Sykkeltur på Mallorca

Sykkeltur på Mallorca

13. september 2022 / 8 dager / Pris fra 22.590,-

landskapsbilde med busker, fjell og hav der små båter ses uti horisonten

Mallorca er øya som leverer alt for friluftsentusiasten

Det er ingen hemmelighet at vi i Carpe Diem elsker Mallorca! Allsidigheten lenge leve for det er alltid fint å reise hit. Flotte strender, krystallklart vann, søvnige landsbyer og nydelig mat. Det er første gang vi i Carpe Diem skal bruke sykkelsetet til nye oppdagelser og opplevelser. Dette er ingen heseblesende tur der vi klatrer opp hårnålsvingene i bratte Sa Calobra. Vi skal sykle moderate dagslengder og supplere med kos og fridager. Med et hotell som har mange tilbud og ligger ganske nært både strand og en liten, koselig by, blir denne turen det beste av to verdener. Vi bor på et sporty hotell i Puerto Pollensa, der det meste er lagt til rette for oss. Vi sykler mellom 30 og 40 kilometer hver dag og det er vær og vind som setter tonen for hvilken dag og rute vi velger. Vi har med oss lokalkjente sykkelguider som sørger for at dagen på tur blir optimal. Det å være ute er uansett en frisk bonus.

For det å sykle her er en reise i omgivelser. Puerto Pollensa ligger ved foten av fjellkjeden Tramuntana, så det er naturskjønt som bare det. Langs strandpromenaden vaier palmene dovent i vinden. Selve stranden er ikke så stor, men den er absolutt godkjent. Bykjernen, som ligger noen kilometer unna havnen, består av eldre bebyggelse fra romertiden og gatene er stappfulle av atmosfære. Dette er atmosfære og sjarm på topp.

Praktbyen Palma frister med et valgfritt besøk dersom du vil kjenne på storbypulsen utenom puls på sykkelsetet. Mat er også viktig på tur og der leverer Spania alltid!

OBS! Du må være vant til å være aktiv i hverdagen og kunne sykle lengre etapper. Værforbehold kan endre dagsturene.

(Tillegg for el-sykkel 10 euro pr dag, må reserveres senest 13. august).

Høydepunkter

 • Aktiv opplevelsesreise på sykkelsetet
 • Sjarm og sjel i vakre Puerto Pollensa
 • Besøk i kalksteinsgrottene i Campanet
 • Vinområdet Binissalem og vinsmaking
 • Alcudia med gamlebyen og markeder
 • En dag i Palma - hvis du vil?
Pollenca, gammel landsby på øya Palma Mallorca, Spania

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 13.09.2022

  Tilgjengelighet: Få plasser

  Dager: 8

  Priser fra: 22.590,-

  Reiseleder: Anne Beate Hovlid

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+16
+15

Program

7 frokoster, 2 lunsjer og 4 middager inkludert

Dag 1

Middag

Vi er tidlig oppe og reiser med Norwegians direktefly med avgang om morgenen. Ankomst Palma om formiddagen og vi får transport til Puerto Pollensa, tar cirka en time. Vi sjekker inn til vanlig innsjekkstid.

Selve hotellet har mange tilbud utover utendørs- og innendørs basseng, solstoler og SPA. Det er selvsagt treningssenter her og muligheter for tennis. Vi lovet at det var tilpasset oss som var sporty. I tillegg ligger det 10-15 minutter fra stranden i Puerto Pollensa. Ikke verst!

Les mer om hotellet på deres egne nettsider her

Etter å ha summet oss litt, rusler vi rundt for å bli kjent med Puerto Pollensa og området rundt hotellet.

Puerto Pollensa: Er havnebyen som ligger perfekt til i en liten bukt noen kilometer unna Pollensa. Her er strandpromenaden, strand og mange småbutikker langs med. Det er omtrent 20 kilometer til Cap de Formentor som kan være en fin utfluktsmulighet ved anledning (til fots eller på sykkel). Denne klippen, der Tramuntana-fjellene møter Middelhavet, har et fyrtårn ytterst, er 300 meter høy og stuper ned i havet. Mange fine strender bukter seg også her.

Pollensa (ca 6 km fra Puerto Pollensa): Denne perlen fra romertiden byr på brosteinsbelagte gater og er en skikkelig skjønnhet. Det er mange som har funnet både ro og inspirasjon her - vi kan nevne både Winston Churchill og Agatha Christie. Husene er honningfarget og det bugner som regel av både bougainvilla, blåregn og andre vekster rundt dem. Plaza Major er det typiske, spanske torget der det er fint å se på livet og menneskene i sakte takt rundt seg.

Bratt er det også i Pollensa, mange går opp de 365 steinete, værbitte trappetrinnene til kapellet Església del Calvari. Det er rett og slett en nydelig "topptur" omkranset av sypresser og andre vekster og krones med utsikt i toppklasse over hustak med fjellene i bakgrunnen. Kapellet er fra 1700-tallet og verdt et besøk også. Mange pilegrimer krabber på knærne i påsken av religiøse årsaker, det er en viktig tradisjon for disse.

Middagen denne første kvelden tar vi på hotellet.

Pollenca, gammel landsby på øya Palma Mallorca, Spania

Landsbyen Pollensa på Mallorca

Dag 2

Tilpassing av sykler og utforske nærområdet fra sykkelsetet

Frokost og middag

Sykkeletappe cirka 30 kilometer

Vi begynner dagen med en god frokost. Så begynner forberedelsene. Syklene blir levert til hotellet og vi bruker litt tid på å stille inn seter og å lære å kjenne sykkelen. Om du har valgt el-sykkel må vi se på hvordan man lader. Hjelm kan lånes på plass, men de fleste velger å ha med sin egen slik at den er perfekt tilpasset. Ta med din egen drikkeflaske til turene så har vi fokus på bærekraft også.

Turen i dag blir en kortere tur på lite trafikkerte småveier i området for å venne oss til både trafikken og syklene. Husk badetøy i sekken.

Vi sykler mot den supertrivelige gamlebyen i Pollensa der vi parkerer syklene og går en runde. Det er jo en fryd å rusle rundt i den gamle delen av denne pittoreske landsbyen. Her passer det fint med stopp for lunsj på egen hånd. Vi sykler videre på småveier, gjennom jordbrukslandskap og vingårder i den vakre dalen Valle de March og ned mot havet der vi tar et badestopp underveis - for den som vil.

Middag på hotellet.

landskapsbilde med busker, fjell og hav der små båter ses uti horisonten

Mallorca er vakker! Her ved Puerto Pollensa

Dag 3

Valle de Campanet og grotter

Frokost og lunsj

Sykkeletappe cirka 40 kilometer

Turen i dag går ut av Puerto Pollensa gjennom lett og flatt terreng på landeveier som tar oss til en vakker dal som kalles Valle de Campanet. Dette er en av de mest populære sykkelrutene i dette området. Vi fortsetter i litt mer kupert terreng i et vakkert område tett på fjellkjeden Tramuntana. Vårt mål er noen fantastiske grotter der vi får en omvisning i dette spennende landskapet under bakken! På Mallorca finnes et av Europas største grottesystem, med en imponerende geologisk rikdom og historisk interesse. Her finns en kafeteria med en herlig terrasse og det passer bra å nyte dagens lette lunsj i form av en tradisjonell pa amb oli (brød, tomat, ost og olivenolje) og en kaffe.

Veien tilbake går gjennom samme dal men i et annet område og på andre småveier i lett terreng mot Puerto Pollensa.

Middag på lokal restaurant gjør dagen komplett.

Dag 4

Dag til egen disposisjon

Frokost

Vi spiser felles frokost og legger planer for dagen. Reiseleder organiserer gjerne noe felles dersom du ikke vil benytte deg av hotellets tilbud eller nærområdet. Det er også fullt mulig å ta en tur på stranden og bade. Eller sykle, for du har sykkelen hele uken.

Reiseleder organiserer også middag for den som vil.

To sykler står parkert under en stråparasoll på en strand med en blå og en rød badering hengt over styret

Sykkel og strand ved solnedgang

Dag 5

Sykkel og vingårdsbesøk

Frokost og lunsj

Sykkeletappe cirka 40 kilometer

Frokost først. I dag skal vi kombinere aktivitet med kos og gode smaker.

Vi (og syklene) blir hentet med buss og tilhenger. Bussen setter oss av midt ute på Mallorcas landsbygd, rettere sagt i Secelles. Herfra sykler vi på småveier i lett kupert landskap. Vi passerer noen interessante arkeologiske utgravninger som påminner oss om at det har bodd folk lenge her. I en av de søvnige landsbyene gjør vi et kaffestopp på det lokale torget. Så går turen videre gjennom det største vinområdet på Mallorca, Binissalem. Her ligger mindre vinprodusenter tett i tett og vi sykler forbi vinranker og mandeltrær til vingården som skal ta oss imot.

Vi skal besøke vinmarkene og lære litt om hvordan de lager vi her på Mallorca. Vi skal smake 3 ulike sorter vin og vi skal nyte en bedre lunch. Så blir vi hentet av bussen som kjører oss tilbake til hotellet. De som ønsker kan selvfølgelig sykle tilbake til hotellet (ca 40 km)

Reiseleder organiserer middag for den som vil.

Dag 6

Vi sykler til Alcudia der det er marked

Frokost og middag

Sykkeletappe cirka 30 kilometer

I dag er det markedsdag i nabobyen Alcudia. Du tenker sikkert at Alcudia er chartersted og ikke så hyggelig? Tenk om igjen, denne byen er også kjempekoselig.

Hit sykler vi på småveier og kommer fram til denne historiske byen der vi først gjør en liten rundvandring og blir bedre kjent med byens spennende og lange historie. Et besøk på de romerske utgravningene Pollentia er et «must» når man er her. Deretter blir det tid til å utforske markedet der de selger alt fra frukt og blomster, klær, sko, vesker og en hel del «juggel». Vi sykler videre ned til havnebyen og får tid på egen hånd til lunsj på en av stedets mange hyggelige restauranter.

Veien hjem går langs havet på sykkelsti, bare fint å sykle på disse kanter.

I kveld er det felles middag på hotellet.

Dag 7

Dag til egen disposisjon - Palma?

Frokost og middag

I dag blir det en hviledag og en dag du selv kan bestemme innholdet i. Om du ønsker en dag i storbyen, kan reiseleder organisere en tur for den som vil - med lokalbussen for eksempel. Om du vil tilbringe den i ro og mak i nærområdet eller på stranden så er det fritt frem. Vi i Carpe Diem elsker Palma og skriver litt om denne flotte byen her:

Ankomst Palma pr lokalbuss, er ved knutepunktet i byen, den travle Plaza Espana. Herfra er det lett å rusle til fots på oppdagelsesferd, den beste måten å lære kjenne en by. Rett ved togstasjonen ligger Mercat Olivar – et godt sted å begynne. Hva er bedre enn å se, lukte og rusle gjennom masser av boder med lokale produkter? Vil du shoppe, er mulighetene til det overalt! Både kjedebutikker og mer nisjebutikker med merkeklær/sko er det mange av. Og selvfølgelig er den spanske stoltheten shoppingsenteret "El Corte Ingles" representert - her er to av dem.

Det er heller ingen problemer å være kulturell i Palma. For de som vil, anbefaler vi et besøk i museet Fundacion Bartolomé March som holder til i hjertet av Palmas historiske bydel. I en nydelig bygning full av atmosfære. Familien March var velstående og hadde mange flotte residenser på øya. Akkurat denne er nå gjort om til museum og viser både familiens kunstsamling og boksamling som er omhyggelig og verdifull. Her finner vi blant annet skulpturer av Rodin, Chillida og Moore. Kunstverkene står både ute på gårdsplassen og i hagen så vel som inne. Et mesterverk å notere seg, er de mer enn tusen detaljerte, malte figurene som beskriver Jesu fødsel.

Katedralen inne i byen, La Seu, er både storslagen og majestetisk – dette er landemerket som alle beundrer. Utenfra er den enorm. Gotisk og grandios arkitektur på sitt beste, innvendig har selveste Antoni Gaudí satt sine berømte spor, sammen med Miquel Barceló. Opprinnelig bygget på grunnen av en moské, ble dette et evighetsarbeid for kong Jaime 1 som begynte konstruksjonen. Han fikk dessverre ikke oppleve resultatet. Tiden gikk fra dem, katedraler bygges som regel ikke på kort tid. La Seu er en av Europas største, den ble påbegynt på begynnelsen av 1300-tallet og fullført først i 1601. (Om du vil inn, koster det ekstra pt. 7 euro).

Det blir lunsj underveis – dette er på egen hånd, men reiseleder organiserer for den som vil.

Palma er en oase og et mylder av stilarter, elegante palasser og sjarmerende smale gater og smug. Det er mye å se, mye deilig atmosfære å suge til seg før returen til hotellet.

Avskjedsmiddagen blir ute på en lokal restaurant.

Dag 8

Hjemreise

Frokost

Frokost før avreise mot flyplassen i Palma. Norwegians direktefly tar oss tilbake til Norge med avreise om formiddagen, beregnet ankomst blir om ettermiddagen.

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo–Palma t/r
 • 7 netter på hotell med frokost
 • Andre måltider ihht program
 • Sykkelleie alle dager
 • Sykkelhjelm, men ta gjerne med din egen som er perfekt tilpasset deg
 • Assistanse som vil være tilgjengelig om noe skulle skje underveis
 • Alle utflukter og entreer iht. program
 • All transport iht. program
 • Lokal guide
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Tips