Costa Brava Catalonia Spania

Vandring i Catalonia

Vandring langs Costa Brava-kysten i Spania.

Bli med på flott vandretur! Det må være noe i uttrykket «den glade vandrer». Du blir glad og fornøyd av å være i aktivitet og få frisk luft. Enda bedre blir det når omgivelsene er så varierte og vakre som langs Costa Brava-kysten. Dagsetappene er passe lange og det er satt av masse tid til å være en skikkelig livsnyter. Det å kose seg med områdets kulinariske godbiter og tilsvarende drikke, er en selvfølge. Fra små, hvitkalkede landsbyer der dagliglivet går sin søvnige gang til flerfoldige strender som alle frister med en dukkert. Fra historiske minnesmerker og bygninger til skogkledde stier, opplever vi mange av Catalonias små perler sammen på tur. Den lengste dagsetappen er cirka 14 kilometer.  Vi anbefaler gode vandresko/støvler samt gode joggesko de dagene vi ikke vandrer langt.

Fra metropolen Barcelona folder det seg ut en helt spesiell del av Spania. Preget av sin uavhengighetskamp og flere hundre år med intens politikk og historie, har innbyggerne i Catalonia formet sitt eget språk – catalansk, laget superb mat og dyrket førsteklasses vin i uminnelige tider. Mye av grunnen til at de har kunnet gjøre akkurat dette, er den mangfoldige naturen her. Fra de førsteklasses strendene og Middelhavet ved Costa Brava, slynger landskapet seg over grønne sletter og gjennom trange dalfører i Catalonia. I mange av de små og store landsbyene på veien, møter du den ekte spanske landsbyfølelsen som er så spesiell her.

OBS! Du må være vant til å vandre i varierende og bratt terreng og ha normalt god kondisjon for å være med!

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

  • Innholdsrike vandreetapper for både beina og øynene
  • Postkortlandskap med vakre middelalderbyer
  • Dramatisk kystlinje og fantastiske strender!
  • Flere av hotellene er bittesmå og sjarmerende – med utrolig god mat!
  • Frisk luft, deilig mat og mosjon i vakre omgivelser

Det konsentrerte mangfoldet er også grunnen til at Carpe Diem har valgt å arrangere turer som gir en smak av det beste dette hjørnet av Spania har å by på.  Og den kombinasjonen av aktivitet og gode opplevelser du får på denne turen blir perfekt!

 

  • Idyllisk brygge i vann Calella de Palafrugell Costa Brava Catalonia Spania
  • Spania
Dag 1

2. oktober - Oslo – Barcelona - Palamos

Vi flyr fra Oslo med direkteflyet til Norwegian om morgenen med ankomst Barcelona tidlig ettermiddag. Her blir vi hentet på flyplassen og kjørt til hotellet som ligger i Palamos. Dette er den viktigste fiskehavnen i Gironaprovinsen og byens historie går langt tilbake. Med upåklagelig utsikt over havet, ligger hotellet et par minutters vandring fra den gamle bydelen og havnen. I havnen er det både et museum for fiske og et fiskemarked der fiskerne kommer inn med fangsten sin hver ettermiddag.

Vi sjekker inn på det sentralt beliggende hotellet, og får deretter utdelt et glass sprudlende velkomstcava sammen med lunsjbuffeten! Vi samles så for å presentere turens vandreruter og vi kan snakke sammen om hva som skal skje fremover. I kveld blir det en aldri så liten tapas-runde, der vi prøver ut noen godbiter. Reiseleder organiserer for den som vil.

(-/L/-)

vakre Calella de Palafrugell
Dag 2

3. oktober – Camins de Ronda, til Calella de Palafrugell

På 1900-tallet etablerte det lokale politiet en sti langs Costa Bravas kyst for og lettere kunne bevege seg til lands mellom de mange landsbyene langs kysten, og prøve å få bukt på den massive smuglingen inn til Catalonia. I dag har stien fått navnet Cami de Ronda, og er en særdeles vakker vandrerute på 220 kilometer langs den dramatiske kystlinjen opp mot grensen til Frankrike. Vi besøker blant annet den vakre Cap Roig botaniske hage. Området rundt Cap Roig ble i 1927 kjøpt av oberst Woevodsky og Dorothy Webster. På toppen av tomten bygde de sitt slott, og nedover de dramatiske klippene mot havet laget de intrikate terrasser som ble beplantet med de mest eksotiske av vekster.

I kveld overnatter vi i Calella de Palafrugell og det blir middag på hotellet.

(F/lunsjboks/M)

Vandring: 11,5 kilometer (200 meter stigning, 170 meter nedstigning) moderat nivå.

Calella de Palafrugell
Dag 3

4. oktober - Vandring ved Girona

Vi sjekker ut fra hotellet om morgenen og får transfer til Girona, den største byen nord i Catalonia. Storslåtte kirker, brosteinsbelagte gater som slynger seg som i en labyrint og det store, velbevarte jødiske kvarteret gjør byen til et høydepunkt å besøke. Den romerske byen Gerunda lå på Via Augusta, hovedveien fra Roma til Cadiz. Rik og velstående var den, både under maurisk og fransk herredømme. Mange vakre og elegante bygninger ble bygget i middelalderen som er godt bevarte nå i dag til tross for gjentatte angrep på byen.

Vi får en guidet gur gjennom den interessante byen der vi lærer om historie, legendene og om den gastronomiske arven. Vi besøker katedralen og Sant Feliu-kirken. Vi ser de gamle murene som en gang beskyttet Girona mot inntrengere. Det jødiske kvarteret, El Call, har sjarm i massevis med et mylder av trange gater, koselige kafeer og små butikker. Lunsjen blir «menu del dia» på en restaurant i Girona. Det blir muligheter for litt tid på egen hånd for shopping og kafebesøk. Etterpå reiser vi tilbake til Calella de Palafrugell for en overnatting til og for middag.

(F/L/M)

Vandring: 6 kilometer, lett nivå.

Girona
Dag 4

5. oktober - Calella-Begur

I dag gjenfinner vi Camins de Ronda-stien og setter kursen mot Begur. På veien passerer vi pittoreske tidligere fiskelandsbyer, som Llafranc og Tamariu. Dagens første stopp blir ved fyrhuset, El Far i Sant Sebastian. Herfra får vi en skikkelig flott utsikt over landskapet. Vi titter inn og besøker det vakre kapellet, vakttårnet og levningene etter en gammel, iberisk bosetning. Dagens medbrakte lunsjboks nyter vi ved stranden i Tamariu. Om du føler for det – ta en dukkert!

Stien fortsetter til Aiguablava, en av de mest eksklusive delene av Costa Brava. Her blander en røffere kystlinje seg med nydelige badeviker med turkist vann og myke, innbydende sandstrender.

Vi overnatter  i Begur i de nydelige omgivelsene. Rett ovenfor hotellet er den velrenommerte restauranten der det blir middag om kvelden. Salsa og Cuba står sterkt i Begur, arkitekturen har innflytelse fra den karibiske øya og salsakurs kan bestilles om du vil riste litt løs etter vandringene. Si fra underveis om du vil ta noen salsatimer så ordnes det på plass og betales av hver enkelt.

(F/lunsjboks/M)

Vandring: 12,5 kilometer (170 meter stigning og 150 meter nedstigning). Moderat nivå.

Tamariu
Dag 5

6. oktober - Pals - Arros

Vi sjekker ut fra hotellet og forlater Begur. Dagens vandring er turens lengste, men det er lite stigning på denne etappen. Til første stopp, Pals, går det delvis nedover. Her kommer vi til en perfekt bevart middelalderlandsby. Det gamle kvarteret, El Pedro, har mange flotte historiske bygninger innenfor bymuren. Det er en gotisk kirke omringet av trange, brosteinsbelagte gater som leder til det gamle slottet. Utsikten fra den gamle muren favner både havet og fjellene og er riktig så idyllisk.

Etter en liten kaffe fortsetter vi gjennom dyrket mark, avlinger og rismarker til vi kommer ned til kysten. Her er målet det flotte hotellet, Clipper, der vi sjekker inn og skal være i to netter. Hotellet har en nydelig hage og ligger ikke langt fra en usjenerte stranden i La Gola. I nærheten av hotellet er det også beskyttet våtmarksområde. Vi spiser felles middag på hotellet i kveld.

(F/-/M)

Vandring: 14 kilometer, lett til moderat nivå.

Dag 6

7. oktober - Slottet Montgri og elven Ter

Denne morgenen er det siste gang vi snører på oss vandrestøvler/sko for å legge ut på tur igjen. Kursen er satt mot Torroella via stien som går ved siden av elven Ter. Tilfeldigvis er det et skikkelig bra sted for litt påfyll av energi her i nærheten: bakeriet her er velkjent for «alle». Så kan vi fortsette til oppover til slottet Montgri som ligger på en høyde i Santa Catarina-fjellene. Slottet ble bygget på slutten av 1200-tallet og ble aldri ferdig. Utsikten over Empordakysten er det i hvert fall ikke noe å si på. Kanskje vi er så heldige at vi ser villhester i området? Her i fjellene lever de i frihet og galopperer av gårde som bare det. Oppe ved Montgri nytes lunsjboksen vår før vi vandrer nedover igjen til Torroella.

Om det passer seg slik, stopper vi for et glass forfriskende Clara for den som vil. Dette er den catalanske varianten av øl med limonade eller sitronbrus i. Torget har en skikkelig god dose sjarm og atmosfære, dette er gammelt og ærverdig i tillegg. Litt tid til å se oss om blir det før vi får transport tilbake til hotellet. Felles middag denne siste kvelden med vandringsgjengen!

(F/lunsjboks/M)

Vandring: 14 kilometer. Moderat nivå.

Dag 7

8. oktober - Hjemreise

Det blir tid til frokost før vi får transfer til flyplassen utenfor Barcelona. Norwegians direktefly har avgang om ettermiddagen. Vi beregner å lande på Oslo Lufthavn tidlig kveld.

(F/-/-)

Pals

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 15 970
Tillegg for enkeltrom: kr 2 000

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Barcelona t/r med Norwegian
Ved avreise fra andre flyplasser, ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 2. mars 2018
6 netter på turist/mellomklassehoteller. Frokost inkludert
Velkomst-cava
5 middager
5 lunsjer, hvorav 3 er lunsjbokser
Alle utflukter og entreer iht. programmet
All transport i følge programmet
Bagasjetransport
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover det som er nevnt over
Drikkevarer
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)
Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 120 dager før avreise: kr 500 pr. person
Fra 119 til 65 dager før avreise: kr 2500 pr person
Fra 64 til 45 dager før avreise: 50 % av reisens pris
Fra 44 til 30 dager før avreise: 75 % av reisens pris
Mindre enn 30 dager til avreise: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Pass må medbringes til Spania, da dette er den eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 18 deltagere. Skulle det bli for få deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider og program, samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Prisen er basert på valutakurs pr. 16. mars 2018 (euro). Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

VAKSINASJON
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller www.folkehelseinstituttet.no for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser