Svalbard – blått lys, hvite vidder

Vakre vinteropplevelser på Svalbard.

Spør hvem som helst på Svalbard hvilken tid på året som er den vakreste, og du vil få et raskt svar: Februar. Riktignok kan det være kjølig, men det stemningsfulle blå lyset i kombinasjon med det vinterkledde landskapet vekker kunstneren i sjelen til hver og én av oss. Nordlyset kan flakke over oss når som helst på døgnet.

Dette er turen for de eventyrlystne som ikke er redd for dunjakka, som synes det å feriere i Norge kan være likeså eksotisk og opplevelsesrikt som det store utland. Det er bare å omfavne alt naturen byr på i sin hvite kappe. Utendørsaktiviteter er en selvfølge, det samme er hygge inne. Det er mye god mat og drikke i Longyearbyen – denne arktiske, urbane «hovedstaden». Joda, byen byr så absolutt på mange opplevelser. Inkludert et godt kulturtilbud. Her er det sosialt så det holder.

På 78 grader nord får du både by, tundra, vidåpne landskap, et rikt dyreliv og isbreer. Svalbard er viden kjent for alt dette og mer til. Bli med å se selv!

OBS: Vær forberedt på at grunnet vær og vind kan det oppstå endringer underveis i det oppsatte programmet. 

 

Avreiser & Bestilling

 • Avreise 19.02.2021
 • Tilgjengelighet Få ledige
 • Dager 4 dager
 • Priser fra 16 560,-
 • Bestill nå

Høydepunkter:

 • Svalbards unike historie på nært hold
 • Hundekjøring over hvite vidder
 • Bli med på tur inn i de blå isgrottene – transport t/r går med scooter
 • Opplev livet i Longyearbyen – både på dag og kveldstid – kanskje til og med nattestid?!
 • Vi bor godt på Svalbards beste og mest sentrale hotell Radisson Blu Polar – med vakker utsikt mot Isfjorden og Hiortfjellet. Hotellet har også utendørs jacuzzi og nordlysvekking!
 • Nordlysaften på villmarkscamp, med middag og gode historier
 • Ølsmaking på verdens nordligste håndverksbryggeri
 • Middager inkludert også på supersjarmerende Kroa
 • Februar – den vakreste tiden av året på Svalbard
 • Godt selskap alltid inkludert
 • Svalbard_Radisson_Blu
 • Svalbard_Radisson_Blu
 • Svalbard_Pub_Barentz
 • Norge_Svalbard_Camp Barentz
 • Svalabard_Polarrev
 • Svalbard_Radisson_Blu_Nordlys
 • Svalbard_nordlys
 • Norge_Svalbard
 • Svalbard_isgrotte
 • Norge_Svalbard_reinsdyr
 • Norge_Svalbard_bryggeri
 • Norge_Svalbard_bryggeri
 • Norge_Svalbard_nordlys_Camp Barentz
Dag 1

19. februar - Avreise Oslo, bli kjent med Longyearbyen

Avreise fra Oslo med SAS med ankomst Longyearbyen midt på dagen. Busstransport til sentrale hotell Radisson BLU Polar Hotel hvor vi sjekker inn. Hotellets har utendørs boblebad med femstjerners utsikt mot Hiortfjellet. Kanskje er vi ekstra heldige og kan sitte i et dampende varmt boblebad (med lue på) mens nordlyset flakker over Isfjorden og fjellene foran oss? Det er lov å håpe! Hotellet har forøvrig «nordlysvekking» – si ifra når du sjekker inn om du vil vekkes dersom nordlyset skulle flakke over himmelen mens du ligger og sover.

Etter ankomst blir du med reiseleder på en liten runde i Longyearbyen, verdens nordligste by. Longyearbyens historie er utrolig fascinerende, og kanskje besøker vi både det flotte museet i byen, samt kunstgalleriet om tiden strekker til.

Middagen i dag spiser vi i koselige, uformelle omgivelser på Kroa. Restauranten er kjent for sin gode mat og intime stemning! Kanskje er det noen som ønsker å gå på Karlsberg Pub eller Det Gamle Nordpolet? Om det ikke skjer i kveld, er det flere muligheter for å hygge seg på disse populære stedene. Kvelds/nattelivet i Longyearbyen er ikke til å gå glipp av 🙂

(-/-/M)

Longyearbyen med Hiortfjellet i bakgrunnen
Dag 2

20. februar - Hundesledetur i Bolterdalen, isgrotting, ølsmaking og villmarkscamp!

Dagen i dag blir fullspekket med opplevelser og inntrykk – både inne og ute. Dette blir bra!

Hundesledekjøring har lange tradisjoner på Svalbard. Stillheten, samspillet mellom mennesker og dyr og det storslagne landskapet setter varige spor i minnet. Etter frokost kjører vi innover Bolterdalen. Ved ankomst hundegården, gis det påkledning og innføring i kunsten å kjøre hundespann før vi legger av gårde innover.

Gnisning av sledemeier og lyden av travle hundepoter er det eneste vi hører på ferden innover de snøkledde viddene. Vi kjører 2 og 2 på hvert hundespann, og deler på å kjøre sleden og sitte på. Ved Scott Turner-breen snur vi og kjører tilbake til hundegården. Her hjelper vi guidene våre å sele av hundene, og vi får servert lunsj før vi møter valpene fra årets kull.

Etter alt dette skal vi oppleve enda mer av det unike med den arktiske verdenen på Svalbard – isgrotting.

Vi går inn gjennom hjertet av en isbre og inn i en spennende krystallverden under! Lyset fra hodelykten vil avsløre en glitrende hule med fascinerende formasjoner i de frosne veggene. Vi kjører scooter opp på Longyearbreen. Med hodelykter for å lyse opp veien, går vi inn i smeltevannskanalen – en opplevelse som vil ta pusten fra deg. Vi stiller med hodelykter, hjelmer, stegjern og erfarne guider. Du stiller med solide vintersko, vanntett yttertøy og eventyrlyst! Du trenger ingen teknisk erfaring, dette er en fantastisk opplevelse for alle som har normal fysisk form.

OBS – forbehold om snøforhold og vær må tas for gjennomføring av isgrottingen.
Varighet: ca. 3 timer
Vanskelighetsgrad: Gjennomsnittlig fysisk form. Turen er uegnet for dem som lider av klaustrofobi eller bevegelsesbesvær.

Etter alt dette, roer vi ned med ølsmaking. Da tar vi en slurk eller flere av verdens nordligste øl hos Svalbard Bryggeri! Vi skal inn i bryggeriets lokaler og smake på ulike typer øl som brygges her – blant annet øl som inneholder 2000 år gammelt brevann. Samtidig vil vi få innblikk i den fascinerende historien om hvordan verdens nordligste bryggeri ble til – etter seks års arbeid med å endre loven som forbød tilvirkning av alkohol på Svalbard.

Så ut til Camp Barentz som ligger cirka 10 kilometer øst for Longearbyen ved foten av Gruve 7-fjellet. Campen har en fantastisk beliggenhet, borte fra all lysforurensning, hvor du kan oppleve Svalbards storslåtte natur og ikke minst nordlyset. Nordlyset, eller Aurora Borealis, er en praktfull visuell signatur fra kilden som gjør alt liv mulig – solen. Bussen stopper et stykke utenfor campen, og vi blir hilst velkommen av vårt gode vertskap som følger oss det siste stykket. Inne i varmen får vi servert varm mat, bålkaffe og dessert mens vertskapet byr på foredrag om nordlyset akkompagnert av flotte bilder.

Vi anbefaler behagelige, varme friluftsklær og varme sko da det kan trekke litt kaldt fra gulvet, og vi skal være utendørs for å jakte på nordlyset. Merk at klærne kan lukte av bålrøyk i etterkant.

(F/L/M)

Dag 3

21. februar - Dagen er din: snøscootertur, eller bare ta livet med ro i Longyearbyen...

Dagen begynner for oss alle med frokost på Radisson-hotellet. Utsikten er upåklagelig fra frokostsalen, så frokosten har en tendens til å strekke ut…

I dag kan du være med en scootertur som må forhåndsbestilles senest 23. januar. Vær obs på at det kreves førerkort for bil eller motorsykkel for å kjøre scooter.

Snøscootersafari – Tempelfjorden med lunsj
Bli med oss på et fantastisk snøscooter eventyr på denne klassiske heldagsturen. Snøscooterkjøring er en spennende måte å oppdage Svalbard på under den arktiske vinteren. Selv om turen ikke er teknisk veldig krevende, er det en lengre tur som krever litt «utholdenhet». Men det er absolutt verdt det å oppleve Svalbards storslåtte landskap med ekte kjøreglede!

Ruten går nordøst langs Adventdalen og følger grensen til det scooterfrie området. Etter den vide Sassendalen stopper vi ved den gamle fangststasjonen Fredheim som ligger i begynnelsen av Tempelfjorden, den fineste fjorden i Nordenskiøldland. Omringet av fantastiske fjellmassiv kjører vi på sjøisen og har store sjanser for å se sel med sine pustehull i isen. Ofte oppdager vi også isbjørnspor, særlig i nærheten av isfjell hvor bjørner har prøvd å fange selunger. Lunsj inntas ved den flotte, blå, brefronten til Tunabreen, i enden av Tempelfjorden. På vei tilbake følger vi -om forholdene tillater det- en annen rute: langs sørsiden av Sassenfjorden, eller vi stikker innom Nøisdalen, en canyon som er hekkeplass for tusenvis av fugler.

Varighet: cirka 7-8 timer
Kjørelengde: cirka 130 km
Ingen tidligere snøscootererfaring nødvendig. 

Pris: kr 3 720 for egen scooter. Utflukten bestilles samtidig med turen eller i etterkant i forhold til fristen. (Bestilles innen 23. januar).

Ved 18-tiden er vi tilbake i Longyearbyen. Uansett om du har vært på tur eller «hjemme», i kveld venter 3-retters middag i Restaurant Nansen.

(F/-/M)

Dag 4

22. februar - Hjemreise

Det er fortsatt litt tid til å rusle en liten tur i Longyearbyen om du vil etter frokost. Turen går så til flyplassen hvor SAS venter. Vi beregner å lande i Oslo om ettermiddagen.

(F/-/-)

Isgrotting Larsbreen

Priser og betingelser

PRIS

Pr. person i delt dobbeltrom: kr 16 560
Enkeltromstillegg: kr 2 200

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Longyearbyen-Oslo med SAS
Ved avreise fra andre byer ta kontakt for tilbud
3 netter på Radisson BLU Polar Hotell inkl frokost
1 lunsj, 3 middager
Alle utflukter og entreer iht. programmet.
All transport i følge programmet.
Reiseleder fra Carpe Diem

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:
F=frokost, L= lunsj, M= middag.

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Tilvalgte utflukter (scootertur). Bestilles innen 23. januar.
Drikkevarer
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet skal være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti

Se våre generelle reisebetingelser