Vakre, vakre Madeira

Opplev herlige Madeira om høsten!

Grønt så langt øyet kan se, en blomstrende vegetasjon av en annen verden blandes med fjell og vulkansk, barskt landskap. Madeira ligger cirka 50 mil nord for Kanariøyene og 55 mil fra det afrikanske fastlandet. Et deilig, mildt klima, enorm variasjon i vegetasjon og naturherligheter, kunsthåndverk, kniplinger og spesielle viner, gjør sitt til at det romerne kalte purpurøyene, er og blir utsøkt. Urter, vinranker, frukttrær, blomster og trær trives som plommen i egget i den rike vulkanske jorden. Dette er en tur for øyet og ganen – for deg som liker å nyte livet i fulle drag i fantastiske omgivelser! Hvem gjør ikke det?

Klimaet er perfekt til å nyte nytrukket fisk, Madeiravin, godt selskap, nydelige landsbyer, kaskader av blomster, en sjenerøs sol og et herlig folk.  Er du glad i fotturer, har du kommet rett. Langs øya mange levadaer, vanningskanaler, er det nok av muligheter i variert terreng.

Og på denne turen har vi enkeltrom uten tillegg – det gjør seg ekstra godt.

 

 

 

 • Enkeltrom med havutsikt uten tillegg i pris!

Avreiser & Bestilling

 • Avreise 17.11.2020
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 17 660,-
 • Bestill nå
 • Madeira
 • Madeira

Høydepunkter

 

 • Den levende hovedstaden Funchal med vakre parker og hager
 • Madeiras unike mangfold og en natur som bergtar
 • Mange utflukter og samtidig tid på egen hånd
 • Levadavandring langs noen av øyas mange vanningskanaler
 • Piknik i Den botaniske hagen ovenfor Funchal
 • Enkeltrom med havutsikt uten tillegg i pris
 • Ett hotell hele uka
 • Godt selskap er alltid inkludert på Carpe Diem-tur

 

 

Dag 1

17. november - Avreise og ankomst Madeira

Vi flyr med Norwegians direktefly med avgang fra Oslo Lufthavn om formiddagen. Vi lander på flyplassen utenfor Funchal om ettermiddagen. Vi får transfer til hotellet, sjekker inn og spiser sen middag på hotellet, før vi tar kvelden og gleder oss til neste dag!

Vi bor med havutsikt på Four View Baia Hotel hele uken. Her er det basseng, og beliggenheten er ikke så langt fra selve sentrum av Funchal. Det er også gratis shuttle buss ned til sentrum alle dager unntatt søndag.

Les mer om hotellet her

(-/-/M)

 

Funchal by night
Dag 2

18. november- Byrundtur i Funchal

Funchal er hovedstad på den 55 km lange og 22 km brede øya. Her bor cirka halvparten av øyas 250 000 innbyggere. Øya ble portugisisk provins i 1425 og Funchal (som visstnok skal stamme fra ordet fennikel – funcha) ligger i en slags halvgryte med bygninger oppover skråningene. I gamlebyen er det staselige bygninger, trange smug og små kafeer. Fiskemarkedet, fruktmarkedet og det utrolige blomstermarkedet er en herlig formiddagsutflukt, og det er også vinmuseet med virkelig gode smaksprøver. Det myldrer av restauranter i alle prisklasser og det sies at de aller beste ligger i gamlebyen. Marinaen, en gang en viktig fiskehavn, er anløp for cruiseskip og det blir lenger og lenger mellom fiskebåtene.

Funchal var byen der Winston Churchill elsket å sitte på Reid’s Palace Hotel, røyke sigar, drikke whisky etter whisky og skue utover havet. Det er lett å forstå Churchills valg. Funchal er en vakker by. Det er også en moderne by med alle ingredienser en hovedstad trenger. Vi skal på bytur og bli kjent. Katedralen ”Igreja de Se” ble bygget på 1400- tallet og bærer tydelig preg av den geografiske nærheten til Nord-Afrika. Gamlebyens trange smug og bittesmå gater huser butikker som selger Madeiras stolthet – kniplinger. Mange hundre års erfaring og fingerferdighet ligger i de sukkerspinnfine broderiene. Etterpå skal vi på markedsplassen «Mercado dos Lavradores.» Tomat og sitronprisene skrikes ut og atmosfæren er akkurat som den skal være på et marked med stor konkurranse. På blomster – og fiskemarkedet roper også selgerne ut dagens priser i en kakofoni av ukjente ord. Madeiravin er antagelig mer berømt enn kniplinger og vi avslutter rundturen med vinsmaking av denne typen.

Lunsjen tar vi på en lokal restaurant og resten av dagen er til egen disposisjon. Bli gjerne igjen i byen.

Om kvelden vil reiseleder organisere middag for den som vil spise felles – denne ordningen gjelder for alle måltidene som ikke er felles.

(F/L/-)

Madeira
Dag 3

19. november - Levadavandring og Den botaniske hagen ovenfor Funchal

Er det en ting du må gjøre på Madeira, er det å gå langs en av levadaene. I dag skal vi ut å oppleve, se og gå langs en av disse vannveiene, der så godt som alle er kjent for sin skjønnhet. Vi skal på en lett vandring langs en av disse.

Vannveiene eller ”levadaene” på Madeira er kjent for sin skjønnhet. Det er en myriade, nærmere bestemt 2150 km med vannkanaler og 40 km med vanntunneler på Madeira. Et usedvanlig vanningssystem som forklarer hvorfor øya er så frodig. Vi skal på en lett vandring langs ”levada da Serra” som bringer vannet fra nord til syd på øya. ”Dette er vårt utgangspunkt på vandringen gjennom bugnende blomsterdaler. Ved endt vandring, passer det godt med noe leskende på Moises Bar.

Du har ikke vært i en botanisk hage før du har vært på Madeira. Jardim Botanico er en fryd for øyet og har et vell av planter og blomster i skjønn forening. Her holdes orden i rekkene, og det er en herlig utsikt over Funchal ved endt omvisning. Og vi skal kose oss med piknik i hagen.

Resten av dagen er til egen disposisjon.

(F/piknik/-)

Levadasti, Madeira
Dag 4

20. november - Dagen er til fri disposisjon

I dag er dagen til egne sysler etter eget velbefinnende, før det er felles middag om kvelden. Kanskje det frister med mer levadavandring?

Du kan også besøke den lille fjellandsbyen Monte som heller ikke er langt unna. Montekirken er Madeiras viktigste valfartskirke. Den ble bygget i 1818 på stedet der de to første barna som ble født på Madeira bygget et opprinnelig kapell i 1470. Benytt sjansen til å ta en aketur på veien ned! Kurvsleder har vært en tradisjonell form for transport på Madeira og i dag kan man fortsatt oppleve kiling i magen på veien ned de bratte bakkene.

I kveld spiser vi middag ute på en lokal restaurant, det er cirka 15 minutter å gå fra hotellet.

(F/-/M)

Kurvsledene nedover fra Monte
Dag 5

21. november - Heldagsutflukt til den sør-vestlige delen av øya

Madeira går opp og ned, opp og ned – hele øya er som en berg og dalbane av høydeforskjeller. Utflukten til sør-vestkysten er intet unntak. Første møte er Camara de Lobos, fiskelandsbyen der Churchill elsket å male. Vi setter kursen vestover og neste stopp er den imponerende klippen Cabo Girão. Havklippen er den nest høyeste i verden og ruver hele 589 meter over havet. Om du ikke lider av høydeskrekk, ta turen ut på glassbroen og nyt den spektakulære utsikten. Videre fortsetter vi i retning Ribeira Brava, en vakker by med beliggenhet ved sjøen. Byen ligger ved utløpet av elven med samme navn og var et viktig stopp på veien mellom hovedstaden Funchal og den nordlige delen av øya.

Herifra fortsetter vi opp i fjellene og kjører forbi Encumeada-passet hvor vi har en praktfull utsikt til både sør- og nordkysten av øya. Videre fortsetter vi gjennom verdens største laurbærskog før vi kommer til São Vicente. Her ser vi bevis på at Madeira er vulkansk. Lunsj i lokal ånd, fisken espada er ikke pen, men den smaker desto bedre.

Neste stopp er Porto Moniz, byen som fram til 1980 var kjent for hvalfangst. Porto Moniz har også flotte naturlige basseng, naturlig utformet i lavastein. Vi fortsetter opp i fjellene igjen til Paul de Serra platået på 1500 moh, som kan minne om det skotske høylandet. Videre blir det flotte utsiktsstopp før vi reiser tilbake til hotellet.

(F/L/-)

 

Porto Moniz, Madeira
Dag 6

22. november- Heldagsutflukt til nordøstlige delen av øya

I dag skal vi høyt opp til Madeiras tredje høyeste punkt ”Pico de Arieiro.” (1810 m) Utsikten her oppe er intet mindre enn fantastisk, hele Madeira bretter seg ut langt der nede. Vi fortsetter til en ualminnelig vakker nasjonalpark, ”Ribeiro Frio.” En eventyrskog hvor lys og skygge skaper en følelse av uvirkelighet. Herifra skal vi på en levadavandring på en liten time gjennom laurbærskogen til Balcões. Det blir lunsj i landsbyen Santana, som er kjent for sine spesielle hvite hus med bratte stråtak, laget for å beskytte mot nedbør og vind.

Vi fortsetter deretter østover og ser ut på «tarmen» Ponta de Sao Lorenzo», der klimaet er tørrere og landskapet mer goldt. Vi reiser via den lille kystbyen Porto da Cruz, der sukkerfabrikken fra 1927 fortsatt lager sukker på den gamle måten, og tar så en tur innom Machico, den lille bukten hvor Madeiras oppdagere gikk i land på 1500-tallet.

På ettermiddagen går turen tilbake til hotellet.

(F/L/-)

De koselige husene i Santana
Dag 7

23. november - Dag til egen disposisjon, middag om kvelden

Dagen er din og du bruker den til akkurat det som måtte passe deg. Er været bra, frister kanskje bassenget eller Lidobadet?

Det er heller ingen mangel av koselige steder å sette seg ned for å betrakte livet eller for å nyte en cafe garoto (cortado) bica (espresso/svart kaffe) eller kanskje et glass perlende vinho verde?

Vi møtes til felles avskjedsmiddag denne siste kvelden. Vi skal spise noe som er typisk for Madeira og veldig godt. Espetada! Må ikke forveksles med espada som er den stygge, dog velsmakende, fisken fra markedet… Vi reiser til en lokal restaurant som har retten som spesialitet, og da må vi litt opp i høyden. Espetada er marinert grillspydd av oksekjøtt som grilles på laurbærkvister. Disse henges loddrett over bordet og vi forsyner oss derfra. Både sosialt og godt. Til måltidet hører også bolo de caco – nybakt brød bakt av søtpotet. Madeira leverer på det meste, også mat!

(F/-/M)

Dag 8

24. november - Hjemreise Funchal - Norge

Litt tid til egen disposisjon og avreise fra hotellet ut mot flyplassen. Direkteflyet til Norwegian har avgang om ettermiddagen. Vi beregner å lande på Oslo Lufthavn om kvelden.

(F/-/-)

Priser og betingelser

Pris pr person i enkeltrom med havutsikt: kr 17 660

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Funchal-Oslo med Norwegian
7 netter på hotell. Frokost hver dag.
3 middager
4 lunsjer
Utflukter og transport i henhold til program
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Drikkevarer
Øvrige måltider eller utflukter
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reiseulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reise-bekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 60 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

PASS OG VISUM
Selv om Portugal (som Norge) er en del av Schengen-området, må pass likevel medbringes, da dette er eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden. Vi anbefaler uansett at passet ditt er gyldig i minst 6 mnd etter utreise.

VAKSINASJON
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege og/eller www.fhi.no for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser