Valdres & Jotunheimen – ski, fjell og gourmet

Valdres & Jotunheimen – ski, fjell og gourmet

Getty Images 904201340 Norge vinter ski

Aktiv ferie på ski i Vakre, varierte Valdres!

Sjekk ut denne flotte skituren til Valdres! Dette blir såååå bra! I hjertet av Norge – tett oppunder Jotunheimen der Peer Gynt svermet for sin Solveig, der det føles som å komme hjem selv om du er borte. Der, på Grønolen Fjellgard skal gourmetmåltider nytes og frisk fjelluft inhaleres. Vakker Valdresnatur og fjell skal beundres i sin hvite kappe. Det æ gøtt å væra gjest i Vallærs hele året! Valdres er, ifølge oss, fantastisk uansett årstid. Vinterstid med snøkledde topper og skikkelig frisk luft er perfekt for deg som synes at livet er best ute. Og inne, etter en aktiv og givende dag på ski. Det er godt, det. En av kveldene går vi også på trugetur, det krever ingen forkunnskap og er skikkelig gøy! Om det er måneskinn blir det spesielt vakkert.

Vakre, varierte Valdres i hjertet av Sør-Norge er et eldorado for den som er glad i vakker natur og friluftsliv. Lengst nord i dalen ligger fjellsportsbygda Beitostølen, som også regnes som inngangsporten til Jotunheimen med sine mektige 2000-meters topper. Et velkjent navn for langrennsentusiaster. Her er det åpningsrenn for langrennseliten i november hvert år. Noen få kilometer vest for Beitostølen, i Beitobygda, ligger Grønolen Fjellgard, omgitt av majestetiske fjell og vidder på terskelen til Jotunheimen. På 800 meter over havet kan du puste i frisk fjelluft og nyte en gjestfrihet utenom det vanlige. Velkommen til Valdres!

På Grønolen fordeles vi i rom eller leiligheter etter hvor stor gruppen blir. Om du får rom inne på hotellet eller i leiligheter blir derfor ikke klart før gruppen er fullbooket. Du må være vant til å ferdes i fjellet med ski på beina, og være i god form for å være med på turen. Ta med egne ski (vanlige løypeski evt. smørefrie).

Vi gjør samtidig oppmerksom på at det er vinter og at vær- og snøforholdene kan være ustadige. Programmet tilpasses og endres i så fall i henhold til dette.

Høydepunkter

 • Herlige skiturer i Valdres og Jotunheimen
 • Gourmetmat laget med omtanke og omhu
 • Fullpensjon
 • Femretters gourmetmiddag både første og siste kvelden!
 • Måneskinnstur på truger (uten måneskinnsgaranti men fint uansett!)
 • Sjarmerende Grønolen Fjellgard får deg til å føle deg hjemme når du er borte
 • Randonée opp Synshorn om du vil
 • Fiskesuppe på Bygdin
 • «After-ski» og shopping på Beitostølen
2016 02 14 11 27 13
+15
+14

Program

5 frokoster, 4 lunsjer og 5 middager inkludert

Dag 1

Beitostølen - Grønolen fjellgard Beito

Middag

Du tar deg til Beitostølen på egen hånd med bil eller buss. Med bil tar det cirka 3,5 time fra Oslo. Det er også god bussforbindelse fra Oslo med Valdresekspressen. Kommer du fra Vestlandet er det Øst-Vest Xpressen som gjelder. For rutetider se JVBs sider. Kommer du med buss, blir du hentet på Beitostølen. (Mer informasjon om det praktiske rundt dette vil du få litt før avreise). Etter innsjekk har du sannsynligvis litt tid til å gjøre deg kjent på fjellgarden før vi samles til den første utsøkte middagen.

Grønolen Fjellgard drives av brødrene Grønolen. Tor Erik holder tak i selve driften og han er også vår reiseleder. Tor Eriks lidenskap er, foruten fjellgarden, fjellturer, og han stiller som lokalguide på utallige turer i løpet av året. Eplet faller ikke så langt fra stammen, så barna hans bidrar også som lokalkjente fjellguider for Grønolens gjester. Bror Øyvinds lidenskap skal du få stifte nær bekjentskap med gjennom disse fem dagene til fjells, det er nemlig han som gir oss matopplevelser som er kreert med både hjerte og sjel – og det er ingen tilfeldighet at hans utsøkte matkunster er kjent langt utenfor Valdres’ grenser.

Knapt noe skjerper appetitten mer enn fysiske utskeielser i frisk fjelluft – og slenger du på en dose panoramautsikt og gourmetmåltider, så er det ingen hemmelighet at gjestene ofte blir sittende lenge til bords. Gode opplevelser skal nytes – lenge. I kveld blir det treretters gourmetmiddag. Vi innleder med stil.

Det vil bli holdt et infomøte om turene etter middagen når vi møtes i peisestua.

Et lite tips: Grønolen er veldig flinke til å ta bilder underveis på turene, så det er lurt å ta med en minnepinne slik at du kan få med deg bilder:)

Dag 2

Olefjellet og tur på truger

Frokost, lunsj og middag

Cirka 20 kilometer

Vi spiser en skikkelig «heimelaga» frokost, smører oss lunsjpakke og er klare for vår første tur. Vi kjører med minibussen til Garli ( 10 minutter) Så følger vi «Rød 1». Dette er klassikeren på Beitostølen. Rød 1 går ned mot Oledalen, går oppover igjen mot Gravolstjernet og tar så østover og oppover mot Olefjellet. En frisk nedkjøring ned mot Olestølen hvor det er mulig på komme inn og fyre opp i varmestua der- hvor også matpakka kan nytes. Så går turen lett og sakte oppover igjen tilbake til Garli hvor bussen venter.
Vel tilbake på Grønolen slapper vi av med utsikten over Øyangen og gleder oss til kveldens middag – nok et gourmetmåltid venter.

Men dagen er enda ikke over – etter middag får vi utdelt truger og legger i vei oppover lia like bak Grønolen. I rolig tempo fører trugene oss opp til Grønolshøvda (turen opp tar ca. 1,5 time) – i måneskinn. Dette blir en fantastisk opplevelse (Obs: Turen er med værforbehold og kan flyttes til en annen dag hvis nødvendig. Om vi ikke får måneskinn kan turen gåes med hodelykter. Ta med egen om du har).

Dag 3

Slettefjell

Frokost, lunsj og middag

Cirka 17 kilometer

Etter en god frokost og smøring av lunsjpakke, er vi klare til ny tur. Da spenner vi på oss skiene rett utenfor døra og går cirka to kilometer bort til Raudalen og tar heisen opp på Slettefjell. En storslagen utsikt mot Jotunheimen, og utover hele Valdres møter oss. Turen går i småkupert terreng oppe på fjellet før vi sklir sakte nedover igjen. Vi satser på å fine en lun setervegg for å nyte lunsjpakka før vi går tilbake til Grønolen.

Dag 4

Langs Bitihorn og til Garli

Frokost, lunsj og middag

Vi kjører til Garli igjen og starter et par kilometer på samme løype som første dagen. Denne dagen tar vi til venstre og går langs Vinstervann og til Bygdin Høifjeldshotell, hvor en deilig fiskesuppe venter oss til lunsj. Turen tilbake går langs Bitihorn og forbi Smørkoll tilbake til Garli. Det finnes knapt en valdresing som ikke har vært på toppen av Bitihorn, så dette hører med å se.
Vi gjør oss istand til nok et herremåltid, og det blir neppe mangel på samtaleemner under middagen.

Dag 5

Randonnéeski opp på Synshorn for den som vil

Frokost, lunsj og middag

Alle som er glade i friluftsliv, fjelltopper og vinter har hørt om randonée. Selve ordet er fransk og betyr rett og slett «gå på fjelltur». Først går man opp på toppen og så kjører man ned igjen. Det kreves tilpasset utstyr for å klatre oppover, for å få feste. Om du ikke har med eget, kan du leie på plass. (Det koster cirka kr 1000 ekstra som betales der). Om du ikke ønsker denne type tur, men heller går for vanlig skitur, kan du velge om du går Rød 1,2, eller 3 tilbake til Grønolen.
Vi kjører alle buss helt inn til Bygdin, hvor den som vil prøver seg på randonnéeski opp på Synshorn. Synshorn ligger mellom innsjøen Bygdin og Vinstervann og er populært alle årstider. Synshødn er et soleklart valg for toppturer året rundt. Denne toppen kan forseres på mange måter, den mest kjente er kanskje Via Ferrata. Navnet kommer fra Italia der det ble bygget jernveier i loddrette eller ufremkommelige fjellsider under den første verdenskrig. Det ble en del av et nettverk av stier mellom hyttene for å bedre adkomsten.
I kveld nyter vi siste kvelden på Grønolen og feirer med en femretters gourmetmiddag. Vi avslutter også med stil.

Dag 6

Grønolen fjellgard Beito - hjemreise

Frokost

Etter en lang og god frokost er det tid for utsjekk fra rommet/leiligheten. Avhengig av hvordan du tar deg hjem igjen, med bil eller buss, så har du kanskje enda litt tid igjen til å slappe av på tunet før du begir deg på hjemreisen – alternativt kan tiden før hjemreise benyttes på Beitostølen.
Valdres sier takk for besøket og vel hjem – Mø håpa at du kjæm på besøk att

Getty Images 535767671 Norge Valdres Beitostolen vinter

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • 5 netter på Grønolen fjellgard
 • Fullpensjon fra middag dag 1 til frokost dag 6
 • 5 middager hvorav en treretters gourmet-middag og en femretters, 3 lunsjer (smurt lunsjpakke), 1 med fiskesuppe, 5 frokoster
 • Alle turer som beskrevet inkl. transport og lokal guide (valg av turer og ruter kan endres)
 • Reiseleder og guide som møter på Grønolen

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider utover det som er nevnt over
 • Drikkevarer
 • Transport til og fra Grønolen fjellgard
 • Leie av randonéeski (cirka kr 1 000 – betales direkte til Grønolen)