Sykkeltur i Tyskland med nydelige Meissen, Dresden og Praha

Vi sykler langs elven Elben, og du vil helt sikkert forelske deg i mange av stedene underveis.

Dette gleder vi oss til! Aktivitet og opplevelser i skjønt samspill. Om du reiser for sykkelen, gode opplevelser eller godt reisefølge – du vil ikke bli skuffet om du velger Tyskland som vertskap. Vanskelighetsgraden på syklingen er moderat, men akkurat passe til at behagelig trim kombineres med variert innhold. La deg friste av en sykkelkurv fylt med mange, gode opplevelser, kultur, historie og vakre byer. Tyskland har ikke bare både «ordnung» og alt på stell. Her er stil i særklasse, nydelig arkitektur, imponerende slott og en god dose sjarm i gamle bydeler. Her er ingen mangel på brosteinsbelagte, snirklete og superkoselige landsbyer. Mye å glede seg over. Ikke nok med at vi opplever mye i Tyskland, jammen får vi med oss et besøk i praktbyen Praha også. Siste dagen toger vi over til Tsjekkias hovedstad, og rusler rundt blant museer, gallerier, håndverksbutikker og arkitektur som imponerer. Perfekt å ta seg rundt til fots også.

Men Tyskland selv har absolutt ingen mangel på ærverdige og flotte byer. Her behøver vi ikke lete etter historie, det hviler og omringer overalt. Meissen har sitt hvite gull i form av utsøkt porselen. Den gotiske katedralen ruver i bybildet og skiller seg unektelig ut fra de pastellfargede, lyse husfasadene. Dresden er eleganse satt i moderne system, med en skjønn silhuett. Fullstendig ødeleggelse under den andre verdenskrig, nå gjenoppstått i omhyggelig restaurert stand.

Pirna er intet mindre enn en koselig, liten by, gamlebyen spesielt. Bad Schandau er en tidligere kurbad-by som har nærhet til vakker, mektig natur og nasjonalpark. Har du hoppet bukk over Tyskland som reisemål, er det på tide å tenke om igjen. September er en flott tid å sykle på disse kanter, det er som regel gode temperaturer uten å være for varmt. Bli med på sykkeltur i høst – med mye annet innlagt!

 

 

Avreiser & Bestilling

 • Avreise 24.09.2019
 • Tilgjengelighet Få ledige
 • Dager 7 dager
 • Priser fra 15 940,-

Høydepunkter

 • Innholdsrike sykkeletapper, passe lange, ikke om å gjøre å sykle fortest
 • Frisk luft, deilig mat og mosjon i vakre omgivelser
 • Mange stopp underveis med innlagte pauser, der vi f.eks smaker vin
 • Meissen, en koselig by i tillegg til å være porselensbyen over noen
 • Dresden er kanskje en av Tysklands mest imponerende – til tross for historien
 • Natur, skog og besøk på tidligere kur-sted, Bad Schandau
 • Opplev både Tyskland og en snartur innom Tsjekkia på én gang
 • Praha er en av Europas vakreste
 • Mye inkludert av måltider
 • Hyggelig selskap med godt reisefølge
 • Dette er en tur med lokal «touch», med vår lokale kjentmann Yngve som viser sitt Tyskland

 

 • Sykkel Catalonia Spania
Dag 1

24. september - Oslo – Berlin-Moritzburg-Meissen

Vi flyr fra Oslo om morgenen med Norwegian, og lander på Berlin Schönefeld flyplass samme morgen. Her blir vi møtt og hentet på flyplassen av norske Yngve. Yngve bor i Dresden og skal være med oss på hele turen.

Først busser vi til Moritzburg. Tyskland og slott hører sammen som hånd i hanske, og her i Moritzburg ligger slottet som var med i «Tre nøtter til Askepott». Om du ser på i julen, ta en ekstra titt. Det ligger flott til ved vannet, gult og stolt er det, i barokk stil. Vi rusler ut, går en tur gjennom slottsparken og derfra ned til et annet, mindre slott ved en liten sjø. Vi benytter sjansen til å spise godt her i Moritzburg, tre retters lunsj venter. Lokale spesialiteter står på menyen – så busser vi videre til Meissen der vi skal overnatte. Her får alle enkeltrom.

Vi møtes til felles middag for den som vil om kvelden. Restauranten ligger i gangavstand fra hotellet (ikke inkl.).

Kjekt å vite for turen- når vi sykler og forflytter oss fra sted til sted, fraktes bagasjen for oss.

(-/L/-)

Meissen
Dag 2

25. september – Sykling langs Elben, vinsmaking i Nünchritz og tid i Meissen

Vår første dag på sykkelen er her! Etter frokost bruker vi litt tid på tilpasning av syklene, og tar  en liten tur i nabolaget for en test. Vi trenger å vite høyden din på forhånd, slik at sykkelen allerede skal være tilpasset deg så godt som mulig. Så skal vi ut på tur.

Vi sykler i ganske så bedagelig tempo nordvestover langs Elben. Ferden går gjennom et av Tysklands minste vinområder. For dette landet kan vin, det vet vi. I landsbyen Nünchritz blir det jammen et stopp der vi skal smake litt vin. Mange er kjent med de vinene som de større produsentene dyrker frem, nå kan vi sammenligne med disse. Litt lett snacks serveres sammen med vinen.

Før avreise igjen tar vi kanskje en kaffe, så kan den som vil kjøpe med seg litt mer å spise på veien tilbake til Meissen. Nå sykler vi langs den andre elvebredden på returen, og er tilbake tidlig ettermiddag. Da har du tid til egen disposisjon. Mange ønsker sikkert å bli litt mer kjent med byen vi bor i, og nå har du muligheten.

Meissen er kjent for sitt utsøkte porselen, og mye dreier seg naturlig nok om dette. Selv om du ikke har noe spesielt forhold til det, kan det være interessant å dykke litt mer ned i det når du er på disse kanter. I over 300 år har byens spesialister tryllet frem unike figurer og serviser. Denne kunsten som før var forbeholdt Kina, ble endelig innledet også i Europa, etter iherdige forsøk for kjemikere – frivillig eller ikke. Den gangen var det ingen kjære mor. Resultatet ble i hvert fall suksess og kvalitet som varte. Ser du to blå sverd som krysser klingene, da er det ekte Meissen.

Vi har nevnt slott, her er Tysklands aller eldste! Det som opprinnelig huset porselensfabrikken, var Albrechtsburg slott. Joda, dette er et flott eksemplar å regne med. Bybildet er interessant, den gotiske katedralen skiller seg ut og skaper en salig blanding av stiler. Meissen er også en skikkelig koselig by å rusle rundt i. Spesielt gamlebyen er veldig stemningsfull. Hit tar vi turen sammen med Yngve i kveldingen også.

Middagen tar vi felles også i kveld, ikke så langt fra hotellet.

(F/-/M)

På sykkelen: cirka 30 kilometer. Lett/moderat sykling.

Vinområde ved Albrechtsburg slott
Dag 3

26. september – Meissen - Dresden

Vi forlater Meissen og sykler videre langs Elben østover mot Dresden. Langs veien stopper vi blant annet i den meget idylliske landsbyen Alt-Kötchenbroda. Her spiser vi lunsj på en trivelig restaurant. Opp på setet igjen, vi er stadig på vei! Når vi får Dresden i sikte, tar vi en pit-stopp på en Biergarten. Vel fremme, står bagasjen vår og venter på oss.

Før kveldens middag, i nærheten av hotellet, tar vi en liten «bli-kjent-runde» i Altstadt. Veldig kjekt å få en oversikt på byen vi skal være i to netter. Dresden er jo virkelig et underverk av en by som ble bombet sønder og sammen under andre verdenskrig. Restaurert og bygget opp igjen. Visuelt vakker, fullspekket av kunst og kultur. Før bombingen var den omtalt som en av Europas flotteste byer. Den er intet mindre i dag. Frauenkirche er symbolet for å reise seg igjen etter brutaliteten som herjet. Det tok mange år å få den ferdig. Semper-operaen er et av landets mest kjente bygninger. Dresden kalles ikke «Tysklands Firenze» for ingenting.

I Neustadt er kontrastene spennende. Her er det både bohemsk, kult og kunsterisk. Vintage og hipster- kreativitet er en interessant motsats til Altstadt med sine ærverdige bygninger.

Reiseleder og Yngve organiserer middag for den som vil spise felles.

(F/L/-)

På sykkelen: cirka 30 km. Lett/moderat sykling på sykkelveier og stier

Meissen
Dag 4

27. september – Dresden, dag til egen disposisjon

Lei av sykkelsetet? Vi tror ikke faren er overhengende, men holder oss likevel borte fra sykkelsetet en dag. Yngve gir tips om hva vi kan gjøre – museer og severdigheter. Vi tar en frivillig sykkeltur om formiddagen for de som ønsker. Turen går gjennom Dresden Heide, bymarka, via en bydel med flott utsikt. Det blir et par, tre timer med sykling. Alle er tilbake til lunsjtid.

Om ettermiddagen er det mulighet til å bli med på en liten trikketur (betales av hver enkelt) til en fin bydel i utkanten av Dresden. Her benytter vi anledningen til å rusle litt rundt også.

Vi møtes til felles middag på rustikk restaurant i det livlige utelivsområdet Neustadt. Med cirka 10-15 minutter å gå, er det ikke langt fra hotellet.

(F/-/M)

Dresden
Dag 5

28. september - Dresden - Pirna

Vi sjekker ut fra hotellet og fortsetter mot neste mål – Pirna. På veien passeres landsby-idyller og forsteder, før vi ser lystslottet Pillnitz. Nok et vakkert skue, og her er også en flott blomsterprakt i den tilhørende hagen. Underveis har vi piknik.

Vel fremme i Pirna, spiser vi middag på en koselig restaurant med middelalderpreg. Pirna har også en skikkelig koselig gamleby, så her er det hyggelig å være.

Om du vil, kan du bli med Yngve på utflukt til Burg Stolpen (forhåndsbestilles hjemmefra og må ha minst 8 deltakere). Vi reiser om ettermiddagen med lokalbussen. Denne gamle borgen er forbundet med en av Tysklands mest kjente og myteomspunne kvinner, grevinne Cosel. Henne vil vi også ha hørt om tidligere på turen, både fra Meissen og Pillnitz. Burg Stolpen ligger på basaltfjell og ruver over den lille småbyen, Stolpen. Både historie, arkitektur og geologi er interessant på dette besøket.

(F/piknik/M)

På sykkelen: 25 km. Lett sykling på sykkelveier- og stier.

Elben
Dag 6

29. september - Pirna - Bad Schandau

Etter frokost skal vi videre og fortsetter langs Elben. Ved Rathen tar vi ferge over elven og går opp til det flotte utsiktspunktet Bastei. I Rathen blir det anledning til å kjøpe seg litt å spise, før vi tar ferge tilbake og legger ut på siste etappe. Kursen settes mot Bad Schandau, der vi skal være siste natten.

Nå er vi på tysk kurbad-kanter. Det vil si naturskjønne omgivelser, frisk og ren luft og nær nasjonalparken Sächsische Schweiz. Dette er Sachsens eneste, og Tysklands eneste med fjell og denne type steinformasjoner. Et vakkert og mektig område som både klatrere og vandrere har lagt sin elsk på.

Hotellet vårt er en liten fergetur fra sentrum av byen, og etter ankomst kan den som vil være med på en liten skogstur i nærheten. Om kvelden er det felles middag i form av buffet på hotellet.

(F/-/M)

På sykkelen: 25 km. Lett sykling på sykkelveier- og stier.

Praha
Dag 7

30. september – Bad Schandau - Praha - hjemreise

Vi spiser frokost og sjekker ut fra hotellet. Om formiddagen skal vi ta toget til Praha! Vel fremme setter vi fra oss bagasjen på betjent oppbevaring på stasjonen. I Praha er trikken tingen, og vi benytter oss av denne fra sentrum til dit vi skal spise lunsj. Herfra blir det byvandring.

For å fornemme Prahas historie og den flotte arkitekturen, er det til fots som gjelder. Vi går i de smale brosteinsbelagte gatene i dagens bybilde. Det er en ren fornøyelse å rusle rundt i gamlebyen med sitt nettverk av trange gater og velholdte hus med barokkfasader. Mellom det 65 meter høye Kruttårnet ( Prasna Brana) i øst, til Karlsbroen i vest, ligger det et utall av kapeller, museer, markeder og gallerier, skal vi få med oss en liten bit av denne praktbyen. Tid på egen hånd – et par timer til shopping kan kanskje friste?

Vi møtes til avtalt tid og sted, tar oss sammen til stasjonen og henter bagasjen. Med offentlig transport reiser vi ut til flyplassen i Praha der Norwegian venter på å ta oss hjem. Direkteflyet har avgang om kvelden og vi lander på Oslo Lufthavn like før midnatt.

(F/L/-)

 

Praha

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 15 940 (alle har enkeltrom de to første nettene i Meissen)
Tillegg for enkeltrom på hele turen: kr 990

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo – Berlin//Praha – Oslo med Norwegian
Ved avreise fra andre flyplasser, ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 9. november 2018
6 netter på turist/mellomklassehoteller. Frokost inkludert
4 middager
4 lunsjer
Alle utflukter og entreer iht. programmet
All transport i følge programmet
Sykkelleie (24-girs Giant sykkel med flaskeholder og sykkelflaske – geléseter)
Sykkelhjelm bør tas med hjemmefra for å være tilpasset, men kan også leies på plass
Bagasjetransport
Lokal norsk sykkelguide
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover det som er nevnt over
Frivillig utflukt til Burg Stolpen, kan forhåndsbestilles og må ha min. åtte deltakere (kr 310)
Drikkevarer
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)
Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. For at påmeldingen skal være bindende, må depositumet være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Pass må medbringes, da dette er den eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

VAKSINASJON
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller www.folkehelseinstituttet.no for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser