Påske Uganda og Rwanda – med gorillasafari

Ny, spennende reise til Uganda og Rwanda – med fjellgorillaer, sjimpansetrekking, safari og lokale opplevelser.

Afrika tar ingen pause hos Carpe Diem. Vi er superstolte og ydmyke, i det vi introduserer Uganda og Rwanda. Her skorter det aldeles ikke på unike og uforglemmelige opplevelser du kan miste pusten av. Hovedrolle og wow-faktor: audiens hos fjellgorillaene i Bwindi, Uganda. En gang i livet. Et møte som forandrer alt, der det ikke hersker noen tvil om hierarkiet. Legg til sjimpansesporing i Kibale og game drives i Queen Elizabeth Nationalpark. Bonus for fantastisk natur, fjell og grønnfarge i lange baner: vulkaner, grotter, innsjøer og storbyer. Det meste av turen er i Uganda, men vi kommer en snartur over til Rwanda og Kigali. Begge land har fremtiden foran seg – fortiden glemmes ikke for det. Motgang gir styrke, sies det. Uganda og Rwanda er levende bevis på det. Et besøk her vil sette varige spor. This is Africa.

Afrika og safari hører sammen. Uganda har Queen Elizabeth National Park – her er dyrelivet rikt og variert. Kanskje spotter vi løver som klatrer i trærne? De finnes her. Uganda er ingen nykommer. Historien forteller at tilnavnet «Afrikas perle» er vel fortjent. Vi tar livet med ro i det som ofte kalles Afrikas aller vakreste innsjø – Lake Bunyonyi. Pur perfeksjon av krystallklart, blikkstille vann omringet av irrgrønne terrasser og øyer som popper opp her og der. Entebbe gir vyer over den sagnomsuste Victoriasjøen. Hovedstaden Kampala byr på en herlig blanding av storbyliv – det urbane forvandles til grønt. Kampala ligger på flere høyder som bidrar til variasjon.

Så er det Rwandas tur. Det blir et kort, men intensivt og spennende møte. Hovedstaden Kigali strutter nå av selvtillit og regnes som en av Afrikas aller reneste og mest moderne byer. Fortiden ligger som en skygge over Rwanda. Minnesmerker hedrer historien for det hjerteskjærende folkemordet i 1994. Dette hjemsøkte verden og alle fulgte med. Vi besøker hotellet som var modellen for «Hotel Rwanda», filmen som mange kjenner. Ingen er uberørt, ingen glemmer. Alle ser fremover, Kigali vitner om det.

For et mangfold og for en innholdsrik reise –  velkommen på tur!

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

 

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter - mange..

 • Ingen over, ingen ved siden av: fjellgorillaene i Bwindi
 • Det er kun to steder i verden (Uganda og Rwanda) du kan se fjellgorillaer, det sier det meste
 • Game drives i Queen Elizabeth National Park på jakt etter elefanter, løver, flodhester, bøfler…. Med blikk og fotolinse
 • Sjimpansetrekking i Kibale, våre nærmeste slektninger ruler tretoppene her
 • Kampala, viktig by og hovedstad med liv og røre
 • Kultur i form av dans og musikk hører med i Afrika
 • Artsmangfold og natur i lange baner – vulkanske kratere og innsjøer, grønne terrasser, skog og fjell
 • Lake Bunyonyi – balsam for sjelen med sin skjønnhet
 • «Alle» har ikke vært i Uganda og Rwanda, her er fortsatt urørte steder
 • Rwanda og hovedstaden Kigali – med mørk historie og lys fremtid
 • Kigali regnes som Afrikas reneste by – se det, du!
 • Godt selskap er alltid inkludert med Carpe Diem!

Vær klar over at ingen dyr, ei eller fjellgorillaene, kan garanteres å se. Sannsynligheten er dog meget stor i april.

 • African market
 • Banener på marked i Uganda
 • Antelopes in National Park
 • Elefant på Safari i Uganda
 • Saltgruver i Uganda
 • Outskirts of Kampala
 • sunset over camp
Dag 1

15. april - Avreise Norge

Med Turkish Airlines rute fra Oslo reiser vi forventningsfulle fra Gardermoen. Det er avreise midt på dagen.

(-/-/-)

 

 

Dag 2

16. april - Ankomst Uganda og Entebbe, så til Kampala

Flybytte i Istanbul og samme selskap videre til Uganda og Entebbe. Etter ankomst om natten og immigrasjon, setter vi kursen mot Lake Heights Hotel. Dette ligger bare noen minutters kjøring fra flyplassen. Her tar vi rett og slett en pause etter en lang reise, eller det blir litt av en «power nap». Frokost her, før vi fortsetter til hovedstaden Kampala.

Litt fakta om Uganda:

Uganda er et land som vekker mange følelser og assosiasjoner. Den tidligere britiske kolonien har et rikt land på natur, dyreliv og kultur – derav hersker ingen tvil. Innbyggere er omtrent 33 millioner og har en ung befolkning. I 1962 ble landet selvstendig, og i etterkant oppstod opptøyer og kaos. Noe som etter hvert fikk diktatoren Idi Amins skrekkvelde innført. En meget mørk periode i landet følger, både menneskelig, politisk og økonomisk. Fra 1986 har president Museveni hatt makten. Det er ingen mangel på kontroversielle innføringer av lover og autoritær ledelse, men landet regnes som politisk stabilt og et av Afrikas tryggeste land å besøke.

Kampala er en dynamisk og betagende by, kaotisk ved første møte, men med mange flotte severdigheter og spennende innslag av kultur. Dette er hjertet av kongeriket Buganda, og befolkningsgruppen (ba)ganda teller cirka 17% som den største gruppen. Det er 40 ulike grupper. Her i Kampala skal vi være to netter, vi blir bedre kjent med byen.

Vel fremme på hotellet, sjekker vi inn og spiser lunsj.

Etter lunsj skal vi strekke litt på beina og kombinerer det med en bytur til fots. Her vil vi se kontraster mellom de ulike delene av byen: fra business-distriket, via bygninger som nasjonalteateret og høyesterett og så til markedet der det er fokus på håndverk. Boder med fargerike tekstiler, keramikk, vesker, kurver og smykker. Slike markeder er alltid artige å besøke og vi får en god følelse av både kultur og mennesker når vi lærer mer om produktene underveis. Musikk og trommer er en viktig del av afrikansk kultur – vi kommer til å få testet ut trommeferdighetene våre her. Ingen tur til Afrika uten tromming, det hører med.

Vi rusler rundt i byen og får med oss litt av det Kampala har å vise oss, før bussen tar oss tilbake til hotellet vårt. Middagen spiser vi felles, det er den første kvelden vår og det må markeres. Nå prater vi om dagene som kommer, legger planer og gleder oss til alle opplevelser som venter!

(F/L/M)

Distanse: cirka fire mil – en drøy times kjøring

Utkanten av Kampala
Dag 3

17. april - Kampala

Etter frokost har du litt tid på egen hånd på hotellet. Det er basseng her, så kanskje en rolig formiddag?

Vi møtes til felles lunsj midt på dagen og etter dette skal vi se mer av Kampala:
Nå tar vi turen opp i høyden for å få bedre overblikk, byen er som nevnt bygget på flere høyder. Opprinnelig var det sju, men den har vokst. På en av disse finner vi noe så unikt som et Bahai-tempel. I vakre omgivelser ligger det også, det eneste av sitt slag i Afrika. Det er den yngste verdensreligionen (fra 1800-tallet)  og konsentrerer seg om det åndelige. Fred og rettferdighet for alle i verden, under ett språk og én religion. Tempelet i seg selv er et nydelig stykke arbeid, med mosaikkfliser fra Italia, takfliser fra Belgia, vinduer fra Storbritannia og stein fra Uganda selv. Pust ut og finn harmoni og åndelighet her oppe.

Så blir det folkemengder og marked igjen. Owino er det største bruktmarkedet i Kampala og er digert. Det besøkes av flere hundre tusen hver dag. Vi elsker kontraster!

Vi tar turen tilbake til hotellet, har litt tid til å skifte, før vi skal på middag. Her kan vi trygt si at det blir middag med noe attåt, når den prisbelønte Ndere Troupe viser dans og musikk i en skikkelig oppvisning. Troppen er også et viktig instrument for å spre kunnskap om lokale tradisjoner. Denne historietimen er betraktelig mer fargerik, interessant og talende enn å lese en bok!

 

(F/L/M)

 

 

Dag 4

18. april - Kampala - Fort Portal

Grytidlig har vi avgang, nå forlater vi Kampala og setter kursen mot Fort Portal. Nå venter ytterligere bevis på at Uganda har et mektig landskap og en variasjon i natur som bare det.

Fort Portal har ikke noe fort lenger, men derimot masser av grønne og fruktbare teplantasjer. Og mye annet. Fjellkjeden Ruwenzoris deler Uganda og Den demokratiske republikken Kongo og Mont Ngaliema er Afrikas tredje høyeste. Hotellet vi skal bo på i Fort Portal, kommer med fantastisk utsikt mot fjellene samt en nydelig hage. Med gangavstand til selve byen, er dette et perfekt sted å være på disse kanter. Svømmebasseng og velværeavdeling – ja takk!

Vel fremme blir det lunsj på hotellet, før vi skal ut å se på noe helt annet: kraterinnsjøene. Disse innsjøene ble dannet inne i et vulkansk krater, og danner en perfekt ramme for en vandretur. Her på disse kanter er det også grotter med sine stalagmitter og stalaktitter. Hvilken var det som gikk hvilken vei igjen? Spiller ingen rolle, flott og imponerende er det uansett.

Vel tilbake på hotellet blir det felles middag.

(F/L/M)

Distanse: 294 kilometer, cirka fem timers kjøring

Ruwenzori-fjellene
Dag 5

19. april - Sjimpansesporing i Kibale Nasjonalpark

I dag venter et høydepunkt. Etter frokost deler vi gruppen og tilsvarende etter lunsj. Vi skal på to helt ulike aktiviteter, men med fellesnevner natur og dyreliv: sjimpansesporing i Kibale og en vandretur i Bigodi våtmarksområde. Sistnevnte er et oppkomme av artsmangfold og fugleliv. Det er registrert godt over 100 ulike fuglearter her. Legg til primater, andre mindre pattedyr og kanskje noen reptiler eller øgler – her kan vi se litt av hvert! Underlaget består stort sett av en smal «boardwalk» og stier, så det er tilrettelagt og vedlikeholdt for besøkende.

Kibale er en nasjonalpark som ligger i regnskogen. Ingen overraskelse at det er mye som skjer av liv og vegetasjon i en regnskog – heller ikke her. Kibale er spesielt kjent for sine mange arter av primater, også sjeldne. Det er til og med en av verdens største tetthet av primater – ikke dårlig. Så i tillegg til å holde utkikk etter våre nærmeste slektninger, sjimpansen, er det også 12 andre arter her. Med sjimpansen deler vi hele 98% av våre gener. Sosiale er de, og våre guider vil fortelle og lære oss mer underveis. Sjimpansene holder ofte til i trærne og svinger seg grasiøst og elegant fra gren til gren. De er høylytte, kloke, kommuniserer og organiserer og er i det hele tatt et spennende bekjentskap.

Et lite OBS: Som alltid, når det gjelder dyr og natur, må det tas et forbehold om hva vi ser underveis. Dyr kan ikke bestilles…

(F/L/M)

 

Spennende møter med sjimpanser venter i Kibale nasjonalpark
Dag 6

20. april - Queen Elizabeth og safari, safari, safari

I dag forlater vi Fort Portal, men dyrelivet tar ingen pause. Nå skal vi inn i en park som har større og andre arter enn vi har sett til nå. På tide å glede seg til safari! Vi drar på game drive på veien, før vi ankommer campen til lunsj. Simba Safari Camp ligger rett ovenfor parken, og har en super utsikt mot Lake George, Lake Kikoronko og savannene.

Hva er det med safari som er så spennende? For safari er en skjellsettende opplevelse som gir avhengighet. Vi skal sørge for at du skal bli dus med Queen Elizabeths store dyrebestand. For her kan mange kalle parken sitt hjem. Spennende. Det blir flere game drives. Parken ligger både i tropiske skogsområder, i grønne enger, har savanner og sump. Til og med kraterinnsjøer og vulkanske kratere. Det blir det mangfold av.

Med nesten 100 ulike pattedyr – og med de helt spesielle treklatrende løvene, er det bare å holde utkikk etter større dyr. Elefanter, flodhester, bøfler, leopard, bavianer og sjimpanser. Samt den ugandiske kob, som er en antilopeart. I denne parken finnes det dog ingen neshorn, sjiraffer, sebraer eller impalaer. Det er registrert over 600 fuglearter her, noe som er helt unikt for en såpass liten park. Når de store kattedyrene kommer, er det lite tvil om hierarkiet. Bortsett fra elefanten da. Familieorienterte og majestetiske lunter de i flokk med snablene svingende som taktstokk. Babyelefantene er ubetalelige i sin klønethet, men mamma er aldri langt unna for å rette opp eventuelle barnslige påfunn.

Hva vi ser på safari er aldri gitt. Men vit at vi har flere game drives og dermed uante muligheter. Her blir alt en bonus, selv den minste og mest spretne antilopeart er et syn.

Middag på campen hører med. Regner med vi nå har mange gode historier å dele – i morgen blir det enda en game drive.

(F/L/M)

Distanse: 100 kilometer, cirka to timer

Safari er en magisk opplevelse - rett og slett!
Dag 7

21. april - Game drive Queen Elizabeth og båtcruise på Kazingakanalen

Game drive morgen gir andre dyr enn ettermiddagene. Vi reiser ut på ny frisk.

Tilbake på campen for lunsj – så skal vi bytte perspektiv fra bil til båt. Nå venter et to-timers båtcruise på Kazingakanalen som binder sammen de to innsjøene Lake Edward og Lake George. Fra vannet får vi et annet perspektiv til dyr og fugler. Vi håper å se masse flodhester, kanskje noen elefanter som avkjøler seg eller de butte og skulende, kule bøflene som er ute i samme ærend. Fuglelivet er også utrolig rikt, fra den minste fargerike spirevippen til elegante storker og svære pelikaner.

(F/L/M)

Slapper av litt...
Dag 8

22. april - På vei til Bwindi og der fjellgorillaene snart skal besøkes...

Vi tar et midlertidig farvel med dyrene i Afrika, men vi er snart på vei til det dere alle venter på.

Men på veien dit, skal vi se enda mer av Ugandas mangfold: Katwe Explosion Crater og saltgruvene. Det er ingen tvil om at Uganda har fantastiske vitnesbyrd fra vulkaner med kratere og innsjøer. Det er umulig å ikke bli imponert over disse naturlige underverkene. Salt er et ettertraktet mineral og foredles etter noter.

Om kvelden er vi fremme på Rushaga Gorilla Camp Lodge Bwindi. Omgitt av fjell og tett vegetasjon. Langt der inne finnes fjellgorillaene… Men så lenge, finner vi oss til rette på campen, spiser middag og prøver å sove etter hvert.

(F/L/M)

Distanse: 256 kilometer, cirka fem timers kjøring

Solnedgang over jungelen fra Rushaga-campen
Dag 9

23. april - Bwindi nasjonalpark, fjellgorillaene

Litt info om fjellgorillaene (kilde WWF):

Fjellgorillaene er en av verdens mest sjeldne og truede arter. 31. mai 2018 kom det en kjærkommen beskjed om at antallet har økt fra 880 til 1 004. Resultatet av et målrettet bevaringsarbeid ga resultat.

Fjellgorillaen er kongen på haugen. De er størst, har lengre hår, kjever og tenner enn sine nære slektninger. De kan bli opptil 180 cm, og en hann kommer opp i fra 160-205 kilo. Hunnene veier fra 90-100 kilo. De spiser masse ulike plantearter i tillegg til frukt, insekter og snegler. Fjellgorillaene lever i familiegrupper og består som regel av en dominant hann, sølvrygg, tre til fire voksne hunner og ungene deres. De lever langt, langt inne i skogen. Høyt opp, rundt 2500 moh. Vi er i Bwindi Impenetrable Forest og det oversettes med ugjennomtrengelig…

Tidlig om morgenen tar vi fatt på turen innover og oppover. Vi har med lunsj. Det er tett, det går opp, det går ned og det kan være veldig glatt underlag. Dette krever sin mann eller kvinne. Vi har med oss folk som vet hvor vi skal, vi kan endre kurs mange ganger. Vi kan gå langt om lenge og det er selvsagt aldri noen garanti om å fjellgorillaene. Men sjansen er veldig stor. Vi setter vår lit til kunnskapsrike førere.

Ord for dagen: respekt, tålmodighet, lytt til førerne og ligg lavt.

Når vi kommer dit: Lev i nuet, nyt, føl. Ta det med ro.

Vi får cirka en time sammen med fjellgorillaene, dette er strengt regulert. Vi er aldri nærmere enn sju meter.

Tips: les selvbiografien eller se filmen «Gorillas in the mist» av kvinnen som aller mest forbindes med fjellgorillaene, Dian Fossey.

Det blir godt å sette seg ned med middag for å kanskje begynne å sette ord på hva vi har vært med på. Ord blir uansett fattige, men dette vil vi for alltid ha til felles.

(F/L/M)

<

Vi har ingen garanti, men sjansen er meget stor for at vi møter på en av disse
Viktig informasjon når vi skal til fjellgorillaene

Helse, utstyr og fysisk form

For å kunne delta på turen og trekkingen til fjellgorillaene må du være i god, fysisk form. Du må regne med å gå i ulendt, bratt, vått terreng i timesvis. Det regner mye, kan være kjølig om morgenen og varmt om ettermiddagen. Siden høydene er fra 1 160 til 2 600 moh, varierer både temperatur og vær. (Temperaturer er som regel fra 7-20 grader, kaldest i juni/juli).

Merk at dersom du «hangler» eller er syk, kan du ikke være med siden du kan være smittebærer. Det vil verken du eller de utrydningstruede fjellgorillaene risikere.

Det er ikke tillatt å fotografere med blits.

Ta med:

 • Fjellstøvler eller hiking sko med gode såler og ankelstøtte som er vanntette og inngåtte
 • Kle deg etter lag-på-lag prinsippet
 • Lett regnjakke som puster
 • Turbukse (vanntett eller vannavstøtende) som tåler en støyt, det er tett vegetasjon og klær kan bli revet opp
 • Hansker som tåler en støyt
 • Solkrem, solbriller
 • Caps eller lignende på hodet
 • Myggspray
 • Komfortabel ryggsekk til å ha med lunsj og vann – og det du trenger for hånden
Tittei!
Dag 10

24. april - Bwindi - Lake Bunyonyi

Denne utrolige reisen fortsetter, nå er det på tide å roe litt ned. Etter frokost setter vi kursen mot innsjøen Lake Bunyonyi, der vi skal la roen senke seg et par dager.

En av de vakreste innsjøene i landet, noen mener i hele Afrika, venter vårt besøk. Nå befinner vi oss like ved grensen til Rwanda. Beliggende over 1 900 moh., er den 25 kilometer lang og sju kilometer bred. Dybden varierer fra 44-900 meter. Litt usikkert. Uansett fakta, er dette et sted vi kan ta dukkerter og la det vakre landskapet tale for seg. Rundt innsjøen har det passende nok lagt seg massevis av øyer, som skaper både skjønnhet og flotte fotomotiv. De grønne, frodige terrassene omkranser det hele. Jo, her kan vi trives!

Vi sjekker inn på Arcadia Cottages som byr på både flott hage og utsikt utover innsjøen.

(F/L/M)

Distanse: 50 kilometer, cirka to timer

Vakre Lake Bunyonyi
Dag 11

25. april - Lake Bunyonyi

Kanskje innsjøen ligger omhyllet i litt morgendis i dag? Uansett vær, er det lett å like utsikten. Om du har lyst til å røre litt på deg, er området perfekt for vandreturer, vannsport og kanskje kajakk. Det er også mulig å komme seg ut på en av de mange øyene som ligger her om du ikke bare vil ta det helt piano. Hotellet har en egen båt – dette ordnes og betales på plass, om aktuelt. De har også jet ski for leie og quad bikes.

(F/L/M)

 

Lake Bunyonyi
Dag 12

26. april - Lake Bunyonyi - Rwanda og Kigali

Etter frokost skal vi forlate Uganda og ta turen over grensen til Rwanda. Vi kommer til hovedstaden Kigali, og når vi har kommet over grensen med immigrasjon, tar vi oss til hotellet og lunsj.

Rwanda – et lite land med endeløse fjell. Majestetiske sådanne, tett skog og levende regnskoger og innsjøer. Landet har også fjellgorillaer, men vi skal være i byen denne gangen. Hovedstaden Kigali er sofistikert, ren og overraskende. Som Kenya har Rwanda totalt forbud mot plastposer, og det er et felles prosjekt å holde byen ren. Selvstendighet ble oppnådd i 1962, noe som medførte at folkegruppen hutuene fikk total dominans. Under kolonistyret til Belgia, var det tutsiene som var det ledende.

Så skal vi dykke litt mer inn i Rwandas dagligliv og etter hvert mer om historie og nåtid. Ettermiddagen i dag brukes til å besøke et sted der kvinnene ruler: Nyamirambo women`s centre group. Her fokuserer vi på lokale innslag, om det blir kurvfletting, matlaging eller noe annet vi kan ta del i.

Om kvelden skal vi spise i litt spesielle omgivelser, på restaurant Panorama. Det spesielle er at Hotel des Mille Collines er brukt som inspirasjon for filmen «Hotel Rwanda». Des Mille Collines var eiet av det belgiske flyselskapet Sabena i 1994. Etter opptøyene startet og europeerne ble evakuert, var det Paul Rusesabagina, en lokal ansatt, som tok over driften. Med hans ukuelige mot og engasjement, bidro han og hotellet til å redde hundrevis av liv. Sterkt.

(F/L/M)

Dag 13

27. april - Kigali og avreise sent på kvelden

Etter frokost skal vi bli mer kjent med Kigali og Rwanda i form av en byrundtur. Det vil bli tid til egne sysler om ettermiddagen, kanskje du vil se mer av Kigali enn turen bringer? Da er det mulig.

Men sammen tar vi fatt på å bli nærmere kjent. Det vil bli sterke møter, men viktige for å forstå hva som skjedde i landet.

Genocide Centre forteller den grufulle historien om folkemordet. I tillegg forklares tilsvarende i andre deler av verden. Kunnskap og informasjon er veien til å heles, og det er veien Rwanda har valgt å følge. Minnesmerket ærer de omtrent 250 000 som er begravet i massegraver, og for å sette alt i perspektiv: I løpet av 100 dager ble cirka en million tutsier og moderate hutuer systematisk slaktet ned av militsgruppen Interahamwe med støtte fra den hutuvennlige regjeringen.

Vi besøker også Hotel des Mille Collines igjen og et av byens store markeder. Vi må også få med oss litt mer av dagliglivet, og da er Kigali Market et godt sted å begynne.

Det er også andre steder som vi kan besøke på egen hånd – for eksempel:

Inema Art Center: Åpnet i 2012 og drives privat.
State House Museum: Det tidligere presidentpalasset der vrakdeler fra flyet til tidligere preident Juvenal Habyarimanas fly ble skutt ned kan ses. Det var dette som utløste folkemordet.
Saint Famille Church: Kirken der tusener av tutsier flyktet til da folkemordet begynte, bare for å bli utlevert og forrådt av presten
Museum of Natural History: Huser landets geologiske og naturlige forekomster og var opprinnelige boligen til oppdageren Richard Kandt. Det sies å være Kigalis aller første bygning og er fra 1907.

Vi har hotellrommet til kl 18 og derfor litt tid før vi må sjekke ut og begynne å tenke på hjemreisen. Vi får transport ut til flyplassen utpå kvelden. Turkish har avgang litt over midnatt.

(F/-/-)

Dag 14

28. april - Kigali - Istanbul - Norge

Turkish flyr oss først til Istanbul. Der blir det flybytte og mellomlanding, før siste etappe til Norge kommer. Beregnet ankomst Oslo Lufthavn er om ettermiddagen.

(-/-/-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 47 890
Tillegg for enkeltrom: kr 4 750

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Entebbe//Kigali-Oslo med Turkish Airlines
(Ta kontakt for tilbud om tilslutningsbillett om du reiser fra andre flyplasser)
Flyskatt og avgifter pr 14. mai 2018
12 netter på hoteller/lodger i turistklasse
Daglig frokost og 11 lunsjer/11 middager
Alle utflukter og entreer iht. program
Parkavgift til aktuelle nasjonalparker, inkludert Bwindi og fjellgorillaene
All transport i følge program
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Visum til Uganda og Rwanda, pt 100 USD + 3% avgift ved betaling (søkes felles visum til begge land på nett – East African visa)
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover de som er nevnt over
Utflukter som bestilles ekstra som forklart i programmet
Tips
Drikkevarer
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise – og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisens gang. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Norske borgere må ha visum til både Uganda og Rwanda. Om du ikke er norsk statsborger, sjekk med ambassader/konsulat. Du kan selv søke East African Visa på nett, dette gjelder for innreise til begge land. Du betaler selv med kort (pt 100 USD samt 3% i avgift når det betales)
Ikke begynn for tidlig, og ikke vent for lenge. Du trenger også en del ulike dokumenter som må lastet inn, og noe av dette må du få tilsendt fra Carpe Diem. Vi antyder fra to til en måneder før avreise.

Du søker her vær veldig nøye med riktig adresse som er https://visas.immigration.go.ug/

(velg «start a new application«, så «accept» – Visa or permit type: Visa / Category: East Africa Tourist Visa / Subcategory: East Africa Tourist Visa

Det du trenger for å søke visum er en PC samt følgende dokumenter som må lastes inn på PCen din før du begynner prosessen. Nettsiden aksepterer følgende format: PDF, JPEG, PNG og BMP. Minimum filstørrelse er 5 KB, maksimum er 250 KB.

 • Kopi av førstesiden av passet
 • Reiserute
 • Returbillett
 • Passfoto (ta et bilde med mobilen)
 • Vaksinasjonssertifikat som bevis på at du er vaksinert mot gulfeber

Passet må være gyldig minst seks måneder etter utreise. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen. Carpe Diem er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

Du kan også kontakte Visumservice for hjelp med visumsøknaden på nett. De trenger også å få tilsendt de ulike dokumenter som må lastes inn og hjelper deg med et gebyr som pt er 750 kroner i tillegg til det visumet koster på nett. E-post: info@visumservice.no eller telefon 21 53 80 66 / 22 38 08 00

Carpe Diem trenger også din passkopi tilsendt etter bestilling. Kopien kan sendes på mail eller pr post, men må være av god kvalitet da vi må videresende til vår samarbeidspartner. 

VAKSINER
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege, vaksinekontor eller www.fhi.no (Folkehelseinstituttet) for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise. Det er risiko for malaria på denne reisen og malariaprofylakse hører med. Ta kontakt med din fastlege eller vaksinasjonskontor i forhold til dette og husk at dersom du skal ha andre vaksiner – begynn forberedelser seks uker før avreise.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 20 personer. Skulle det bli færre deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider, hotell og program, samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Prisen er basert på valutakurs (USD) pr. 29. juni 2018. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser