Valdres & Jotunheimen – ski, fjell og gourmet

Aktiv ferie på ski i Vakre, varierte valdres!

Sjekk ut vår nye skitur til Valdres! Dette blir såååå bra! I hjertet av Norge – tett oppunder Jotunheimen der Peer Gynt svermet for sin Solveig, der det føles som å komme hjem selv om du er borte. Der, på Grønolen Fjellgard skal gourmetmåltider nytes og frisk fjelluft inhaleres. Vakker Valdresnatur og fjell skal beundres i sin hvite kappe. Det æ gøtt å væra gjest i Vallærs hele året! Valdres er, ifølge oss, fantastisk uansett årstid. Vinterstid med snøkledde topper og skikkelig frisk luft er perfekt for deg som synes at livet er best ute. Og inne, etter en aktiv og givende dag på ski. Det er godt, det.

Vakre, varierte Valdres i hjertet av Sør-Norge er et eldorado for den som er glad i vakker natur og friluftsliv. Lengst nord i dalen ligger fjellsportsbygda Beitostølen, som også regnes som inngangsporten til Jotunheimen med sine mektige 2000-meters topper.  Et velkjent navn for langrennsentusiaster. Her er det åpningsrenn for langrennseliten i november hvert år. Noen få kilometer vest for Beitostølen, i Beitobygda, ligger Grønolen Fjellgard, omgitt av majestetiske fjell og vidder på terskelen til Jotunheimen. På 800 meter over havet kan du puste i frisk fjelluft og nyte en gjestfrihet utenom det vanlige. Velkommen til Valdres!

På Grønolen fordeles vi i rom eller leiligheter etter hvor stor gruppen blir. Om du får rom inne på hotellet eller i leiligheter blir derfor ikke klart før gruppen er fullbooket. Du må være vant til å ferdes i fjellet med ski på beina, og være i god form for å være med på turen!

Vi gjør samtidig oppmerksom på at det er vinter og at værforholdene kan være ustadige. Programmet tilpasses og endres i så fall i henhold til dette. 

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

En skåning på tur i Valdres! Vår utsendte kollega Carl har tatt turen til Valdres for å finne ut hvorfor vi i Carpe Diem elsker stedet. Her gjør han seg kjent med både turterreng, Grønolen Fjellgard, språket og de firbente innbyggerne. Se hvordan det gikk😊

 

 

 

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

  • Herlige skiturer i Valdres og Jotunheimen
  • Gourmetmat laget med omtanke og omhu
  • Fullpensjon
  • Femretters gourmetmiddag både første og siste kvelden!
  • Sjarmerende Grønolen Fjellgard får deg til å føle deg hjemme når du er borte
  • Randonée opp Synshorn om du vil
  • Fiskesuppe på Bygdin
  • «After-ski» og shopping på Beitostølen

 

Dag 1

17. mars- Beitostølen - Grønolen fjellgard Beito

Du tar deg til Beitostølen på egen hånd med bil eller buss. Med bil tar det cirka 3,5 time fra Oslo. Det er også god bussforbindelse fra Oslo med Valdresekspressen. Kommer du fra Vestlandet er det Øst-Vest Xpressen som gjelder. For rutetider se JVBs sider. Kommer du med buss, blir du hentet på Beitostølen. (Mer informasjon om det praktiske rundt dette vil du få litt før avreise). Etter innsjekk har du sannsynligvis litt tid til å gjøre deg kjent på fjellgarden før vi samles til den første utsøkte middagen.

Grønolen Fjellgard drives av brødrene Grønolen. Tor Erik holder tak i selve driften og det er sannsynligvis han du møter i resepsjonen. Tor Eriks lidenskap er, foruten fjellgarden,  fjellturer, og han stiller som lokalguide på utallige turer i løpet av året. Eplet faller ikke så langt fra stammen, så barna hans bidrar også som lokalkjente fjellguider for Grønolens gjester. Bror Øyvinds lidenskap skal du få stifte nær bekjentskap med gjennom disse fem dagene til fjells, det er nemlig han som gir oss matopplevelser som er kreert med både hjerte og sjel – og det er ingen tilfeldighet at hans utsøkte matkunster er kjent langt utenfor Valdres’ grenser.

Knapt noe skjerper appetitten mer enn fysiske utskeielser i frisk fjelluft – og slenger du på en dose panoramautsikt og gourmetmåltider, så er det ingen hemmelighet at gjestene ofte blir sittende lenge til bords. Gode opplevelser skal nytes – lenge. I kveld blir det fem-retters gourmetmiddag. Vi innleder med stil.

Det vil bli holdt et infomøte om turene etter middagen når vi møtes i peisestua.

Et lite tips: Grønolen er veldig flinke til å ta bilder underveis på turen, så det er lurt å ta med en minnepinne slik at du kan få med deg bilder hjem:)

(-/-/M)

 

Grønolen Gjellgard
Dag 2

18. mars - Olefjellet

Vi spiser en skikkelig «heimelaga» frokost, smører oss lunsjpakke og er klare for vår første tur. Vi kjører med minibussen til Garli ( 10 minutter) Så følger vi «Rød 1». Dette er klassikeren på Beitostølen. Rød 1 går ned mot Oledalen, går oppover igjen mot Gravolstjernet og tar så østover og oppover mot Olefjellet. En frisk nedkjøring ned mot Olestølen hvor det er mulig på komme inn og fyre opp i varmestua der- hvor også matpakka kan nytes. Så går turen lett og sakte oppover igjen tilbake til Garli hvor bussen venter.

Vel tilbake på Grønolen slapper vi av med utsikten over Øyangen og gleder oss til kveldens middag – nok et gourmetmåltid venter.

Cirka 20 kilometer

(F/L/M)

 

 

Dag 3

19. mars - Slettefjell

Etter en god frokost og smøring av lunsjpakke, er vi klare til ny tur. Da spenner vi på oss skiene rett utenfor døra og går cirka to kilometer bort til Raudalen og tar heisen opp på Slettefjell. En storslagen utsikt mot Jotunheimen, og utover hele Valdres møter oss. Turen går i småkupert terreng oppe på fjellet før vi sklir sakte nedover igjen. Vi satser på å fine en lun setervegg for å nyte lunsjpakka før vi går tilbake til Grønolen.

Cirka 17 kilometer

(F/L/M)

 

Dag 4

20. mars - Langs Bitihorn og til Garli

Vi kjører til Garli igjen og starter et par kilometer på samme løype som første dagen. Denne dagen tar vi til venstre og går langs Vinstervann og til Bygdin Høifjeldshotell, hvor en deilig fiskesuppe venter oss til lunsj. Turen tilbake går langs Bitihorn og forbi Smørkoll tilbake til Garli. Det finnes knapt en valdresing som ikke har vært på toppen av Bitihorn, så dette hører med å se.

Vi gjør oss istand til nok et herremåltid, og det blir neppe mangel på samtaleemner under middagen.

(F/L/M)

Bitihorn
Dag 5

21. mars -Randonnéeski opp på Synshorn for den som vil

Alle som er glade i friluftsliv, fjelltopper og vinter har hørt om randonée. Selve ordet er fransk og betyr rett og slett «gå på fjelltur». Først går man opp på toppen og så kjører man ned igjen. Det kreves tilpasset utstyr for å klatre oppover, for å få feste. Om du ikke har med eget, kan du leie på plass. (Det koster kr 1000 ekstra som betales der). Om du ikke ønsker denne type tur, men heller går for vanlig skitur, kan du velge om du går Rød 1,2, eller 3 tilbake til Grønolen.

Vi kjører alle buss helt inn til Bygdin, hvor den som vil prøver seg på randonnéeski opp på Synshorn. Synshorn ligger mellom innsjøen Bygdin og Vinstervann og er populært alle årstider. Synshødn er et soleklart valg for toppturer året rundt. Denne toppen kan forseres på mange måter, den mest kjente er kanskje Via Ferrata. Navnet kommer fra Italia der det ble bygget jernveier i loddrette eller ufremkommelige fjellsider under den første verdenskrig. Det ble en del av et nettverk av stier mellom hyttene for å bedre adkomsten.

I kveld nyter vi siste kvelden på Grønolen og feirer med en femretters gourmetmiddag. Vi avslutter også med stil.

(F/L/M)

Dag 6

22. mars- Grønolen fjellgard Beito - hjemreise

Etter en lang og god frokost er det tid for utsjekk fra rommet/leiligheten. Avhengig av hvordan du tar deg hjem igjen, med bil eller buss, så har du kanskje enda litt tid igjen til å slappe av på tunet før du begir deg på hjemreisen – alternativt kan tiden før hjemreise benyttes på Beitostølen.

Valdres sier takk for besøket og vel hjem – Mø håpa at du kjæm på besøk att 🙂

(F/-/-)

Øyvind Grønolen sørger for herlige matopplevelser

Leiligheter / rom

Du bor enten i delt leilighet eller du kan bo inne på hotellet. Hvordan fordelingen blir på rom/leiligheter vil komme an på hvor stor gruppen blir.

Du kan lese mer om Grønolen fjellgard her.
Her kan du lese mer om Valdres.
Her finner du info om turforslag i Valdres.
Du kan lese mer om Beitostølen her.
Busstransport med JVB.

 

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 9 740
Enkeltromstillegg: kr 1 290

HVA ER INKLUDERT
5 netter på Grønolen fjellgard
Fullpensjon fra middag dag 1 til frokost dag 6
5 middager hvorav to femretters gourmet-middag, 3 lunsjer (smurt lunsjpakke), 1 med fiskesuppe, 5 frokoster
Alle turer som beskrevet inkl. transport og lokal guide (valg av turer og ruter kan endres)
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover det som er nevnt over
Drikkevarer
Transport til og fra Grønolen fjellgard
Leie av randonéeski (kr 1 000 – betales direkte til Grønolen)
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F= frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

FORBEHOLD
Prisen er basert på 15 personer. Skulle det bli færre deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i program samt justering av prisen som følge av avgiftsendringer eller uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Dersom dette skulle bli nødvendig vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser