Utrolige India

I fargefulle Rajasthan med Delhi, Jaipur, Udaipur, Agra, Rishikesh og Haridwar.

India – en intens eksplosjon av farger, lukter og sanseinntrykk: Rubinrøde og edelstensfargede sarier, havblå og rosa byer, kastemerker i alle slags farger og fasonger, mat og krydder som byr på eksplosjoner i smak. Asketiske menn med ravfargede øyne, tusen religioner og to millioner guder. Hellige, luntende og liggende kuer overser overlegent rickshawer i full fart på kryss og tvers. Fra crazy Bollywood-fakter til livsnerven Ganges med sine eldgamle riter. India er og har alt du begjærer. Vi skal få med oss selvsagte severdigheter og dykke mer ned på det lokale plan. Vi gleder oss til rickshaw-tur i Delhis labyrintiske smågater samt markedsbesøk og matlaging i Delhi. India er så inderlig intenst men så fullstendig fascinerende.

Vi innleder i hektiske Delhi, der det moderne er i full kræsj med det tradisjonelle. Overdådig rikdom møter ekstrem fattigdom. Gater der bybildet ikke har endret seg nevneverdig siden forrige århundre. Så til kongenes og fyrstenes hjemland, Rajasthan.

Her styrte maharajaene helt frem til 1971, da det ble satt stopper for arverekken. De bodde standsmessig, de godeste maharajaene. Det blir fort litt hakeslepp når så mange storslagne fort og palass i ulike settinger beundres. Vi skal til og med overnatte i ett! Jaipur er den rosa byen som er farget som sukkerspinn. Udaipur ligger som en oase på bredden av en liten sjø med fjell i bakgrunnen. Speilbildet av Lake Palace i det speilblanke vannet er viden kjent. Palasser og natur i skjønt samspill på disse kanter.

Vi hopper heller ikke over den ultimate kjærlighetserklæringen til et marmorpalass. Taj Mahal skal besøkes og beundres. Akkurat her er stort best.

«Incredible India» sier de selv – disse to ordene sier så mye. For det er nettopp det det India er –  utrolig.

 

Avreiser & Bestilling

 • Avreise 07.09.2020
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 13 dager
 • Priser fra 20 790,-
 • Bestill nå

Høydepunkter

 • Taj Mahal – ingen over, ingen ved siden av på disse kanter
 • Tur med rickshaw i Delhi
 • Matlagingskurs og markedsbesøk i Delhi
 • Heritage walk i Agra med de mindre kjente monumentene
 • Aarti-seremonier langs Ganges bredder i Haridwar
 • Senk skuldre og puls med yoga underveis
 • I Beatles fotspor (i hvert fall litt) i yogahovedstaden Rishikesh
 • Udaipur en skjønnhet ved sjøen omgitt av fjell og nyyydelige palass
 • Jaipur, rosa og lekker med gamle fort og palass, det ene flottere enn det andre
 • Møte med spennende kultur og historie – og ikke minst lokalbefolkningen
 • Høydepunkter med lokale toucher – slik vi liker å blande
 • Reiseruten er lagt opp slik at det er byer først og mer åndelighet etterpå
 • Godt selskap er alltid inkludert:)

 

Dag 1

7. september - avreise Oslo Lufthavn

Avreise fra Oslo om ettermiddagen med Qatar Airways. Mellomlanding og flybytte i Doha.

(-/-/-)

 

 

New Delhi
Dag 2

8. september - Delhi

Ankomst Delhi om morgenen. Vi finner bussen og kjører til hotellet vårt som ikke ligger så langt fra flyplassen. Om rommene er klare, sjekker vi inn. Vi puster ut litt uansett, men vi er selvsagt klare for å se litt allerede første dagen! Det er lagt opp til en ettermiddagstur. Vi begynner litt pent i dag…

Delhi består av både det nye, det gamle og det sentrale Delhi. Delen vi tar for oss i dag, er en spennende miks av viktoriansk og det 20. århundrets arkitektur. Vi får med oss Qutub Minar, som ble bygd på 1200-tallet, og bygningen fremstår som intakt selv etter så mange år. Det er den høyeste minareten i verden bygget av steinblokker, omtrent 73 meter rager den over bakken. Det er hele 379 trappetrinn opp til toppen.

Etter en lang dag og en lang reise, blir det middag på hotellets restaurant i kveld før vi går hvert til vårt.

(F/-/M)

Qutub Minar, Delhi
Dag 3

9. september - Delhi - tur med rickshaw og matlaging om kvelden

Frokost først, så skal vi ut i Delhis gater. En altoppslukende metropolis. Det er bare å stålsette seg for hovedstadens bombardement av inntrykk. Spennende og aldri kjedelig! Og med et enormt fokus på mat. God mat. Vi slår dette sammen i løpet av dagen og begir oss inn den gamle delens labyrintiske og historiske gater og smug. Ja, det er folksomt, ja det er voldsomt, ja det er inntrykk så det holder!

Vi har tre timer der vi skal prøve å få et lite grep om byen. Til å ta oss rundt bruker vi det lokale transportmiddelet – rickshaw. De snirkler seg frem overalt. Vi skal se palasser, herskapshus, helligdommer og travle basarer. Og folkeliv, i India må du kvitte deg med din vanlige nærhets-sfære. Vår lokalguide sørger for at fortiden og det vi ser, får liv. Underveis venter noen lokale smakebiter mellom det historiske.

Noe av det vi skal se er den store moskeen Jama Masjid. Vi beundrer Det røde fortet fra utsiden. Rådhuset er også en imponerende bygning vi passerer. Vi vil også se ulike helligdommer til ulike religioner – hindu, jainisme, kristendom og sikh. Mangfold er det ingen mangel på her! Matboder, her har mange vært i drift i lang tid. Noen mer enn 100 år. Vi er innom livlige markeder og krydderbasarer. På disse timene får vi med oss mye – mange inntrykk må fordøyes.

Resten av ettermiddagen er til egen disposisjon, før vi møtes til matlaging og middag. Vi skal på hjemmebesøk, men først er vi med på shoppingen på markedet. Vel tilbake i huset, deltar vi så mye vi kan i matlagingen. Indisk mat har mange krydderier og ingredienser så her gjelder det å holde hodet klart. Vi lager maten selv, men selvsagt med hjelp fra verten vår. Sosialt, hyggelig og ganske sikkert velsmakende når vi spiser etterpå.

(F/smaksprøver/M)

 

Jama Masjid i Delhi
Dag 4

10. september - Delhi - Agra med Taj Mahal og Heritage walk

Etter frokost busser vi til Agra.

Vel fremme i Agra skal vi ut å se oss om. Du forbinder kanskje Agra kun med en bygning som bergtar alle med sin skjønnhet? Joda, turen går aller først til dronningen selv, Taj Mahal.

Det evigvakre minnesmerket reist av keiser Shah Jahan til minne om sin avdøde kone Mumtaz Mahal. Du har sett bilder, men ingenting kan måle seg med å stå foran denne praktfulle bygningen i hvit marmor, med sine domer og intrikate edelstensdekorasjoner. Utallige dikt og lovprisninger er skrevet om Taj Mahal – og det er et uforglemmelig mesterverk av en bygning. Aller finest, kanskje, kanskje ikke, ved soloppgang, når disen viker for solvarmen, og lyset stadig blir sterkere og farger den hvite marmoren i stadig skiftende nyanser av rødt. Uansett tid på dagen er det et mesterverk.

Senere skal vi ut på en «Heritage walk» der vi skal bli bedre kjent med den historiske delen av Agra. Her oppdager vi noen av skattene fra mughal-riket som ikke alle kjenner til. Gyarah Siddi, Mehtab Baghand Humayun`s moske og dessuten vil vi få en herlig panoramautsikt mot både Agra Fort. Hit skal vi i morgen.

Middagen spiser vi felles på restaurant.

(F/-/M)

Vi er på rundreise i India og her kan ting så absolutt ta tid med transportstrekningene. Alle tider er derfor oppgitt som cirka og man vet aldri helt. Plutselig er det ei ku eller flere som ikke kan flyttes med det første, så er det trafikk-kork, så er veien stengt… Det å reise i India (som mange andre steder) må gjøres med en god porsjon tålmodighet. Men så er det også ofte MYE å se på underveis.

Kjøring: Cirka 230 kilometer, cirka fem timer

 

Vakre, vakre Taj Mahal
Dag 5

11. september - Agra - Agra Fort til Jaipur

Etter frokost sjekker vi ut og skal besøke Agra Fort. Fortet som innehar sølvplassen når det gjelder antall besøkende av severdigheter. En vandretur gjennom denne enorme, røde forsvarsbygningen er en stor opplevelse og må ikke overses. Agra var den andre hovedstaden for det mughalske riket og overalt ser vi spor av stormogulenes tid. Imponerende!

Så setter vi kursen mot den rosa byen Jaipur. Vi stopper selvfølgelig for lunsj underveis på dagens transportetappe.

Tidlig kveld beregnes vi å ankomme nydelige Jaipur.

Hvorfor tilnavnet den rosa byen? Byen er unektelig rosa. Opprinnelig på grunn av den utbredte bruken av sukkerspinnrosa murpuss som ble lagt på husene for å hedre prinsen av Wales som kom på besøk i 1853. Overalt føles innflytelsen fra maharajaenes storhetstid på de gamle palassene, slottene og de vakre hagene.

Vi sjekker inn på hotellet vårt og spiser middag ute på restaurant.

(F/L/M)

Kjøring: Cirka 250 kilometer, cirka 5,5 timer

Agra Fort, India
Dag 6

12. september - Jaipur - Amber Fort

Tidlig frokost, så skal vi ut å se og lære mer om dette rosa vidunderet av en by. Med selvsagte innslag av folk, kuer, rickshawer og alt som kjennetegner en indisk by av litt størrelse…

Formiddagen er viet til et besøk på det enorme Amberfortet, vakkert beliggende oppe på en klippe. Fortet er et typisk eksempel på klassisk-romantiske fort i Rajasthan, og konstruksjonen ble startet så tidlig som 1591 av Man Singh. Det stramme eksteriøret skjuler et indre paradis i en vakker blanding av mughal- og hindustil. Vel oppe skuer vi så gjerne utover det vakre landskapet.

Mulighet for lunsj, før vi besøker vi byens to mest imponerende palass: Bypalasset og Vindens palass. I tillegg drar vi innom Jantar Mantar, et sted viet astronomiens vitenskap, til ettertanke. Oppført på 1700-tallet, viser dette hvor langt fremme de var allerede på den tiden.

Ettermiddagen er til egen disposisjon, det kan være godt å slappe av litt – eller kanskje shoppe litt 😉

(F/-/M)

Amber Fort, Jaipur
Dag 7

13. september - Jaipur - Rawla Jojowar - lokal togtur

Frokost og utsjekk fra hotellet og vi sier farvel til den rosa byen og setter kursen mot et nydelig hotell. Et tidligere fort nå går under den kjente benevnelsen Heritage hotel…

Så er vi fremme i på Rawla Jojowar. Her skal vi bo ærverdig i dette tidligere fortet som nå er restaurert. Familien til de to brødrene som driver det, har holdt til her siden 1780. Her venter tradisjonell arkitektur og nydelige utsmykninger sammen med moderne komfort.

Om ettermiddagen skal vi også med på en togreise på lokalt vis, med et tog fra 1930-tallet. Det er en kontrast til de laaaange  fjerntogene som benyttes i India. Toget vi skal ta i dag, benyttes av de lokale som kun reiser korte distanser og går fra Jojowar til en liten landsby.

Middag spiser vi felles på Rawla Jojowar om kvelden.

(F/-/M)

Kjøring: Cirka 300 kilometer, cirka 6 timer

 

 

India er alltid fargerikt
Dag 8

14. september - Rawla Jojowar -Ranakpur - Udaipur

Avreise og utsjekk etter frokost.

På veien stopper vi ved et vakkert og imponerende tempel – Ranakpur. Dette tilhører jainismen – en religion som har forbud mot alle typer vold mot alle levende vesener. Med sine flotte utskjæringer, massive søyler og en herlig detaljrikdom. Hele 29 haller og hele  1 444 søyler der ingen av dem er like.

Udaipur – denne praktfulle byen ved bredden av Pichola-sjøen er selve juvelen i det estetiske Rajasthan. Byen ligger som en oase på bredden av den knallblå, lille sjøen der fyrstens Lake Palace speiler seg i vannflaten. Marmor og mosaikk i skjønn forening med smale, svingete gater. Basarer, en rik kunstscene og butikker med stort og smått gir en salig blanding i alt det estetisk elegante.

Historisk sett var Udaipur hovedstad i det gamle Mewar, der herskerne mente de nedstammet fra solen selv. De var besjelet av en enorm trang til frihet, og sloss mot moghuler fra nord-øst og marathaer fra sør-vest, og mot engelskmennene som til sist beseiret dem med polokamper, tigerjakt og fine titler. Apropos engelskmenn, James Bond var også her på filminnspilling på 80-tallet, «Octopussy» har mange scener fra Udaipur.

Vi møtes til felles middag ute på restaurant.

(F/-/M)

Kjøring: Cirka 160 kilometer, cirka 4 timer.

Udaipur og City Palace
Dag 9

15. september - Udaipur med Jagdish-tempelet og markeder

Frokost på hotellet, og så skal vi utforske byen.

Vi begynner med Jagdish-tempelet, et populært hindutempel i en del av det store City Palace. Bygget av Mewar-dynastiet på 1600-tallet og med massive søyler, vakre og nitidige utskjæringer og nydelige, malte haller.

Maharajaene hadde mange palasser til både private og offisielle begivenheter. Udaipurs City Palace er kanskje det mest imponerende, der det troner på en høyde over Pichola-sjøen. Strålende saler med vegger dekket av speilmosaikker og prydet med dører av elfenben, vinduer med forfinede glassmosaikker, marmorbalkonger og en gårdsplass dekorert med farverike påfugler – less is not more! Deler av palasset er gjort om til museum og huser blant annet verdens største samling av krystall. Underveis organiserer vi lunsj for den som vil. Ettermiddagen gir tid på egen hånd til å rusle rundt på markedene.

Ettermiddag og tidlig kveld er på egen hånd. Felles middag på hotellet om kvelden.

(F/-/M)

 

Dag 10

16. september - Udaipur - Delhi - Haridwar

I dag er vi tidlig oppe, får med oss frokostbokser og sjekker ut fra hotellet. Vi skal videre! Først fly fra Udaipur til Delhi, så videre med fly til Dehradun. Derfra busser vi til Haridwar.

Vi sjekker inn på hotellet vårt i Haridwar som ligger sentralt til det meste. Vi må ut.

Haridwar ligger ved Ganges. Hinduenes hellige elv Ganges er livsnerven over alle. Elven strekker seg fra høyt oppe i snø- og isdekte Himalaya til Bengalbukten. Hvert år valfarter tusenvis av pilegrimer og hinduer for å ta et bad i det hellige vannet. Siden Haridwar er Uttarakhands mest hellige hindu-by, er det nok av besøkende. Kaotisk… men ikke så hektisk som i Varanasi. For oss er det et spennende skuespill som er helt annerledes enn det vi kjenner. Vi er her i Yatra, pilegrimsesongen, som varer fra mai til oktober.

Haridwar er også templer og ashrams i tillegg til det ubeskrivelige kaotiske havet av folk og farger. Vi tar turen til Mansa Devi Temple som ligger ovenfor byen. Her skal vi også lære om kremering og likbrenning på Ganges, en viktig del av religion og tradisjon, om enn veldig annerledes og merkelig for oss. Ghat er trappetrinnene ned til elven og de ulike trinnene har ulikt bruksområde. Vasking og likbrenning i skjønn forening.

Om du er litt vågal eller bare vil si at du har gjort det, kan du ta et lite dypp i Ganges. Hotellet vårt har et eget, privat sted for dette. Ganges har jo ikke det beste ryktet og er ingen frisk kilde, akkurat, så vær veldig påpasselig og ikke ha sår noe sted…

Om kvelden reiser vi for å se bønneritualet aarti som foregår ved elvens bredder. Stemningsfullt og alltid med en flamme. Dette ritualet har blitt utført i flere tusen år av hinduistiske prester som representerer de fem elementene jord, vann, rom, vind og lys. Vi tar så turen tilbake til vårt komfortable, historiske hotell (bygget i 1913), og spiser kveldens middag sammen.

(Frokostboks/-/M)

Kjøring: Cirka 38 kilometer, 1,5 timer

Aarti-seremoni i Hardiwar, Ganges
Dag 11

17. september - Haridwar, besøk på skole - Rishikesh - Haridwar

Ta morgenen med ro, kanskje litt yoga? Da må du tidlig på`n – det er fra 0600-0700. Husk å ta med klær til yoga senere i dag.

I dag er fokus det mer nære og lokale. Vi hentes i biler (seks i hver bil) og kjøres mot Rishikesh som ligger cirka 1,5 timer unna. Helt siden selveste Beatles besøkte ashramet Maharishi Mahesh Yogi på 60-tallet, har byen blomstret med et stort antall yoga- og meditasjonsstudioer. Vi skal innom dette ashramet etterpå.

Først skal vi besøke en lokal skole litt utenfor, det blir en liten fottur på cirka 3,5 kilometer til landsbyen og skolen ved foten av Himalaya. Et privat skoleprosjekt for barn som ellers ikke hadde hatt mulighet for skolegang. Etterpå tar vi turen ned til Rishikesh igjen der vi stopper på en organisk kafe – organisk er en selvfølge på disse kanter. Her kan du kjøpe lunsj, om du vil. Etter dette passer vi på å rusle litt rundt i den såkalte yoga-hovedstaden, før vi har litt tid på egen hånd til litt shopping/sightseeing. Vi har også lagt inn en yogasession på Yogi Niketan Ashram. Her er alle som vil med. Det blir også en aarti-seremoni foran Parmath Niketan Ashram.

Om ettermiddagen er vi tilbake på hotellet i Haridwar.

Vi møtes alle til felles middag på hotellet om kvelden.

(F/-/M)

Kjøring: Cirka 25 kilometer, cirka 1,5 time

 

Dag 12

18. september - Haridwar - Delhi, hjemreise

I dag har vi litt tid på egen hånd i Haridwar før vi setter kursen mot Delhi midt på dagen.

Der vi sjekker inn på hotellet vi var på de første to nettene i på reisen. Vi får noen timer til å slappe av, dusje, kle oss om, spise middag for så reise ut til flyplassen. Qatar Airways flyr oss først til Doha, avreise om natten.

(F/-/M)

Kjøring: Cirka 230 kilometer, cirka 5 timer

Dag 13

19. september - ankomst Norge

Etter mellomlanding og flybytte i Doha, beregner vi landing på Oslo Lufthavn tidlig ettermiddag, norsk tid.

(-/-/-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i dobbeltrom: kr 20 790
Tillegg for enkeltrom: kr 3 850

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Delhi tur/retur med Qatar Airways
Innenriksfly Udaipur – Delhi – Dehradun (bagasjevekt er 20 kilo)
10 hele netter på mellomklassehoteller, inkl. frokost – samt «dagrom» i Delhi siste kvelden
2 lunsjer (inkl matlagingskurs) og 11 middager
Yoga i Rishikesh
Alle utflukter og entreer iht. program
All transport i følge program
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Visum til India (se informasjon under pass og visum)
Måltider utover de som er nevnt over
Utflukter som ikke er en del av reiseprogrammet
Drikkevarer
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet skal være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes på e-post ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisens gang. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert
beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM – VIKTIG INFO
Norske statsborgere trenger visum til India. Norske borgere får “Tourist Visa on Arrival”, basert på “Electronic Travel Authorization” (ETA). Du søker om turistvisa 30 dager med «recreation / sightseeing «som årsak. Vi anbefaler å søke minst tre uker før avreise og ikke vente lenge. Det er ikke mulig å søke tidligere enn 30 dager før planlagt innreisedato. Det kan ta tid å få e-visa innvilget, så tre uker er en grei tid å forholde seg til. Pris pt er 25 USD samt et lite gebyr for å betale med kort.

Innreise for Utrolige India er 8. september. Utreise er 19. september. «Port of arrival» og «port of departure» er på denne reisen Delhi Airport. Ytterligere informasjon har du på tursiden over, samt reiseruten din på Min Side.

Du må ha en kopi av førstesiden i passet ditt samt et bilde av deg tilgjengelig i JPEG (bildet skal være fra 10 kb til 1 mb med hvit bakgrunn og tydelig ansikt). Passkopien må være i PDF og str 10 kb til 300 kb). Vi anbefaler å bruke en PC til dette, samt å laste inn de nødvendige vedleggene til skrivebordet ditt. Pass på at visumet er gyldig under hele reisen. OBS på at du må ha vanlig pass med gyldighet på inntil seks måneder. Visumsøkere må ha returbillett eller billett for videre reise, samt ha nok midler for oppholdet i India.
Om du ikke er norsk statsborger, finner du oversikt over land ETA gjelder på nettsiden det refereres til under. Utenlandske statsborgere og norske statsborgere med utenlandsk opprinnelse har lengre behandlingstid og spesielle krav til tilleggsdokumentasjon. I slike spesielle tilfeller henviser vi til Visumservice. Følgende kommer ikke under ETA og må søke om visum på vanlig måte:

• Personer som reiser på diplomatpass, offisielle pass og spesialpass.
• Personer som har opphold eller arbeid i India.
• Borgere av pakistansk herkomst.

Du finner informasjon samt søker på denne nettsiden: https://indianvisaonline.gov.in/evisa/Registration
Her kommer du rett inn på registrering. Pass på å bruke denne offisielle adressen for å unngå feil eller ekstra gebyrer. Nettsiden er tydelig og forklarer godt underveis. Se også her: https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html

Følg instruksjonene og betal med kort når alt er registrert ferdig.

Med en gang du har søkt vil du få en bekreftelse på søknaden din. Det tar normalt maks 72 timer før du får svar på om søknaden er godkjent eller ikke. Svaret kommer i form av en epost hvor det står at visum er «granted» dersom du har fått det innvilget.

VIKTIG!!! For å hente ut ditt visum som du må vise før du går på flyet til India må du gjøre følgende:

– Gå inn på nettsiden https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html
– Klikk på «Check your visa status»
– Fyll inn informasjonen, klikk på «check status»
– Klikk så på «print status», da får du opp en pdf-fil med strekkoder og bildet du lastet opp av deg selv.
– Print dette arket og ta det med på flyplassen
– MERK at om du ikke lar det gå litt tid mellom innsendt søknad og «print status» vil du få opp FEIL ark. Det arket som er feil ber deg feste på bilde av deg selv, mens PDF-filen som er riktig har bildet av deg som du har lastet opp da du søkte.
Det er meget viktig at du printer riktig bekreftelse på visum og passer godt på arket under hele reisen.

Får du ikke til visum på egenhånd, anbefaler vi å kontakte Visumservice som hjelper deg mot et gebyr. Da går du inn her og sender bestillingsskjema til dem og tar alt av spørsmål underveis mellom dere: Her er skjema til Visumservice

Carpe Diem har dessverre ikke kapasitet til å hjelpe deg med visum.
Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og visum er gyldig på reisen. Carpe Diem er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

Carpe Diem trenger også din passkopi tilsendt så snart som mulig. Dette grunnet at vår samarbeidspartner må bestille flybilletter innenlands. Kopien sendes i posten eller helst på e-post til post@carpe-diem.no

VAKSINER
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller ser på www.fhi.no (Folkehelseinstituttet) for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

 

Se våre generelle reisebetingelser