Sykkeltur i vakre Catalonia

Sosial sykkeltur i Catalonia.

Om du reiser for sykkelen, god mat, vinen eller det gode selskapet – du vil ikke bli skuffet. Catalonia har jobbet hardt med å utvikle et av verdens beste nettverk av sykkelstier- og veier, så syklingen er behagelig motoristfri. Vanskelighetsgraden på syklingen er veldig moderat, men akkurat passe til at du kan kalle dette en kosetur med behagelig trim. La deg friste av en sykkelkurv fylt med god vin, deilig mat og ikke minst nye venner!

Fra metropolen Barcelona folder det seg ut en helt spesiell del av Spania. Preget av sin uavhengighetskamp og flere hundre år med intens politikk og historie, har innbyggerne i Catalonia formet sitt eget språk – catalansk, laget superb mat og dyrket førsteklasses vin i uminnelige tider. Mye av grunnen til at de har kunnet gjøre akkurat dette, er den mangfoldige naturen her. Fra de førsteklasses strendene og Middelhavet ved Costa Brava, slynger landskapet seg over grønne sletter og gjennom trange dalfører i Catalonia. I mange av de små og store landsbyene på veien, møter du den ekte spanske landsbyfølelsen som er så spesiell her. Samtidig har en rekke anerkjente vinprodusenter sine gårder spredt ut i det skiftende landskapet som ender i Pyreneenes 3000 meter høye topper i nord.

Vi bor på to ulike hoteller underveis, nok til å få litt variasjon men uten å pakke opp og ned for mye. September en en flott tid å besøke Catalonia på, det er som regel gode temperaturer uten å være for varmt. Bli med på tur i høst!

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Innholdsrike sykkeletapper
 • Postkortlandskap med vakre middelalderbyer
 • Dramatisk kystlinje
 • Salvador Dali-museet i Figueres
 • Frisk luft, deilig mat og mosjon i vakre omgivelser
 • Vin-og cavasmaking på Castillo Peralada
 • Hyggelig selskap med godt reisefølge

 

 • Sykkel Costa Brava Catalonia Aktiv Hvit Spania
 • Spania Restaurant Mat Gate By
 • Sykkel Catalonia Spania
 • Calella de Palafrugell
 • spania_catalonia
Dag 1

14. september - Oslo – Barcelona

Vi flyr fra Oslo om morgenen med Norwegian, landing Barcelona flyplass midt på dagen. Her blir vi hentet på flyplassen og kjørt til vårt koselige Hotel Clipper som ligger i Torroella de Montgri. Reisen fra flyplassen tar cirka 1 time og 50 minutter. Vi sjekker inn, og får deretter utdelt et glass sprudlende velkomstcava! Hotellet har svømmebasseng og det er kort vei til nærmeste strand. Så følger tilpasning av sykler og en liten tur i nabolaget for en test. Middag på hotellet.

(-/-/M)

Calella de Palafrugell
Dag 2

15. september – Middelalderbyer og landlige vyer

Vår første dag på sykkelen er her! Etter frokost tråkker vi bedagelig ut på oppdagelsesferd på den vakre landsbygda. Vi passerer godt bevarte middelalderbyer og vårt første stopp er Fontclara, som oversettes med klar kilde. Vi prøvesmaker vannet fra kilden om du vil. I landlige omgivelser fortsetter vi på stier til sjarmerende Peratallada. Her finnes mange kunstneriske butikker, kafeer og restauranter. Det blir tid til å rusle rundt i den lille byen. Lunsj spiser vi underveis.

Vi fortsetter tilbake til hotellet der det blir felles middag om kvelden. Kanskje blir det tid til et dypp i bassenget eller to før det?

(F/L/M)

På setet: cirka 32 kilometer. Lett/moderat sykling på sykkelveier og stier.

Dag 3

16. september – Markedsdag Torroella de Montgri

Vi mener at ferie, det er lat sykling, fantastisk landskap, varm sand, forfriskende badevann og godt selskap. Dagens sykling er i hovedsak uten stigning, vi følger elven Ter. Et av de aller største markedene i området er det lokale i Torroella. Her finnes massevis av glimrende, lokale matprodusenter som selger velsmakende og kortreist mat. Etter markedet stopper vi for en kaffe og/eller kake på det kjente Mariell. Her er mange godbiter og spesialiteter som får munnen til å løpe i vann. Når kalorier går ut, må også noen kalorier gå inn! Videre fortsetter vi syklingen langs elven før ankomst La Gola. Vi fortsetter til Estartit hvor vi kan spise lunsj med utsikt over marinaen. Deretter følger en dukkert før vi tråkker bedagelig den korte turen tilbake til hotellet. Felles lunsj underveis og middag om kvelden.

(F/L/M)

På setet: cirka 30 km. Lett/moderat sykling på sykkelveier og stier

Dag 4

17. september – Dagsutflukt til Figueres med Dalimuseet

Lei av sykkelsetet? Vi tror ikke faren er overhengende, men holder oss likevel borte fra sykkelsadelen en dag for å besøke museet over Spanias fantasifulle og dekadente kunster, Dali. Gjør deg klar til å se noe du ikke har sett før – om du da ikke er kjent med hans verker. På ettermiddagen trenger vi kanskje en pause fra kunst og kultur, og stopper for hyggelig vin- og cavasmaking i Castillo Perallada.

Så returnerer vi til hotellet vårt. Felles middag om kvelden.

(F/-/M)

Catalonia,-Spania
Dag 5

18. september - Middelalderbyen Pals og syltetøyfabrikk

Vi sjekker ut fra hotellet og fortsetter sydover med herlig utsikt hele veien – her er det om å gjøre å holde seg på setet! Vi setter kursen mot vårt neste overnattingssted, Calella de Palafrugell. Vi passerer rismarkene, Arros de Moli de Pals. Risen her brukes til den lokale paellaen. Vi stopper i den yndige landsbyen Pals hvor vi kanskje tar en kaffepause på kafeen ved kirken? Vi går opp til det gamle kvarteret, La Pedra, for å beundre kirken og utsikten over Emporda-sletten.

Så ankommer vi det helt unike lille syltetøymuseet i Torrent – som kan skryte på seg en museumsbutikk med intet mindre enn 110 forskjellige typer syltetøy! Kanskje kan det friste med drue og ingefærsyltetøy? Eller hva med pære og lakrisrot? Ja, disse og over 100 andre eksotiske smaker finner man nettopp på syltetøymuseet. Så suser vi til den sjarmerende fiskerbyen Calella de Palafrugell, og vårt hotell Garbi som ligger 5 minutters gange fra sentrum. Vi spiser felles middag om kvelden på hotellets restaurant. I området er det flere, koselige strender og det er hyggelig småbyatmosfære. Middag på hotellet om kvelden.

(F/-/M)

På setet: 32 km. Lett sykling på sykkelveier- og stier.

Pals
Dag 6

19. september - Vandring langs kysten eller andre aktiviteter

Etter frokost skal vi ut å oppleve kysten til fots, for den som vil. Det er flere muligheter om man følger Camino de Ronda.

Vi følger stien Camino de Ronda til La Fosca og de gamle, romerske ruinene. Mange besøker også Cap Roig som har en nydelig botanisk hage. I 1927 begynte Dorothy Webster på byggingen av et slott med en magnifik hage som fortsetter nedover mot havet. Etterpå kan du på egen hånd enten sykle, dykke eller padle kajakk. Reiseleder organiserer. Vi spiser middag ute i kveld, på restaurant Fish med sin nydelige beliggenhet.

(F/-/M)

Dag 7

20. september – Vinsmaking

Denne morgenen setter vi kursen innover i landet. Vi sykler gjennom gamle, velduftende pinjeskoger før vi igjen er ute ved kysten. Her kommer vi til bukta i Castells og vitnesbyrd de gamle romerne etterlot seg her i området. Vi tar en pust i bakken og beundrer kirken i Mont Ras i middelalderbyen. Deretter følger besøk hos lokal, organsisk vinprodusent  i Mas Eugeni. Vi fortsetter til Torre Valentino der vi nyter medbrakt lunsj på stranden. Kanskje litt bading også?

Etter lunsj sykler vi tilbake til Palamos hvor du kan gå på stranda eller slappe av.  Om kvelden møtes vi til felles middag på en restaurant i byen.

(F/L/M)

På setet: cirka 27 kilometer. Lett/moderat sykling på sykkelveier og stier.

Tapas Spania
Dag 8

21. september- Hjemreise

Det blir tid til frokost og litt til før vi får transfer til flyplassen. Norwegian har avgang om ettermiddagen. Direkteflyet lander i Oslo om kvelden.

(F/-/-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 16 990
Tillegg for enkeltrom: kr 2 000

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Barcelona t/r med Norwegian
Ved avreise fra andre flyplasser, ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 20. februar 2018
7 netter på turist/mellomklassehoteller. Frokost inkludert
Velkomst-cava
7 middager (3 inkl. drikke)
3 lunsjer
Alle utflukter og entreer iht. programmet
All transport i følge programmet
Sykkelleie (21-girs hybridsykler)
Bagasjetransport
Lokal engelsktalende sykkelguide
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover det som er nevnt over
Drikkevarer
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)
Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. For at påmeldingen skal være bindende, må depositumet være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 120 dager før avreise: kr 500 pr. person
Fra 119 til 65 dager før avreise: kr 2500 pr person
Fra 64 til 45 dager før avreise: 50 % av reisens pris
Fra 44 til 30 dager før avreise: 75 % av reisens pris
Mindre enn 30 dager til avreise: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Pass må medbringes til Spania, da dette er den eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 20 deltagere. Skulle det bli for få deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider og program, samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Prisen er basert på valutakurs pr. 28. februar 2018 (euro). Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

VAKSINASJON
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller www.folkehelseinstituttet.no for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser