Sorrento, Amalfikysten og Capri

Sorrento, Amalfikysten og Capri

2 avganger. Første tilgjengelige avgang: 9. november 2022 / 8 dager / Pris fra 18.990,-

Sorrento og halvøya, i nærheten av Napoli, sentrale Italia.

Alltid populære Sorrento med utflukt til Pompeii

Deilig tur til våre et av våre favoritthotell i Sorrento – med besøk i Amalfi og Pompeii.

Bli med til vakre, vakre Sorrento og opplev mye i en region det er umulig å ikke stortrives i. I tillegg til Sorrento får du med deg den spektakulære Amalfikysten med Amalfi og Ravello. Pompeii er uten tvil verdenshistoriens beste eksempel på et frosset øyeblikk, samtidig som det er et enestående vitnesbyrd fra det gamle Romerriket. Uforglemmelig! Pizzabakekurs og limoncellosmaking hører selvfølgelig med på en Italiatur. Capri skal vi også til - nydelige farger, utsikt og hårnålsvinger venter.

Sorrento har en skjønnhet og en fargepalett som har inspirert, og som fortsatt inspirerer, store kunstnere. Vår egen Henrik Ibsen tilbrakte mye tid i her, og fullførte blant annet «Peer Gynt» og «Gengangere». Det er lett å forstå hva kunstnere og forfattere fant så tiltrekkende. Vi skuer utover duse pastellfargede hus som klamrer seg fast oppover i de ruvende klippene, som igjen stuper ned i det turkise Middelhavet. Lukten av sitroner, appelsiner, blomster, og ikke minst duften av det italienske kjøkken med ferske, lokale råvarer, er ikke noe man kan gjenskape. Og hva med en «gelato» eller to, italiensk iskrem er vår favoritt!

Sist, men ikke minst, det er ikke uten grunn at greske filosofer allerede skrev om Sirenene i romantiske reisebrev fra Capri for flere tusen år siden… Ta alt dette og bland det med den beste italienske kokekunst, vin og råvarer – og du får du la dolce vita som venter deg på reise til Italia og Sorrento.

La det gode liv begynne!

Høydepunkter

 • Påsken i Sorrento er helt spesiell med flotte prosesjoner
 • Pompeii, levende begravet etter Vesuvs utbrudd
 • Den spektakulære naturen langs Amalfikysten
 • Pizzabakekurs, morsomt, sosialt og smakfullt
 • Capri!
Istock 521418136 Italia Liguria Cinque Terre Manarola

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 09.11.2022

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 8

  Priser fra: 18.990,-

  Reiseleder: Bjørn H. S. Kristiansen

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+30
+29
 1. Program påske 13. april

  7 frokoster, 1 lunsj og 7 middager inkludert

  Dag 1

  Avreise og ankomst Napoli og Sorrento

  Middag

  Vi reiser fra Oslo Lufthavn grytidlig med Lufthansa. Etter en mellomlanding i Frankfurt, lander vi i Napoli om midt på dagen. Vi får buss til Hotel Cristina, som blir vår koselige base i Sorrento. På hotell Cristina er det fint å være, alt ligger til rette for et solrikt opphold og avslappende dager innimellom store opplevelser i området rundt. Selve hotellet ligger på en høyde som har utsikt over den lille byen Sant Agnello. De sjarmerende husene, kirkene og piazzaene (torgene), i Sorrento er heller ikke så langt unna. Det er mye å glede seg til i dagene som kommer.

  Middag på hotellet på kvelden.

  Smal gate i Sorrento, med tradisjonell dagligvare i forgrunnen

  Sorrento!

  Dag 2

  Sorrento og limoncellosmaking

  Frokost og middag

  Dagen innledes med en liten rusletur i meget hyggelige Sorrento. Selve gamlebyen i Sorrento er sjarmøren med stor S. Her er smale, brosteinsbelagte gater og smug som supplerer de mange kafeene, kirkene og spisestedene. Nå om våren er det en helt annen stemning og tempo her enn det du opplever senere på sommer og høst. Turistene har forlengst lagt sin elsk på dette området av Italia, og det er ikke så merkelig. Men ja, det finnes fortsatt steder som er genuine og ekte her. På disse trakter er det også umulig å komme utenom den spektakulære naturen – byene som er kastet inn i klippene eller på kanten av stupet. Og Sorrento er en av disse byene på klippekanten. Vi kan rett og slett garantere en stor dose utsikt, type vakker de kommende dagene, både i Sorrento og under utfluktene.

  Drikken som gjør ære på de knallgule sitronene og ofte avrunder et italiensk måltid skal vi smake litt nærmere på: limoncelloen. Sterk, men ny favoritt?

  I dag er det skjærtorsdag og i morgen langfredag. Det betyr påskeprosesjon i Sorrento. Her ivaretas flere hundreår gamle skikker. Det er enormt stemningsfullt å se de kappekledde deltakerne i hvitt eller svart gå sakte rundt i gatene. Om det passer seg sånn, vil vi få anledning til å se prosesjonen en av dagene, om kvelden og over i natt.

  Middag på hotellet.

  Dag 3

  Pompeii og pizzabaking

  Frokost, lunsj og middag

  Etter frokost venter en halvdagstur til et av Sør-Italias høydepunkt: Pompeii. Byen ble begravd da vulkanen Vesuv hadde utbrudd den 24. august, år 79 e.Kr. Pompeii ble ikke flommet over av lava, men ble begravd under seks meter med aske og pimpstein fra utbruddet. Derfor ble byen ikke ødelagt, men frosset i tid. Innbyggerne ble forstenet i aske, som dannet en sementkapsel rundt dem. Likene smuldret etter hvert bort og det dannet seg et hulrom i askelaget. Under utgravningen fylte arkeologene disse hulrommene med gips og fikk frem mennesker og dyr akkurat slik de var da de ble overrasket av den varme askestrømmen som kom i flere hundre kilometer i timen. Pompeii ble bevart som et enestående vitnesbyrd om livet i Romerriket.

  Så venter manges favoritt – pizza! Stedet vi besøker ligger i åsen ovenfor Sorrento. Vi skal her få en innføring i hvordan den deilige, sprø italienske pizzaen lages, og det blir både morsomt og lærerikt…og ikke minst smaksrikt. Om ettermiddagen går turen tilbake til hotellet.

  Vel tilbake i Sorrento blir det middag på hotellet.

  Dag 4

  Capri!

  Frokost og middag

  I dag skal vi ut på bøljan blå, nå venter ferge over til øya Capri. Det er en times tid i rask fart og vips så er vi på nydelige trakter. Her har alle blitt sjarmert og det fra romere til intellektuelle, fra kunstnere til berømte Hollywoodstjerner. Det er mange grunner til øyas popularitet. Og her er det ikke alle forunt å ha en lekker villa, det krever sine euro… Eleganse og stil blandes med sjarmerende, små smug, vakre torg, herlige små boutiques og yrende folkeliv. Ikke overraskende er Capri et veldig populært sted å besøke. Du må liksom ha vært der! Det som er mest slående, og helt gratis, er utsikten over de mange grottene og kalksteinsklippene som dekorer det klare, blågrønne havet som ingen kunstner kan gjøre bedre. Utsikten er formidabel og fargene medfører akutte behov for å fotografere igjen og igjen. Det er bare å gi etter.

  Vår agenda på Capri er å bare være der, reiseleder finner på noe felles om du ikke bare vil ta det i egen takt. Vi har buss til vår disposisjon.

  Noe som er populært å se er Villa Jovis, en av mange romerske praktvillaer bygget av keiser Tiberius. På restene av en av de andre romerske praktbyggene bygget den svenske legen og filantropen Axel Munthe, sin villa på slutten av 1800-tallet. Den er i dag museum, og godt kjent blant kunstkjennere og ellers for alle som liker å se noe vakkert.

  Fergen tar oss tilbake til Sorrento, så blir det felles middag om kvelden.

  Dag 5

  Dag til egen disposisjon

  Frokost og middag

  I dag og i morgen er det mulighet til å ta livet med ro. Kanskje bassenget frister om været er bra (og det er åpent)? Disse dagene er gjerne store utfartsdager for italienerne, mange er på vei til slekt eller venner og veiene er som regel stappfulle av biler og busser. Eller tar vi det som vi kommer når vi er der – reiseleder hjelper selvsagt til.

  Felles middag om kvelden på hotellet.

  solnedgang ved havet

  Solnedgang ved kysten

  Dag 6

  Dag til egen disposisjon

  Frokost og middag

  Bruk dagen til akkurat det du ønsker å gjøre – om det så er avslapning eller flere opplevelser i nærområdet. Skulle du ønske å se enda mer, hjelper reiseleder til med å organisere.

  Vi møtes om kvelden til hyggelig middag på hotellet.

  Marina Grande I Sorrento er vel verdt et besøk

  Marina Grande I Sorrento er vel verdt et besøk

  Dag 7

  Amalfi og Ravello, Campania Felix – den lykkelige kyststripen

  Frokost og middag

  Det var navnet romerne ga Amalfikysten. I dag skal vi oppleve herligheten. Vi reiser med buss langs den sjarmerende Amalfikysten og stopper i selve byen Amalfi. Byen er vakker der den ligger slengt inn i en skråning med sin ytterst trivelige arkitektur. Den vakre katedralen med sin storslåtte trappeingang er selve landemerket i byen der den troner høyt over byens hovedpiazza. Rusler du noen få minutter videre langs kysten mot Atrani, finner du Hotel Luna Convento «limt» inn i fjellveggen. Det var her Ibsen skrev Et dukkehjem.

  En knapp halvtimes busstur retning oppover fra Amalfi finner vi Ravello. Vårt neste stopp. Den lille byen er akk så koselig, men det er Villa Rufolo som kommer til å ta pusten fra deg…i alle fall om vi unngår tåke…Atmosfæren her, nesten litt mystisk, kommer fra maurerne og den arabiske byggestilen som påvirket mye av Sør- Europa i en lang periode. En av bygningene, nesten 30 meter høy, ble tidligere brukt som vakttårn, og selve villaen har huset mange adelsslekter opp gjennom årene. Som mange andre nydelige steder på denne kysten, har flere kunstnere latt seg imponere og inspirere av området. Villa Rufolos hage sies å ha gitt Richard Wagner ideen til hvordan kulissene til operaen «Parsifal» skulle se ut. For det er virkelig en nesten ufattelig vakker hage og spektakulære utsikt (ja, vi har bestilt finvær denne dagen…) Villa Rufolo kan by på. Et eldorado for den som liker å ta bilder.

  Turen går tilbake til hotellet på ettermiddagen, og om kvelden samles vi til stemningsfull avskjedsmiddag ute på restaurant. Fine feriedager er på hell.

  Dag 8

  Transfer og avreise

  Frokost

  Nå er det på tide å vende nesen nordover. Det blir transfer til flyplassen i Napoli. Beregnet flyavgang med Lufthansa er tidlig ettermiddag og etter en mellomlanding i Frankfurt, lander vi om kvelden på Oslo Lufthavn.

 2. Program høsttur 9. november

  7 frokoster, 4 lunsjer og 4 middager inkludert

  Dag 1

  Avreise og ankomst Napoli og Sorrento

  Middag

  Vi reiser fra Oslo Lufthavn med Lufthansa. Etter en mellomlanding i München, lander vi i Napoli tidlig kveld. Vi får buss til vårt sentrale, familiedrevne hotell i Sorrento, Del Corso. Vi liker å bo her nede i byen, og da er dette hotellet perfekt!

  Bussen kan ikke kjøre helt til hotellet så vi må trille koffertene ca 400 meter fra parkeringsplassen til hotellet, men det er flatt hele veien.

  Se mer om hotellet på deres egen nettside her

  Middag på hotellet på kvelden, det gleder vi oss til. Ansvarlig kokk har nemlig vært en av finalistene i Masterchef Italia! Vi skal ut og oppleve mer i morgen!

  Spektakulær utsikt over Sorrento-kysten, Sør-Italia

  Spektakulær utsikt over Sorrento-kysten

  Dag 2

  Sorrento, limoncello og pasta

  Frokost, lunsj og middag

  Dagen innledes med en liten guidet rusletur i meget hyggelige Sorrento. Selve gamlebyen i Sorrento er sjarmøren med stor S. Her er smale, brosteinsbelagte gater og smug som supplerer de mange kafeene, kirkene og spisestedene. Nå om våren er det en helt annen stemning og tempo her enn det du opplever senere på sommer og høst. Turistene har for lengst lagt sin elsk på dette området av Italia, og det er ikke så merkelig. Men ja, det finnes fortsatt steder som er genuine og ekte her. På disse trakter er det også umulig å komme utenom den spektakulære naturen – byene som er kastet inn i klippene eller på kanten av stupet. Og Sorrento er en av disse byene på klippekanten. Vi kan rett og slett garantere en stor dose utsikt, type vakker de kommende dagene, både i Sorrento og under utfluktene.

  Drikken som gjør ære på de knallgule sitronene og ofte avrunder et italiensk måltid skal vi smake litt nærmere på: limoncelloen. Sterk, men ny favoritt? Vi passer på å ta en felles lunsj også, før det er tid på egen hånd.

  Italia er gode på mat, derom hersker ingen tvil, i kveld skal vi ta en nærmere titt på hvordan fersk pasta lages. Her er det bare å kaste seg med og lære triksene for å imponere mer på hjemmefronten. Med kyndige pastaspesialister som veileder oss, blir dagens middag med eget bidrag ekstra spesiell.

  Dag 3

  Pompeii og pasta i Gragnano

  Frokost og lunsj

  Etter frokost venter både mat og historiske øyeblikk. En god kombinasjon. Vi tror at pasta er for alle, det er nærmest kultur i Italia, og derfor skal vi lære enda mer. Gragnano er der den tørkede varianten av pasta ble til og ikke overraskende er det en sjarmerende liten by som ligger på en høyde. Hvordan lager man egentlig sånn type pasta? Vi spiser lunsj her også, vi trenger noe å styrke oss på før neste besøk. Det er dagens hovedrolleinnehaver: Sør-Italias høydepunkt: Pompeii.

  Byen ble begravd da vulkanen Vesuv hadde utbrudd den 24. august, år 79 e.Kr. Pompeii ble ikke flommet over av lava, men ble begravd under seks meter med aske og pimpstein fra utbruddet. Derfor ble byen ikke ødelagt, men frosset i tid. Innbyggerne ble forstenet i aske, som dannet en sementkapsel rundt dem. Likene smuldret etter hvert bort og det dannet seg et hulrom i askelaget. Under utgravningen fylte arkeologene disse hulrommene med gips og fikk frem mennesker og dyr akkurat slik de var da de ble overrasket av den varme askestrømmen som kom i flere hundre kilometer i timen. Pompeii ble bevart som et enestående vitnesbyrd om livet i Romerriket.

  Vel tilbake i Sorrento organiserer reiseleder middag for den som vil.

  Dag 4

  Dag til egen disposisjon eller valgfri utflukt til Capri

  Frokost

  Vil du ha en dag på egen hånd, utforske mer av Sorrento eller slappe av, er det helt på sin plass. Vil du til Capri er det mulig.

  Reiseleder organiserer middag for den som vil med, uansett hva du har bedrevet tiden med i dag.

  Ekstra tillegg

  Dag 5

  Amalfi og Ravello, Campania Felix – den lykkelige kyststripen

  Frokost, lunsj og middag

  Det var navnet romerne ga Amalfikysten. I dag skal vi oppleve herligheten. Vi reiser med buss langs den sjarmerende Amalfikysten og stopper i selve byen Amalfi. Byen er vakker der den ligger slengt inn i en skråning med sin ytterst trivelige arkitektur. Den vakre katedralen med sin storslåtte trappeingang er selve landemerket i byen der den troner høyt over byens hovedpiazza. Rusler du noen få minutter videre langs kysten mot Atrani, finner du Hotel Luna Convento «limt» inn i fjellveggen. Det var her Ibsen skrev Et dukkehjem.

  En knapp halvtimes busstur retning oppover fra Amalfi finner vi Ravello. Vårt neste stopp. Den lille byen er akk så koselig, men det er Villa Rufolo som kommer til å ta pusten fra deg…i alle fall om vi unngår tåke…Atmosfæren her, nesten litt mystisk, kommer fra maurerne og den arabiske byggestilen som påvirket mye av Sør- Europa i en lang periode. En av bygningene, nesten 30 meter høy, ble tidligere brukt som vakttårn, og selve villaen har huset mange adelsslekter opp gjennom årene. Som mange andre nydelige steder på denne kysten, har flere kunstnere latt seg imponere og inspirere av området. Villa Rufolos hage sies å ha gitt Richard Wagner ideen til hvordan kulissene til operaen «Parsifal» skulle se ut. For det er virkelig en nesten ufattelig vakker hage og spektakulære utsikt (ja, vi har bestilt finvær denne dagen…) Villa Rufolo kan by på. Et eldorado for den som liker å ta bilder. Lunsj får vi servert underveis i dag.

  Turen går tilbake til hotellet på ettermiddagen, og om kvelden samles vi til stemningsfull middag ute på restaurant.

  Dag 6

  Mozzarella, vannbøfler og Salerno

  Frokost og lunsj

  Frokost før vi skal ut på tur igjen. Dagen i dag har et felles tema, men med høyst ulikt innhold.

  Første besøk er en gård der de har vannbøfler. Bøflene i seg selv er flotte dyr, om enn litt uvanlige å møte på et gårdsbesøk. Men på disse kanter er de helt uunnværlige, for av melken lages noe alle bare må elske. Helt deilige produkter av organisk bøffelmelk. Med mer smak og mykere tekstur enn kumelk, er dette hakket mer eksklusivt. Det meste av den verdenspopulære mozzarellaen lages her i Campania-regionen og sysselsetter mange. Av melken lages også andre produkter: Gelato (iskrem), yoghurt, nutella og sjokolade. Hvem visste at bøffelmelk kunne brukes til alt dette? Smaksprøver hører med da dagens lunsj foregår her.

  Etter lunsj fortsetter vi ned mot trivelige Salerno som ligger ved kysten. Turkist vann er aldri feil å hvile øynene på. Som så mange byer på disse kanter er det sjarm og atmosfære i massevis. En levende piazza der alle møtes, koselige kafeer, skyggefulle trær og den flotte strandpromenaden. Tror vi trygt kan kalle Salerno en perle. I tillegg har byen en helt imponerende og nydelig Duomo - katedral. Mange hinter til at den er den vakreste middelalderkirken i landet. Det er utsøkte detaljer, ikke minst Cappella delle Crociate med fresker og mosaikk. I Salerno kan du bruke tiden som du vil. Her har de også flotte strender så kanskje det frister med et bad, selv om det ikke er helt sommertemperaturer?

  Vel tilbake i Sorrento organiserer reiseleder middag for den som vil.

  Dag 7

  Dag til egen disposisjon, tarantella & pizza

  Frokost og middag

  Bruk dagen til akkurat det du ønsker å gjøre – om det så er avslapning eller flere opplevelser i nærområdet. Skulle du ønske å se enda mer, hjelper reiseleder til med å organisere.

  Om ettermiddagen skal vi ut til en privat villa på Sorrentohalvøya med helt strålende utsikt over til Capri. Tarantella (ikke til forveksling med det du tror med flere bein) skal læres og nytes. Dette er den tradisjonelle dansen fra området. Er du ikke klar til å kaste deg ut i dans, er det alltids en annen oppgave. Tamburin, heiagjeng eller bare se på de som kan det. Vi skal selvsagt lære fra en folkedansgruppe som elsker å danse og holde på tradisjonene. God kombinasjon igjen, dette.

  Apropos tradisjoner, i kveld lager vi pizza sammen. Rekk opp hånda den som liker pizza - alle gjør jo det. Tips og triks noteres til vi kommer hjem, satser på at vi ikke er helt utlært på dette fra før, selv om mange sikkert har sin egen vri på pizzaen.

  Fine feriedager er på hell. Vi skal nyte denne siste hele kvelden med en helt fantastisk solnedgang. Vi bestiller klart vær for å få med oss de aller beste minnene fra Sorrento.

  Dag 8

  Hjemreise

  Frokost

  Nå er det på tide å vende nesen nordover. Det blir transfer til flyplassen i Napoli. Beregnet flyavgang med Lufthansa er tidlig ettermiddag og etter en mellomlanding i München, lander vi om kvelden på Oslo Lufthavn.

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo–Napoli t/r
 • 7 netter på mellomklassehotell
 • Måltider ihht. program
 • Alle utflukter og entreer iht. programmet.
 • All transport i følge programmet.
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Tips