Det er lekkert i Gallipoli

Sommerferie i vakre Gallipoli, Puglia og Italia

Din nye italienske sommerfavoritt kan fort bli Gallipoli, Puglia

Vi vet at manges oppfatning om en perfekt sommerferie er både litt variert innhold og god tid til egne sysler. Derfor vet vi at sommerferie i Gallipoli i år blir en hit:)

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

  • Sommerferie betyr ett hotell hele uka uten å pakke opp og ned
  • Gallipoli med den gamle bydelen, centro storico, er stedet å være og der er vi
  • Smale gater, atmosfære i tonnevis og bygninger som har hundrevis av historier
  • En tidsreise tilbake til 1960-tallets italienske filmer beskriver gamlebyen godt
  • Stranden er både koselig og fin, vannet er klart og fristende
  • Båttur til naboøya Sant `Andrea
  • Vinsmaking hører med i Italia
  • Lecce «Florence of the south»
  • Godt selskap er alltid inkludert på Carpe Diem-tur

 

 

Dag 1

18. juni- ankomst Bari og Gallipoli

Avreise går fra Oslo Lufthavn om formiddagen og det er fly først til München med Lufthansa. Etter mellomlanding og flybytte, beregnes det landing på flyplassen i Bari om ettermiddagen. Herfra busser vi til Al Pescatore Hotel som skal bli vår base den neste uken. Det ligger i koselige Gallipoli som er en perfekt base for våre opplevelser de neste dagene. Hotellet ligger i hjertet av det historiske sentrum, ute på ei øy, og her er det skikkelig koselig å være. Al Pescatore ligger i en historisk bygning fra 1600-tallet og er nå restaurert. Med beliggenheten like ved havnen og nær bystranden, skal denne uka bli bra.

Gallipoli består av både det nye og det gamle. Det nye ligger på andre siden av broen og er av helt annen karakter enn centro storico. Når vi hører at navnet oversettes med «vakker by» fra gresk, så må det jo stemme. Mange lekre barokke bygninger, kirker og elegante palasser står som imponerende vitnesbyrd fra den gangen Gallipoli var havnebyen med H. Fisk og sjømat er sprellende fersk. Fiskerne reparerer garn, og sørger for at fangsten distribueres dit den skal. Mye er som det alltid har vært.

Vi møtes til middag etter å ha summet oss litt, for å planlegge uken og hva som venter oss. Puglia har mye å by på.

(-/-/M)

Les om Hotel Al Pescatore

Hotel Al Pescatore
Dag 2

19. juni - Båttur for å oppdage Salento-halvøya

Ut på tur etter frokost!

Nå skal vi få et annet perspektiv på Puglias mangfold da vi seiler rundt Salento-halvøya. Utenfor ligger øya Sant` Andrea og den helt fortreffelige stranden Lido Pizzo. I ligaen til spanske Formentera og Karibiens beste. Om bord nyter vi av sommer og sol (vi regner jo med det) og en lett lunsj laget av ferske råvarer som alltid er kortreiste i Italia. Med litt prosecco som følgesvenn, kan vi nok oppsummere at dette kan vi like!

Vel tilbake på hotellet organiserer reiseleder middag for den som vil være med – det vil også gjelde de andre dagene vi ikke har alt inkludert.

(F/L/-)

 

 

Koselig med fargerike fiskebåter i havnen
Dag 3

20. juni - Dag til egen disposisjon

Stranddag eller opplevelsesdag – opp til deg. Reiseleder organiserer for deg som er allergisk mot å slappe av på strand.

Kanskje du vil se mer og nærmere på noen av Gallipolis største severdigheter – katedralen Sant`Agata, den greske fontenen eller det runde fortet som er helt omringet av vannet? Gallipoli er en sånn by du bare rusler rundt i, suger inn stemningen, går litt på lykke og fromme. Kjøp noe godt, sett deg ned et sted med en kaffe eller noe annet, gå deg bort bittelitt, du finner ut igjen. Vi må ikke glemme å nevne solnedgangene her, de er aldeles nydelige. Da fargelegges byen i andre toner.

Vi møtes om kvelden til felles middag.

(F/-/M)

 

Bystranda i Gallipoli
Dag 4

21. juni - Lecce

Ah, i dag skal vi på besøk til Lecce som har det noe forpliktende kallenavnet «Sør-Italias Firenze og Sør-Italias Roma». Et sånt navn øker forventningene, og Lecce leverer varene. Men la det ikke være noen tvil – byen står steinstøtt på egne bein og skal ikke sammenlignes med noe annet. Reiseguruene i Lonely Planet sier det slik: » Hvis Puglia var en film, ville Lecce ha hovedrollen». Byen har definitivt stjernekvalitet.

Med sin staselige, barokke arkitektur er det lett å la seg blende og fortrylle. I byen er det også en helhet og en oversikt som binder alt sammen. De to romerske amfiteatrene minner om svunne tider av det store slaget. En stødig obelisk rager stolt oppover i bybildet og Piazza Duomo innleder det hele. Basilica di Santa Croce  er et mesterverk av eleganse og litt ekstravaganse. Ingen minimalisme i denne perioden, nei.

Det majestetiske slottet Charles V eller Castello di Lecce, ligger nær St. Oranzo-torget og er et bygg som i dag ivaretar kultur-eventer og og utstillinger. Det såkalte Bishop`s Palace er et renessansebygg med en flott loggia.  Ja, Lecce er en stilig by! Vi smaker også på noen av Puglias tradisjonelle spesialiteter i lunsjen i dag. Godt!

Etter en dag blant eleganse og storhet, går turen tilbake til hotellet.

(F/L/-)

 

 

Lecce
Dag 5

22. juni - Dag til egen disposisjon

Gjør det du føler for i dag, reiseleder vil gi forslag til aktiviteter og organisere noe som kanskje flere blir med på.

(F/-/-)

 

 

Mmmmm
Dag 6

23. juni - Vingårdsbesøk, lokale mattradisjoner og smaking

Etter frokost er det bare å glede seg til å dra ut på tur. Nå er det landlige tradisjoner, mat og råvarer som skal læres mer om. Og ingen læring uten smaking – det er viktig. Lokale viner, ferske, lokale produkter som myk mozzarella, hjemmelaget syltetøy og andre velsmakende småsaker- velbekomme.

Vel tilbake på hotellet, organiserer reiseleder middag for den som vil være med.

(F/smaksprøver/-)

 

 

Mmmm mozzarella
Dag 7

24. juni - Siste dagen i Gallipoli, nyt den som du selv ønsker

Siste hele dagen er her og hva ønsker du å gjøre? Blir det en siste stranddag eller blir det mer oppdagelser – reiseleder hjelper til med å legge til rette.

Vel tilbake på hotellet skal vårt eventyr her i Puglia avrundes med en koselig middag ute på restaurant. Grazie og arrivederci:)

(F/-/M)

 

 

Gallipoli by night
Dag 8

25. juni - Avreise Bari, ankomst Oslo

Frokost på hotellet. Avreise med Lufthansa om formiddagen, først til Frankfurt. Etter mellomlanding og flybytte beregnes landing Oslo Lufthavn tidlig kveld.

(F/-/-)

Kurvfletting for de som kan og de som lærer...

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 14 990
Enkeltromstillegg: kr 1 710

Tillegg for sjøutsikt: kr 1 250 (begrenset antall rom)

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo – Bari – Oslo med Lufthansa og Air Dolomiti
Ved avreise fra andre byer ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 30. juli 2018
7 netter på mellomklassehotell
3 lunsjer (inkl. smaksprøver), 3 middager
Alle utflukter og entreer iht. programmet
All transport i følge programmet
Lokale guider
Norsk reiseleder

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover det som er nevnt over
Drikkevarer
Tips
Reisedokumenter sendt med ordinær post (tillegg kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Selv om Italia (som Norge) er en del av Schengen-området, må pass likevel medbringes, da dette er eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti

Se våre generelle reisebetingelser