Vandretur til Jordan – med Petra og Wadi Rum

Aktiv tur og Jordan i samspill, dette gleder vi oss til!

Vi elsker jo dette lille landet med det enorme mangfoldet. Carpe Diem + Jordan har vært sant i mange år. Dobbel glede når vi nå introduserer en aktiv vandretur, uten å misse Petra, Wadi Rum eller Dødehavet! Den nyåpnede Jordan Trail viser vei. Hele 650 fantastiske kilometer åpenbarer seg for turgåere fra nord til sør. Dette fikk National Geographic til å juble – de kåret den nylig til en av verdens vakreste. Vi kunne ikke være mer enige. Jordan har det meste som vi liker på vandretur: dype daler og wadier, fargerike og dramatiske fjellvegger som stuper ned og et forheksende ørkenlandskap. Legg til Dana Village der du kan oppleve fire klimasoner på en dag, Dødehavet med sin egen, unike fargepalett og ikke minst, det rosa underverket Petra. Det storslåtte, ruvende, rosa skattekammeret er av de synene du aldri glemmer.

Vi skal gå deler av Jordan Trail, og kjenne på det lokale livet og hvordan det virkelig er her. Slike opplevelser får vi ikke fra bussvinduet, de oppleves aller best til fots med nysgjerrig og åpent sinn. Det blir en reise i både historie og kultur. Lite land betyr ikke lite variasjon. Underveis bor vi både på hotell og i camper – vi har tro på at de største naturopplevelsene kommer når vi bor lokalt og nær naturen.

Kort oppsummert: vandring, fantastisk landskap og en gjestfri befolkning som gjør alt for å være det perfekte vertskap. Jordan vet hvordan:)

OBS! Du må være vant til å vandre i ulendt, steinete terreng og ha god kondisjon for å være med på vandreturene. Vi gjør oppmerksom på at stiene og rutene i programmet kan endres etter forholdene.

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

 

 

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Nyåpnede Jordan Trail, av National Geographic beskrevet som en av verdens vakreste turområder
 • Jerash – den romerske ruinbyen er vårt kulturelle alibi innledningsvis
 • Wadi Mujib – Jordans «Grand Canyon» er en fargeklatt av en naturperle
 • Variert landskap underveis, alltid noe flott å hvile øynene på
 • Dana Village, hele fire klimasoner i denne unike delen av Jordan
 • I ett med naturen i eco camp Dana Village
 • Rikt fugleliv kan spottes langsmed rutene
 • Flyt som en kork i Dødehavet, det får vi også med oss
 • Ubeskrivelige Petra oppleves delvis til fots
 • Wadi Rums fargesterke og imponerende ørkenlandskap – overnatt i beduintelt
 • Gjestfri befolkning og lokal vri på mange av overnattingene
 • Tala Bay utenfor Aqaba ved Rødehavet – litt avslapping helt til sist
 • Jordan er veldig populært og mye mer variert enn du kanskje tror – bli med!
 • Godt selskap er alltid inkludert med Carpe Diem

 

 • Hiking in Wadi Rum, Jordan
 • Entrance to Wadi Mujib canyon
 • Sand flasker Jordan
 • port i Jerash, Jordan
 • Wadi Rum desert with mountains in the background
 • Kameler i Wadi Rum, Jordan
 • Sandsteinsklipper Jordan
 • Hotell pool overlooking the sea
Dag 1

20. mars - Oslo Lufthavn - Amman, Jordan

Vi flyr med Turkish Airlines fra Oslo Lufthavn med avgang om midt på dagen. Etter mellomlanding og flybytte i Istanbul, beregner vi å lande i Amman like før midnatt, lokal tid.

(-/-/-)

En hilsen fra Jordan
Dag 2

21. mars - Amman, vandring Rock Rose Trail, Jerash, Madaba

Vi er i landets historiske hovedstad – Amman, men skal snart videre. Selve byen er bygget på flere fjell, og som storbyer flest, er den delt. Den vestre siden er moderne, trendy og tilfredsstiller unge, velutdannede og velstående jordanere. Den østre siden viser en mindre vestlig side, med en stor palestinsk befolkning og et annet bybilde. Det har bodd folk i Amman-området i tusenvis av år. I sentrum av byen er det romerske teateret som rommet 6000 personer. Over byen ligger citadellet, festningen, og vokter over alle.

Vår tur begynner etter frokost når vi sjekker ut og reiser til Ajloun. En liten by der keiser Hadrian holdt til en periode. Ovenfor byen ble det bygget et fort på 1100-tallet av araberne som forsvar mot korsfarerne. Fortet har en fantastisk beliggenhet i naturskjønne omgivelser, og er veldig godt bevart. Herfra Ajloun går vi Rock Rose Trail, en flott tur med mye utsikt, skogkledde daler og egger, gjennom landsbyer og olivenlunder. Som navnet lover, kan det nå om våren være et blomstrende skue som gjør turen enda bedre.

Vi busser så til Jerash, og her venter romerske ruiner som imponerer. Det har en aldri så liten wow-faktor, det kalles ikke Østens Pompeii uten grunn. Vi går inn gjennom den sydlige porten og lar oss forbløffe. En gang skal det ha vært hele 20 000 innbyggere her – tenk for et yrende liv det må ha vært her den gangen! Ruvende søyler som kanter hovedgater og ganger. Jordskjelvsikre, må vite, romerne kunne bygge. Et romersk teater hører selvsagt med. Her er utrolig akustikk som utnyttes til fulle når den årlige Jerash musikkfestival holdes her. Bysantinske kirker med mosaikkgulv. Vi rusler rundt og prøver å forestille oss hvordan alt var en gang i tiden – men det er fortsatt storslått den dag i dag.

Reisen fortsetter til Madaba, som ligger rundt 30 kilometer fra Ammam. Madaba er en historisk by som er nevnt i Bibelen, men er i dag mest kjent for unik mosaikk. For oss blir det hvile og rast her i Madaba. Vi sjekker inn på hotellet etter en begivenhetsrik dag og spiser middag.

(F/L/M)

Vandring: 8 kilometer, cirka 4 timer (delvis bratt og ulendt terreng)

Distanse med buss: cirka 3,5 timer til sammen

 

Jerash
Dag 3

22. mars - Madaba, vandring Wadi Mujib, Dødehavet og Dana Village

Utsjekk fra hotellet og nå venter en helt spesiell, unik og veldig populær vandring gjennom Wadi Mujib, ruten heter Ibex Trail. Kjært barn har mange navn, og Wadi Mujib kalles ofte for Jordans Grand Canyon. Da vet du at det er stort. Imponerende. Spesielt. Wadien er fylt med mer eller mindre vann, så vandringen kommer med et forbehold om at turen kan bli endret. Er det for mye vann, må vi ta alternativ rute. I dag kan du altså regne med å bli våt på beina, men det er det verdt.

Wadi Mujib strekker seg 70 kilometer fra Desert Highway til Dødehavet, og det sies at Moses selv gikk gjennom den. Det er mange ting som gjør denne turen uforglemmelig. De mineralrike, loddrette og dekorerte fjellveggene er naturens mesterverk. De ser nesten ut som de er malt på, men dette er ekte vare. Ikke opptatt av stein og fjell, sier du? Disse fargene har unektelig en wow-faktor, så ikke avskriv å bli over gjennomsnittet opptatt av det nå. I området er det også et rikt fugle- og dyreliv, så denne turen har mange komponenter som gjør den unik.

Etter vandringen venter et nytt høydepunkt som alle bare må gjøre når de er i Jordan: Være vektløs i Dødehavet. Vi har et par timer til rådighet her, så en dukkert venter.

Saltsjøen, eller Dødehavet, er jordens lavest beliggende punkt, 400 meter under havoverflaten. Den kullsvarte leiren ved bredden sies å ha helende og forskjønnende egenskaper – det er bare å smøre på. Og hva er vel en tur hit uten et bad i det salte (over 30 %), mineralrike vannet? Og det er helt sant, du flyter som en kork! Pass på så du ikke får vann i munnen. Det er ikke å anbefale…

Så fortsetter vi til Dana Village. Dette er Jordans største naturreservat med enorm og unik variasjon i landskapet. Fra trekledte høyder til sanddyner, og fra steinete raviner til store sletter. Fire klimasoner fra det grønneste Middelhavsklima til det tørreste ørkenklima.

Her skal vi overnatte nært naturen, og velger oss Dana Eco Camp. Dette er et enkelt bosted, og er valgt for beliggenhet. Her deler du beduintelt med en annen i gruppen. Det er også felles fasiliteter for toalett og dusj. Vi er glade for å være med på økobølgen og er veldig fornøyd med at campen drives av lokalbefolkningen i Dana.

(F/lunsjboks/M)

Vandring: Cirka 3 timer i delvis bratt og steinete grunn på begynnelsen, kan være vann i wadien
Distanse med buss: 260 kilometer, 5 timer til sammen

Naturens mesterverk - Wadi Mujib
Dag 4

23. mars - Vandring Dana naturreservat og så til Petra!

Ut på tur! Ruten i dag vil by på fantastisk utsikt. Stien følger dalen og vi passerer grønne terrasser, og med fjellet Rummana som kulisse. En herlig vandring i et vakkert område. Det er denne delen av Jordan Trail mellom Dana og Petra som er regnet som den aller flotteste. Det er her National Geographic fant frem superlativene. Totalt er den på over 70 kilometer, men vi går  «White Dome Trail» som er en del av den. Ikke glem å se etter fugler og annet dyreliv underveis.

Med buss ankommer vi etterhvert Petra. Nabateerne bygget Petra på 200-tallet og absolutt alt er hogget ut i det rød-rosa sandsteinsfjellet. Palass, templer, graver og lagringsrom ble til som et resultat av skikkelig håndverk og utsmykning. Petra var et viktig stopp på handelsrutene mellom Damaskus og Arabia og nabateerne var langt fremme når det gjaldt ingeniørkunst, jern- og kobberproduksjon og ikke minst arbeid med stein. Sandsteinen her inneholder mineraler som igjen gir bygningene og omgivelsene en regnbuefarget palett: Rødt, rosa, grønt, gult og grått. Sjatteringene er nydelige og varierende – det er bare moder natur som kan få til et slikt mesterverk – og nabateerne visste å utnytte det. I morgen skal vi oppdage og oppleve et av verdens nye underverk.

(F/L/M)

Vandring: Cirka 8 kilometer, 3-4 timer 
Distanse med buss: 90 kilometer, cirka 2 timer totalt

Dana Eco Camp
Dag 5

24. mars - Vandring Petra - Wadi Rum

Petra fortjener en skikkelig entré. Det får vi gjennom en 1200 meter lang såkalt siq, som er en revne eller sprekk i fjellet. Det føles nesten som å være en oppdagelsesreisende på disse kanter, nesten som Indiana Jones. Visste du at kulissene til åpningsscenen i filmen «Indiana Jones og det siste korstog» ble filmet her? Akkurat når du tror at det ikke er noen ende på siqen, som blir smalere og smalere – åpenbarer det seg noe rent ut spektakulært: skattekammeret. Og dette er bare begynnelsen. Videre fortsetter vi innover i Petra hvor det er hundrevis av bygninger hugget inn i fjellet. Pass på å ha nok minne i kameraet denne dagen! Minner for livet – det blir det i hvert fall, garantert.

Vi skal vandre inne i selve Petra. Det er stort, det er populært og det er så mange monumenter at det er lett å miste oversikten. Skattkammeret, teateret, gater og gravsteder, sandsteinen har skapt de flotteste byggverk. Vær klar over at i Petra er vi ikke alene… Vi sørger derfor for å gå litt utenfor opptrådde stier, vi er jo på fottur!

Etter Petra, venter enda mer – nå til ørkenområdet Wadi Rum. Et helt annet perspektiv, men ikke mindre imponerende.

En wadi er en dal eller et tørt elveleie, og her i Wadi Rum er det nesten like stort fargespekter som i Petra. En ørken er ikke bare gul sand og endeløse dyner så langt øyet ser. Oppdageren T.E. Lawrence, Lawrence of Arabia, gjorde området kjent utenfor landets grenser. Selve filmen, med Peter O`Toole i hovedrollen ble faktisk spilt inn her. Wadi Rum er både fargerikt, levende og øde på en gang. Alt dikteres av sollyset, fargene er utrolig foranderlige.

Det blir en spennende natt, hvor vi overnatter i en beduinleir i Wadi Rum. Før det blir søvn skal det spises en ekte beduinmiddag, tilberedt av vårt beduinvertskap. Det å sitte rundt bålet under en stjerneklar himmel, prate med nye reisevenner og kikke utover ørkenen er en oppdagelsesreisende verdig og et spesielt minne å ta med seg.

«Teltene» har helt fin standard og det er dusj/toalett i hver enhet. Her bor du alene om du har enkeltrom.

(F/L/M)

Vandring: Cirka 10 kilometer inne i Petra
Distanse med buss: cirka 65 kilometer til Wadi Rum

Petra
Dag 6

25. mars - Wadi Rum til Aqaba

En ørken må oppdages og ikke bare ses. Vi skal derfor ut på en lett vandring – cirka to-tre timer.  Piknik i ørkenen hører kanskje ikke til det du pleier å gjøre, men det blir det. Kanskje du også vil ri på kamel? DET hører med til ørkenen, og blir organisert på plass for den som ønsker. Dagen i Wadi Rum avsluttes med en to timers jeep-safari med firehjulsdrevne jeeper – og i førersetet er ørkenens voktere, beduinene, som er våre guider. En komplett ørkenopplevelse.

Kontraster med stor K. Nå setter vi kursen mot Jordans eneste kyststripe som finnes ved badebyen Aqaba. Herfra er det ikke mange hundremeterne over til Israels badeby, Eilat. Over Rødehavet, vel og merke.
Vi setter kursen litt utenfor selve Aqaba (cirka 15 kilometer) og sjekker inn på hotellet vårt i Tala Bay. Her finner oss til rette og spiser middag. Med beliggenhet ved Rødehavet som er fullt av undervannsliv – koraller og massevis av fargerike fisker, sier det seg selv at snorkling (og dykking) er tingen på disse kanter. Eller bare slappe av ved det store bassengområdet eller ved stranden rett ved.

Her er det bare å få av seg turtøyet!  Felles middag om kvelden.

(F/piknik/M)

Vandring: 10 – 12 kilometer inne i Wadi Rum
Distanse i buss: 60 kilometer, cirka en time

Ørkenlandskapet i Wadi Rum er endeløst og vakkert
Dag 7

26. mars - Dag til egen disposisjon i Aqaba og sen avreise

Frokost og vi har hele dagen til å slappe av på. Vi må sjekke ut fra rommene til vanlig utsjekkstid, men hotellet passer på bagasjen slik at vi får gjort det vi ønsker.

Dagen er til eget bruk, du slapper av på stranden eller tar bussen inn til Aqaba, cirka 20 minutters tur. Det er også mulig å bli med på valgfrie utflukter, blant annet en båttur ut til et fargesprakende korallrev med mye liv og røre under vann. Og BBQ-lunsj. Dette bestilles og organiseres på plass av reiseleder og er ikke inkludert i programmet. Anbefales!

Om kvelden møtes vi til avreise fra hotellet og nå skal vi ut å spise middag på en lokal restaurant. Mange opplevelser rikere, så praten går lett rundt bordet. Etter hvert kjøres vi mot flyplassen i Aqaba der Turkish har avgang om natten.

(F/-/M)

Løvefisk i Rødehavet
Dag 8

27. mars - ankomst Norge

Avreise fra Aqaba med Turkish Airlines, mellomlanding i flybytte i Istanbul. Beregnet ankomst Oslo Lufthavn er om formiddagen.

(-/-/-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 16 990
Enkeltromstillegg: kr 2 000

(OBS: Enkeltromstillegget gjelder ikke for natten i Dana Village, her deler man beduintelt to og to)

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo-Amman//Aqaba – Oslo med Turkish Airlines
Ved avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 4. juni 2018
4 netter på mellomklasse/turistklassehotell
2 netter i beduinleir (telt med gode fasiliteter i Wadi Rum)
5 lunsjer inkl lunsjboks og piknik
6 middager
Gruppevisum til Jordan ved ankomst (vi trenger passkopi fra deg etter bestilling)
Alle utflukter og entreer iht. program
All transport ifølge program
Reiseleder fra Carpe Diem
Lokale guider

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Drikkevarer til måltidene
Tips
Utflukt i Aqaba
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F= frokost, L=lunsj, M=middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes cirka 2 uker før avreise.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert
beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Norske borgere trenger visum for denne reisen. Du må sende passkopi til Carpe Diem så ordner vår samarbeidspartner i Jordan med visum ved ankomst. Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter oppholdets slutt.

Dersom du ikke er norsk statsborger – ta kontakt med de respektive ambassader/konsulater for veiledning.

Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og visum er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 16 personer. Skulle det bli færre deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt senest 4 uker før avreise.

Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider og program, samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll.
Prisen er basert på valutakurs pr. 24. juli 2018 (USD). Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser