Vandring på Gran Canaria

Vandring på Gran Canaria

26. november 2022 / 8 dager / Pris fra 19.470,-

Kvinne som går på gangsti, fra Pico de la Nieve til Roque de los Muchachos, i nasjonalparken Caldera de Taburiente.

Fine fotturer og base i Las Palmas

Vinneroppskriften på en riktig så trivelig og opplevelsesrik fottur med mer finner vi lett på Gran Canaria. Her venter behagelig klima og temperatur, hyggelige måltider med gode, lokale smaker og godt reisefølge. Vi bor hele uka på lekkert hotell i Las Palmas, en genuin storby med historie, kultur og vakker arkitektur. Og en rent ut sjarmør av en gamleby: Vegueta. Det er ingenting galt med Puerto Rico eller Playa del Ingles, men vi foretrekker ekte storby og naturopplevelser til fots.

Utenfor Afrika, der ute i Atlanterhavet, finner vi øyene som er manges favoritt. Her er det mye å glede seg over. Skulle ikke forundre oss om du finner sider ved denne øya som du ikke visste om eller ikke trodde var for godt til å være sant. Det er ingenting vi liker bedre enn å trå litt utenfor turistløypa med besøk i landsbyer der det utenfor dyrkes både kaffe og vin. Fine fotturer og besøk venter både i Aegete, Bandama og Tejeda.

Gran Canaria er den tredje største av Kanariøyene, men har halvparten av befolkningen. Øyas fortrinn viser et kontinent i miniatyr som naturen beviser til fulle. Dramatisk terreng, grønt og frodig, mektige fjell, naturskjønne skoger, vulkaner og gyllen ørken med bølgende sanddyner som sender tankene til Afrika. Ikke verst for en liten øy! Mikroklima sørger for ytterst store variasjoner og været skifter stadig. Nydelige landsbyer der tiden virker å ha stått stille, er det heller ingen mangel på. Joda, Gran Canaria hever seg høyt over et ensartet stempel som er ufortjent. En må bare se litt bedre etter.

Høydepunkter

 • Las Palmas - storby med sjel og et matmarked som er viden kjent
 • Fottur til vulkanen Bandama
 • Fottur til Roque Nueblo
 • Kaffe i Agaete
 • Vinsmaking
 • Opplev stemning og atmosfære i gamlebyen Vegueta
 • Naturskjønt, frodig og dramatisk - naturen leverer på Gran Canaria
Appelsinplantasje i Agaete-dalen, Gran Canaria, Kanariøyen, Spania

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 26.11.2022

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 8

  Priser fra: 19.470,-

  Reiseleder: Agnete Gundersen

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+21
+20

Program

7 frokoster, 4 lunsjer og 3 middager inkludert

Dag 1

Avreise Oslo ankomst Las Palmas

Middag

Vi flyr fra Oslo om formiddagen med Norwegian (direktefly) og ankommer øya utenfor Afrikas kyst om ettermiddagen.

Med sentral beliggenhet som alltid er viktig, er vi sikret en fin ferie. Dreamhotel Cristina ligger like ved den tre kilometer lange, gylne bystranden Las Canteras. Med kort vei til det meste. Både strand og urbant. Det kaller vi helklaff. Hotellet har utendørs basseng som er oppvarmet.

Las Canteras byr på rolig vann og brukes flittig året rundt. Med den naturlige bølgebryteren fra lava-revet, blir både sanden og det marine livet beskyttet. Det gjør godt for den som vil sjekke ut hva som lever under vannflaten - noe vi kan gjøre senere i uken på valgfri utflukt, eller bare på egen hånd.

Las Palmas selv er en genuin spansk storby som byr på det meste en kan forvente. Som havneby er den både viktig og travel, handel er nerven i det meste som foregår her. Byen har også en noe mer eklektisk atmosfære og her er elementer både fra Afrika og andre kontinent. Litt middelhavsfølelse også, så på ingen måte ensartet. Gamlebyen er en egen perle som vi definitivt skal se nærmere på senere.

Spania=deilig mat og det skal vi så klart teste ut. Middag i kveld på restaurant – bienvenidos!

Informasjon fra hotellets nettside, les mer her

Utsikt over den historiske gamlebyen, rådhuset, katedralen og torget på Las Palmas de Gran Canaria.

Las Palmas

Dag 2

Bli kjent med gamlebyen Vegueta og lunsj

Frokost og lunsj

Dagen begynner med frokost før vi skal ut å se nærmere på gamlebyen til fots sammen med en lokal guide. Vi snakker nå i tiden etter bosettingen på slutten av 1400-tallet. Men det har vært liv her lenge før den tid. Urbefolkningen på Kanariøyene kalles ofte med en felles benevning for guancher som antas å komme fra Nord-Afrika og være i slekt med berberne. Det finnes keramikk og flere spor etter disse som nærmest ble utryddet da spanjolene erobret øyene.

Det var her sør for byen at de første europeerne slo seg ned på slutten av 1400-tallet. Her er det stort sett bilfritt og det er korte avstander mellom vakre bygninger og severdigheter. Brostein og smale gater møter arktitektur som spenner fra sen gotisk til renessanse. Både boutique-hoteller, kunstgallerier, kafeer, barer og småbutikker sørger for et levende byliv. Det er et stemningsfullt Vegueta som møter oss. Med masser av fargeklatter i form av pastellfargede og mer knallfargede hus. Det er ingen mangel på vakre gater i Vegueta, det er lett å kose seg med bare å rusle rundt å se hva som dukker opp rundt neste gatehjørne.

Markedet i Vegueta er Kanariøyenes eldste, og stammer tilbake til 1856. Tilgangen til gode råvarer er alfa og omega i Spania og disse øyene har et ekstremt fruktbart jordsmonn. Både frukt, grønnsaker, blomster, skinker og kjøtt. Og med havet rett utenfor, er det nok av sprellende fersk fisk og annet. Like ved markedet er det fullt av butikker og rett over gata er Triana-området som byr på mer shopping for den som vil.

Vegueta har så utrolig mye: Casa de Colon er over 500 år gammelt og er i dag museum. En av byens vakreste bygninger som huser noen av tingene Christofer Columbus hadde med seg på noen av sine ekspedisjoner. Og med fokus på forholdet til Amerika og når Columbus selv besøkte Kanariøyene. Foran huset ser vi baksiden av katedralen og det trivelige Pilar Nuevo-torget der kvinnene pleide å hente vann. I dag et fint sted for en forfriskning.

Santa Ana-katedralen med sine to tårn ruver i hjertet av byen og er et stolt og synlig landemerke. Det var selveste dronning Isabelle og kong Ferdinand som satte i gang byggingen rundt år 1500. Det skulle ta lang tid før den var ferdig: hele 400 år. Slikt krever sine arkitekter og dermed ble resultatet en god blanding mellom mange stilarter. Santa Ana-torget er også et naturlig midtpunkt.

Santo Domingo-kirken og torget er også et vakkert skue, i tillegg til Espíritu Santo-torget med sine noble, eldre herskapshus som også har vært offentlige bygninger i senere tid. Museo Canario med utstillinger fra urbefolkningen kan også nevnes.

Vi bryter opp historie og byvandring med en typisk spansk lunsj. Resten av dagen er til egen disposisjon. Vil du se mer, shoppe litt, gå på stranden eller finne bassenget på Hotel Cristina?

Reiseleder organiserer middag for den som vil i kveld.

Dag 3

Dag til egen disposisjon, valgfri utflukt

Frokost

Vi spiser frokost først og dagen er til egen disposisjon. Kanskje strand og basseng frister?
Uansett hva dagen bringer, møtes vi sikkert til kvelds når reiseleder organiserer middag.

Ekstra tillegg

Las Canteras-stranden om dagen.

Las Canteras, Gran Canaria.

Dag 4

Tejeda og fottur til Roque Nueblo

Frokost, lunsj og middag

1,5 timer

3 kilometer

Etter frokost skal vi ut på tur. Først skal vi vandre, så skal vi på vakkert landsbybesøk.

Definert av forfatteren Miguel de Unamuno som «den forsteinede storm» gir denne fotturen oss mulighet til å oppdage det imponerende landskapet i sentrum av øya og toppen av Gran Canaria dominert av Caldera de Tejeda og monolitter, som er ruvende naturfenomen. Den mest kjente er El Roque Nueblo, som rager 70 meter. Nueblo oversettes jo også med sky. Steinformasjoner er gøy, får i gang fantasien (hva ligner de egentlig på?) og gir ekstra liv til landskapet. Vi begynner ved hovedveien og ser Roque de El Fraile, så kommer utsynet til Roque de la Rana. Denne naturskjønne ruten byr også på vann, demningene Las Niñas, Chira og Soria sørger for nyanser. Landsbyene Artenara, som ligger på 1230 moh. og Acusa ser vi også underveis. Utsikten fra Caldera de Tejada mot slettene Llanos de la Pez og fjellet Pozo de las Nieves er belønningen denne formiddagen. Så reiser vi til en annen sjarmør:

Det er ingen hvem som helst som venter i dag: øyas kanskje vakreste landsby Tejeda. Fire svingete og dermed nokså langsomme mil unna Las Palmas, ligger denne sjarmøren av en by som stiller sterkt med sånt vi elsker å se på tur. En tidsreise, Tejada er godt beskyttet av fjell rundt og kritthvite, koselige landsbyhus og små gater det er en fryd å se. Om vinteren er det ekstra fint her når de slående mandeltrærne blomstrer. Mandler er også ingrediens i landsbyens søtsaker og desserter som marsipan og desserter. Men Tejada er fint året rundt! Vi spiser lunsj her på Parador de Tejada før vi reiser tilbake til byen.

På veien tilbake, dersom tiden tillater, stopper vi i vakre Teror som er en tradisjonell by med kanariske balkonger og fargerike fasader.

Middagen blir felles i kveld på en lokal restaurant.

Dag 5

Agaete med kaffe, vin og kyst

Frokost og lunsj

Etter frokost skal vi ut på tur rundt i nytt, annerledes terreng sørvest på øya. Vi skal igjen se at Gran Canaria er en å regne med for variasjon. Vi skal besøke en kaffeplantasje, smake vin og spise lunsj et nydelig sted.

Kystbyen og dalen Agaete er flott i seg selv, her er fargene klare og kontrastfulle. De kalksteinshvite husene i kystbyen. De røffe fjellene som stuper ned i det klarblå vannet. Den mørke, vulkanske sanden som omringer den populære stranden Playa de las Nieves. Og den grønne, frodige vegetasjonen rundt. Her dyrkes alt av det vi elsker å spise: frukt som appelsiner og avocado i tillegg til mer eksotiske varianter som mango og guava. Her finner vi også kaffe, som også er en frukt. Det som blir det svarte gullet vokser vanligvis ikke i Europa, men i Agaete er vi jo nesten i Afrika geografisk sett. Vi skal innom plantasjen, lære mer om prosessen og hvordan de gjør det her. Dette er ikke produksjon i stor skala, men det er jo akkurat det som er så lokalt og spesielt.

Her i Agaete mellom flere hundre frukttrær vil vi se vinstokker og kaffetrær, som produserer de beste viner og aromatisk kaffe. Dette er ganske unikt. Her får vi en omvisning på plantasjen, og selvsagt skal vi prøvesmake deres tre typer av vin, samt kaffen de produserer. I tillegg får vi smake sesongens frukt, brød med chorizopølse fra Teror og marmelader av tropiske frukter.

Lunsjen inntas på Puerto de Las Nieves restaurant og det er et perfekt sted å runde av dagens opplevelser så langt.

Vel tilbake på hotellet om ettermiddagen med tid for egne sysler. Deretter organiserer reiseleder middag for den som vil.

Dag 6

Dag til egen disposisjon

Frokost

Frokost er den beste start I dag kan du ta livet helt med ro, det meste er stengt. Men strand og basseng lokker kanskje om været er bra?

Når kvelden siger på, vil igjen reiseleder organisere middag for den som vil. Det er mange bra spisesteder i byen, så ingen fare at vi går tom:)

Spansk tapas - varme og krydrede spanske forretter. (gambas pil pil, chorizo al vino og pollo al ajillo). Serveres med middelhavsbrød og øl.

Alltid god mat og drikke i Spania

Dag 7

Fottur til Bandama med besøk på vingård

Frokost, lunsj og middag

Cirka 4 kilometer

Cirka 3 timer

Frokost først, så skal vi ut på fottur etter en transportetappe med buss.

I dag skal vi vise mer av øyas naturlige attributter, omgivelsene våre blir av vulkansk art. Området kalles Tafira. Ikke langt fra sørsiden av Gran Canaria kommer vi til Bandama-vulkanen. Her starter vi med å gå ned til La Caldera for deretter å følge kanten av samme for å få et vidt utsyn over det som er ansett å være en de vakreste geologiske formasjoner på øya. Området har alltid vært bebodd, der det er fruktbart og man kan dyrke jorda er der man slår seg ned. Urinnvånerne her på Gran Canaria dyrket korn som ble lagret i de mange grottene her.

Etter fotturene med flotte vyer, skal vi over til druer og vin. Hos Bodegas Mondalon kan de sine saker. På 1500-tallet begynte man å dyrke druer og produsere vin på øya. Den flamske handelsmannen Daniel Van Damme sørget for at dette flytende gullet ble fraktet til Europa. Kanariske viner ble til og med nevnt av Shakespeare selv i tre av hans verker! Med tiden har håndverket blitt modernisert og perfeksjonert, så vi sier "ja takk" til å smake på viner herfra. Vi får også litt tiltygg av lokale spesialiteter (skal vi kalle det lunsj å krysse av?)

Vel tilbake i det mer urbane Las Palmas venter en hyggelig avskjedsmiddag denne siste kvelden på Restaurant La Marinera.

Dag 8

Las Palmas - Oslo

Frokost

Etter frokost er det på tide å si «hasta luego» til Gran Canaria. Avreise mot flyplassen der Norwegian sitt direktefly går om ettermiddagen, og vi lander på Oslo Lufthavn sent om kvelden.

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo – Las Palmas – Oslo
 • 7 netter på hotell i Las Palmas. Frokost inkludert.
 • Måltider i henhold til program
 • Alle utflukter og entreer iht. programmet
 • All transport i følge programmet
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Tips
 • Utflukter som ikke er en del av programmet