Sommerferie på Kypros

Sommerferie på Kypros

13. juli 2021 / 11 dager / Pris fra 21.390,-

Krystallklart vann så langt øye kan se

Sommeren er også super på Kypros!

Kypros er kjente trakter for så mang en Carpe Diem-gjest. Vi reiser vanligvis vår, høst og vinter - men nå prøver vi oss med en sommertur. Med ti overnattinger er det nok av tid til å nyte sol, bad og slappe av i varmen. Finne feriefølelsen. Med litt aktivitet innimellom. Vi har valgt ut noen utflukter som passer godt i juli. Båttur til Akamas sklir rett inn der. Turen byr på skikkelig klart vann, rikt marint liv og jammen er det deilig å få vind i håret ute på havet. Og bade igjen og igjen.

Hotellet vi bor på hele turen er populære Athena Beach. Her er det lett å trives. Bassengområdet er både stort og fristende. Frokost og middag er inkludert hver dag. Blir du lei av å slappe av i sol eller skygge, har vi reiseleder Marios som bor på Kypros. Han er alltid klar med forslag til små og store utflukter du kan ta. Det han ikke kan om både øya og lokalområdet er sikkert ikke verdt å vite.

Athena Beach ligger litt utenfor Pafos. Pafos var øyas hovedstad i gresk-romersk tid. Historien er med andre ord ivaretatt. Greske guder og gudinner også, det var her i området den skjønneste av alle gudinner steg i land. Kjærlighetsgudinnen Afrodite dukker opp i mange sammenheng. Vi skal utforske området fra stranden der hun angivelig steg i land. Fin fottur og piknik blir det. Og bading. En trenger ikke være gresk gud eller gudinne for å nyte Kypros` klare vann.

Sommerferie uten for mye stress - velkommen til vårt Kypros i juli!

Høydepunkter

 • Flott hotell med stort bassengområde
 • Enkeltrom uten tillegg i pris
 • Sol, bad og avslapping blandet med aktiviteter i hotellets regi
 • God tid til egne sysler og kanskje en bok eller to?
 • Utvalgte utflukter tilpasset tiden vi er der
 • Alltid godt reisefølge på Carpe Diems turer
Solskinn over Afroditestranden og det asurblå havet

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 13.07.2021

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 11

  Priser fra: 21.390,-

  Reiseleder: Marios Georgiou

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+21
+20

Program

10 frokoster, 1 lunsj og 10 middager inkludert

Dag 1

Avreise Norge og ankomst Kypros

Middag

Vi reiser med Austrian som har avgang grytidlig. Mellomlanding og flybytte i Wien. Ankomst Larnaca flyplass om ettermiddagen. Vi får transfer til vårt hotell i Pafos der vi tar en liten skål (yamas!) med en typisk kypriotisk brandy sour. Middagen blir på hotellet.

Ekstra tillegg

Dag 2

Bli kjent med Pafos

Frokost og middag

Om du har lyst på en aktiv start på dagen, er det perfekt å gå eller jogge på promenaden foran hotellet. De fleste velger nok å begynne med frokosten først?

I dag blir vi mer kjent med Pafos. Vi tar blant annet turen «The Place» i Pafos. Dette er stedet for lokale produkter og håndverk i forhold til både tradisjoner og fine produkter – et perfekt sted å se, lukte, smake og lære.

Pafos var europeisk kulturhovedstad 2017, det er mange grunner til det. Vi dykker ikke ned i historien i dag og besøker stedene, men det er muligheter til å gjøre dette senere på turen.

Noen av de best bevarte og flotteste mosaikker i det østre Middelhavet, finnes i Pafos, nærmere bestemt House of Dionysos og House of Aeon. Det førstnevnte kalles så grunnet alle mosaikker av vinguden Dionysos og dateres helt tilbake til det andre århundre. Et par kilometer utenfor Pafos ligger Kongenes grav, en nekropolis eller gravplass fra oldtiden. Stedet er UNESCO-vernet og er gravd ut i solid stein. UNESCO har også sin beskyttende hånd over St. Pauls Pillar like ved. Her skal Paulus ha blitt bundet og pisket av romerne for å ha forkynnet kristendommen. I nærheten er også et bysantinsk kloster fra det 13. århundre.

Turen vår i dag kan avsluttes i gamle Pafos havn der det er perfekt å sette seg ned å nyte utsikten. På veien tilbake er det mulig å ta beina fatt til hotellet, en tur på ca 30-40 minutter eller hvorfor ikke hoppe på lokalbussen?

Om kvelden møtes vi i hotellets restaurant for middag.

Dag 3

Dag til egen disposisjon

Frokost og middag

I dag er det lurt å gjøre seg litt kjent på og rundt hotellet – eller gjør det du selv ønsker. Reiseleder vil gi deg masse informasjon om hva du kan gjøre de dagene det ikke er oppsatt program – om det så er vandringer, shopping, turer med lokalbuss og alt du måtte ønske å oppleve her på Kypros. Dagene blir således en fin miks med utflukter og egne sysler. Hotellet arrangerer også en rekke aktiviteter, så her er det mye å drive med! Strand, basseng eller hva som måtte passe – alt er der like i nærheten.

Middag på hotellet på kvelden.

Dag 4

Dag til egen disposisjon

Frokost og middag

Gjør hva som faller deg inn – eller reiseleder organiserer noe som du kan bli med på. Vi spiser middag på hotellet om kvelden.

Dag 5

Afrodite, fottur og piknik

Frokost, lunsj og middag

Etter frokost er det områdets natur og litt av den mytiske historien om Afrodite vi skal bli nærmere kjent med.

Vi begynner der hvor gudinnen for kjærlighet og skjønnhet steg i land på stranden. Så legger vi ut på en liten vandring på et par timer hvor vi ser områdets flora. Plantelivet på Kypros er faktisk ulikt det vi finner andre steder ved Middelhavet, øya ligger ganske isolert til. Etter vandringen blir det piknik med lokale spesialiteter med tilhørende drikke. Ta med badetøy for det er muligheter for en dukkert eller to.

Vel tilbake på hotellet venter middag om kvelden.

Solskinn over Afroditestranden og det asurblå havet

Her steg Afrodite i land, sier legenden

Dag 6

Dag til egen disposisjon

Frokost og middag

Sol, basseng, strand og egentid før det er felles middag om kvelden.

Grillet halumiost på et trefat

Mye god mat på Kypros

Dag 7

Dag til egen disposisjon

Frokost og middag

Solen skinner ganske sikkert i dag også. Bruk dagen godt til vi møtes til middag.

To eldre kvinner som holder hender og hopper ut i et svømmebasseng. De er glade og har det gøy.

Spreke badenymfer i farta!

Dag 8

Båttur til Akamas

Frokost og middag

Akamas-området er Sør-Kypros` siste og minst utbygde grenseland og har en spektakulær natur. Her finnes sandfulle bukter hvor skilpadder legger egg, klipper stuper rett ned i et krystallklart vann og det finnes mange små, hyggelige landsbyer langsmed.

Vi skal ut på sjøen i dag og speider etter det maritime livet mens båten tar oss med til den vakre kysten Fontana Amorosa. Kanskje får vi øye på en Caretta- Caretta skilpadde eller flere? Både dyr og fugler trives godt her, mange trekkfugler har Akamas som stoppested på ruten videre sørover om høsten.

Om bord serveres litt frukt og limonade. Ikke glem badetøy, det blir selvsagt bademuligheter.

Vel tilbake på Athena Beach spiser vi middag.

Krystallklart vann så langt øye kan se

Dette bildet er tatt fra båtturen vi skal på

Dag 9

Dag til egen disposisjon

Frokost og middag

Har du vært på oppdagelsesferd utenfor Pafos ennå? Her er det masse historie!

Felles middag om kvelden.

Den romerske mosaikken i Pafos

Mosaikk i Pafos

Dag 10

Dag til egen disposisjon, middag ute på restaurant

Frokost og middag

Siste hele dagen til å få med deg det du ønsket.

Om kvelden oppsummerer vi en deilig sommerferie med et deilig måltid ute på en lokal restaurant.

Dag 11

Hjemreise

Frokost

God tid til frokost og litt tid til overs før vi busser mot Larnaca flyplass og vinker ha det til Marios. Vi skal fly med Austrian nordover. Avgang om ettermiddagen og flybytte/mellomlanding i Wien. Ankomst Oslo Lufthavn er om kvelden.

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo - Larnaca t/r med Austrian
 • 10 netter på hotell inkl. frokost daglig
 • Måltider iht. turens program, middag hver dag og en lunsj
 • Alle utflukter og entreer iht. program
 • All transport iht. program
 • Reiseleder (er også guide) fra Carpe Diem møter på Larnaca flyplass

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer