Manarola, Cinque Terre

Sommerferie på Den italienske riviera – Moneglia

Moneglia, Portofino, Cinque Terre, Sestri Levante og Pisa.

Moneglia venter på deg! Er du, som oss, over gjennomsnittet glad i Italia, er dette navn som lyder som den skjønneste musikk. Postkortvakkert og fargerikt. Skikkelig atmosfære og god stemning.

Italia har en magnetisk tiltrekningskraft. Det skjer noe med deg når du kommer ned til det levende, gestikulerende Italia – den smittende livsgleden tiner deg opp sakte men sikkert. Sikkert er det at mat, drikke og is holder verdensklasse og at livsnyteren i deg får fullt utløp. Moneglia er en sjarmør av en liten by på Liguriakysten. Med strand og hav i umiddelbar nærhet, klynger av koselige kafeer og restauranter samt en interessant blanding av historiske bygninger, er det lett å finne seg til rette. Ekte, italienske opplevelser i form av utflukter til Cinque Terre, Portofino og Sestri Levante blir spennende avbrekk fra sol og bad.

I akkurat passe doser blandes avslapning og opplevelser.

Ikke nok med det – på veien tilbake til flyplassen får du også med deg en smak av den kjente storbyen Pisa. Vi benytter sjansen til å se oss litt om på disse kanter, siden avreisen er om kvelden. Ja, de har et skjevt tårn som alle må se, men byen i seg selv har også mye annet å by på. For slik er det i Italia, det venter en stor eller en liten herlig opplevelse rundt nesten et hvert hjørne. Det er derfor så mange av oss er forelsket i Italia!

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

 

 

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Moneglias småbystemning på Den italienske riviera
 • Fullstendig idyll i Cinque Terre
 • Fasjonable Portofino
 • Vinsmaking av lokale viner i Sestri Levante
 • Lær å lage pizza og focaccia
 • God fordeling mellom inkluderte utflukter og avslapning
 • Bonusrunde med storbyen Pisa før flyreisen hjem
 • Cinque Terre Italia Manarola
 • Varnazza italia liguria cinque terre
 • Gelato is Italia
 • Portofino, Liguria, Italia
 • Varnazza Cinque terre italia liguria
 • Vernazza, Cinque Terre, Liguria, Italia
 • Cinque Terre Italia Riomaggiore
 • Portofino, Liguria, Italia
 • Portofino, Liguria, Italia, scooter, moped
 • Monterosso, Cinque Terre, Liguria, Italia
 • Portofino, Liguria, Italia
 • Italia restaurant mat
 • Portofino, Liguria, Italia
 • Portofino, Liguria, Italia
 • Vernazza, Cinque Terre, Liguria, Italia
 • Monterosso, Cinque Terre, Italia, Liguria
 • Manarola, Cinque Terre, Italia, Liguria
 • Manarola, Cinque Terre, Italia, Liguria
 • Riomaggiore, Cinque Terre, Italia, Liguria
 • Manarola, Cinque Terre, Italia, Liguria
 • Manarola, Cinque Terre, Italia, Liguria
 • klesvask hus cinque terre italia liguria
 • Varnazza Cinque terre italia liguria

Moneglia og Hotel Mondial 3*
Denne sjarmerende, typisk italienske småbyen ligger vakkert til på Den italienske riviera cirka 50 kilometer fra Genoa og 10 kilometer fra Sestri Levante. Her finnes både sandstrand samt mindre strender og bukter som skjuler seg blant kalksteinsklippene. Med en fjellrik kystlinje, er området også populært blant klatrere. Byens historie strekker seg tilbake til 1100-tallet og restene av det gamle tårnet viser spor fra den tidligere storhetstiden. Borgene Villafranca og Monleone er lysende eksempler på dette, sistnevnte er faktisk omgjort til et Bed & Breakfast. Kapeller med malerier fra middelalderen og fransiskanerklosterne vitner også om eldre tider. Det moderne Italia er også høyst tilstede. Butikker og uteliv er på italiensk vis lys levende, uten å være for mye.

Hotell Mondial er lite og koselig, passe stort. Det ligger på en høyde med utsikt over bukten, cirka 300 meter fra stranden og 400 meter fra bysentrum. Det meste er kun en liten promenade unna. Rommene har air condition, safe, telefon og TV. Det er hårføner på baderommene. Vær oppmerksom på at bussen ikke kommer helt frem til hotellet men må stoppe 200 meter unna og vi rusler opp til inngangen på en riktig så pittoresk sti. Hotellets ansatte hjelper til med bagasje ved behov, men det kan være verdt å notere seg at her må man være frisk til beins.

Moneglia, Italia
Dag 1

15. juli - Ankomst Moneglia

Avreise går fra Oslo Lufthavn om ettermiddagen med Norwegians direktefly til Pisa. Herfra får vi transfer med buss til Liguriakysten der Moneglia og Hotel Mondial venter. Turen tar cirka 1,5 timer og det er sent når vi ankommer hotellet. Vi går til ro for natten – mange herlige feriedager ligger foran deg!

(-/-/-)

 

Italiensk is - gelato italiano - er verdens beste!
Dag 2

16. juli - Dag til egen disposisjon

Deilig å sove lenge eller ta en sen frokost etter reisen i går. I dag kan du senke skuldrene, det er ikke lagt opp til klokkeslett som må holdes. Bruk tiden på stranden eller bli nærmere kjent med byens mange koselige butikker og kafeer. Reiseleder tar temperaturen i gruppen og foreslår eventuelle aktiviteter for deg som ønsker. Og vil du ikke være med på noe, er det helt opp til deg. I kveld møtes vi til velkomstmiddag på en lokal restaurant i gangavstand fra hotellet.

(F/-/M)

Vernazza, Cinque Terre
Dag 3

17. juli - Portofino

Etter frokost hopper vi om bord på bussen som tar oss til havnen. Deretter tar vi ferje over til Portofino. Den sjarmerende fiskerlandsbyen Portofino har blitt en av de mest populære stedene å feriere på Den italienske rivieraen, det er også en av de mest eksklusive byene i hele Italia. Her er det typisk italiensk hygge blandet med luksuriøst tilbehør. Fiskerne i landsbyen holder kanskje fremdeles på å jobbe med sine nett på den pastellfargede havnen, og det dufter deilig i åssidene rundt bykjernen av oliven, valnøtter og vinranker. Vi rusler rundt i byen og vandrer kanskje opp til Castello Brown, et gammelt slott med en spektakulær utsikt over marinaen i Portofino og Ligurias kyst.

Om kvelden organiserer reiseleder middag i Moneglia for den som vil være med.

(F/-/-)

Fasjonable Portofino
Dag 4

18. juli - Dag til egen disposisjon

En egendag med egentid der du bruker tiden akkurat som du selv ønsker. Igjen gir reiseleder forslag til felles aktivitet men det er opp til hver enkelt. Reiseleder organiserer måltider for den som vil være med.

(F/-/-)

God mat og Italia hører sammen :-)
Dag 5

19. juli - Sestri Levante - kokkekurs og vinsmaking

Dagens tur kommer til å bli i den italienske kokekunstens tegn – så da vet vi at det en fin dag. Det er et håndverk italienerne setter sin store ære i, kvalitet hele veien.

Sestri Levante er en liten by som gjør seg godt på postkortene, idyllisk beliggende som den er ved kysten. I disse vakre omgivelsene skal vi lære å smake på vin fra området før vi starter vårt lille kokkekurs. Baking er dagens tema. Hemmeligheten og oppskriften bak en vellykket pizza eller focaccia skal vi ta med hjem. Nybakt og velduftende, etterpå skal det bli godt å fylle magen med egenlaget mat etterfulgt av litt dessert.

Hans Christian Andersen bodde faktisk en tid i Sestri Levante.  Nettopp på grunn av hans diktning også blir byen også kalt Eventyrbukten. Etter endt besøk, vender vi tilbake til Moneglia der reiseleder organiserer middag, om noen orker mer mat i dag.

(F/lunsj fra kokkekurs/-)

Sestri Levante
Dag 6

20. juli - Cinque Terre

Etter en tidlig frokost, tar vi tog fra jernbanestasjonen i Moneglia til Riomaggiore for etter hvert å utforske deler av de pastellkledde landsbyene Cinque Terre. Utsikten mot havet og klippene under oss tar pusten fra en. Området består av fem små fiskelandsbyer mellom byene La Spezia og Genova i den østlige delen av Liguriaregionen på vestkysten. Hele Cinque Terre-området har status som nasjonalpark, og står på UNESCOs verdensarvliste. Området blir stadig mer populært på grunn av de bilfrie, tradisjonelle landsbyene og turstiene langs den steile kystlinjen og urørte naturen. I Riomaggiore venter lokalguiden vår for å følge oss langs deler av den steile liguriske kysten. Det blir tog og stopp i Manarola og videre toging til Vernazza der det blir tid på egen hånd. Her finnes det ingen bilvei inn til byen, som er en luksuriøs sjeldenhet i Italia for ikke å snakke om resten av verden. Hit kommer man nemlig bare med tog, båt eller til fots. Det er et yrende liv på den lille plassen nede i havnen hvor det serveres lunsj og ofte er levende musikk til maten.

Om ettermiddagen tar vi toget til Monterosso, en 20 minutters tur, der vi skal smake på deilig, lokal vin med litt å bite i som tilbehør. Det blir siste stopp før vi tar toget tilbake til Moneglia

(F/vinsmaking med snack/-)

 

Manarola, Cinque Terre
Dag 7

21. juli - Dag til egen disposisjon

Ta livet med ro eller utnytt dagen slik du selv liker best:) Felles middag i Moneglia på kvelden.

(F/-/M)

Portofino
Dag 8

22. juli - Hjemreise og besøk i Pisa

Selv om det er siste dagen, er det fortsatt tid til å samle solstråler og livlig italiensk stemning før avreise. Turen går etterhvert til flyplassen i Pisa og det er sen avreise med Norwegian.

Derfor vil vi benytte sjansen til å vise deg litt av denne vakre byen i form av en guidet tur. Vi skal naturligvis se den enestående Piazza Miracoli der de store severdighetene troner.

Noen ganger blir noe som er feil en stor suksess. Tårnet i Pisa, frittstående til Domkirken, er like skjevt som før, men har blitt forankret med massivt stål femti meter under bakken. Den praktfulle domkirken er byen verdig. Konstruksjonen begynte allerede i 1064. I løpet av årene har det stadig blitt gjort arbeid og forbedringer. På 1100-tallet kom dåpskapellet til, og etter nesten to hundre år ble verdens kanskje mest kjente klokketårn ferdig i 1350. Sammen med katedralen og dåpskapellet
utgjør Det skjeve tårn en nesten perfekt treenighet som vitnesbyrd over Italias og Pisas storhetstid. Pisa har mer på lager: Bare fem hundre meter fra plassen flyter elven Arno som også passerer Firenze. I tillegg er det masser av koselige plazaer og kafeer, selv om byen på langt nær er noen hemmelighet på alles reiseradar…

Etterhvert går turen ut til flyplassen. Direkteflyet til Norwegian har avreise om kvelden med ankomst Oslo rett før midnatt.

(F/-/-)

Pisa Italia

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 16 550
Enkeltromstillegg: kr 3 750

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Pisa – Oslo med Norwegian
Ved avreise fra andre byer ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 5. september 2018
7 netter på  3* hotell inkludert frokost
2 middager
1 lunsj etter kokkekurset
Vinsmaking med snack i Cinque Terre
Vinsmaking i Sestri Levante
Alle utflukter og entreer iht. programmet
All transport i følge programmet
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover det som er nevnt over
Drikkevarer
Tips
Avreisedokumenter tilsendt med ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert
beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Selv om Italia (som Norge) er en del av Schengen-området, må pass likevel medbringes, da dette er eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti

Se våre generelle reisebetingelser