Sykkeltur i vakre Catalonia

Sykkeltur i vakre Catalonia

Tamariu - liten landsby på Costa Brava, Spania.

Sosial sykkeltur i Spania på lokalt vis

Om du reiser for sykkelen, naturen, strendene, god mat, vinen eller det gode selskapet – du vil ikke bli skuffet. La deg friste av en sykkelkurv fylt med gode ting! På disse kanter har vi syklet før og denne turen fortjener et comeback.

Fra metropolen Barcelona folder det seg ut en helt spesiell del av Spania. Preget av sin uavhengighetskamp og flere hundre år med intens politikk og historie, har innbyggerne i Catalonia formet sitt eget språk – katalansk, laget superb mat og dyrket førsteklasses vin i uminnelige tider. Mye av grunnen til at de har kunnet gjøre akkurat dette, er den mangfoldige naturen her. Fra de førsteklasses strendene og Middelhavet ved Costa Brava, slynger landskapet seg over grønne sletter og gjennom trange dalfører i Catalonia. I mange av de små og store landsbyene på veien, møter du den ekte spanske landsbyfølelsen som er så spesiell her. Samtidig har en rekke anerkjente vinprodusenter sine gårder spredt ut i det skiftende landskapet som ender i Pyreneenes 3000 meter høye topper i nord. Dette er turen for oss som liker litt av alt dette - og vi er mange!

Catalonia har jobbet hardt med å utvikle et av verdens beste nettverk av sykkelstier- og veier, og sykling er jo behagelig motoristfri og miljøvennlig. Det liker vi veldig!

(El-sykkel kan bestilles mot et tillegg på 2 960 - må bestilles innen 4. mai).

Høydepunkter

 • Innholdsrike sykkeletapper og MYE god, lokal mat
 • Postkortlandskap med vakre middelalderbyer
 • Dramatisk kystlinje
 • Salvador Dali-museet i Figueres
 • Vin-og cavasmaking på Castillo Peralada
Dame på sykkel i en blomstereng av røde valmuer
+27
+26

Program

7 frokoster og 7 middager inkludert

Dag 1

Avreise Norge - Barcelona

Middag

Vi flyr fra Oslo om morgenen med Norwegian, lander på Barcelona flyplass midt på dagen. Her blir vi hentet og kjørt til vårt koselige Hotel Clipper som ligger i Torroella de Montgri. Reisen fra flyplassen tar cirka 1 time og 50 minutter. Vi sjekker inn, og får deretter servert et glass sprudlende velkomstcava! Hotellet har svømmebasseng og det er kort vei til nærmeste strand.

Så følger litt briefing, tilpasning av sykler og en liten tur i nabolaget for en test så vi er klare for morgendagen.

Middagen denne første kvelden tar vi på hotellet.

Restaurantbord med hotellet og basseng i bakgrunnen. Palmer og blomster.

Hotel Clipper, Costa Brava

Dag 2

Middelalderbyer og landlige vyer

Frokost og middag

Sykkeletappe cirka 32 kilometer

Vår første dag på sykkelen er her! Etter frokost og kanskje litt mer tilpasning, tråkker vi bedagelig ut på oppdagelsesferd i den vakre landsbygda. Vi passerer godt bevarte middelalderbyer og vårt første stopp er Fontclara, som oversettes med klar kilde. Vi prøvesmaker vannet fra kilden om du vil. I landlige omgivelser fortsetter vi på landlige veier til sjarmerende Peratallada. Her finnes mange kunstneriske butikker, kafeer og restauranter. Det blir tid til å rusle rundt i den lille byen. Lunsj spiser vi underveis.

Vi fortsetter tilbake til hotellet der det blir felles middag om kvelden. Kanskje blir det tid til et dypp i bassenget før middag?

Dag 3

Markedsdag Torroella de Montgri

Frokost og middag

Sykkeletappe cirka 30 kilometer

Vi mener at ferie, det er lat sykling, fantastisk landskap, varm sand, forfriskende badevann og godt selskap. Dagens sykling er i hovedsak uten stigning, vi følger elven Ter. Et av de aller største markedene i området er det lokale i Torroella. Her finnes massevis av glimrende, lokale matprodusenter som selger velsmakende og kortreist mat. Du er selvfølgelig velkommen til å smake på produktene. Etter markedet stopper vi for en kaffe og/eller kake på det kjente Mariell. Her er mange godbiter og spesialiteter som får munnen til å løpe i vann. Når kalorier går ut, må også noen kalorier gå inn! Videre fortsetter vi syklingen langs elven før ankomst sjøen og La Gola. Vi fortsetter til Estartit hvor vi kan spise lunsj og nyte utsikten over marinaen. Deretter blir det mulighet for en dukkert før vi tråkker i bedagelig tempo den korte turen tilbake til hotellet.

Lunsj underveis og middag om kvelden på hotellet.

Dag 4

Dagsutflukt til Figueres med Salvador Dalimuseet

Frokost og middag

Lei av sykkelsetet? Vi tror ikke faren er overhengende, men holder oss likevel borte fra sykkelsadelen en dag for å besøke museet over Spanias fantasifulle og dekadente kunster, Salvador Dali. Gjør deg klar til å se noe du ikke har sett før – om du da ikke er kjent med hans verker. Kunst er så mangt og skal engasjere!

Om ettermiddagen trenger vi kanskje en pause fra kunst og kultur, og stopper for hyggelig vin- og cavasmaking i Castillo Peralada. Her produseres vin på tradisjonelle måter hånd i hånd med moderne teknologi. Slottet i seg selv er en imponerende bygning og et vakkert skue, der uteområdene står i selvsagt stil til slottet.

Så returnerer vi til hotellet vårt. Felles middag om kvelden.

Dag 5

Middelalderbyen Pals og syltetøyfabrikk

Frokost og middag

Sykkeletappe cirka 32 kilometer

Vi sjekker ut fra hotellet og fortsetter sydover mot Palamos med herlig utsikt hele veien – her er det om å gjøre å holde seg på setet! Vi setter kursen mot vårt neste overnattingssted. Vi passerer rismarkene, Arros de Moli de Pals. Risen her brukes til den lokale paellaen. Vi stopper i den yndige middelalderlandsbyen Pals hvor vi kanskje tar en kaffepause på kafeen ved kirken? Vi går opp til det gamle kvarteret, La Pedra, for å beundre kirken og utsikten over Emporda-sletten.

Så ankommer vi det helt unike lille gastronomiske syltetøymuseet i Torrent – som kan skryte på seg en museumsbutikk med intet mindre enn 110 forskjellige typer syltetøy! Kanskje kan det friste med drue og ingefærsyltetøy? Eller hva med pære og lakrisrot? Ja, disse og over 100 andre eksotiske smaker finner man nettopp på syltetøymuseet. Så suser vi videre til den sjarmerende byen Palamos, og vårt hotell Marina som ligger 5 minutter fra havet. Palamos er kjent for sin velsmakende tapas og sin 3 kilometer lange strandlinje. En kombinasjon å elske!

I området er det også flere, koselige strender og det er hyggelig småbyatmosfære. Hotellet har også fine fellesområder der de har hentet inspirasjon fra bl.a filmklassikeren "Casablanca". De har også en populær cocktail-bar, så her er det lett å trives.

Felles middag om kvelden.

Dag 6

Vandring langs kysten eller andre aktiviteter

Frokost og middag

Etter frokost skal vi ut å oppleve kysten til fots, for den som vil. Det er flere muligheter om man følger Camino de Ronda.

Vi følger stien Camino de Ronda til La Fosca og de gamle, romerske ruinene. Mange besøker også Cap Roig som har en nydelig botanisk hage. I 1927 begynte Dorothy Webster på byggingen av et slott med en magnifik hage som fortsetter nedover mot havet. Etterpå kan du på egen hånd enten sykle, dykke eller padle kajakk. Reiseleder organiserer.

Vi spiser middag ute i kveld, på Restaurant Truman`s med sin nydelige beliggenhet.

Dag 7

Vinsmaking

Frokost og middag

Sykkeletappe cirka 27 kilometer

Denne morgenen setter vi kursen innover i landet. Vi sykler gjennom gamle, velduftende pinjeskoger før vi igjen er ute ved kysten. Her kommer vi til bukta i Castells og vitnesbyrd de gamle romerne etterlot seg her i området. Vi tar en pust i bakken og beundrer kirken i Mont Ras i middelalderbyen. Deretter følger besøk hos lokal, organsisk vinprodusent i Mas Eugeni. Vi fortsetter til Torre Valentino der vi nyter medbrakt lunsj på stranden. Kanskje litt bading også?

Etter lunsj sykler vi tilbake til Palamos hvor du kan gå på stranda eller slappe av. Om kvelden møtes vi til felles middag på hotellet.

Dag 8

Hjemreise

Frokost

Det blir tid til frokost og litt til før vi får transfer til flyplassen. Norwegian har avgang tidlig om ettermiddagen. Direkteflyet lander i Oslo samme ettermiddag.

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo–Barcelona t/r med Norwegian
 • 7 netter på hotell med frokost
 • Andre måltider ihht program
 • Sykkelleie alle dager
 • Sykkelhjelm, men ta gjerne med din egen som er perfekt tilpasset deg
 • Assistanse som vil være tilgjengelig om noe skulle skje underveis
 • Alle utflukter og entreer iht. program
 • All transport iht. program
 • Lokal guide
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Tips