Sopot er skikkelig koselig:)

Sommerferie på Den polske riviera – Sopot og Gdansk

Deilig kortreist sommerferie ved Sopot med lekre strender – og stemningsfulle Gdansk.

Alle gode ting er tre her på disse kanter. Det gir trippel lykke i trippelbyene, som de passende nok kalles. Hotellet vi bor på hele uken, ligger sentralt i Sopot.

Nummer en er Sopot. Det er stranddronningen med lekre promenader og gylne strender. Her nytes solstrålene, som forhåpentligvis er gavmilde på høysommeren. Med en laaaang pir som er deilig å rusle langs. Nummer to er Gdansk. Havnebyen byr på en herlig stemning og føles bare umiddelbar tiltrekkende. Med brosteinsbelagte gater er det historiske sentrum en fryd for øyet. Vi kommer på besøk og faller sikkert for den. Nummer tre er Gdynia. Moderne havneby med gode shoppingmuligheter.

Om sommeren er det deilig å vite at det ikke er så langt til flotte strender og god stemning. Jet lag, nei takk. Om du ikke er kjent med Polen, har du mye å glede deg til, mye å bli overrasket over. Sopot har blitt litt av et in-sted de siste årene, her er det ofte besøk av regionens kjendiser og de som liker å bli sett. Vi er ikke så opptatt av det, men det som det fører med seg. For nå er det ingen mangel på flotte og velrenommerte spisesteder, det er fine fasader og god atmosfære. Trekk gjerne også sammenligning til Brighton, så ser du hvor vi vil. Sopot gir rett og slett den gode sommerfølelsen!

Denne uka skal vi slappe av, bade, gå på stranden, ha tid på egen hånd til det du måtte ha behov for av aktiviteter. Men det er også lagt opp til felles utflukter og arrangement vi er sikre på du vil sette pris på. Gdansk blir kanskje din nye, nære storbyfavoritt? Landskapet rundt Sopot er også veldig passende for sykling, vi tester, for den som vil.

Dette er rett og slett en sommertur der du selv bestemmer farten – ikke så mange faste tider å forholde seg til. Allikevel er det rom for mer, siden reiseleder gjerne organiserer ekstra program for den som er rastløs. Dette er allikevel ikke turen for deg som ønsker fastsatt, fullt program hele uken…

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

 

 

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Deilig sommerferie med direktefly og kort reisevei
 • Lange, gylne sandstrender som frister en augustdag eller flere
 • God tid til å ta livet med ro, til å lese, slappe av i skyggen eller se på livet
 • Ett hotell hele uken, ikke noe stress med forflytting
 • Sopot er «in». Det betyr ikke mer for oss enn at det er et lekkert sted med mange muligheter
 • Herlig mattur med fokus på lokale smaker og spesialiteter
 • Utflukt til nydelig, stemningsfulle Gdansk – du vil bli positivt overrasket av denne havnebyen
 • Om du vil: På to hjul med lunsj, sykling er alltid gøy med både litt trim og det vi ser underveis
 • Med godt selskap og reisefølge er det hyggelig å feriere
 • Polen, Sopot
 • Polen, Gdansk, Mariacka street, gamlebyen
 • Polen, Sopot
 • Polen, Sopot
 • Polen, Sopot
 • Polen, Gdansk, gamlebyen
 • Gdansk, Polen
 • Polen, Sopot
 • Polen, Sopot
 • Polen, Sopot
 • Polen, Sopot
 • Polen, Sopot
 • Polen, Sopot
 • Polen, Sopot
 • Polen, Sopot
 • Polen, Sopot
 • Polen, Sopot
 • Polen, Gdansk, gamlebyen, Motlawa-elven
 • Polen, Gdansk
 • Mariacka street, Gdansk, Polen
Dag 1

5. august - avreise Oslo - Gdansk, innsjekk på hotellet

Vi flyr fra Oslo med Norwegians direktefly som har avreise midt på dagen. Etter en kort flytur, er vi plutselig fremme på flyplassen i Gdansk. Her får vi transport til Focus Hotel Sopot som ligger sentralt i byen og med kort vei til der alt skjer. Det er heller ikke langt fra stranden, en liten rusletur, så er du der. Etter å ha summet oss litt og kanskje sjekket ut omgivelsene, møtes vi til velkomstmiddag ikke langt fra hotellet.

Les om Focus Hotel Sopot

(-/-/M)

 

Piren i Sopot
Dag 2

6. august - Sopot, bli litt kjent og dag til egen disposisjon

Etter frokost rusler vi rundt i Sopot sammen med lokalguiden vår som viser og forteller.  Om værgudene spiller på lag, er det sikkert tid for å teste ut stranden etterpå?

Reiseleder legger gjerne opp til en felles aktivitet for deg som ikke vil ta livet helt med ro. Det vil også bli organisert måltider for den som vil være med, der det ikke er lagt opp til felles.

(F/-/-)

Sopot
Dag 3

7. august - Gdansk og Sopot

Etter frokost skal vi ut på tur. Hva passer vel bedre enn å ta trikken til Gdansk? Hyggelig, og med god atmosfære er trikken for mange et ekstra trivelig transportmiddel.

Gdansk har noe eget over seg. Glem det du hørte på nyhetene på 80-tallet (om du ikke er av den yngre garde) om streiker på verft, fagforening og Solidaritet. Med dette i minnet tenker mange at dette er østblokk og stusslig. Tenk igjen!

Er du glad i farger? Glad i havnebyer som Amsterdam? Elver og superkoselige gater? Da vil du elske Gdansk. Liker du shopping – ingen problem. Er du interessert i historie, så er det nok å ta tak i. For byen er gammel, den ble grunnlagt allerede litt før år 1000. Allerede i middelalderen var Gdansk en av de viktigste havnebyene i Europa, herfra ble det handlet og sendt ut til hele regionen. Den andre verdenskrig la byen i ruiner. Men den ble omhyggelig bygget opp igjen i gammel stil og har derfor i dag beholdt mye av det som en gang var. Vi spiser lunsj og koser oss i byen, før vi tar båt til Sopot (om været tillater).

(F/L/-)

Gdansk
Dag 4

8. august - Mattur!

Dagen i dag er også i fri dressur, om ettermiddagen blir det mattur!

Er du interessert i lokal mat og vil vite hva som rører seg i dette området? Da legger vi opp til en guidet tur til Gdansk, der det skal smakes på både vått og tørt. Underveis får vi relevant info om hva og med fokus på lokale, tradisjonelle smaker.

I løpet av cirka fire timer skal vi få bevis på at det å spise godt er å leve godt. Mat og drikke er kultur her som overalt ellers og hva som rører seg i landets matscene, vil disse timene vise. Her går det i både i lokal brygging av øl, hjemmelaget sitronvodka, melkevarianter, sild, suppe laget av surdeig, tartar, potetpannekaker og annet ekte. Hvert land har jo sine tradisjoner og det er det vi skal lære om i dag.

(F/-/M)

Dag 5

9. august - Dag til egen disposisjon

Nok en dag på stranden eller til det du måtte ønske. Vi møtes til felles middag på hotellet i kveld.

(F/-/M)

Mariacka street i gamlebyen i Gdansk
Dag 6

10. august - Sykkeltur "off the mainstream" - om du vil

Dagen i dag er også til egne sysler, men vi har lagt opp til en ekstrautflukt for deg som vil ut på to hjul.

I dag kan du utforske Gdansk nærmere fra sykkelsetet. En by har mange lag og det er ikke alltid så lett å se alle ved første besøk. Turen i dag tar oss litt hit og litt dit og byens hemmeligheter åpner seg mer. Dette er en halvdagstur og er inkludert lunsj. Det er mange stopp og ingen stress.

På planen i dag står besøk på lokale puber, restauranter og historiske severdigheter i skjønn forening. Vi skal også tråkke litt utenfor hovedårene for å føle pulsen i Gdansk. Vi sykler via Główne Miasto Gdańsk som er hovedbyen og besøker også der Solidaritet startet. Ruten går også nede ved havnen og fra fyret er det utsikt over Westerplatte der den andre verdenskrig begynte.

Vi fortsetter til Murale, der lokale kunstnere har malt portretter og figurer på murfasadene på blokkene. Så til Garnizon, der militæret tidligere hadde sitt hovedsete. I dag er dette et levende og spennende boligområde der innovative restauranter og lokale kunstnere sørger for et område i vekst. I bydelen Oliwa skal vi lytte til orgelkonsert i katedralen. En variert dag!

(Utflukten forhåndsbestilles innen 1. juni og koster kr 860)

(F/L (om sykkeltur)/-)

Dag 7

11. august - Dag til egen disposisjon - avskjedsmiddag

I dag er det siste hele dagen og om det blir strand eller noe helt annet er opp til deg selv.

Uansett hva dagen blir brukt til, møtes vi alle til felles middag om kvelden. Det blir ute på restaurant. God mat, god stemning og hyggelig selskap:)

(F/-/M)

Gdansk
Dag 8

12. august - Gdansk - Norge

Det blir litt tid på morgenen før vi reiser ut til flyplassen. Norwegians direktefly har avgang om ettermiddagen.

(F/-/-)

 

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 11 990
Enkeltromstillegg: kr 3 940

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo-Gdansk-Oslo med Norwegian tur/retur
For avreise fra andre flyplasser, ta kontakt for informasjon og tilbud
Flyskatt og avgifter pr 13. november 2018
7 netter på mellomklassehotell. Frokost inkludert.
4 middager og 1 lunsj (inkl matturen)
Alle utflukter og entreer iht. programmet.
All transport i følge programmet.
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Utflukter/arrangement som ikke er en del av programmet
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover de som er nevnt over
Drikkevarer
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reise-bekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 60 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger ikke visum til Polen.

Passet må være gyldig under hele reisen. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

VAKSINASJON
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller www.folkehelseinstituttet.no for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser