Toppturer på ski i Sogn

Toppturer på ski i Sogn

To skikjørere på vei nedover fjellene i Luster

Velkommen til påskeferie på Nes Gard ved vakre Lusterfjorden!

Innerst i Sognefjorden med nær beliggenhet til de tre nasjonalparkene Breheimen, Jostedalen og Jotunheimen, ligger Nes Gard, en gjestegård med panoramautsikt til Lusterfjorden og Feigumfossen. Dette er et drømmested for toppturentusiastene, med tilgang til fantastiske toppturer for alle forhold, ønsker og nivåer. Kun en kort kjøretur unna åpenbarer Hurrungane seg, et vårski-eldorado i verdensklasse – 2000-meterstopper i et av Norges råeste fjellområder. Med base på Nes Gard er det også kort vei til fantastiske skiområder i Jostedalen og Sogndalsdalen. Og bare tenk: Skikjøring i høyfjellet på formiddagen, en dukkert i Lusterfjorden på ettermiddagen og rett i badestampen – for så å sette seg til bords i en trivelig stue og nyte en treretters middag på kvelden. Mye av det beste!

Her er det ikke med reiseleder fra Carpe Diem som det vanligvis er på alle våre turer. Til gjengjeld har vi det gode vertskapet på gården. De har mange års erfaring med akkurat disse skisamlingene og sørger for ALT. Disse toppturferiene er Nes Gard kjent for, stemningen og afterskien setter prikken over i'en. Her skal vi få en god start på påskeferien!

Dette er en tur for deg som er nybegynner, eller har gått litt på topptur tidligere. Vi har med oss guider begge dagene vi skal på tur, og har mulighet til å dele gruppa etter evne og form. De kjenner området godt, og vil finne fine og trygge turer tilpasset vær og føre.

Høydepunkter

 • Nes Gard i vakre Sogn, for en beliggenhet!
 • Det beste vertskapet på Nes som har hatt disse skisamlingene i mange år
 • To guidede toppturdager med lokale guider i fantastiske omgivelser
 • Afterski med grilling og quiz
 • Nydelig mat - alle måltider inkludert fra middag dag 1 til frokost siste dagen
+5
+4

Program

3 frokoster, 2 lunsjer og 3 middager inkludert

Dag 1

Ankomst Nes Gard - velkommen og middag

Middag

Ankomst: Kom når du vil i løpet av dagen med egen bil, fly eller nyt turen om bord på Sogneekspressen. Med privat bil fra Oslo S til Nes Gard beregner du ca 5,5 timer. Sogneekspressen fra Oslo tar ca 6,5 timer. Velger du buss, ta også lokalbussen videre til Høyheimsvik (se www.kringom.no). Eller du hentes med minibuss i Sogndal. Ankommer du tidlig denne dagen, blir det litt tid til å gjøre deg i litt kjent på gården og den nydelige eiendommen. Og ikke minst med de andre gjestene før det blir middag.

Nes Gard er et populært sted for den som vil gå toppturer på ski. Nærheten til både Jotunheimen, Jostedalen og Sogndal gjør at du alltid vil ha et godt alternativ til topptur uansett føreforhold. Og med beliggenhet helt nede ved fjorden, kan du nyte vårblomster, varme solstråler i hagen og et deilig bad etter å ha tilbragt dagen på ski. Disse kontrastene beriker opplevelsen!

Dette er en gjestegård med spesielt miljø. Det er 8. generasjon som nå driver gården, som tidligere drev med husdyr og fruktproduksjon. Nå er gårdstunet fra rundt 1850 bygget om og restaurert og har plass til 35 gjester. Alle rom på Nes er forskjellige. Vi har tre forskjellige romtyper:

- Twinrom: Dette er rom av god størrelse med to separate enkeltsenger og privat bad. Her deler du med en av samme kjønn i vårt reisefølge.
- Superior twinrom: Dette er et soverom i en liten leilighet i hovedhuset. Her har du privat soverom men leiligheten og dermed også badet, deles med én person av samme kjønn i vårt reisefølge.
- Enkeltrom: Alle enkeltrom har privat bad.

Les mer om Nes Gard her

På gårdstunet er det også et naust, og over dette var det tidligere et stort rom for tørking av tobakk. Dette er nå satt i stand til møterom og festsal, med et rustikt miljø og vakker utsikt. Nes Gard har sin egen, rustikke vinbar i kjelleren på låven - Nes Bar!

Dag 2

Vi finner en egnet topptur

Frokost, lunsj og middag

Forhåpentligvis våkner du utsovet og uthvilt etter en god natts søvn her ved vakre Lusterfjorden. Nå venter en deilig buffetfrokost. Du smører også matpakke for dagen og fyller termosen din som du tar med på turen.

Å gå i fjellet med guide tilfører turen noe ekstra i form av kunnskap og erfaring som gir enda bedre turopplevelser. Våre lokale guider samler gruppa for å gå igjennom planen for dagens tur. Guidene kjenner området godt og vil ta oss med på trygge toppturer tilpasset vær og føre. Vi organiserer oss i private biler for å komme oss til og fra startstedet for dagen.

Vel tilbake fra tur er det klart for afterski på brygga for den som vil! Stampen er varmet opp, og sjøen er frisk for den som ønsker å hoppe i havet! Her kan du leske deg på noe godt å drikke, og snakke om dagens bragder på ski. Det er også mulig med total avslapning i hagen eller i peisestua. Om kvelden møtes vi til en deilig treretters middag i hotellets hyggelige restaurant og etter middag kan man besøke den stiligste vinbaren i Luster, Nes Bar.


Dag 3

Ny dag ny topp

Frokost, lunsj og middag

Etter nok en deilig frokost, møter vi våre tindevegledere og snakker om dagens tur. Vi organiserer oss igjen i biler for å komme oss til startstedet for turen, som også i dag er avhengig av vær og føre.

I ettermiddag blir det igjen afterski på brygga, med avslapning i stampen og bading i sjøen. På afterski i dag blir det også grilling og felles quiz! Den gode stemningen tar vi med oss til middag – nok en deilig treretters middag i spisesalen. Den som vil kan fortsette praten i peisestua utover kvelden, og planlegge nye turer til hvitkledde fjell.

Dag 4

Fridag og hjemreise

Frokost

Dagen i dag bruker du til det du vil. Sov lenge og nyt frokost og morgenkaffe i lange drag, eller sprett opp også i dag for å dra på tur. Det er fortsatt mange topper å ta av, og vertskapet kan komme med gode tips til fine turer å gå på egen hånd. Husk å velge tur etter evne, kunnskap og forhold – turen går på eget ansvar.

Kanskje blir det ny tur tilbake til sommeren eller høsten for å oppleve naturen her en annen årstid? Skulle ikke forundre oss!

Fantastisk utsikt over fjorden fra fjellene

Utsikt utover fjorden

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • 3 netter på Nes Gard
 • Fullpensjon fra middag dag 1 til frokost dag 4
 • Program med toppturer

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Transport til og fra Nes Gard
 • Transport til turene på mellom 15 - 50 minutter (vi fordeles i biler ut fra hvordan gruppa deles opp den dagen) Oppgi gjerne ved påmelding om du stiller med bil og om du kan ta med noen andre deltakere (selvsagt avhengig av smittesituasjon og vern)
 • Skiutstyr og skredutstyr