Vakre, vakre Madeira

Vakre, vakre Madeira

2 avganger. Første tilgjengelige avgang: 22. november 2022 / 8 dager / Pris fra 14.990,-

Istock 000061669980 camara de lobos madeira portugal

Opplev vidunderlige Madeira!

Grønt så langt øyet kan se, en blomstrende vegetasjon av en annen verden blandes med fjell og vulkansk, barskt landskap. Madeira ligger cirka 50 mil nord for Kanariøyene og 55 mil fra det afrikanske fastlandet. Et deilig, mildt klima, enorm variasjon i vegetasjon og naturherligheter, kunsthåndverk, kniplinger og spesielle viner, gjør sitt til at det romerne kalte purpurøyene, er og blir utsøkt. Urter, vinranker, frukttrær, blomster og trær trives som plommen i egget i den rike vulkanske jorden. Dette er en tur for øyet og ganen – for deg som liker å nyte livet i fulle drag i fantastiske omgivelser hele året! Hvem gjør ikke det?

Klimaet er perfekt til å nyte nytrukket fisk, Madeiravin, godt selskap, nydelige landsbyer, kaskader av blomster, en sjenerøs sol og et herlig folk. Er du glad i fotturer, har du kommet rett. Langs øya mange levadaer, vanningskanaler, er det nok av muligheter i variert terreng.

Den nye sommerturen har et litt annet program, vi tilpasser aktiviteter etter når vi er der. Og på turene til Madeira har vi enkeltrom uten tillegg – det gjør seg ekstra godt.

Høydepunkter

 • Den levende hovedstaden Funchal med vakre parker og hager
 • Madeiras unike mangfold og en natur som bergtar
 • Enkeltrom uten tillegg i pris
 • Levadavandring langs noen av øyas mange vanningskanaler
 • Piknik i Den botaniske hagen ovenfor Funchal på vårturen
 • Båttur og tid til sol og bad på sommerturen
Vakre blomster i sommersolen

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 07.06.2022

  Tilgjengelighet: Fullbooket

  Dager: 8

  Priser fra: 18.490,-

  Reiseleder: Sandra Miard

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

 • Avreise: 22.11.2022

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 8

  Priser fra: 14.990,-

  Reiseleder: Pernilla Jönsson

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+11
+10
 1. Program sommertur 7. juni

  7 frokoster, 4 lunsjer og 5 middager inkludert

  Dag 1

  Avreise og ankomst Madeira

  Middag

  Vi flyr med Norwegians direktefly, avgang om formiddagen fra Oslo Lufthavn. Vi lander på flyplassen utenfor Funchal om ettermiddagen. Vi får transfer til hotellet og sjekker inn.

  Vi bor på ett hotell hele turen, Golden Residence, og det ligger utenfor sentrum av Funchal med nærhet til havet. Alle rom har balkong.

  Klikk her for å se hotellets nettside og mer informasjon

  Funchal er hovedstad på den 55 km lange og 22 km brede øya. Her bor cirka 110 000 av øyas 250 000 innbyggere. Øya ble portugisisk provins i 1425 og Funchal (som visstnok skal stamme fra ordet fennikel – funcha) ligger i en slags halvgryte med bygninger oppover skråningene. I gamlebyen er det staselige bygninger, trange smug og små kafeer. Fiskemarkedet, fruktmarkedet og det utrolige blomstermarkedet er flott å besøke og det er også vinmuseet med virkelig gode smaksprøver. Det myldrer av restauranter i alle prisklasser og mange av de beste ligger i gamlebyen. Marinaen, en gang en viktig fiskehavn, er anløp for cruiseskip og det blir lenger og lenger mellom fiskebåtene. Madeira har ikke badestrender slik vi kjenner dem, men flotte havbasseng som er bygget i klippene. Doca do Cavacas er ikke så langt fra hotellet vårt, her kan vi sole og bade i fine omgivelser (det koster å komme inn, cirka 2 euro).

  Det er en bratt, kupert øy med mange trapper og bakker. Vi skal bli godt kjent disse dagene. Visste du at fotball-ikonet Cristiano Ronaldo er fra Funchal?

  Om kvelden møtes vi til velkomstmiddag på hotellet. I morgen skal vi bli kjent med selve byen Funchal.

  Dag 2

  Byrundtur i Funchal

  Frokost og lunsj

  Vi skal på bytur først med buss og så litt til fots og bli kjent. Katedralen ”Igreja de Se” ble bygget på 1400- tallet og bærer tydelig preg av den geografiske nærheten til Nord-Afrika. Gamlebyens trange smug og bittesmå gater huser butikker som selger Madeiras stolthet – kniplinger. Mange hundre års erfaring og fingerferdighet ligger i de sukkerspinnfine broderiene. Etterpå skal vi på markedsplassen «Mercado dos Lavradores.» Tomat og sitronprisene skrikes ut og atmosfæren er akkurat som den skal være på et marked med stor konkurranse. På blomster – og fiskemarkedet roper også selgerne ut dagens priser i en kakofoni av ukjente ord. Madeiravin er antagelig mer berømt enn kniplinger og vi avslutter rundturen med vinsmaking av denne typen.

  Funchal var også byen der Winston Churchill elsket å sitte på Reid’s Palace Hotel, som ligger utenfor bykjernen. Her nøt han livet, røykte sigar, drakk whisky etter whisky og skuet utover havet. Det er lett å forstå Churchills valg. Funchal er en vakker by. Det er også en moderne by med alle ingredienser en hovedstad trenger.

  Lunsjen tar vi på en lokal restaurant og resten av dagen er til egen disposisjon. Bli gjerne igjen i byen, eller benytt sjansen til et bad på Lido eller i et av de fine havbassengene. Du kan også rusle til Praia Formosa og til Camara de Lobos der den nevnte Churchill elsket å være.

  Om kvelden vil reiseleder organisere middag for den som vil spise felles – denne ordningen gjelder for alle måltidene som ikke er felles.

  Dag 3

  Levadavandring og bad i naturlige havbasseng i Porto Moniz

  Frokost og lunsj

  Er det en ting du må gjøre på Madeira, er det å gå langs en av levadaene. I dag skal vi ut å oppleve, se og gå langs en av disse vannveiene, der så godt som alle er kjent for sin skjønnhet. Men først skal vi busse mot høyden. Målet er Paul de Serra platået på 1500 moh, som kan minne om det skotske høylandet. Vi skal til Rabaçal, for der begynner dagens forholdsvis lette vandring langs levada do Alecrim. Underveis er det alltid mye å se, naturen viser seg frem på nært hold. Innsjøen Lagoa da D. Beja er målet. Totalt går vi cirka fire kilometer og regner rundt tre timer. Piknik blir det også.

  Neste stopp, nå med bussen, er Porto Moniz, byen som fram til 1980 var kjent for hvalfangst. Porto Moniz har også flotte naturlige basseng, naturlig utformet i lavastein. Her kan du bade!

  Etter endt besøk her ute på vestspissen av Madeira, kjører vi tilbake til Funchal via vakre Sao Vicente der vi får ytterligere bevis på at Madeira stammer fra vulkansk aktivitet.

  Resten av dagen er til egen disposisjon, reiseleder organiserer middag for den som vil.

  Dag 4

  Dagen er til fri disposisjon

  Frokost og middag

  Den 10. juni er en nasjonal fridag på Madeira, det er nå sommeren innledes med brask og bram. Atlantic Festival byr på feiring og markering over hele øya av ulik art. Dagen til egne sysler etter eget velbefinnende, før det er felles middag om kvelden. Kanskje det frister med mer levadavandring? Eller sol og bad for eksempel på det store Lido-badet? Reiseleder organiserer noe felles for den som vil.

  Du kan også besøke den lille fjellandsbyen Monte som ligger en kort tur unna Funchal sentrum med gondolbanen. Montekirken er Madeiras viktigste valfartskirke. Den ble bygget i 1818 på stedet der de to første barna som ble født på Madeira bygget et opprinnelig kapell i 1470. Her i Monte er det også en helt nydelig botanisk, tropisk hage (inngang cirka 12 euro). Det er ikke bare blomster og vekster som begeistrer her. Det er en nydelig helhet her som omfatter både en liten innsjø og dammer med både hvite og svarte svaner, finurlige gangveier, en mineralutstilling og skulpturer. Rundt i hagen sprader påfugler som gir et staselig inntrykk.

  Benytt sjansen til å ta en aketur på veien ned! Kurvsleder har vært en tradisjonell form for transport på Madeira og i dag kan man fortsatt oppleve kiling i magen på veien ned de bratte bakkene.

  Om kvelden skal vi til vår favorittrestaurant Beef & Wines. Vi busser dit og koser oss med god mat, god stemning og en god prat.

  Dag 5

  Ut på østkysten, fottur, båttur og fyrverkeri

  Frokost, lunsj og middag

  Madeira går opp og ned, opp og ned – hele øya er som en berg og dalbane av høydeforskjeller. Nå skal flora og frodighet få en liten pause, i hvert fall når vi kommer ut på østtippen av øya: Ponta de Sao Lorenzo. Denne «tarmen» ligger der klimaet er tørrere og landskapet mer goldt.

  Vi skal ut å vandre litt her ute, utsikten og naturen er helt nydelig! Vi ser både til sør- og nordkysten. Etter hvert kommer vi frem til Casa do Sandinha, der det er bademuligheter og vi skal ha piknik.

  Båt blir neste transportmiddel og derfra ser vi bare enda mer av Madeira fra et annet perspektiv. Underveis skal vi legge til ved taggete steingrotter og se stiene hvor vi tidligere gikk til fots. Endestasjonen er Quinta do Lorde, og derfra reiser vi tilbake til hotellet. Vi skal spise middag på hotellet før vi gjør oss klare til sommerfest.

  I æren Atlantic Festival er det fyrverkeri nede i havnen. Dette må vi få med oss og bussen tar oss ned dit ved 22-tiden. Madeira og Funchal har et fantastisk fyrverkeri nyttårsaften og dette nå om sommeren lar seg også høre. Vi feirer med et glass bobler og ser på at himmelen vrir og bukter seg med alle farger og effekter. Nå er det offisielt sommer!

  Dag 6

  Dag til egen disposisjon, middag om kvelden

  Frokost og middag

  Dagen er din og du bruker den til akkurat det som måtte passe deg. Er været bra, frister kanskje bassenget eller andre bad? Reiseleder organiserer noe for den som vil.

  Det er flere muligheter: Du har ikke vært i en botanisk hage før du har vært på Madeira. Jardim Botanico er en fryd for øyet og har et vell av planter og blomster i skjønn forening. Her holdes orden i rekkene, og det er en herlig utsikt over Funchal. Det er heller ingen mangel av koselige steder å sette seg ned for å betrakte livet eller for å nyte en cafe garoto (cortado) bica (espresso/svart kaffe) eller kanskje et glass perlende vinho verde?

  Vi møtes til felles middag om kvelden. Vi skal spise noe som er typisk for Madeira og veldig godt. Espetada! Må ikke forveksles med espada som er den stygge, dog velsmakende, fisken fra markedet… Vi reiser til en lokal restaurant som har retten som spesialitet, og da må vi litt opp i høyden. Espetada er marinert grillspydd av oksekjøtt som grilles på laurbærkvister. Disse henges loddrett over bordet og vi forsyner oss derfra. Både sosialt og godt. Til måltidet hører også bolo de caco – nybakt brød bakt av søtpotet. Madeira leverer på det meste, også mat!

  Forhøyet utsikt over distriktet Sò o Gonçalo og bybildet, havnen og fjellene i Funchal på den portugisiske øya Madeira.

  Funchal by night

  Dag 7

  Heldagsutflukt til nordøstlige delen av øya

  Frokost, lunsj og middag

  I dag skal vi høyt opp til Madeiras tredje høyeste punkt ”Pico de Arieiro.” (1810 m) Utsikten her oppe er intet mindre enn fantastisk, hele Madeira bretter seg ut langt der nede. Vi fortsetter til en ualminnelig vakker nasjonalpark, ”Ribeiro Frio.” En eventyrskog hvor lys og skygge skaper en følelse av uvirkelighet. Herifra skal vi på en levadavandring på en liten time gjennom laurbærskogen til Balcões. Det blir lunsj i landsbyen Santana, som er kjent for sine spesielle hvite hus med bratte stråtak, laget for å beskytte mot nedbør og vind.

  Vi reiser via den lille kystbyen Porto da Cruz, der sukkerfabrikken fra 1927 fortsatt lager sukker på den gamle måten, og tar så en tur innom Machico, den lille bukten hvor Madeiras oppdagere gikk i land på 1500-tallet.

  På ettermiddagen går turen tilbake til hotellet der vi etter hvert møtes til middag denne siste kvelden med festival-tema.

  Dag 8

  Hjemreise Funchal - Norge

  Frokost

  Det er fortsatt tid etter frokost til egne sysler før vi busser ut til flyplassen. Norwegians direktefly har avgang om ettermiddagen og lander sent om kvelden på Oslo Lufthavn.

 2. Program 22.november

  7 frokoster, 4 lunsjer og 4 middager inkludert

  Dag 1

  Avreise og ankomst Madeira

  Middag

  Vi flyr med Norwegians direktefly, avgang om formiddagen fra Oslo Lufthavn. Vi lander på flyplassen utenfor Funchal om ettermiddagen. Vi får transfer til hotellet og sjekker inn. Litt tid til egne sysler før vi møtes til middag på en lokal restaurant.

  Vi bor på ett hotell hele turen, Turim Santa Maria, og det ligger sentralt i Funchal. Alle rom har balkong. Bassenget ligger på takterrassen, det er åpent hele året men er ikke oppvarmet. Uansett er det fint her oppe med herlig utsikt. Og et perfekt sted å sitte med litt mat og drikke.

  Klikk her for å se hotellets nettside

  Dag 2

  Byrundtur til fots i Funchal

  Frokost og lunsj

  Funchal er hovedstad på den 55 km lange og 22 km brede øya. Her bor cirka halvparten av øyas 250 000 innbyggere. Øya ble portugisisk provins i 1425 og Funchal (som visstnok skal stamme fra ordet fennikel – funcha) ligger i en slags halvgryte med bygninger oppover skråningene. I gamlebyen er det staselige bygninger, trange smug og små kafeer. Fiskemarkedet, fruktmarkedet og det utrolige blomstermarkedet er en herlig formiddagsutflukt, og det er også vinmuseet med virkelig gode smaksprøver. Det myldrer av restauranter i alle prisklasser og det sies at de aller beste ligger i gamlebyen. Marinaen, en gang en viktig fiskehavn, er anløp for cruiseskip og det blir lenger og lenger mellom fiskebåtene.

  Vi skal på bytur til fots og bli kjent. Katedralen ”Igreja de Se” ble bygget på 1400- tallet og bærer tydelig preg av den geografiske nærheten til Nord-Afrika. Gamlebyens trange smug og bittesmå gater huser butikker som selger Madeiras stolthet – kniplinger. Mange hundre års erfaring og fingerferdighet ligger i de sukkerspinnfine broderiene. Etterpå skal vi på markedsplassen «Mercado dos Lavradores.» Tomat og sitronprisene skrikes ut og atmosfæren er akkurat som den skal være på et marked med stor konkurranse. På blomster – og fiskemarkedet roper også selgerne ut dagens priser i en kakofoni av ukjente ord. Madeiravin er antagelig mer berømt enn kniplinger og vi avslutter rundturen med vinsmaking av denne typen.

  Funchal var også byen der Winston Churchill elsket å sitte på Reid’s Palace Hotel, som ligger utenfor bykjernen. Her nøt han livet, røykte sigar, drakk whisky etter whisky og skuet utover havet. Det er lett å forstå Churchills valg. Funchal er en vakker by. Det er også en moderne by med alle ingredienser en hovedstad trenger.

  Lunsjen tar vi på en lokal restaurant og resten av dagen er til egen disposisjon. Bli gjerne igjen i byen.

  Om kvelden vil reiseleder organisere middag for den som vil spise felles – denne ordningen gjelder for alle måltidene som ikke er felles.

  Dag 3

  Heldagsutflukt til den sør-vestlige delen av øya

  Frokost og lunsj

  Madeira går opp og ned, opp og ned – hele øya er som en berg og dalbane av høydeforskjeller. Utflukten til sør-vestkysten er intet unntak. Første møte er Camara de Lobos, fiskelandsbyen der Churchill elsket å male. Vi setter kursen vestover og neste stopp er den imponerende klippen Cabo Girão. Havklippen er den nest høyeste i verden og ruver hele 589 meter over havet. Om du ikke lider av høydeskrekk, ta turen ut på glassbroen og nyt den spektakulære utsikten. Videre fortsetter vi i retning Ribeira Brava, en vakker by med beliggenhet ved sjøen. Byen ligger ved utløpet av elven med samme navn og var et viktig stopp på veien mellom hovedstaden Funchal og den nordlige delen av øya.

  Herifra fortsetter vi opp i fjellene og kjører forbi Encumeada-passet hvor vi har en praktfull utsikt til både sør- og nordkysten av øya. Videre fortsetter vi gjennom verdens største laurbærskog før vi kommer til São Vicente. Her ser vi bevis på at Madeira er vulkansk. Lunsj i lokal ånd, fisken espada er ikke pen, men den smaker desto bedre.

  Neste stopp er Porto Moniz, byen som fram til 1980 var kjent for hvalfangst. Porto Moniz har også flotte naturlige basseng, naturlig utformet i lavastein. Vi fortsetter opp i fjellene igjen til Paul de Serra platået på 1500 moh, som kan minne om det skotske høylandet. Videre blir det flotte utsiktsstopp før vi reiser tilbake til hotellet.

  Dag 4

  Dagen er til fri disposisjon, espetada om kvelden

  Frokost og middag

  I dag er dagen til egne sysler etter eget velbefinnende, før det er felles middag om kvelden. Kanskje det frister med mer levadavandring?

  Du kan også besøke den lille fjellandsbyen Monte som ligger en kort tur unna Funchal sentrum med gondolbanen. Montekirken er Madeiras viktigste valfartskirke. Den ble bygget i 1818 på stedet der de to første barna som ble født på Madeira bygget et opprinnelig kapell i 1470. Her i Monte er det også en helt nydelig botanisk, tropisk hage (inngang cirka 12 euro). Det er ikke bare blomster og vekster som begeistrer her. Det er en nydelig helhet her som omfatter både en liten innsjø og dammer med både hvite og svarte svaner, finurlige gangveier, en mineralutstilling og skulpturer. Rundt i hagen sprader påfugler som gir et staselig inntrykk.

  Benytt sjansen til å ta en aketur på veien ned! Kurvsleder har vært en tradisjonell form for transport på Madeira og i dag kan man fortsatt oppleve kiling i magen på veien ned de bratte bakkene.

  I kveld skal vi spise noe som er typisk for Madeira og veldig godt. Espetada! Må ikke forveksles med espada som er den stygge, dog velsmakende, fisken fra markedet… Vi reiser til en lokal restaurant som har retten som spesialitet, og da må vi litt opp i høyden. Espetada er marinert grillspydd av oksekjøtt som grilles på laurbærkvister. Disse henges loddrett over bordet og vi forsyner oss derfra. Både sosialt og godt. Til måltidet hører også bolo de caco – nybakt brød bakt av søtpotet. Madeira leverer på det meste, også mat!

  Tropisk hage med dam og palass på Funchal, øya Madeira, Portugal

  Monte

  Dag 5

  Levadavandring og Den botaniske hagen ovenfor Funchal

  Frokost, lunsj og middag

  Er det en ting du må gjøre på Madeira, er det å gå langs en av levadaene. I dag skal vi ut å oppleve, se og gå langs en av disse vannveiene, der så godt som alle er kjent for sin skjønnhet. Vi skal på en lett vandring langs en av disse.

  Vannveiene eller ”levadaene” på Madeira er kjent for sin skjønnhet. Det er en myriade, nærmere bestemt 2150 km med vannkanaler og 40 km med vanntunneler på Madeira. Et usedvanlig vanningssystem som forklarer hvorfor øya er så frodig. Vi skal på en lett vandring langs ”levada da Serra” som bringer vannet fra nord til syd på øya. ”Dette er vårt utgangspunkt på vandringen gjennom bugnende blomsterdaler. Ved endt vandring, passer det godt med noe leskende på Moises Bar.

  Du har ikke vært i en botanisk hage før du har vært på Madeira. Jardim Botanico er en fryd for øyet og har et vell av planter og blomster i skjønn forening. Her holdes orden i rekkene, og det er en herlig utsikt over Funchal ved endt omvisning. Vi skal også kose oss med piknik i hagen.

  Resten av dagen er til egen disposisjon. Vi skal ut å spise middag på en lokal restaurant om kvelden.

  Dag 6

  Heldagsutflukt til nordøstlige delen av øya

  Frokost og lunsj

  I dag skal vi høyt opp til Madeiras tredje høyeste punkt ”Pico de Arieiro.” (1810 m) Utsikten her oppe er intet mindre enn fantastisk, hele Madeira bretter seg ut langt der nede. Vi fortsetter til en ualminnelig vakker nasjonalpark, ”Ribeiro Frio.” En eventyrskog hvor lys og skygge skaper en følelse av uvirkelighet. Herifra skal vi på en levadavandring på en liten time gjennom laurbærskogen til Balcões. Det blir lunsj i landsbyen Santana, som er kjent for sine spesielle hvite hus med bratte stråtak, laget for å beskytte mot nedbør og vind.

  Vi fortsetter deretter østover og ser ut på «tarmen» Ponta de Sao Lorenzo», der klimaet er tørrere og landskapet mer goldt. Vi reiser via den lille kystbyen Porto da Cruz, der sukkerfabrikken fra 1927 fortsatt lager sukker på den gamle måten, og tar så en tur innom Machico, den lille bukten hvor Madeiras oppdagere gikk i land på 1500-tallet.

  På ettermiddagen går turen tilbake til hotellet.

  Dag 7

  Dag til egen disposisjon, middag om kvelden

  Frokost og middag

  Dagen er din og du bruker den til akkurat det som måtte passe deg. Er været bra, frister kanskje bassenget, Lidobadet eller et annet havsbasseng?

  Det er heller ingen mangel av koselige steder å sette seg ned for å betrakte livet eller for å nyte en cafe garoto (cortado) bica (espresso/svart kaffe) eller kanskje et glass perlende vinho verde?

  Vi møtes til felles avskjedsmiddag denne siste kvelden på en av våre favorittrestauranter.

  Forhøyet utsikt over distriktet Sò o Gonçalo og bybildet, havnen og fjellene i Funchal på den portugisiske øya Madeira.

  Funchal by night

  Dag 8

  Hjemreise Funchal - Norge

  Frokost

  Det er fortsatt tid etter frokost til egne sysler før vi busser ut til flyplassen. Norwegians direktefly har avgang om ettermiddagen og lander om kvelden på Oslo Lufthavn.

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo–Funchal-Oslo
 • 7 netter på hotell. Frokost hver dag.
 • Måltider i henhold til program
 • Utflukter og transport i henhold til program
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Tips