Svalbard – blått lys, hvite vidder

Vakre vinteropplevelser på Svalbard

19. februar 2021 / 4 dager / Pris fra 16.560,-

Hunder i spann gjennom snødekt landskap

Februar er en magisk tid å være på Svalbard - blåtimen

Spør hvem som helst på Svalbard hvilken tid på året som er den vakreste, og du vil få et raskt svar: Februar. Riktignok kan det være kjølig, men det stemningsfulle blå lyset i kombinasjon med det vinterkledde landskapet vekker kunstneren i sjelen til hver og én av oss. Nordlyset kan flakke over oss når som helst på døgnet.

Dette er turen for de eventyrlystne som ikke er redd for dunjakka, som synes det å feriere i Norge kan være likeså eksotisk og opplevelsesrikt som det store utland. Det er bare å omfavne alt naturen byr på i sin hvite kappe. Utendørsaktiviteter er en selvfølge, det samme er hygge inne. Det er mye god mat og drikke i Longyearbyen – denne arktiske, urbane «hovedstaden». Joda, byen byr så absolutt på mange opplevelser. Inkludert et godt kulturtilbud. Her er det sosialt så det holder.

På 78 grader nord får du både by, tundra, vidåpne landskap, et rikt dyreliv og isbreer. Svalbard er viden kjent for alt dette og mer til. Bli med å se selv!

OBS: Vær forberedt på at grunnet vær og vind kan det oppstå endringer underveis i det oppsatte programmet.

Høydepunkter

 • Svalbards unike historie på nært hold
 • Hundekjøring over hvite vidder
 • Bli med på tur inn i de blå isgrottene – transport t/r går med scooter
 • Nordlysaften på villmarkscamp, med middag og gode historier
 • Vi bor godt på Svalbards beste og mest sentrale hotell Radisson Blu Polar – med vakker utsikt mot Isfjorden og Hiortfjellet. Hotellet har også utendørs jacuzzi og nordlysvekking!
"Arktisk landskap under polarnatten i Spitzbergen Adventdalen nær Longyearbyen. I løpet av den arktiske natten mellom desember og januar er det 24 timer mørkt, men i klare netter med måneskinn eller nær soloppgang er det en typisk blå skumring. Nattskudd med lang tidseksponering! Rikelig med kopieringsplass, monokromt bilde. "

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 19.02.2021

  Tilgjengelighet: Fullbooket

  Dager: 4

  Priser fra: 16.560,-

  Reiseleder: Wenche Samuelsen

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+13
+12

Program

3 frokoster, 1 lunsj og 3 middager inkludert

Dag 1

Avreise Oslo, bli kjent med Longyearbyen

Middag

Avreise fra Oslo med SAS med ankomst Longyearbyen midt på dagen. Busstransport til sentrale hotell Radisson BLU Polar Hotel hvor vi sjekker inn. Hotellets har utendørs boblebad med femstjerners utsikt mot Hiortfjellet. Kanskje er vi ekstra heldige og kan sitte i et dampende varmt boblebad (med lue på) mens nordlyset flakker over Isfjorden og fjellene foran oss? Det er lov å håpe! Hotellet har forøvrig «nordlysvekking» – si ifra når du sjekker inn om du vil vekkes dersom nordlyset skulle flakke over himmelen mens du ligger og sover.

Etter ankomst blir du med reiseleder på en liten runde i Longyearbyen, verdens nordligste by. Longyearbyens historie er utrolig fascinerende, og kanskje besøker vi både det flotte museet i byen, samt kunstgalleriet om tiden strekker til.

Middagen i dag spiser vi i koselige, uformelle omgivelser på Kroa. Restauranten er kjent for sin gode mat og intime stemning! Kanskje er det noen som ønsker å gå på Karlsberg Pub eller Det Gamle Nordpolet? Om det ikke skjer i kveld, er det flere muligheter for å hygge seg på disse populære stedene. Kvelds/nattelivet i Longyearbyen er ikke til å gå glipp av

Longyearbyen med Hiortfjellet i bakgrunnen

Longyearbyen

Dag 2

Hundesledetur i Bolterdalen, isgrotting, ølsmaking og villmarkscamp!

Frokost, lunsj og middag

Dagen i dag blir fullspekket med opplevelser og inntrykk – både inne og ute. Dette blir bra!

Hundesledekjøring har lange tradisjoner på Svalbard. Stillheten, samspillet mellom mennesker og dyr og det storslagne landskapet setter varige spor i minnet. Etter frokost kjører vi innover Bolterdalen. Ved ankomst hundegården, gis det påkledning og innføring i kunsten å kjøre hundespann før vi legger av gårde innover.

Gnisning av sledemeier og lyden av travle hundepoter er det eneste vi hører på ferden innover de snøkledde viddene. Vi kjører 2 og 2 på hvert hundespann, og deler på å kjøre sleden og sitte på. Ved Scott Turner-breen snur vi og kjører tilbake til hundegården. Her hjelper vi guidene våre å sele av hundene, og vi får servert lunsj før vi møter valpene fra årets kull.

Etter alt dette skal vi oppleve enda mer av det unike med den arktiske verdenen på Svalbard – isgrotting.

Vi går inn gjennom hjertet av en isbre og inn i en spennende krystallverden under! Lyset fra hodelykten vil avsløre en glitrende hule med fascinerende formasjoner i de frosne veggene. Vi kjører scooter opp på Longyearbreen. Med hodelykter for å lyse opp veien, går vi inn i smeltevannskanalen – en opplevelse som vil ta pusten fra deg. Vi stiller med hodelykter, hjelmer, stegjern og erfarne guider. Du stiller med solide vintersko, vanntett yttertøy og eventyrlyst! Du trenger ingen teknisk erfaring, dette er en fantastisk opplevelse for alle som har normal fysisk form.

OBS – forbehold om snøforhold og vær må tas for gjennomføring av isgrottingen.Varighet: ca. 3 timerVanskelighetsgrad: Gjennomsnittlig fysisk form. Turen er uegnet for dem som lider av klaustrofobi eller bevegelsesbesvær.

Etter alt dette, roer vi ned med ølsmaking. Da tar vi en slurk eller flere av verdens nordligste øl hos Svalbard Bryggeri! Vi skal inn i bryggeriets lokaler og smake på ulike typer øl som brygges her – blant annet øl som inneholder 2000 år gammelt brevann. Samtidig vil vi få innblikk i den fascinerende historien om hvordan verdens nordligste bryggeri ble til – etter seks års arbeid med å endre loven som forbød tilvirkning av alkohol på Svalbard.

Så ut til Camp Barentz som ligger cirka 10 kilometer øst for Longearbyen ved foten av Gruve 7-fjellet. Campen har en fantastisk beliggenhet, borte fra all lysforurensning, hvor du kan oppleve Svalbards storslåtte natur og ikke minst nordlyset. Nordlyset, eller Aurora Borealis, er en praktfull visuell signatur fra kilden som gjør alt liv mulig – solen. Bussen stopper et stykke utenfor campen, og vi blir hilst velkommen av vårt gode vertskap som følger oss det siste stykket. Inne i varmen får vi servert varm mat, bålkaffe og dessert mens vertskapet byr på foredrag om nordlyset akkompagnert av flotte bilder.

Vi anbefaler behagelige, varme friluftsklær og varme sko da det kan trekke litt kaldt fra gulvet, og vi skal være utendørs for å jakte på nordlyset. Merk at klærne kan lukte av bålrøyk i etterkant.

Dag 3

Dagen er din: snøscootertur, eller bare ta livet med ro i Longyearbyen...

Frokost og middag

Dagen begynner for oss alle med frokost på Radisson-hotellet. Utsikten er upåklagelig fra frokostsalen, så frokosten har en tendens til å strekke ut…I dag kan du være med en scootertur som må forhåndsbestilles senest 23. januar.

Ved 18-tiden er også de på scootertur tilbake i Longyearbyen. Uansett om du har vært på tur eller «hjemme», i kveld venter 3-retters middag i Restaurant Nansen.

Snøscootersafari – Tempelfjorden med lunsj

Vær obs på at det kreves førerkort for bil eller motorsykkel for å kjøre scooter.

Bli med oss på et fantastisk snøscooter eventyr på denne klassiske heldagsturen. Snøscooterkjøring er en spennende måte å oppdage Svalbard på under den arktiske vinteren. Selv om turen ikke er teknisk veldig krevende, er det en lengre tur som krever litt «utholdenhet». Men det er absolutt verdt det å oppleve Svalbards storslåtte landskap med ekte kjøreglede!

Ruten går nordøst langs Adventdalen og følger grensen til det scooterfrie området. Etter den vide Sassendalen stopper vi ved den gamle fangststasjonen Fredheim som ligger i begynnelsen av Tempelfjorden, den fineste fjorden i Nordenskiøldland. Omringet av fantastiske fjellmassiv kjører vi på sjøisen og har store sjanser for å se sel med sine pustehull i isen. Ofte oppdager vi også isbjørnspor, særlig i nærheten av isfjell hvor bjørner har prøvd å fange selunger. Lunsj inntas ved den flotte, blå, brefronten til Tunabreen, i enden av Tempelfjorden. På vei tilbake følger vi -om forholdene tillater det- en annen rute: langs sørsiden av Sassenfjorden, eller vi stikker innom Nøisdalen, en canyon som er hekkeplass for tusenvis av fugler.

Varighet: cirka 7-8 timer Kjørelengde: cirka 130 kmIngen tidligere snøscootererfaring nødvendig.

Pris: kr 3 720 for egen scooter. Utflukten bestilles samtidig med turen eller i etterkant i forhold til fristen. (Bestilles innen 23. januar).

Spitzbergen scooterutflukt med fjell i bakgrunnen, like ved Longyearbyen.

En stor opplevelse i mektig natur

Dag 4

Hjemreise

Frokost

Det er fortsatt litt tid til å rusle en liten tur i Longyearbyen om du vil etter frokost. Turen går så til flyplassen hvor SAS` direktefly venter, avgang om ettermiddagen. Vi beregner å lande i Oslo om ettermiddagen.

Symbol i Spitsbergen med advarsel om en isbjørn. Og det er 3043 km til London fra Longyearbyen flyplass.

Turen går til...

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • 3 netter på Radisson BLU Polar inkl frokost
 • 3 middager, 1 lunsj
 • Alle utflukter i henhold til programmet
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Tilvalgt utflukt, scootertur (bestilles innen 23. januar)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Tips