Vandring i Andorra – vilt, vakkert og spennende

Andorra er lilleputten mot kjempen Pyreneene, perfekt for vandringer i mektige landskap.

Denne turen solgte ut før vi fikk sukk for oss da den var ny i 2018.  Turer med aktivitet er noe dere Carpe Diem`erne liker! Mange etterspør jo litt mer utfordrende vandreturer, og her kommer en god kandidat til en knakende god pris. Andorra passer for deg som ønsker en krevende, men utrolig flott turkamerat. Denne vandreuken skal vi la oss forføre av en både spektakulær og mektig natur i dette – for de fleste – ukjente landet. Det er nemlig ikke så mange av oss nordmenn som har satt fjellstøvlene våre her. Dette bittelille fyrstedømmet ligger i fjellkjeden Pyreneene, på grensen mellom kjempene Frankrike og Spania. Elsker du natur, aktivitet og liker å samle på nye land – velkommen med til Andorra!

OBS! Du må være vant til å vandre i fjellet og ha god kondisjon for å være med på vandreturene. Her går det opp…og ned! Fjellstøvler er fottøyet. Vi gjør oppmerksom på at stiene og rutene i programmet kan endres etter forholdene.

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

  • Bli dus med et bittelite land som du kanskje ikke visste så mye om?
  • Fem vandredager i utfordrende, men vakkert terreng
  • Kjenn litt på adrenalin i bratt terreng, men alle vandringer foregår under trygge forhold
  • Mye inkludert – halvpensjon hver dag og lunsjpakker hver vandringsdag
  • En dag til egne sysler – hva med en Via Ferrata-tur eller besøke hovedstaden Andorra la Vella?
  • Lokalkjente, svenske Staffan leder an under vandreturene
  • Masse frisk luft, hyggelig selskap og gode måltider

 

 

Fakta om Andorra

Andorra er et lite fyrstedømme som ligger i Pyreneene, den massive fjellkjeden som utgjør grensen mellom Frankrike og Spania. Det er et av Europas minste land i areal – cirka 468 kvadratkilometer. Her bor omtrent 75 000 innbyggere. Offisielt er Andorras statssjef Frankrikes president og biskopen av La Seu d`Urgell i Spania. I praksis styres landet av et eget parlament som heter Consell General. Landets inntekter kommer først og fremst fra handel og turisme, selv om det også er kjent som et internasjonalt bank- og finanssentrum. Offisielt språk er katalansk, men det snakkes også spansk og fransk. Hovedstaden i Andorra er Andorra La Vella som har 25 000 innbyggere, men som har over 9 millioner besøkende.

Utsikt mot hovedstaden Andorra la Vella
Dag 1

21. august - Avreise Norge, ankomst Andorra

Avreise går fra Oslo Lufthavn om morgenen med Norwegians direktefly til Barcelona. Herfra busser vi gjennom Catalonia mot Andorra. Turen tar omtrent tre timer. Underveis stopper vi halvveis for å strekke litt på beina. Landskapet vi passerer på turen er både høye fjell, jordbruksområder og mindre byer. Før vi kan si vi er fremme i Andorra, må vi alle gjennom grensekontrollen før vi setter beina på fyrstedømmets jord.

Hotellet vi skal bo på hele uka er koselige Rutllan. Det ligger i den lille byen La Massana, en by med omtrent 6000 innbyggere. Siden hotellet er bygget i alpestil og har en frodig og nydelig hage, er det er deilig sted å slappe av etter endte vandringer. Det finnes svømmebasseng, en spa-avdeling og ligger 10 minutter med buss fra hovedstaden Andorra la Vella. Her spiser vi frokost og middag hver dag – og under vandringene er lunsjpakke inkludert.

Etter ankomst og etter å ha sett oss litt omkring, samles vi til felles middag på hotellet.

Les om Hotel Rutllan

(-/-/M)

Her skal vi bo
Dag 2

22. august - Vandring opp Madriudalen

Etter frokost er det bare å glede seg til første dag med vandring. Dagens vandring skal ta oss opp gjennom Madriudalen som har æren av å stå på UNESCOs verdensarvliste. Da vet vi at det er vakkert og imponerende! Dalen er lang og går oppover og oppover så det er ingen tvil om at det å vandre her krever kondisjon og god pust. Det går på ingen måte rett opp, men det er bratt, ja.

Det er sjelden mat smaker så godt som det gjør utendørs etter å ha brukt kroppen i nydelige omgivelser. Vi stopper for å spise på en vakker eng omgitt av høye, ruvende fjell. Det blir lunsjpausen sin, det! Vandringen tilbake tar oss etter hvert forbi et utsiktspunkt der vi får upåklagelig utsikt over hovedstaden.

Etter hvert kommer vi tilbake til Hotel Rutllan og det er felles middag på kvelden.

(F/lunsjpakke/M)

Dagens vandring:

Vanskelighetsgrad: Middels vanskelig

Høydeforskjell: cirka 500 meter meter opp og 400 meter ned

Varighet: cirka 4-5 timer

 

Madriudalen
Dag 3

23. august - Vandring Vall dels Incles

Etter frokost er det ut på tur igjen! Dagens rute vil gå gjennom dalen Vall dels Incles som ligger i Gran Valira-dalen. Vi følger elven til vi kommer til endepunktet. Der dukker det opp en bratt stigning som tar følge med den lille elven oppover til et høyplatå. Deretter omgis vi av bratte, ruvende fjell – det er i hvert fall flott utsikt underveis. En ny stigning venter før det er på tide med en matbit. Den skal i dag nytes ved de tre sjøene.

Etterpå venter en 200 meters stigning til Pas se las Vaques og nå er vi oppe på hele 2 553 meters høyde. Å ja, satser på at vi ikke er så slitne at vi glemmer å se på utsikten! Men det som går opp, må også gå ned. Nå svinger vi tilbake gjennom den motsatte dalens åpne enger. Vi befinner oss for det meste i nærheten av den lille elven. På slutten av dagens vandring kommer vi til en sti i skogen som fører til landsbyen Soldeu.

Vi  spiser felles middag på hotellet vårt om kvelden.

(F/lunsjpakke/M)

Dagens vandring:

Vanskelighetsgrad: Middels vanskelig +

Høydeforskjell: 850 meter opp/650 meter ned

Varighet: cirka 5-6 timer

 

Vall dels Incles
Dag 4

24. august - Vandring Coma Pedrosadalen

Frokost først, så vandring! I dag begynner vi ved Coll de la Botella. Vi følger en smal sti med delvis bratt stup ned på venstre side og til et platå der vi stopper opp og nyter utsikten.

Så venter en bratt stigning der underlaget er lavagrus, det er omtrent 80 meter. Vel oppe står vi på grensen mellom Andorra og Spania! Vi sier hola til den store naboen og fortsetter vandringen. Stien går ved siden av fjellet opp til dagens høyeste punkt: Portella de Sanfonts. Etterpå kommer en bratt tur nedover til vi kommer til Refugi Coma Pedrosa der vi tar dagens rast. Den blir ved foten av Andorras høyeste fjell, Coma Pedrosa.

(F/lunsjpakke/M)

Dagens vandring:

Vanskelighetsgrad: Middels vanskelig +

Høydeforskjell: fra 600 meter opp/1 100 meter ned

Varighet: cirka 5-6 timer

Dag 5

25. august - Dag til egen disposisjon

I dag har du muligheten til å gjøre som du vil. Ta en rolig dag på hotellet, eller følg råd fra lokalguide Staffan og reiseleder Anita. Kanskje en tur til hovedstaden? Om du søker mer eventyr, adrenalin og aktivitet er det ingen mangel på dette heller. Her er også Via Ferrata der du klatrer opp i fjellet med guide. Eller juving – flyt gjennom elven i våtdrakt. Eventuelle aktiviteter avtales, bestilles og betales på plass av hver enkelt.

Uansett hva du har gjort i dag, møtes vi til felles middag om hotellet.

(F/-/M)

 

 

Sant Esteve-kirken i Andorra la Vella
Dag 6

26. august - Vandring i Sortenyområdet

Nå skal det bli godt å snøre på seg vandreskoene igjen for å se mer av området! Etter frokost vandrer vi i Sorteny langsmed den brusende elven Rialb. Etter en times tid tar vi til høyre og det venter en lang og bratt stigning oppover til Port de Siguer-passet. I dag står vi altså på grensen mellom Andorra og selveste Frankrike! Bonjour!

Turen fortsetter inn på fransk område, og etter hvert kommer vi til den vakre sjøen Estany Blau. Dette er et perfekt sted for lunsjpakken og pikniken vår i dag. Sjøen og området rundt er riktig postkortvakkert! Kanskje du til og med vil bade?

Etter hvert er vi tilbake til der vi begynte og returen går i stort sett samme område som vi kom. Middag på hotellet om kvelden.

(F/piknik/M)

Dagens vandring:

Vanskelighetsgrad: Middels vanskelig

Høydeforskjell: fra 700 meter opp/700 meter ned

Varighet: cirka 5 timer

 

Dag 7

27. august - Vandring Tristaina Circuit

Etter frokost skal vi ut på turens siste vandringsdag. Den passer ikke for deg med høydeskrekk da det kommer til å være bratt ned på det ene siden….Turen går i høyden i Arcalisdalen. En bratt stigning på 100 meter tar oss opp til et høyplatå med tre vakre sjøer. Vi følger en sti som går høyt over sjøene og tilbyr fantastisk utsikt. Piknik underveis og mye å se underveis.

Om kvelden blir det felles avskjedsmiddag etter en innholdsrik uke. Vandring i blendende vakker natur, frisk luft, flotte bilder og hyggelig selskap oppsummerer det hele.

(F/lunsjpakke/M)

Dagens vandring:

Vanskelighetsgrad: Middels vanskelig +

Høydeforskjell: fra 570 meter opp/450 meter ned

Varighet: cirka 5 timer

Tristaina circuit
Dag 8

28. august - Hjemreise

Frokost på hotellet. Litt tid til overs før bussen henter oss, og kjører til flyplassen i Barcelona. Avreise med Norwegian tidlig ettermiddag, beregnet landing Oslo Lufthavn samme ettermiddag.

(F/-/-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 13 980
Enkeltromstillegg: kr 1 490

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo – Barcelona t/r med Norwegian
Ved avreise fra andre byer ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 12. oktober 2018
7 netter på mellomklassehotell
5 lunsjer, 7 middager
Alle utflukter og entreer iht. programmet
All transport i følge programmet
Lokale guider, svensktalende
Norsk reiseleder

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover det som er nevnt over
Drikkevarer
Tips
Reisedokumenter sendt med ordinær post (tillegg kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Til Andorra må pass medbringes, da dette er eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Passet må være gyldig under hele reisen. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti

Se våre generelle reisebetingelser