Sorrento, Amalfikysten og Capri

Sorrento, Amalfikysten og Capri

31. mars 2021 / 8 dager / Pris fra 17.490,-

Gettyimages 510082266 Italia Citron

Alltid populære Sorrento med utflukt til Pompeii

Deilig tur til våre et av våre favoritthotell i Sorrento – med besøk i Amalfi og Pompeii.

Bli med til vakre, vakre Sorrento og opplev mye i en region det er umulig å ikke stortrives i. I tillegg til Sorrento får du med deg den spektakulære Amalfikysten med Amalfi og Ravello. Pompeii er uten tvil verdenshistoriens beste eksempel på et frosset øyeblikk, samtidig som det er et enestående vitnesbyrd fra det gamle Romerriket. Uforglemmelig! Pizzabakekurs og limoncellosmaking hører selvfølgelig med på en Italiatur. Vi anbefaler også en frivillig utflukt til Capri. Vi bor på godt på enten Hotel Cristina eller Central.

Sorrento har en skjønnhet og en fargepalett som har inspirert, og som fortsatt inspirerer, store kunstnere. Vår egen Henrik Ibsen tilbrakte mye tid i her, og fullførte blant annet «Peer Gynt» og «Gengangere». Det er lett å forstå hva kunstnere og forfattere fant så tiltrekkende. Vi skuer utover duse pastellfargede hus som klamrer seg fast oppover i de ruvende klippene, som igjen stuper ned i det turkise Middelhavet. Lukten av sitroner, appelsiner, blomster, og ikke minst duften av det italienske kjøkken med ferske, lokale råvarer, er ikke noe man kan gjenskape. Og hva med en «gelato» eller to, italiensk iskrem er vår favoritt!

Sist, men ikke minst, det er ikke uten grunn at greske filosofer allerede skrev om Sirenene i romantiske reisebrev fra Capri for flere tusen år siden… Ta alt dette og bland det med den beste italienske kokekunst, vin og råvarer – og du får du la dolce vita som venter deg på reise til Italia og Sorrento.

La det gode liv begynne!

Høydepunkter

 • Sjarmerende Sorrento og våre hotell Cristina eller Central
 • Pompeii, levende begravet etter Vesuvs utbrudd
 • Den spektakulære naturen langs Amalfikysten
 • Pizzabakekurs, morsomt, sosialt og smakfullt
 • Limoncello hører med til Italia – vi smaker
Istock 521418136 Italia Liguria Cinque Terre Manarola

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 31.03.2021

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 8

  Priser fra: 17.490,-

  Reiseleder: Ingrid Marie Sørhus

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+30
+29
 1. Program jul 21. desember

  7 frokoster, 5 lunsjer og 6 middager inkludert

  Dag 1

  Avreise og ankomst Napoli og Sorrento

  Middag

  Vi reiser fra Oslo Lufthavn om formiddagen med Lufthansa til München. Der blir det mellomlanding og flybytte før vi flyr videre til Napoli der vi lander om ettermiddagen. Transfer til hotellet vårt i Sorrento – Hotel Central, som blir vår koselige base i Sorrento. De sjarmerende gatene, kirkene og piazzaene (torgene) i Sorrento er «rett rundt hjørnet» fra hotellet og herlige, sosiale utflukter står på programmet, så det er mye å glede seg til i dagene som kommer.

  Utsikt over Sorrento, Italia

  Utsikt over Sorrento

  Dag 2

  Sorrento og pizzabaking

  Frokost, lunsj og middag

  Dagen innledes med en liten rusletur i meget hyggelige Sorrento. Selve gamlebyen i Sorrento er sjarmøren med stor S. Her er smale, brosteinsbelagte gater og smug som supplerer de mange kafeene, kirkene og spisestedene. Nå i desember er det en helt annen stemning og tempo her enn det du opplever vår, sommer og høst. Turistene har forlengst lagt sin elsk på dette området av Italia, men nå i desember er gatebildet først og fremst dominert av byboerne selv. Og ja, det finnes fortsatt steder som er genuine og ekte her. På disse trakter er det også umulig å komme utenom den spektakulære naturen – byene som er kastet inn i klippene eller på kanten av stupet. Og Sorrento er en av disse byene på klippekanten. Vi kan rett og slett garantere en stor dose utsikt, type vakker de kommende dagene, både i Sorrento og under utfluktene.

  Etter å ha blitt litt kjent med Sorrento setter vi oss i bussen og tar turen litt utenfor byen, for nå venter manges favoritt – pizza! Vi skal få en innføring i hvordan ekte italiensk pizza lages, og det blir både morsomt og lærerikt…og ikke minst smaksrikt. Om ettermiddagen går turen tilbake til hotellet. Felles middag på hotellet om kvelden.

  Et bilde av en ekte pizzaovn i en av de mest berømte pizzeriaene i Napoli

  Pizza!

  Dag 3

  Amalfi og Ravello, Campania Felix – den lykkelige kyststripen

  Frokost og middag

  Det var navnet romerne ga Amalfikysten. I dag skal vi oppleve herligheten. Vi reiser med buss langs den sjarmerende Amalfikysten og stopper i selve byen Amalfi. Byen er vakker der den ligger slengt inn i en skråning med sin ytterst trivelige arkitektur. Og det å oppleve Amalfi uten tusenvis av turister, det er en opplevelse i seg selv. Den vakre katedralen med sin storslåtte trappeingang er selve landemerket i byen der den troner høyt over byens hovedpiazza. Rusler du noen få minutter videre langs kysten mot Atrani, finner du Hotel Luna Convento «limt» inn i fjellveggen. Det var her Ibsen skrev Et dukkehjem.

  En knapp halvtimes busstur retning oppover fra Amalfi finner vi Ravello. Vårt neste stopp. Den lille byen er akk så koselig, men det er Villa Rufolo som kommer til å ta pusten fra deg…i alle fall om vi unngår tåke…Atmosfæren her, nesten litt mystisk, kommer fra maurerne og den arabiske byggestilen som påvirket mye av Sør- Europa i en lang periode. En av bygningene, nesten 30 meter høy, ble tidligere brukt som vakttårn, og selve villaen har huset mange adelsslekter opp gjennom årene. Som mange andre nydelige steder på denne kysten, har flere kunstnere latt seg imponere og inspirere av området. Villa Rufolos hage sies å ha gitt Richard Wagner ideen til hvordan kulissene til operaen «Parsifal» skulle se ut. For det er virkelig en nesten ufattelig vakker hage og spektakulære utsikt (ja, vi har bestilt finvær denne dagen…) Villa Rufolo kan by på. Et eldorado for den som liker å ta bilder.

  Turen går tilbake til hotellet på ettermiddagen, og om kvelden samles vi igjen til felles middag i hotellets restaurant.

  Vakkert postkortbilde av den berømte Amalfikysten med Salernogulfen sett fra Villa Rufolo-hagene i Ravello, Campania, Italia

  Villa Rufolo på Amalfikysten

  Dag 4

  Tapaslunsj på stranden Meta di Sorrento

  Frokost, lunsj og middag

  Julaften med en litt annen vri, med et lite værforbehold… Ved 11-tiden drar vi på stranden. På agendaen står lite annet enn kos, god mat og hyggelig selskap. En stressfri dag, rett og slett. Kanskje det til og med blir et bad eller to? Vi får se! Vi har vært ofte heldige med været de siste årene, så vi satser på det samme i år…

  På sen ettermiddag returnerer vi til Sorrento og hotellet, forhåpentligvis med nyladete batterier. Det er på tide å gjøre seg klar for kveldens stemningsfulle julemiddag. Det blir god mat, levende lys….og levende musikk – for ikke å glemme god stemning med nye Carpe Diem-venner.

  Sorrento og halvøya, i nærheten av Napoli, sentrale Italia.

  Sorrento og Amalfikysten, fine strender

  Dag 5

  Dag til egen disposisjon

  Frokost og lunsj


  Slapp av på hotellet eller gjør hva du ønsker for dagen. Det er alltid koselig å spasere rundt i Sorrentos gater og oppdage nye ting. En vakker dør, et koselig torg, eller kanskje du vil ta turen opp i høyden ovenfor byen og nyte utsikten? Juledagen er stille og rolig, i Italia som i Norge, bruk den til å senke skuldrene sammen med nye venner og opplev Sorrento og omegn i sakte tempo. Vanligvis er det kirkekonserter denne dagen, men disse er ikke annonsert i skrivende stund. Har du spesielle ønsker så hjelper reiseleder deg med forslag. Lunsjen tar vi felles på hotellet i dag, da det meste i byen er stengt 1. juledag. Italienerne spiser tradisjonelt en stor og lang lunsj 1. juledag, det skal vi også! I dag er det lurt at det ikke blir så sen frokost..

  Når kvelden faller på, blir det middag på egen hånd. Reiseleder hjelper til med å organisere for den som vil være med. Restauranter vil åpne igjen etter å ha vært stengt på dagtid.

  I de vakre omgivelsene Piazza Tasso, Sorrento, fascinerer de typiske julepynt hvert år tusenvis av turister.

  Julen i Sorrento, det pyntes og dekoreres

  Dag 6

  Pompeii og vingårdsbesøk

  Frokost, lunsj og middag

  Etter frokost venter en halvdagstur til et av Sør-Italias høydepunkt: Pompeii. Byen ble begravd da vulkanen Vesuv hadde utbrudd den 24. august, år 79 e.Kr. Pompeii ble ikke flommet over av lava, men ble begravd under seks meter med aske og pimpstein fra utbruddet. Derfor ble byen ikke ødelagt, men frosset i tid. Innbyggerne ble forstenet i aske som dannet en sementkapsel rundt dem. Likene smuldret etter hvert bort og det dannet seg et hulrom i askelaget. Under utgravningene fylte arkeologene disse hulrommene med gips og fikk frem mennesker og dyr akkurat slik de var da de ble overrasket av den varme askestrømmen som kom i flere hundre kilometer i timen.

  Pompeii er et enestående vitnesbyrd om livet i Romerriket og det er en ganske spesiell følelse å rusle rundt i gatene og høre historien bli fortalt om hva som skjedde akkurat her. Det må dog sies at turistfaktoren er forholdsvis høy her, men det er desember og turisthordene er fraværende – og uansett, dette er noe man bare må få med seg uansett årstid.

  Etter dette trenger vi absolutt noe å styrke oss på, og turen går i retning Vesuv. I nærheten ligger en vingård som vi synes er vel verdt et besøk. På disse kanter er vekstforholdene for vinstokk, frukt og grønnsaker ualminnelig gode på grunn av jordsmonnet i den mineralholdige lavajorden. Og det er en familie som er stolt av sine tradisjoner vi skal besøke i dag. Det blir selvfølgelig vinsmaking som seg hør og bør, og vi inntar en lett lunsj på gården.

  Etter en opplevelsesrik dag setter vi kursen tilbake til hotellet.

  Detalj av Pompeii-området. Byen ble ødelagt og begravet fullstendig under et langt katastrofalt utbrudd av vulkanen Vesuv

  Pompeii

  Dag 7

  Napoli!

  Frokost, lunsj og middag

  Etter frokost begir vi oss ut til Italias tredje største by, Napoli. Mye er sagt og skrevet om denne byen: «Se Napoli og dø,» het det blant briter på dannelsestur i Europa på 1700- og 1800-tallet. Dette er jo kanskje vel dramatisk, og i senere tid mener man at dette utsagnet er helt feiltolket i forbindelse med en oversettelse… Byens historiske sentrum er på den prestisjefylte verdensarvlisten til UNESCO, og beliggenheten er upåklagelig i nærheten av Vesuv med utsikt utover Napolibukta.

  Vi begynner i det historiske sentrum med sine smale gater som er fulle av liv og humør. Og her blir vi med på en vandretur i Centro Storicos kriker og kroker. Spennende!

  Kirkene og kapellene er et kapittel for seg selv – Capella Sansevero og Chiesa Gesù Nuovo er flotte eksempler som anbefales å få med seg om du får tid på egen hånd senere i dag. Vi velger oss Via San Gregorio Armeno-kirken som ligger i gaten med samme navn. Kirken er av de de ypperste eksempler på barokk arkitektur i Napoli. Nydelig dekorert innvendig med mange symbolske detaljer, denne 1500-talls kirken er vel verdt et besøk. Og i akkurat denne gaten, det er her det foregår nå i disse juletider, for dette er selveste julekrybbegata. Denne merkelige gaten hvor hele gaten er full av julekrybber! Ja, julekrybber er viktig i Napoli – og her varer julen hele året. Og vi snakker ikke bare Jesus, Josef, Maria og sauer…her finner du julekrybbefigurer, store figurer, av Putin, paver, Maradona, Merkel, Obama – i det hele tatt en brokete forsamling. Rett og slett en morsom gate å rusle gjennom – og spesielt nå i selveste julen som hele gaten har ventet på siden forrige jul.

  Som i storbyer flest er det slik at hver bydel har sin «stil» og sine kjennetegn – og ja, det er noen bydeler du ikke skal besøke (her som i andre storbyer). Vomero den mer fasjonable bydelen som troner over Napoli med sine stilige, striglede hus og rolige gater. Men mange, i alle fall vi i Carpe Diem, trekkes mot smale gater med bygninger som er på halv åtte, hvor murpussen har flakket av, der klesvasken henger fargerik på balkongene. Der limoncello selges i plastglass til 1 euro og lokalbefolkningen stimler sammen utenfor baren om ettermiddagen for å diskutere udugelige politikere, fotball og livet generelt. Bokhandelen med like mange bøker ute på gaten som inne i butikken, og i døren står eieren med nesen i en bok og enser ikke verden utenfor. Her i Centro Storico og i Quartieri Spagnoli finner du denne herlige atmosfæren. Og det blir selvsagt napolitansk nyyydelig pizza til lunsj.

  Visste du at metroen i Napoli også er et undergrunns-kunstmuseum? Ganske så stilig. Det arkeologiske museet med sine skatter fra blant annet utgravingene i Pompeii og Herculaneum er en av de største severdighetene.

  Etterpå skal vi opp i høyden. Det skjer fra Sant Elmo-slottet som troner over byen. Her har du full oversikt over alle himmelretninger. Napolibukten, Spaccanapoli, som fra Sant’Elmo-slottet ser som en snorrett linje hugget gjennom byen og som er en av to hovedgater i gamlebyen. Du ser til Ischia, Capri, Sorrento…ja, for vi satser på klarvær i dag også – selvfølgelig!

  Tips: Les Elena Ferrantes fire bøker om venninnene Lenù og Lina og deres liv i Napoli før du reiser. Eller strøm TV-serien på HBO Nordic.

  Tilbake i Sorrento om kvelden, etter en lang og innholdsrik dag i Napoli. Felles middag.

  klassisk italiensk gourmetgelato gelatto-iskrem i butikken

  Gelato

  Dag 8

  Transfer og avreise

  Frokost

  Frokost og litt tid på egen hånd. Så er det på tide å vende nesen nordover. Etter frokost blir det transport til flyplassen i Napoli. Lufthansa har avgang om kvelden, og det blir mellomlanding og flybytte i München. Beregnet ankomst Oslo Lufthavn er sent om kvel

 2. Program påske 31. mars

  7 frokoster, 1 lunsj og 7 middager inkludert

  Dag 1

  Avreise og ankomst Napoli og Sorrento

  Middag

  Vi reiser fra Oslo Lufthavn midt på dagen med Lufthansa. Etter en mellomlanding i München, lander vi i Napoli om ettermiddagen. Transfer til hotellet vårt i Sant’Agnello, et steinkast fra Sorrento. Hotel Cristina, blir vår koselige base. Her finner du svømmebasseng, koselige terrasser og en fantastisk utsikt til Napoli og Vesuv, så alt ligger til rette for avslappende dager i solveggen og ved bassengkanten innimellom store opplevelser i området rundt. Hotellet har shuttlebuss mange ganger daglig ned til sentrum i Sorrento og det tar 20-30 minutter å gå, alt etter tempo du setter.

  Middag på hotellet på kvelden.

  Italia_Campania_Sorrento_hotell_Cristina

  Bilde fra en av Hotel Cristinas terrasser

  Dag 2

  Sorrento og limoncellosmaking

  Frokost og middag

  Dagen innledes med en liten rusletur i meget hyggelige Sorrento. Selve gamlebyen i Sorrento er sjarmøren med stor S. Her er smale, brosteinsbelagte gater og smug som supplerer de mange kafeene, kirkene og spisestedene. Nå om våren er det en helt annen stemning og tempo her enn det du opplever senere på sommer og høst. Turistene har forlengst lagt sin elsk på dette området av Italia, og det er ikke så merkelig. Men ja, det finnes fortsatt steder som er genuine og ekte her. På disse trakter er det også umulig å komme utenom den spektakulære naturen – byene som er kastet inn i klippene eller på kanten av stupet. Og Sorrento er en av disse byene på klippekanten. Vi kan rett og slett garantere en stor dose utsikt, type vakker de kommende dagene, både i Sorrento og under utfluktene.

  Drikken som gjør ære på de knallgule sitronene og ofte avrunder et italiensk måltid skal vi smake litt nærmere på: limoncelloen. Sterk, men ny favoritt?

  I dag er det skjærtorsdag og i morgen langfredag. Det betyr påskeprosesjon i Sorrento. Her ivaretas flere hundreår gamle skikker. Det er enormt stemningsfullt å se de kappekledde deltakerne i hvitt eller svart gå sakte rundt i gatene. Om det passer seg sånn, vil vi få anledning til å se prosesjonen en av dagene, om kvelden og over i natt.

  Middag på hotellet.

  Dag 3

  Pompeii og pizzabaking

  Frokost, lunsj og middag

  Etter frokost venter en halvdagstur til et av Sør-Italias høydepunkt: Pompeii. Byen ble begravd da vulkanen Vesuv hadde utbrudd den 24. august, år 79 e.Kr. Pompeii ble ikke flommet over av lava, men ble begravd under seks meter med aske og pimpstein fra utbruddet. Derfor ble byen ikke ødelagt, men frosset i tid. Innbyggerne ble forstenet i aske, som dannet en sementkapsel rundt dem. Likene smuldret etter hvert bort og det dannet seg et hulrom i askelaget. Under utgravningen fylte arkeologene disse hulrommene med gips og fikk frem mennesker og dyr akkurat slik de var da de ble overrasket av den varme askestrømmen som kom i flere hundre kilometer i timen. Pompeii ble bevart som et enestående vitnesbyrd om livet i Romerriket.

  Så venter manges favoritt – pizza! Stedet vi besøker ligger i åsen ovenfor Sorrento. Vi skal her få en innføring i hvordan den deilige, sprø italienske pizzaen lages, og det blir både morsomt og lærerikt…og ikke minst smaksrikt. Om ettermiddagen går turen tilbake til hotellet.

  Vel tilbake i Sorrento blir det middag på hotellet.

  Pompeji

  1 av 4

  Det må være skikkelig pizzaovn

  2 av 4

  Kjempen Vesuv i bakgrunnen

  3 av 4

  Pompeii med Vesuv ruvende i bakgrunnen

  4 av 4
  1 av 4

  Dag 4

  Dag til egen disposisjon - mulighet for utflukt til Capri

  Frokost og middag

  Slapp av på hotellet eller gjør hva du ønsker for dagen. Det er også mulig å ta fergen til Capri og øyas vakre piazzaer, herlige små butikker og yrende folkeliv. Vi har også buss for sightseeing på Capri. Utflukten forhåndsbestilles innen 8. mars. (Pris kr 930).

  Et lite værforbehold må tas, programmet disse dagene kan også omrokkeres.

  Felles middag om kvelden.

  Svært svinge stid på kanten av klippene

  Capri: nydelige farger og bratte skråninger

  Dag 5

  Dag til egen disposisjon

  Frokost og middag

  I dag og i morgen er det mulighet til å ta livet med ro. Kanskje bassenget frister om været er bra? Disse dagene er gjerne store utfartsdager for italienerne, mange er på vei til slekt eller venner og veiene er som regel stappfulle av biler og busser. Det er allikevel mulighet til å rusle rundt i Sorrento eller nærområdet. Eller tar vi det som vi kommer når vi er der – reiseleder hjelper selvsagt til.

  Felles middag om kvelden.

  solnedgang ved havet

  Solnedgang ved kysten

  Dag 6

  Dag til egen disposisjon

  Frokost og middag

  Bruk dagen til akkurat det du ønsker å gjøre – om det så er avslapning eller flere opplevelser i nærområdet. Skulle du ønske å se enda mer, hjelper reiseleder til med å organisere.

  Vi møtes om kvelden til hyggelig middag på hotellet.

  Marina Grande I Sorrento er vel verdt et besøk

  Marina Grande I Sorrento er vel verdt et besøk

  Dag 7

  Amalfi og Ravello, Campania Felix – den lykkelige kyststripen

  Frokost og middag

  Det var navnet romerne ga Amalfikysten. I dag skal vi oppleve herligheten. Vi reiser med buss langs den sjarmerende Amalfikysten og stopper i selve byen Amalfi. Byen er vakker der den ligger slengt inn i en skråning med sin ytterst trivelige arkitektur. Den vakre katedralen med sin storslåtte trappeingang er selve landemerket i byen der den troner høyt over byens hovedpiazza. Rusler du noen få minutter videre langs kysten mot Atrani, finner du Hotel Luna Convento «limt» inn i fjellveggen. Det var her Ibsen skrev Et dukkehjem.

  En knapp halvtimes busstur retning oppover fra Amalfi finner vi Ravello. Vårt neste stopp. Den lille byen er akk så koselig, men det er Villa Rufolo som kommer til å ta pusten fra deg…i alle fall om vi unngår tåke…Atmosfæren her, nesten litt mystisk, kommer fra maurerne og den arabiske byggestilen som påvirket mye av Sør- Europa i en lang periode. En av bygningene, nesten 30 meter høy, ble tidligere brukt som vakttårn, og selve villaen har huset mange adelsslekter opp gjennom årene. Som mange andre nydelige steder på denne kysten, har flere kunstnere latt seg imponere og inspirere av området. Villa Rufolos hage sies å ha gitt Richard Wagner ideen til hvordan kulissene til operaen «Parsifal» skulle se ut. For det er virkelig en nesten ufattelig vakker hage og spektakulære utsikt (ja, vi har bestilt finvær denne dagen…) Villa Rufolo kan by på. Et eldorado for den som liker å ta bilder.

  Turen går tilbake til hotellet på ettermiddagen, og om kvelden samles vi til stemningsfull avskjedsmiddag ute på restaurant. Fine feriedager er på hell.

  Dag 8

  Transfer og avreise

  Frokost

  Nå er det på tide å vende nesen nordover. Det blir transfer til flyplassen i Napoli. Beregnet flyavgang med Lufthansa er tidlig ettermiddag og etter en mellomlanding i München, lander vi om kvelden på Oslo Lufthavn.

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo–Napoli – Oslo
 • 7 netter på mellomklassehotell
 • 1 lunsj, 7 middager.
 • Alle utflukter og entreer iht. programmet.
 • All transport i følge programmet.
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Utflukter som ikke er en del av programmet
 • Drikkevarer
 • Tips