er skikkelig fint! Det er bare noen minutter å gå til det koselige sentrum med de hvitkalkede, små husene og de trange, smale brosteinsbelagte gatene.

(F/piknik/M)

Vandring: 12 kilometer – lett/moderat nivå.

 

Dramatisk kyst er utsikten du nyter på vei til Calella de Palafrugell
Dag 4

22. oktober - Besøk i koselige Girona

I dag blir det bytur til Girona, den største byen nord i Catalonia. Storslåtte kirker, brosteinsbelagte gater som slynger seg som i en labyrint og det store, velbevarte jødiske kvarteret gjør byen til et høydepunkt å besøke. Den romerske byen Gerunda lå på Via Augusta, hovedveien fra Roma til Cadiz. Rik og velstående var den, både under maurisk og fransk herredømme. Mange vakre og elegante bygninger ble bygget i middelalderen som er godt bevarte nå i dag til tross for gjentatte angrep på byen.

Vi får en guidet gur gjennom den interessante byen der vi lærer om historie, legendene og om den gastronomiske arven. Vi besøker katedralen og Sant Feliu-kirken. Vi ser de gamle murene som en gang beskyttet Girona mot inntrengere. Det jødiske kvarteret, El Call, har sjarm i massevis med et mylder av trange gater, koselige kafeer og små butikker. Det blir muligheter for litt tid på egen hånd for shopping og kafebesøk. Etterpå reiser vi tilbake til Calella de Palafrugell for en overnatting til.

(F/-/-)

Vandring: lett byvandring

Girona en veldig trivelig by
Dag 5

23. oktober – Camin de Ronda til Begur

Etter frokost sjekker vi ut og skal videre på tur. Til Begur, for det rimer så fint:)

På veien passerer vi pittoreske tidligere fiskelandsbyer, som Llafranc og Tamariu. Bading er det mulighet for ved Llafranc. Av interesse i dag kan nevnes stopp ved fyrhuset, El Far i Sant Sebastian. Herfra får vi en skikkelig flott utsikt over landskapet. Vi titter inn og besøker det vakre kapellet, vakttårnet og levningene etter en gammel, iberisk bosetning.

Vi overnatter i Begur i nydelige omgivelsene. Rett ovenfor hotellet er restauranten der det blir middag om kvelden. Salsa og Cuba står sterkt i Begur, kanskje litt overraskende? Arkitekturen har også innflytelse fra den karibiske øya.

Måltider som ikke er felles, organiseres av reiseleder. Den som vil spise felles, gjør det.

(F/-/-)

Vandring: 15 kilometer –  lett/moderat nivå.

Begur er en veldig trivelig landsby med flust av gode restauranter
Dag 6

24. oktober - Olivensmaking og paella!

Visste du at det var rismarker i Catalonia? I dag vandrer vi langs de ganske så ukjente rismarkene her på Costa Bravakysten. De fører til Fontclara, den rene kilden, der vi kanskje kan prøvesmake kildevannet? Forbi landsbyen Palau-Sator, ankommer vi Peratallada.

Her har mange av husene har et meget spesielt utseende og har blitt hugget ut i massiv stein. Blandet med brosteinsbelagte dager og grønne vekster som klamrer seg fast til steinveggene, gir det et koselig inntrykk. Det mangler ikke på kunstnerinspirerte, små butikker, kafeer og restauranter slik at det er et livlig miljø her. Vi får litt tid til å se oss om før vi fortsetter til Can Solivera. Her besøker vi en liten, lokal produsent av olivenolje. Vi både lærer litt om produksjonen og smaker på de gylne dråpene.

Når vi er i Spania må vi selvsagt smake på tradisjonell paella, laget slik de alltid har gjort det. Retten kommer opprinnelig fra Valencia, men hver region og hver husmor/far har sin oppskrift. Dette er seriøse saker. Men skikkelig gode smaker er det alltid i paella. Det blir lunsjen vår i dag.

Etter mat og drikke, blir det transport tilbake til hotellet i Palamos. Felles middag ute på restaurant denne siste kvelden med vandringsgjengen!

(F/paella/M)

Vandring: 16 kilometer. Lett/moderat nivå.

 

Intet besøk i Catalonia uten å spise paella :-)
Dag 7

25. oktober - Hjemreise

Det blir tid til frokost og litt til, før vi får transfer til flyplassen utenfor Barcelona. Norwegians direktefly har avgang om ettermiddagen. Vi beregner å lande på Oslo Lufthavn tidlig kveld.

(F/-/-)

Vi besøker en av Spanias mest sjarmerende middelalderbyer, Peratallada, på dag seks

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 15 970
Tillegg for enkeltrom: kr 2 000

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Barcelona t/r med Norwegian
Ved avreise fra andre flyplasser, ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 28. mars 2019
6 netter på turist/mellomklassehoteller. Frokost inkludert
4 middager
3 lunsjer
Alle utflukter og entreer iht. programmet
All transport i følge programmet
Bagasjetransport
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover det som er nevnt over
Drikkevarer
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)
Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Pass må medbringes til Spania, da dette er den eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller www.folkehelseinstituttet.no for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser