Sorrento, Capri og Amalfikysten

Deilig ferie i Italia – Sorrento og Amalfikysten frister!

Bli med på en av våre mest populære turer! Sorrentohalvøya, Amalfikysten og Capri byr på det gode liv i helt fantastiske omgivelser. Amalfikysten kan med rette krones å være Europas mest spektakulære kyststripe. Pompeii er uten tvil verdenshistoriens beste eksempel på et frosset øyeblikk, samtidig som det er et enestående vitnesbyrd fra det gamle Romerriket. Rett i nærheten, på Sorrentohalvøya, finner vi vår italienske sjarmør Sorrento. Her skal vi bo hele uka på flotte Hotel Cristina, mens vi utforsker Sorrentohalvøya og Amalfikysten. Pizzabakekurs er en selvfølge!

Sorrento har en skjønnhet og en fargepalett som har inspirert, og som fortsatt inspirerer, store kunstnere. Vår egen Henrik Ibsen tilbrakte mye tid i her, og fullførte blant annet «Peer Gynt» og «Gengangere». Det er lett å forstå hva kunstnere og forfattere fant så tiltrekkende. Vi skuer utover duse pastellfargede hus som klamrer seg fast oppover i de ruvende klippene, som igjen stuper ned i det turkise Middelhavet. Lukten av sitroner, appelsiner, blomster, og ikke minst duften av det italienske kjøkken med ferske, lokale råvarer, er ikke noe man kan gjenskape. Og hva med en «gelato» eller to, italiensk iskrem er vår favoritt!

Sist, men ikke minst, det er ikke uten grunn at greske filosofer allerede skrev om Sirenene i romantiske reisebrev fra Capri for flere tusen år siden… Ta alt dette og bland det med den beste italienske kokekunst, vin og råvarer – la det gode liv begynne!

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

 

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Sjarmerende Sorrento og vårt meget hyggelige hotell Cristina
 • Pompeii, levende begravet etter Vesuvs utbrudd
 • Den storslåtte naturen langs Amalfikysten – og vi overdriver ikke…
 • Pizzabakekurs
 • Vakre Capri (for den som ønsker å ta turen dit)
 • God tid til å slappe av – og mange utflukter
 • Halvpensjon daglig
 • Godt selskap er alltid inkludert med Carpe Diem

 

 • campania amalfi italia
 • Napoli Campania Italia
 • Italia Campania Sorrento Fattoria Terranova pizza
 • Italia Campania Sorrento Fattoria Terranova pizza
 • Italia campania sorrento hotel cristina
 • Sorrento Campania Italia Marina Grande
 • Italia campania sorrento hotel cristina
 • Italia campania sorrento marina grande
 • Italia Campania Sorrento Fattoria Terranova pizza
 • Italia Campania Sorrento Fattoria Terranova pizza
 • Italia Campania Sorrento Fattoria Terranova pizza
 • Italia Campania Sorrento Fattoria Terranova pizza
Dag 1

14. juni– avreise og ankomst Napoli og Sorrento

Vi reiser fra Oslo Lufthavn på morgenen med Lufthansa til Napoli. Mellomlanding og flybytte i München, ankomst Napoli tidlig ettermiddag. Vi ankommer så hotellet vårt nær Sorrento – Hotel Cristina, som blir vår koselige base de neste dagene.

På hotell Cristina er det svømmebasseng, så alt ligger til rette for et solrikt opphold og avslappende dager ved bassengkanten innimellom store opplevelser i området rundt. Selve hotellet ligger på en høyde som har utsikt over den lille byen Sant Agnello. De sjarmerende husene, kirkene og piazzaene (torgene), i Sorrento er heller ikke så langt unna. Middag på hotellet på kvelden.

(-/-/M)

Skalldyrlunsj i Marina Grande, Sorrento, blir aldri feil
Dag 2

15. juni - Sorrento og limoncellosmaking

Dagen innledes med en liten rusletur i meget hyggelige Sorrento.  Selve gamlebyen i Sorrento er sjarmøren med stor S. Her er smale, brosteinsbelagte gater og smug som supplerer de mange kafeene, kirkene og spisestedene. Turistene har forlengst lagt sin elsk på dette området av Italia…Og ja, det finnes fortsatt steder som er genuine og ekte her. På disse trakter er det også umulig å komme utenom den spektakulære naturen – byene som er kastet inn i klippene eller på kanten av stupet. Og Sorrento er en av disse byene på klippekanten. Vi kan rett og slett garantere en stor dose utsikt, type vakker de kommende dagene, både i Sorrento og under utfluktene.

Limoncello er en sterk, men velsmakende og frisk likør som faller i smak hos mange. Vi tester ut hvordan smaksløkene tar den i mot i dag. Amalfikysten er spesielt kjent for sine knallgule, smakfulle sitroner og de brukes til både is, likør og matlaging.

Felles middag på hotellet om kvelden.

(F/-/M)

 

Limoncello og sitroner
Dag 3

16. juni - Dag til egen disposisjon

La feriestemningen senke seg, rusle litt rundt i byen eller gjør akkurat det som passer deg best. Reiseleder gir gjerne forslag til noe å gjøre for den som vil. Uansett møtes vi til felles middag på hotellet om kvelden.

(F/-/M)

Koselige Sorrento
Dag 4

17. juni – Dag til egen disposisjon - mulighet for utflukt til Capri

Slapp av på hotellet eller gjør hva du ønsker for dagen. Det er også mulig å ta fergen til Capri og øyas vakre piazzaer, herlige små butikker og yrende folkeliv. Eller, om det ikke er for varmt, ta en spasertur opp til Villa Jovis, en romersk praktvilla bygget av keiser Tiberius. Felles middag om kvelden.

(F/-/M)

Bella Capri - et besøk hit anbefales
Dag 5

18. juni– Pompeii og pizza

Etter frokost venter en halvdagstur til et av Sør-Italias høydepunkt: Pompeii. Byen ble begravd da vulkanen Vesuv hadde utbrudd den 24. august, år 79 e.Kr. Pompeii ble ikke flommet over av lava, men ble begravd under seks meter med aske og pimpstein fra utbruddet. Derfor ble byen ikke ødelagt, men frosset i tid. Innbyggerne ble forstenet i aske, som dannet en sementkapsel rundt dem. Likene smuldret etter hvert bort og det dannet seg et hulrom i askelaget. Under utgravningen fylte arkeologene disse hulrommene med gips og fikk frem mennesker og dyr akkurat slik de var da de ble overrasket av den varme askestrømmen som kom i flere hundre kilometer i timen.

Pompeii ble bevart som et enestående vitnesbyrd om livet i Romerriket. Etter dette trenger vi absolutt noe å styrke oss på, og lunsjen vår inntas i fjellene til en Fattoria i nærheten av Sorrento. Vi får demonstrert hvordan de lager den deilige, sprø italienske pizzaen og ja – det blir smaksprøver underveis! Her er også ingen mangel på sitrontrær, de både ses og duftes i hele området.

Vel tilbake på hotellet blir det felles middag.

(F/L/M)

Napolitansk pizza - bedre finnes ei!
Dag 6

19. juni – Amalfi, Ravello og Positano - Campania Felix – den lykkelige kyststripen

Det var navnet romerne ga Amalfikysten. I dag skal vi oppleve herligheten. Vi reiser med buss og båt langs den sjarmerende Amalfikysten og stopper i selve byen Amalfi (båttur avhenger av værforholdene, alternativt blir det kun buss). Byen er vakker der den ligger slengt inn i en skråning med sin ytterst trivelige arkitektur. Og det å oppleve Amalfi uten tusenvis av turister, det er en opplevelse i seg selv. Den vakre katedralen med sin storslåtte trappeingang er selve landemerket i byen der den troner høyt over byens hovedpiazza. Rusler du noen få minutter videre langs kysten mot Atrani, finner du Hotel Luna Convento «limt» inn i fjellveggen. Det var her Ibsen skrev Et dukkehjem.

En knapp halvtimes busstur retning oppover fra Amalfi finner vi Ravello. Vårt neste stopp. Den lille byen er akk så koselig, men det er Villa Rufolo som kommer til å ta pusten fra deg…i alle fall om vi unngår tåke…Atmosfæren her, nesten litt mystisk, kommer fra maurerne og den arabiske byggestilen som påvirket mye av Sør- Europa i en lang periode. En av bygningene, nesten 30 meter høy, ble tidligere brukt som vakttårn, og selve villaen har huset mange adelsslekter opp gjennom årene. Som mange andre nydelige steder på denne kysten, har flere kunstnere latt seg imponere og inspirere av området. Villa Rufolos hage sies å ha gitt Richard Wagner ideen til hvordan kulissene til operaen «Parsifal» skulle se ut. For det er virkelig en nesten ufattelig vakker hage og spektakulære utsikt (ja, vi har bestilt finvær denne dagen…) Villa Rufolo kan by på. Et eldorado for den som liker å ta bilder.

Turen går tilbake til hotellet på ettermiddagen, og om kvelden samles vi igjen til felles middag i hotellets restaurant.

(F/-/M)

Ravello, Amalfikysten - Fantastisk utsikt fra Villa Rufolo :-)
Dag 7

20. juni - Dag til egen disposisjon

Deilig, lat dag i Sorrento eller kanskje noen aktiviteter som reiseleder organiserer? Kanskje en tur til Napoli, den shabby sjarmøren?

(F/-/M)

Mmmmm
Dag 8

21. juni – Transfer og avreise

Nå er det på tide å vende nesen nordover. Vi  får transfer til flyplassen i Napoli med buss. Beregnet flyavgang med Lufthansa er om ettermiddagen og landing på Oslo Lufthavn beregnes tidlig kveld.

(F/-/-)

Sorrento

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 14 990
Enkeltromstillegg: kr 3 000

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo – Napoli t/r med Lufthansa
Ved avreise fra andre byer ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 2. august 2018
7 netter på mellomklassehotell
1 lunsj (pizza), 7 middager.
Alle utflukter og entreer iht. programmet.
All transport i følge programmet.
Lokale engelsk/svensktalende guider.
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover det som er nevnt over
Drikkevarer
Tips
Reisedokumenter tilsendt med ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Selv om Italia (som Norge) er en del av Schengen-området, må pass likevel medbringes, da dette er eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti

Se våre generelle reisebetingelser