Sommerferie Maafushi – Maldivene på lokalt vis

Rett og slett det ekte Maldivene

Kunne du tenke deg hvite sandstrender og turkist hav? Snorkle i vann som minner om et akvarium? Gå barfot i sandgater omgitt av hus i alle regnbuens farger? Møte en gjestfri lokalbefolkning? Senke skuldrene og bare kose deg en ukes tid? Da tror vi at det ekte Maldivene er noe for deg. Nærmere bestemt øya Maafushi. Det er en helt, helt annerledes opplevelse enn å være på en all inclusive resort på Maldivene – for å si det sånn. Og spør du oss, så er den lokale varianten en mye hyggeligere og minneverdig opplevelse enn resortlivet…og ikke minst billigere. Hvordan Carpe Diem havnet på akkurat Maafushi er en ganske så spesiell historie. Du kan lese mer om den nedenfor.

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

 

 

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Det ekte Maldivene – det som virkelig er verdt å oppleve
 • Bli kjent med Maafushi – den lokale øya midt i paradiset
 • Paradis ja, men dog med nok av miljøutfordringer både til lands og til vanns. Med Carpe Diem får du mulighet til å være med å bidra til et bedre miljø på Maldivene gjennom konkrete handlinger.
 • En verden under vann som bare må oppleves – akvarium er den beste beskrivelsen
 • Møte med en veldig gjestfri lokalbefolkning
 • Besøke naboøya Gulhi
 • Snorkling på Turtle Reef, landgang på sandbanke, forhåpentligvis møte delfinene
 • Mer snorkling, blir det noen gang nok av det? Nei…
 • Solnedgangscruise og nattfiske
 • Kajakktur rundt øya
 • Lære å lage lokale retter med Suzy
 • Reiseleder Monica som kjenner øya veldig godt
 • Godt selskap er alltid inkludert på Carpe Diem-tur
Maldivene

Maafushi - den lokale øya. How it works:

Maldivene er ensbetydende med paradis – en etterlengtet drømmeferie. Paradis både over og under vann. Dobbel glede. Bildene lyver ikke. I dette øyriket blir Photoshop arbeidsledig.

Naturen er gavmild. Her lar den oss gå barbent i myk puddersand. Hver dag. Det er ikke mye som slår fargepaletten kritthvit sand og turkis, glassklart vann. Herlige assosiasjoner om en behagelig drømmeferie. For oss som besøker øyene er sol og bad hovedsyssel. Og strendene, de er helt greie de også…fordelt på øyene – det er nesten 1200 av dem. Vi har valgt å gjøre det lokalt denne gangen. Carpe Diem går alltid i bresjen for det genuine fremfor det kommersielle. Derfor har vi lagt vår elsk på øya Maafushi (les om bakgrunnen for valget nedenfor).

Her blander turistene seg med lokalbefolkningen. Vi får en helt annen opplevelse av hvordan det er å faktisk leve på Maldivene. Gå barbeint er en egen greie her. «Gatene» består av sand. Nesten bilfritt. Helt perfekt og nydelige gater i solskinn, men kommer det en regnskur, en helt annen historie. En uforglemmelig sådan. Slikt som skaper gode historier både på tur, og i godt selskap etterpå.

Det er ikke så veldig lenge siden Maldivene bestemte seg for å oppheve skillet mellom turister og lokalbefolkning. Tidligere har så godt som all turisme vært sluset til egne resorts. Øyriket byr jo på utallige, flotte, fancy resorts som smaker både paradis og eksklusivitet. Der det ikke er spart på noe, og prisene er deretter. For lokale Maafushis del, var det i 2010 det første overnattingsstedet ble bygget her. Siden den tid har det skjedd MYE. La oss ikke legge skjul på at turistene har oppdaget øya. Øylivet er et kapittel for seg. Maafushi er nybygg, eldre bygg, skjeve bygg, pene og mindre pene bygninger. Sjarm og særpreg i bøttevis, men med skjevheter og dæsjer av kule innslag og det som ikke er fullt så kult. På den ene delen av øya ligger til og med øygruppens fengsel. Når det er sagt, så er det veldig lite kriminalitet her. Summen av det hele er herlig forfriskende og annerledes!

Strendene er der, palmene vaier like dovent som på resortøyene og de lokale varter opp med en stor porsjon gjestfrihet. Det er imidlertid et par ting du skal vite om. Maldivene er muslimsk og det er noen spilleregler vi må ta hensyn til:

Bekledning – det er fritt frem å gå i shorts og singlet på Maafushi. Sommerkjoler og skjørt. Men det er kun én strand man bader og går i bikini på – og det er Bikini Beach. Det er også flere strender på Maafushi, på disse bader man i f.eks lang shorts (sykkelbukse) og singlet.

Alkohol – man får ikke alkohol servert på Maafushi. Wenche i Carpe Diem som har vært der, savnet det ikke (selv om hun liker vin veldig godt…). Når det serveres så herlige fruktjuicer og smoothies som her, får du en skikkelig vitaminboost som varer og rekker. Og det smaker himmelsk! Kommer dog med en liten advarsel: vanedannende som bare det. Carpe Diem-Wenche ble i alle fall hekta på smoothiene. Det er imidlertid fullt mulig å nyte et glass øl eller vin i solnedgang (eller når som helst på dagen). Det er en yacht som ligger noen hundre meter fra land (gratis transport ut til båten). Om bord selges det både øl, vin og brennevin. Om du vil.

Vi bor på Triton Beach Hotel under hele oppholdet. Der tør vi påstå at det er godt å være. Det er passe stort og har en god atmosfære. Det er kort vei til stranden, som passende nok er Bikini Beach. Det er der vi kommer til å være, når vi ikke opplever andre deler av Maldivene på utfluktene våre. Link til hotellets hjemmesider finner du HER.

 

Slik er gatene på Maafushi:)

Bakgrunn til hvorfor Carpe Diem valgte Maafushi

Innlegg publisert på Carpe Diems facebooksider 9. mai 2018 / skrevet av daglig leder Wenche Tvenge:

Jeg pleier å skrive en liten snutt eller to her på facebook når jeg er på oppdagelsesferd ifbm nye Carpe Diem-turer. Denne gangen er det vanskelig å skrive..

En reise er snart over. Maldivene på lokalt vis med noen sløvedager på resort var planen, både for meg og kommende Carpe Diem-turer til Maldivene. Planen ble forsåvidt fulgt, men alt ble så veldig, veldig annerledes enn det skulle vært.

Vår nye reiseleder, dama som flyttet fra Kragerø, solgte alt hun eide og flyttet til den lokale øya Maafushi på Maldivene. Hun som brant for miljøvern, startet sitt eget søppelprosjekt, plantet koraller og opprettet et dykkesenter og reisebyrå på øya hun falt pladask for på en feriereise til Maldivene for ca. fem år siden. Hun som sprudlet over av entusiasme og glede når jeg spurte om hun ønsket å samarbeide med oss. Hun som var desperat etter Norvegia-ost…om vi kunne ta med så mange kilo vi fikk plass til i kofferten😊 – Kjære Renee Sørensen, det er ufattelig at vi aldri rakk å møtes. Du sendte meg melding om at du var så lei deg for at du ikke var på Maafushi for å ta imot oss, men at du regnet med å være på plass tirsdag kveld. Slik gikk det ikke – du døde 2. mai etter kort tids sykdom, bare 45 år ung.

Gjennom din søster, mor og en skokk med lokale venner har jeg blitt kjent med deg. Og du har virkelig satt spor, både hos meg og hos lokalbefolkningen på Maafushi.

Tanken var først at Carpe Diem ikke kan ha turer til Maafushi uten Renee, men selvfølgelig skal vi det  Vi skal vise våre gjester øya Renee elsket, de fantastiske snorkle/dykkemulighetene, de gjestfrie innbyggerne med de hjertelige smilene, de kule, fargerike gatene med sanddekke, verdens beste juicer og smoothier, korallene Renee plantet som nå ryktes å skal hete «Renee’s garden», vi skal bidra i søppelprosjektet hennes, vi skal rett og slett være med å sette Renees øy Maafushi på Carpe Diem-kartet

Jeg forstår godt at Renee falt for Maafushi og menneskene her. Selv om ikke alt de bygger er slående vakkert og de har utfordringer med plastsøppelet, så er det ingen tvil om at øya har bøttevis med sjarm. Og FOR noen utfluktsmuligheter som finnes rett rundt hjørnet😍 Her kan du oppleve det ekte Maldivene til helt andre priser enn det du finner på resortene. Og spør du meg, så har du vel egentlig ikke vært på Maldivene om du bare har vært på en resort…

Carpe Diem kommer til å støtte Renees korall- og plastprosjekt fremover og oppdateringer vil komme her på våre facebooksider. Ønsker du også å støtte Renees prosjekt, så blir det muligheter for det.

Til minne om Renee som levde drømmen sin og som gjorde en forskjell 

Wenche/Carpe Diem

Foto: Renee Sørensen

Renees miljøprosjekt på Maafushi

Eco Dive Club startet av Renee og to lokale venner i september 2017. Hun ønsket et dykkesenter med et ekstra fokus på miljøet og også marin forsøpling.
Det har blitt plantet mange rammer med koraller, slik at koraller som har brukket kan igjen vokse og bli korallrev.
Det trengs flere rammer og folk er velkommen til å plante koraller når de er på Maafushi.
Det er flott å snorkle i kanalen de har plantet koraller, og det har blitt et yrende fiskeliv der. De «eldste» korallene som er plantet i «Renee’s garden» som plassen heter, ble plantet for to år siden.
Når Eco Dive Club henter koraller, tar de bare de som har brukket og vil dø om de ikke blir «festet» til f.eks en ramme.

Søppel, spesielt plast er et problem på Maldivene , akkurat som i andre land. Renee har startet Maafushi Envoriment Club, slik at skolebarna skal læres opp til å sortere søppel. Sammen med frivillige, både turister og lokale ryddes det jevnlig i lagunene for plast.

Disse flotte prosjektene til Renee ønsker Carpe Diem å være med å videreføre, og videreutvikle sammen med Eco Dive Club og Renees familie.

Her forteller Renee selv om Maafushi, Maldivene og sine miljøprosjekter

Og her ser du hvordan korallplanting foregår i praksis.

Vi er heldige som har fått Monica Sundbø som reiseleder på turen. Hun er Renees søster og kjenner Maafushi veldig godt. I tillegg er hun en sosial og meget hyggelig dame å være sammen med. Les mer om Monica HER.

Maafushi
Dag 1

30. juni– Avreise Oslo

Vi reiser om ettermiddagen med Qatar Airways til Doha. Etter mellomlanding og flybytte, går ferden videre til Maldivene og hovedstaden Male. Vi ankommer om morgenen (lokal tid) den 1. juli.

(-/-/-)

Maafushi
Dag 2

1. juli – Ankomst Male og transfer til Maafushi

Fremme! Vi ankommer Male om morgenen og får båttransfer til Triton Beach Hotel som blir vårt hjem de neste dagene. Det er ikke lange biten, tar cirka 40 minutter.

Vi sjekker inn når rommene er klare, kommer i strandmodus og feriemodus. La ferien begynne!

Kjekt å vite: De måltidene som ikke er inkludert på turen, organiseres av reiseleder. Den som vil spise felles, blir med. Det gjelder alle dagene.

(Vi tar et lite forbehold om at dagene for de ulike utfluktene kan endres på plass etter forholdene).

(-/-/-)

Les mer om Hotel Triton Beach her

Utsikt fra takterrassen på Triton hotel
Dag 3

2. juli - Maafushi, snorkling, sandbanke og den lokale naboøya Gulhi

Frokost på hotellet før vi skal ut å oppleve! Vi skal ut å snorkle. Må ut på havet. Begynne å få en følelse av en overjordisk vakker verden under vann. Her er det farger, det vrimler av ulike fisker som skynder seg langsomt og henger på flokken sin. Store, små, kjente, ukjente – spiller ingen rolle. Her nede er alt en bonus å få med seg.

Underveis strander vi, med hensikt, på en sandbanke. Her koser vi oss med mer snorkling, bading og lunsj før vi har avgang med båten igjen.  Turen går nå til den lokale øya Gulhi. Sjarmerende liten øy hvor vi selvfølgelig tar turen innom øyas veldig hyggelige bikini beach. Lekker og innbydende, den også. Her var det faktisk low key-turisme allerede på 80-tallet med litt telting og enkelt opplegg. Gulhi har også en av Maldivenes eldste og største havner. Vel tilbake, er resten av dagen til egen disposisjon. Enten til å oppdage mer av Maafushi, eller til å slappe av.

(F/L/-)

Ikke umulig at vi møter på delfiner i dag - foto: Triton hotel
Dag 4

3. juli - Mer snorkling, med besøk på Turtle Reef, sandbanke og forhåpentligvis møte med delfiner

I dag skal vi besøke Turtle Reef hvor sjansen er stor for å få se (og svømme med) skilpadder. Det er også fullt mulig å være igjen på båten om man ikke er komfortabel med å være «midtfjords». Med flytevester er det dog en behagelig og trygg opplevelse å vake rundt i vannskorpen sammen med skilpaddene. Det er steder rundt Maafushi hvor det til tider er hundrevis av delfiner. Andre ganger er det bare noen få man får øye på, men sjansen er uansett stor for at du i dag får et møte med disse fantastiske og sjarmerende skapningen. Også i dag «strander» vi på en sandbanke. Finnes det egentlig noe bedre sted å innta en lunch enn på en hvit sandbanke omgitt av turkis hav?  Om ettermiddagen går turen tilbake til Maafushi. Resten av dagen til egen disposisjon.

(F/L/-)

Livet under vann på Maldivene er rett og slett fantastisk :-) foto: Renee Sørensen
Dag 5

4. juli - Dag til egen disposisjon på Maafushi, så innføring i lokal kokkekunst med Suzy

I dag kan du selv bestemme tempoet og hva du vil gjøre. Så møtes vi alle til felles aktivitet til en avtalt tid.

Alle er opptatt av mat. Spesielt når vi er på reise. Hva spiser man på Maldivene? Hvordan tilberedes maten og hvilke tradisjoner blandes med mer nyvunne løsninger? Suzy er en sånn dame som fikser det meste. Hun har eget bakeri (Fine Bake) og baker blant annet nydelige bananbrød og gulrotkake. Hun lager mat med hjertet og hele seg. Suzy gir oss en innføring i hvordan man kokkelerer  på Maafushi. Etterpå står testing av lokal mat på programmet. Vi tror det faller i smak.

(F/-/M lokal buffet ifbm Suzys kokkedemonstrasjon)

Suzy skal lære oss å kokkelere på lokalt vis i dag. Hun lager også øyas beste kaker, så besøk henne på Fine bake, slik Carpe Diems Wenche gjorde
Dag 6

5. juli - Dagen til egen disposisjon før kajakktur rundt Maafushi

Om du vil kjenne på hvordan livet er på en av resortene på en annen øy i nærheten, er det mulig å organisere dette på plass. Dette er det også mulig å gjøre en av de andre dagene – det er bare å ta det som det kommer. Ellers er det bare å nyte strandlivet, bli høye på ferielivet med fruktjuice eller smoothie (nå har vi kanskje kommet ut av tellingen på hvor mange vi har tatt til nå…) eller lese boken din.

Om ettermiddagen skal vi ut å padle litt. Kajakken er en god hjelper, og vår inngangsport til livet på vannet, kontra under. Vi glir sakte men sikkert gjennom krystallklart vann. Det er alltid kjekt om du har sittet i en kajakk før, for teknikkens del, men dette foregår i meget rolig tempo og passer alle som kan svømme. Vi padler ikke så langt, men du får i alle fall et lite inntrykk av øya fra et litt annet perspektiv.

(F/-/-)

Bikini Beach, Maafushi
Dag 7

6. juli - Dag til egen disposisjon på Maafushi, cruise i solnedgang med fisking

Nå begynner vi å komme inn i dagliglivet og dagene går av seg selv. Det er solstråler å fange, dukkerter som må tas og snorkling som må vedlikeholdes. Det kan jo dukke opp nye fisker!

Når det begynner å dra seg mot kveld, møtes vi til cruise i solnedgang. Lite kan måle seg med å se solen ta kvelden fra sjøsiden. Om bord i en lokal fiskebåt, dhoani, gjør vi oss klar til å se dette underverket som jo skjer hver dag. Men like flott er det hver gang! Ok, det kan jo hende at solen ikke skinner…, men båttur, det blir det 🙂 (dersom været skulle vise seg fra en, mot normalt, dårlig side organiserer vi en alternativ aktivitet).  Underveis blir det også kveldsfiske. Om fiskelykken står oss bi (og mannskapet som nok har mer peiling enn oss…), blir det tilberedning og spising av egen fangst etterpå. Dette gjøres hos vår samarbeidspartner og ikke om bord…

(F/-/fangst fra kveldsfiske)

Dag 8

7. juli - Dag til egen disposisjon - felles middag

Du er heldigvis fortsatt på Maldivene. Ikke glem å nyte siste hele dagen. Bunkre opp med juice, frukt og sunne vitaminer sammen med solstrålene. Vi møtes til felles middag for å kose oss siste kvelden på Maafushi. Denne øya som både er rustikk, egenartet, lokal, kul, vakker og herlig rar på samme tid. Nå har vi kommet under huden på den og der blir den.

(F/-/M)

Carpe Diems Wenche trives som fisken i vannet på Maldivene :-)
Dag 9

8. juli - Maafushi og hjemreise

Det er fortsatt tid til å være i feriemodus, ikke lett å gi slipp. Nå er det på tide å gjøre mer av det du elsket, eller få med deg det du ikke har hatt mulighet til.

Etter hvert må turen gå ut til flyplassen og Male. Vi får transfer med båt, før vi må sjekke inn hos Qatar. Avgang er om kvelden.

(F/-/-)

Sannsynligvis vil du tilbake til Maafushi :-)
Dag 10

9. juli- Ankomst Norge

Etter flybytte og mellomlanding i Doha, beregner vi å lande på Oslo Lufthavn tidlig morgen.

(-/-/-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 16 950
Tillegg for enkeltrom: kr 2 490

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo-Male-Oslo med Qatar Airways
Flyskatt og avgifter pr. 3. oktober 2018
Ved avreise fra andre flyplasser, ta kontakt for tilbud
7 netter på hotell inkl. frokost
2 lunsjer og 3 middager (inkl kveldsfiske og kokkekurs)
All transport i følge programmet
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Drikkevarer til måltidene
Øvrige måltider ikke inkludert
Tips
Vaksiner
Utflukter som ikke er en del av programmet
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F= frokost, L=lunsj, M=middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsreiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger ikke visum til Maldivene.  Passet må være gyldig minst 6 mnd etter utreise Maldivene.
Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlige for passasjerer som ikke har pass i orden.

VAKSINASJON
Du er selv ansvarlig for å ha alle vaksiner i orden før avreise. Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller reiseklinikk for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diems reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser