Utrolige India

I fargefulle Rajasthan med Delhi, Jaipur, Udaipur, Agra, Rishikesh, Haridwar og Deogarh.

India – en intens eksplosjon av farger, lukter og sanseinntrykk: Rubinrøde og edelstensfargede sarier, havblå og rosa byer, kastemerker i alle slags farger og fasonger, mat og krydder som byr på eksplosjoner i smak. Asketiske menn med ravfargede øyne, tusen religioner og to millioner guder. Hellige, luntende og liggende kuer overser overlegent rickshawer i full fart på kryss og tvers. Fra crazy Bollywood-fakter til livsnerven Ganges med sine eldgamle riter. India er og har alt du begjærer. Vi skal få med oss selvsagte severdigheter og dykke mer ned på det lokale plan. Vi gleder oss til foodie tour i Delhis labyrintiske smågater samt matlaging hjemme hos en familie i Jaipur. India er så inderlig intenst men så fullstendig fascinerende.

Vi innleder i hektiske Delhi, der det moderne er i full kræsj med det tradisjonelle. Overdådig rikdom møter ekstrem fattigdom. Gater der bybildet ikke har endret seg nevneverdig siden forrige århundre. Så til kongenes og fyrstenes hjemland, Rajasthan.

Her styrte maharajaene helt frem til 1971, da det ble satt stopper for arverekken. De bodde standsmessig, de godeste maharajaene. Det blir fort litt hakeslepp når så mange storslagne fort og palass i ulike settinger beundres. Vi skal til og med overnatte i ett! Jaipur er den rosa byen som er farget som sukkerspinn. Udaipur ligger som en oase på bredden av en liten sjø med fjell i bakgrunnen. Speilbildet av Lake Palace i det speilblanke vannet er viden kjent. Palasser og natur i skjønt samspill på disse kanter.

Vi hopper heller ikke over den ultimate kjærlighetserklæringen til et marmorpalass. Taj Mahal skal besøkes og beundres. Akkurat her er stort best.

«Incredible India» sier de selv – disse to ordene sier så mye. For det er nettopp det det India er –  utrolig.

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Taj Mahal – ingen over, ingen ved siden av på disse kanter
 • Foodie tur i Delhis bakgater blant tradisjonsrike markedsboder
 • Sikh-tempelet Gurudwara Bangla Sahib der alle kan spise gratis – tusenvis benytter seg av dette
 • Aarti-seremoni langs Ganges bredder i Haridwar
 • Senk skuldre og puls med yoga underveis
 • I Beatles fotspor (i hvert fall litt) i yogahovedstaden Rishikesh
 • Udaipur en skjønnhet ved sjøen omgitt av fjell og nyyydelige palass
 • Jaipur, rosa og lekker med gamle fort og palass, det ene flottere enn det andre
 • Overnatting på Heritage Hotel i Deogarh, å finne sin indre maharaja her er ikke vanskelig
 • Møte med spennende kultur og historie – og ikke minst lokalbefolkningen
 • Matlaging hjemme hos en lokal familie
 • Høydepunkter med lokale toucher – slik vi liker å blande
 • Heritage walk i Agra med de mindre kjente monumentene
 • Godt selskap er alltid inkludert:)

 

Dag 1

9. september - avreise Oslo Lufthavn

Avreise fra Oslo om ettermiddagen med Qatar Airways. Mellomlanding og flybytte i Doha.

(-/-/-)

 

 

New Delhi
Dag 2

10. september - Delhi

Ankomst Delhi om morgenen. Vi finner bussen og kjører til hotellet vårt som ikke ligger så langt fra flyplassen. Om rommene er klare, sjekker vi inn. Vi puster ut litt uansett, men vi er selvsagt klare for å se litt allerede første dagen! Det er lagt opp til en ettermiddagstur. Vi begynner litt pent i dag…

Delhi består av både det nye, det gamle og det sentrale Delhi. Delen vi tar for oss i dag, er en spennende miks av viktoriansk og det 20. århundrets arkitektur. Vi får med oss Qutub Minar, som ble bygd på 1200-tallet, og bygningen fremstår som intakt selv etter så mange år. Det er den høyeste minareten i verden bygget av steinblokker, omtrent 73 meter rager den over bakken. Det er hele 379 trappetrinn opp til toppen. Vi tar også turen forbi India Gate, byens egen flotte triumfbue. Buen er et stående minnesmerke over alle de indiske soldatene som falt i krig. I samme slengen ser vi Parlamentbygningen og presidentpalasset.

Etter en lang dag og en lang reise, blir det middag på hotellet i kveld før vi går hvert til vårt.

(F/-/M)

Qutub Minar, Delhi
Dag 3

11. september - Delhi og foodie tour

Frokost først, så skal vi ut i Delhis gater. En altoppslukende metropolis. Det er bare å stålsette seg for hovedstadens bombardement av inntrykk. Spennende og aldri kjedelig! Og med et enormt fokus på mat. God mat. Vi slår dette sammen og begir oss inn den gamle delens labyrintiske og historiske gater og smug. Ja, det er folksomt, ja det er voldsomt, ja det er inntrykk så det holder! Matelskere gled dere.

Vi besøker flere ulike matboder, alle har vært i drift her i mange år. Noen mer enn 100 år. Vi rusler gjennom livlige markeder, hopper inn i en rickshaw, rusler litt igjen og koser oss med mange smakebiter underveis. Mat er både historie og kultur og en viktig del av både hverdag og fest. En mye mer levende opplevelse enn å se fra et bussvindu…

Etterpå rusler vi sammen med lokalguiden til Gurudwara Bangla Sahib. Dette er sikhenes hellige sted. Omtrent 2% av Indias befolkning bekjenner seg til denne troen som vektlegger både mystikk, yoga og forestillingen om en altomfattende guddom. Med sitt karakteristiske utseende med turban og skjegg, er de mannlige sikhene godt synlige i bybildet. Det som er så spesielt med akkurat dette stedet, er størrelsen og de åpne dørene, 24 / 7. Uansett hva man tror på, kan man her spise gratis. Et tilbud som settes enormt pris på av byens mange fattige. Her lages det tusenvis av måltider hver dag og kanskje klarer vi å hjelpe til litt? Her trengs det utvilsomt mange hjelpende hender for å mette alle munner som kommer.

Resten av ettermiddagen er til egen disposisjon, før vi møtes til felles middag på hotellet.

(F/foodie tour/M)

 

Dag 4

12. september - Delhi - Haridwar med tog

I dag er vi tidlig oppe, får med oss frokostbokser og sjekker ut fra hotellet. Vi skal videre! Og hva er vel mer naturlig enn å ta toget? Tognettet i India er svært velutbygd og en perfekt måte å komme seg rundt i landet på. Det er et eget eventyr, med alt det innebærer. Togene er sjelden på rute her heller, venting er som regel en del av gamet. Det er mange klasser, og vi holder oss på den bedre delen med aircondition. Akkurat dette toget har god standard, sett med indiske øyne. Uansett, ha lave forventninger, spesielt til toaletter… Men du har ikke vært i India før du har tatt toget – det er vår mening.

Fem timer tar togturen og foregår gjennom landsbyer og natur. Og folk og dyr på jernbanelinja og ved stoppene. Det er alltid noe å se på. Vær sikker. Vi sjekker inn på hotellet vårt i Haridwar som ligger sentralt til det meste. Et par timer til å summe oss, så skal vi ut å se oss om.

Haridwar ligger ved Ganges. Hinduenes hellige elv Ganges er livsnerven over alle. Elven strekker seg fra høyt oppe i snø- og isdekte Himalaya til Bengalbukten. Hvert år valfarter tusenvis av pilegrimer og hinduer for å ta et bad i det hellige vannet. Siden Haridwar er Uttarakhands mest hellige hindu-by, er det nok av besøkende. Kaotisk… men ikke så hektisk som i Varanasi. For oss er det et spennende skuespill som er helt annerledes enn det vi kjenner. Vi er her i Yatra, pilegrimsesongen, som varer fra mai til oktober.

Haridwar er også templer og ashrams i tillegg til det ubeskrivelige kaotiske havet av folk og farger. Vi tar turen til Mansa Devi Temple som ligger ovenfor byen. Her skal vi også lære om kremering og likbrenning på Ganges, en viktig del av religion og tradisjon, om enn veldig annerledes og merkelig for oss. Ghat er trappetrinnene ned til elven og de ulike trinnene har ulikt bruksområde. Vasking og likbrenning i skjønn forening.

Om kvelden reiser vi for å se bønneritualet aarti som foregår ved elvens bredder. Stemningsfullt og alltid med en flamme. Dette ritualet har blitt utført i flere tusen år av hinduistiske prester som representerer de fem elementene jord, vann, rom, vind og lys. Vi tar så turen tilbake til vårt komfortable, historiske hotell (bygget i 1913), og spiser kveldens middag sammen.

(Frokostboks/-/M)

Aarti-seremoni i Hardiwar, Ganges
Dag 5

13. september - Haridwar, besøk på skole - Rishikesh - Haridwar

Ta morgenen med ro, kanskje litt yoga? Da må du tidlig på`n – det er fra 0600-0700.

I dag bytter vi fokus til det mer nære og lokale. Vi hentes i biler (seks i hver bil) og kjøres mot Rishikesh som ligger cirka 1,5 timer unna. Helt siden selveste Beatles besøkte ashramet Maharishi Mahesh Yogi på 60-tallet, har byen blomstret med et stort antall yoga- og meditasjonsstudioer. Men vi skal først besøke en lokal skole litt utenfor, det blir en liten fottur på cirka 3,5 kilometer til landsbyen og skolen ved foten av Himalaya. Vi loves en helt herlig utsikt mot fjellmassivet. Etterpå tar vi turen ned til Rishikesh igjen der vi stopper på en organisk kafe – organisk er en selvfølge på disse kanter. Her kan du kjøpe lunsj, om du vil. Etter dette passer vi på å rusle litt rundt i den såkalte yoga-hovedstaden, før vi har litt tid på egen hånd til litt shopping/sightseeing.

Om ettermiddagen er vi tilbake på hotellet i Haridwar. Om du er litt vågal eller bare vil si at du har gjort det, kan du ta et lite dypp i Ganges. Hotellet vårt har et eget, privat sted for dette. Ganges har jo ikke det beste ryktet og er ingen frisk kilde, akkurat, så vær veldig påpasselig og ikke ha sår noe sted…

Vi møtes alle til felles middag på hotellet om kvelden.

(F/-/M)

Kjøring: Cirka 20 kilometer, 1,5 time

Dag 6

14. september - Haridwar - Udaipur

Tidlig yoga noen?

Vi spiser frokost før vi sjekker ut og reiser til flyplassen i Dehradun. Herfra flyr vi til Udaipur, via Delhi.

Udaipur – denne praktfulle byen ved bredden av Pichola-sjøen er selve juvelen i det estetiske Rajasthan. Byen ligger som en oase på bredden av den knallblå, lille sjøen der fyrstens Lake Palace speiler seg i vannflaten. Marmor og mosaikk i skjønn forening med smale, svingete gater. Basarer, en rik kunstscene og butikker med stort og smått gir en salig blanding i alt det estetisk elegante.

Historisk sett var Udaipur hovedstad i det gamle Mewar, der herskerne mente de nedstammet fra solen selv. De var besjelet av en enorm trang til frihet, og sloss mot moghuler fra nord-øst og marathaer fra sør-vest, og mot engelskmennene som til sist beseiret dem med polokamper, tigerjakt og fine titler. Apropos engelskmenn, James Bond var også her på filminnspilling på 80-tallet, «Octopussy» har mange scener fra Udaipur.

Vi møtes til felles middag ute på en lokal restaurant.

(F/-/M)

Kjøring: Cirka 50 kilometer, to timer.

Udaipur og City Palace
Dag 7

15. september - Udaipur med Jagdish-tempelet og marked

Frokost på hotellet, og så skal vi utforske byen.

Vi begynner med Jagdish-tempelet, et populært hindutempel i en del av det store City Palace. Bygget av Mewar-dynastiet på 1600-tallet og med massive søyler, vakre og nitidige utskjæringer og nydelige, malte haller.

Maharajaene hadde mange palasser til både private og offisielle begivenheter. Udaipurs City Palace er kanskje det mest imponerende, der det troner på en høyde over Pichola-sjøen. Strålende saler med vegger dekket av speilmosaikker og prydet med dører av elfenben, vinduer med forfinede glassmosaikker, marmorbalkonger og en gårdsplass dekorert med farverike påfugler – less is not more! Deler av palasset er gjort om til museum og huser blant annet verdens største samling av krystall. Underveis organiserer vi lunsj for den som vil.

Ettermiddag og tidlig kveld er på egen hånd, men vi organiserer en tur til markedet en time eller to.

Vi møtes alle til felles middag på hotellet om kvelden.

(F/-/M)

 

Dag 8

16. september - Udaipur - Ranakpur - Deogarh Mahal

Frokost og utsjekk fra hotellet og vi sier farvel til Udaipur og setter kursen mot Deogarh.

På veien stopper vi ved nok et vakkert og imponerende tempel – Ranakpur. Dette tilhører jainismen – en religion som har forbud mot alle typer vold mot alle levende vesener. Med sine flotte utskjæringer, massive søyler og en herlig detaljrikdom. Hele 29 haller og hele  1 444 søyler der ingen av dem er like.

Vi stopper for lunsj underveis – og vi tar også en liten rusletur. Inkludert besøket i tempelet, tar det omtrent fire-fem timer før vi er fremme i Deogarh. Her skal vi bo fasjonabelt på Deogarh Mahal, et palass fra Mewar-dynastiet med tradisjonell arkitektur og nydelige utsmykninger. Familien som har omgjort palasset til hotell, bor fortsatt i en av delene og sørger for at gjestene får en kongelig gjestfrihet i flotte omgivelser.

Middag spiser vi felles på hotellet.

(F/-/M)

Kjøring: Cirka 120 kilometer, 2,5 timer

 

 

Jaipur
Dag 9

17. september - Deogarh - Jaipur

Etter frokost sjekker vi ut og setter kursen mot den rosa byen Jaipur. I dag blir det en transportetappe, men vi stopper jevnlig. Det stoppes også for lunsj. Tidlig kveld beregnes vi å ankomme nydelige Jaipur.

Hvorfor tilnavnet den rosa byen? Byen er unektelig rosa. Opprinnelig på grunn av den utbredte bruken av sukkerspinnrosa murpuss som ble lagt på husene for å hedre prinsen av Wales som kom på besøk i 1853. Overalt føles innflytelsen fra maharajaenes storhetstid på de gamle palassene, slottene og de vakre hagene.

Vi sjekker inn på hotellet vårt og spiser middag.

(F/-/M)

Kjøring: Cirka 390 kilometer, åtte timer 

Amber Fort, Jaipur
Dag 10

18. september - Jaipur - Amber Fort og matlaging hjemme hos en familie

I dag tar vi det litt med ro på morgenen. Men så må vi ut å se og lære mer om dette rosa vidunderet av en by. Med selvsagte innslag av folk, kuer, rickshawer og alt som kjennetegner en indisk by av litt størrelse…

Formiddagen er viet til et besøk på det enorme Amberfortet, vakkert beliggende oppe på en klippe. Fortet er et typisk eksempel på klassisk-romantiske fort i Rajasthan, og konstruksjonen ble startet så tidlig som 1591 av Man Singh. Det stramme eksteriøret skjuler et indre paradis i en vakker blanding av mughal- og hindustil. Vel oppe skuer vi så gjerne utover det vakre landskapet.

Mulighet for lunsj, før vi besøker vi byens to mest imponerende palass: Bypalasset og Vindens palass. I tillegg drar vi innom Jantar Mantar, et sted viet astronomiens vitenskap, til ettertanke. Oppført på 1700-tallet, viser dette hvor langt fremme de var allerede på den tiden.

I kveld går vi igjen lokalt til verks og tar turen til en familie der vi både skal lære og være med på å lage typiske retter. Bli dus med ravatikki, mahi kebab kanota, seweinyan jafrani, korma murgh, bajre ki kadhi, aloo bindi mokal, achari baingan, do piyaza loabdar, roti taftan, naan besani, halwa adarak og kesariya bhat.
Smaklig måltid:)

(F/-/M)

Dag 11

19. september - Jaipur - Agra med Agra Fort og Heritage walk

Frokost på hotellet før vi sjekker ut. Litt kjøring i dag også, men vi stopper underveis, blant annet for lunsj. Det gjør vi i Abheneri der vi passer på å rusle rundt i landsbyen samtidig.

Vel fremme i Agra, tar vi en kort pustepause før vi skal ut å se oss om. Du forbinder kanskje Agra kun med en bygning som bergtar alle med sin skjønnhet? Men det er mer å la seg imponere over her. I dag skal vi til fortet som innehar sølvplassen når det gjelder antall besøkende av severdigheter: Agra Fort. En vandretur gjennom denne enorme, røde forsvarsbygningen er en stor opplevelse og må ikke overses.

Agra var den andre hovedstaden for det mughalske riket og overalt ser vi spor av stormogulenes tid. Senere skal vi ut på en «Heritage walk» der vi skal bli bedre kjent med den historiske delen av Agra. Her oppdager vi noen av skattene fra mughal-riket som ikke alle kjenner til. Gyarah Siddi, Mehtab Baghand Humayun`s moske og dessuten vil vi få en herlig panoramautsikt mot både Agra Fort og dronningen selv, Taj Mahal. Hit skal vi i morgen.

Middagen spiser vi felles på hotellet.

(F/L/M)

Kjøring: Cirka 235 kilometer, fem timer

 

Agra Fort, India
Dag 12

20. september - Agra - Besøk på Taj Mahal - til Delhi og hjemreise

Vi starter før soloppgang og skal besøke det fineste monument av dem alle, Taj Mahal. Det evigvakre minnesmerket reist av keiser Shah Jahan til minne om sin avdøde kone Mumtaz Mahal. Du har sett bilder, men ingenting kan måle seg med å stå foran denne praktfulle bygningen i hvit marmor, med sine domer og intrikate edelstensdekorasjoner. Utallige dikt og lovprisninger er skrevet om Taj Mahal – og det er et uforglemmelig mesterverk av en bygning. Aller finest, kanskje, ved soloppgang, når disen viker for solvarmen, og lyset stadig blir sterkere og farger den hvite marmoren i stadig skiftende nyanser av rødt. Må ses!

Etter det tidlige besøket til Taj Mahal reiser vi tilbake til hotellet og spiser frokost. Noen timer senere reiser vi tilbake til Delhi der vi sjekker inn på hotellet vi var etter ankomst. Vi får noen timer til å slappe av, dusje, kle oss om, spise middag for så reise ut til flyplassen. Qatar Airways flyr oss først til Doha, avreise om natten.

(F/-/M)

Kjøring: Cirka 210 kilometer, fire timer

Vakre, vakre Taj Mahal
Dag 13

21. september - ankomst Norge

Etter mellomlanding og flybytte i Doha, beregner vi landing på Gardermoen tidlig ettermiddag, norsk tid.

(-/-/-)

Vakre og magiske Taj Mahal, Agra

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i dobbeltrom: kr 19 650
Tillegg for enkeltrom: kr 3 690

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Delhi tur/retur med Qatar Airways
Flyskatter og avgifter pr 14. mars 2019
Innenriksfly Dehradun – Udaipur (merk at bagasjevekt tillatt er kun 15 kilo)
10 hele netter på mellomklassehoteller, inkl. frokost – samt «dagrom» i Delhi siste kvelden
2 lunsjer (inkl foodie turen) og 11 middager
2 timer med yoga i Haridwar
Alle utflukter og entreer iht. program
All transport i følge program
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Visum til India (se informasjon under pass og visum)
Måltider utover de som er nevnt over
Utflukter som ikke er en del av reiseprogrammet
Drikkevarer
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet skal være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes på e-post ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisens gang. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert
beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM – VIKTIG INFO
Norske statsborgere trenger visum til India. Norske borgere får “Tourist Visa on Arrival”, basert på “Electronic Travel Authorization” (ETA). Du må ha en kopi av førstesiden i passet ditt samt et bilde av deg tilgjengelig i JPEG (bildet skal være fra 10 kb til 1 mb med hvit bakgrunn og tydelig ansikt). Passkopien må være i PDF og str 10 kb til 300 kb). Vi anbefaler å bruke en PC til dette, samt å laste inn de nødvendige vedleggene til skrivebordet ditt. Pass på at visumet er gyldig under hele reisen. Pris pt er 80 USD samt et par USD i kredittkortavgift.

Om du ikke er norsk statsborger, finner du oversikt over land ETA gjelder på nettsiden det refereres til under. Utenlandske statsborgere og norske statsborgere med utenlandsk opprinnelse har lengre behandlingstid og spesielle krav til tilleggsdokumentasjon. I slike spesielle tilfeller henviser vi til Visumservice.

ETA gjelder kun for personer som ønsker å reise til India for rekreasjon, turisme, sightseeing, kortere medisinsk behandling, tilfeldige forretningsmøter og for å besøke familie og venner. Ordningen gjelder for maksimalt to reiser pr. kalenderår. Videre må søkere ha returbillett eller billett for videre reise, samt ha nok midler for oppholdet i India. OBS på at du må ha vanlig pass med gyldighet på inntil seks måneder.

Følgende kommer ikke under ETA og må søke om visum på vanlig måte:

 • Personer som reiser på diplomatpass, offisielle pass og spesialpass.
 • Personer som har opphold eller arbeid i India.
 • Borgere av pakistansk herkomst.

Du finner informasjon samt søker på denne nettsiden: www.indianvisaonline.gov.in.
Pass på å bruke denne offisielle adressen for å unngå feil eller ekstra gebyrer. Nettsiden er tydelig og forklarer godt underveis. Datoer, byer og reiserute har du på tursiden over, samt på reiseruten din på Min Side.

Følg instruksjonene og betal med kort når alt er registrert ferdig.

Får du ikke til visum på egenhånd, anbefaler vi å kontakte Visumservice som hjelper deg mot et gebyr. Carpe Diem har dessverre ikke kapasitet til å hjelpe deg med visum. Da går du inn her og sender bestillingsskjema til dem og tar alt av spørsmål underveis mellom dere: Her er skjema til Visumservice

Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og visum er gyldig på reisen. Carpe Diem er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

Carpe Diem trenger også din passkopi tilsendt så snart som mulig. Dette grunnet at vår samarbeidspartner må bestille flybilletter innenlands. Kopien sendes i posten eller helst på e-post til post@carpe-diem.no

VAKSINER
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller www.fhi.no (Folkehelseinstituttet) for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

 

Se våre generelle reisebetingelser