Svalbard – blått lys, hvite vidder

Vakre vinteropplevelser på Svalbard.

Spør hvem som helst på Svalbard hvilken tid på året som er den vakreste, og du vil få et raskt svar: Februar. Riktignok kan det være kjølig, men det stemningsfulle blå lyset i kombinasjon med det vinterkledde landskapet vekker kunstneren i sjelen til hver og én av oss. Nordlyset kan flakke over oss når som helst på døgnet.

Dette er turen for de eventyrlystne som ikke er redd for dunjakka, som synes det å feriere i Norge kan være likeså eksotisk og opplevelsesrikt som det store utland og som elsker naturen i sin hvite kappe. Reiseleder Silje kjenner Svalbard som sin egen bukselomme, og viser oss rundt med stor entusiasme!

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

 

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter:

  • Svalbards unike historie på nært hold
  • Hundekjøring over hvite vidder
  • Bli med på tur inn i de blå isgrottene – transport t/r går med scooter
  • Opplev livet i Longyearbyen – både på dag og kveldstid – kanskje til og med nattestid?!
  • Vi bor godt på Svalbards beste og mest sentrale hotell Radisson Blu Polar – med vakker utsikt mot Isfjorden og Hiortfjellet. Hotellet har også utendørs jacuzzi og nordlysvekking!
  • Middager inkludert på restaurant Polfareren og supersjarmerende Kroa
  • Februar – den vakreste tiden av året på Svalbard

OBS: Vær forberedt på at grunnet vær og vind kan det oppstå endringer underveis i det oppsatte programmet. 

Dag 1

22. februar - Avreise Oslo, kulturhistorisk møte med Longyearbyen

Avreise fra Oslo med Norwegians direktefly med ankomst Longyearbyen midt på dagen. Busstransport til vårt sentrale og nyoppussede hotell Radisson BLU Polar Hotel hvor vi sjekker inn. Hotellets rom er alle nyoppussede i 2015/2016, og nytt av sesongen i år er to flunkende nye utendørs boblebad med femstjerners utsikt mot Hiortfjellet. Kanskje er vi ekstra heldige og kan sitte i et dampende varmt boblebad (med lue på) mens nordlyset flakker over Isfjorden og fjellene foran oss? Det er lov å håpe! Hotellet har forøvrig «nordlysvekking» – si ifra når du sjekker inn om du vil vekkes dersom nordlyset skulle flakke over himmelen mens du ligger og sover.

Vi spiser lunsj på Brasseri Nansen, og etter måltidet er det ut på tur i Longyearbyen sammen med lokalguide for å bli kjent med verdens nordligste by. Longyearbyens historie er utrolig fascinerende, og som supplement til vår guides historier besøker vi både det flotte museet i byen, samt kunstgalleriet.

Middagen i dag spiser vi i koselige, uformelle omgivelser på Kroa. Restauranten er kjent for sin gode mat og intime stemning! Kanskje er det noen som ønsker å ta turen videre etter middag til Cognacloftet, Svalbar eller til Karlsbergers Pub med sitt utvalg på hele 1020 sorter brennevin! Om det ikke skjer i kveld, er det flere muligheter for å hygge seg på disse populære stedene. Kvelds/natteslivet i Longyearbyen er ikke til å gå glipp av 🙂

(-/L/M)

Longyearbyen med Hiortfjellet i bakgrunnen
Dag 2

23. februar - Dagen er din: snøscootertur, eller bare ta livet med ro i Longyearbyen...

Dagen begynner for oss alle med frokost på Radisson-hotellet. Utsikten er upåklagelig fra frokostsalen, så frokosten har en tendens til å strekke ut…

I dag har kan du være med en scootertur som må forhåndsbestilles senest 23. januar. Vær obs på at det kreves førerkort for bil eller motorsykkel for å kjøre scooter.

Snøscootersafari – Tempelfjorden med lunsj
Bli med oss på et fantastisk snøscooter eventyr på denne klassiske heldagsturen. Snøscooterkjøring er en spennende måte å oppdage Svalbard på under den arktiske vinteren. Selv om turen ikke er teknisk veldig krevende, er det en lengre tur som krever litt «utholdenhet». Men det er absolutt verdt det å oppleve Svalbards storslåtte landskap med ekte kjøreglede!

Ruten går nordøst langs Adventdalen og følger grensen til det scooterfrie området. Etter den vide Sassendalen stopper vi ved den gamle fangststasjonen Fredheim som ligger i begynnelsen av Tempelfjorden, den fineste fjorden i Nordenskiøldland. Omringet av fantastiske fjellmassiv kjører vi på sjøisen og har store sjanser for å se sel med sine pustehull i isen. Ofte oppdager vi også isbjørnspor, særlig i nærheten av isfjell hvor bjørner har prøvd å fange selunger. Lunsj inntas ved den flotte, blå, brefronten til Tunabreen, i enden av Tempelfjorden. På vei tilbake følger vi -om forholdene tillater det- en annen rute: langs sørsiden av Sassenfjorden, eller vi stikker innom Nøisdalen, en canyon som er hekkeplass for tusenvis av fugler.

Ved 18-tiden er vi tilbake i Longyearbyen.

Varighet: cirka 8 timer
Kjørelengde: cirka 130 km
Ingen tidligere snøscootererfaring nødvendig. 

Pris: kr 3 720 for egen scooter. Utflukten bestilles samtidig med turen eller i etterkant i forhold til fristen. (Bestilles innen 23. januar).

(F/-/-)

Dag 3

24. februar - Hundesledetur i Bolterdalen og isgrotting

Hundesledekjøring har lange tradisjoner på Svalbard. Stillheten, samspillet mellom mennesker og dyr og det storslagne landskapet setter varige spor i minnet. Etter frokost kjører vi innover Bolterdalen. Ved ankomst hundegården, gis det påkledning og innføring i kunsten å kjøre hundespann før vi legger av gårde innover.

Gnisning av sledemeier og lyden av travle hundepoter er det eneste vi hører på ferden innover de snøkledde viddene. Vi kjører 2 og 2 på hvert hundespann, og deler på å kjøre sleden og sitte på. Ved Scott Turner-breen snur vi og kjører tilbake til hundegården. Her hjelper vi guidene våre å sele av hundene, og vi får servert lunsj før vi møter valpene fra årets kull.

Etter alt dette skal vi oppleve enda mer av det unike med den arktiske verdenen på Svalbard – isgrotting.

Vi går inn gjennom hjertet av en isbre og inn i en spennende krystallverden under! Lyset fra hodelykten vil avsløre en glitrende hule med fascinerende formasjoner i de frosne veggene. Vi kjører scooter opp på Longyearbreen. Med hodelykter for å lyse opp veien, går vi inn i smeltevannskanalen – en opplevelse som vil ta pusten fra deg. Vi stiller med hodelykter, hjelmer, stegjern og erfarne guider. Du stiller med solide vintersko, vanntett yttertøy og eventyrlyst! Du trenger ingen teknisk erfaring, dette er en fantastisk opplevelse for alle som har normal fysisk form.

OBS – forbehold om snøforhold og vær må tas for gjennomføring av isgrottingen. 

Varighet: ca. 3 timer

Vanskelighetsgrad: Gjennomsnittlig fysisk form. Turen er uegnet for dem som lider av klaustrofobi eller bevegelsesbesvær.

I kveld skal vi alle spise middag på hotel Svalbard og restaurant Polfareren som er viden kjent for deilig mat! En kort, men spennende tur til Svalbard oppsummeres med mye latter og hygge.

(F/L/M)

Dag 4

25. februar - Hjemreise

Det er fortsatt litt tid til å rusle en liten tur i Longyearbyen om du vil etter frokost. Turen går så til flyplassen hvor Norwegians direktefly venter. Vi beregner å lande i Oslo om ettermiddagen.

(F/-/-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 14 990
Enkeltromstillegg: kr 2 380

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Longyearbyen-Oslo med Norwegian
Ved avreise fra andre byer ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter (pr 3. april 2018)
3 netter på Radisson BLU Polar Hotell inkl frokost
2 lunsjer, 2 middager
Alle utflukter og entreer iht. programmet.
All transport i følge programmet.
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover det som er nevnt over
Tilvalgte utflukter (scootertur). Bestilles innen 23. januar.
Drikkevarer
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet skal være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

FORBEHOLD
Prisen er basert på 20 deltagere. Skulle det bli for få deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise.

Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider og program (som fort kan skje på Svalbard på grunn av vær og vind) samt justering av prisen som følge av økning i skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti

Se våre generelle reisebetingelser