Sommerferie i Sorrento med Amalfikysten

Deilig sommerferie i Italia – hele uken i Sorrento med flotte utflukter

Bli med på en av våre mest populære sommerturer! Sorrentohalvøya, Amalfikysten og Capri byr på det gode liv i helt fantastiske omgivelser. Amalfikysten kan med rette krones å være Europas mest spektakulære kyststripe. Pompeii er uten tvil verdenshistoriens beste eksempel på et frosset øyeblikk, samtidig som det er et enestående vitnesbyrd fra det gamle Romerriket. Rett i nærheten, på Sorrentohalvøya, finner vi vår italienske sjarmør Sorrento. Her skal vi bo i hele uka på vårt flotte hotell mens vi utforsker Sorrentohalvøya og Amalfikysten. Limoncello-smaking og pizzabakekurs er en selvfølge!

Sorrento har en skjønnhet og en fargepalett som har inspirert, og som fortsatt inspirerer, store kunstnere. Vår egen Henrik Ibsen tilbrakte mye tid i her, og fullførte blant annet «Peer Gynt» og «Gengangere». Det er lett å forstå hva kunstnere og forfattere fant så tiltrekkende. Vi skuer utover duse pastellfargede hus som klamrer seg fast oppover i de ruvende klippene, som igjen stuper ned i det turkise Middelhavet. Lukten av sitroner, appelsiner, blomster, og ikke minst duften av det italienske kjøkken med ferske, lokale råvarer, er ikke noe man kan gjenskape. Og hva med en «gelato» eller to, italiensk iskrem er vår favoritt!

Sist, men ikke minst, det er ikke uten grunn at greske filosofer allerede skrev om Sirenene i romantiske reisebrev fra Capri for flere tusen år siden… Ta alt dette og bland det med den beste italienske kokekunst, vin og råvarer – og du får du la dolce vita som venter deg på reise til Amalfikysten og Sorrento i sommer.

La det gode liv begynne!

 

Avreiser & Bestilling

 • Avreise 03.07.2020
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 17 990,-
 • Bestill nå

Høydepunkter

 • Sjarmerende Sorrento og vårt meget hyggelige hotell Cristina
 • Pompeii, levende begravet etter Vesuvs utbrudd
 • Den storslåtte naturen langs Amalfikysten – og vi overdriver ikke…
 • Pizzabakekurs
 • Vakre Capri (for den som ønsker å ta turen dit)
 • God tid til å slappe av – og mange utflukter
 • Halvpensjon daglig
 • Godt selskap er alltid inkludert med Carpe Diem

 

 • campania amalfi italia
 • Sorrento Campania Italia Marina Grande
 • Italia Campania Sorrento Fattoria Terranova pizza
 • Italia Campania Sorrento Fattoria Terranova pizza
 • Italia campania sorrento hotel cristina
 • Napoli Campania Italia
 • Italia Campania Sorrento Fattoria Terranova pizza
 • Italia Campania Sorrento Fattoria Terranova pizza
 • Italia Campania Sorrento Fattoria Terranova pizza
 • Italia Campania Sorrento Fattoria Terranova pizza
 • Italia Campania Sorrento Fattoria Terranova pizza
 • Italia Campania Sorrento Fattoria Terranova pizza
 • Italia Campania Sorrento Fattoria Terranova pizza
 • Italia Campania Sorrento Fattoria Terranova pizza
 • Italia campania sorrento hotel cristina
 • Italia campania sorrento limoncello mat
 • Italia campania sorrento marina grande
 • Italia campania sorrento hotel cristina
 • Italia sitron campania sorrento
Dag 1

3. juli– avreise og ankomst Napoli og Sorrento

Vi reiser fra Oslo Lufthavn om morgenen med Lufthansa. Flybytte og mellomlanding i München. Ankomst Napoli er tidlig ettermiddag. Så sjekker vi inn på Hotel Cristina, som blir vår koselige base i Sorrento. På hotell Cristina er det svømmebasseng, så alt ligger til rette for et solrikt opphold og avslappende dager ved bassengkanten innimellom store opplevelser i området rundt. Selve hotellet ligger på en høyde som har utsikt over den lille byen Sant Agnello. De sjarmerende husene, kirkene og piazzaene (torgene), i Sorrento er heller ikke så langt unna. Middag på hotellet på kvelden.

(-/-/M)

Skalldyrlunsj i Marina Grande, Sorrento, blir aldri feil
Dag 2

4. juli – Bli kjent med Sorrento og Limoncello

Dagen innledes med en liten rusletur i meget hyggelige Sorrento.  Selve gamlebyen i Sorrento er sjarmøren med stor S. Her er smale, brosteinsbelagte gater og smug som supplerer de mange kafeene, kirkene og spisestedene. Turistene har forlengst lagt sin elsk på dette området av Italia…Og ja, det finnes fortsatt steder som er genuine og ekte her. På disse trakter er det også umulig å komme utenom den spektakulære naturen – byene som er kastet inn i klippene eller på kanten av stupet. Og Sorrento er en av disse byene på klippekanten. Vi kan rett og slett garantere en stor dose utsikt, type vakker de kommende dagene, både i Sorrento og under utfluktene.

Limoncello er en sterk, men velsmakende og frisk likør som faller i smak hos mange. Vi tester ut hvordan smaksløkene tar den i mot i dag. Amalfikysten er spesielt kjent for sine knallgule, smakfulle sitroner og de brukes til både is, likør og matlaging.

Felles middag på hotellet om kvelden.

(F/-/M)

Utsikt fra Hotel Cristina, helt grei:)
Dag 3

5. juli – Dag til egen disposisjon - mulighet for utflukt til Capri

Slapp av på hotellet eller gjør hva du ønsker for dagen. Det er også mulig å ta fergen til Capri og øyas vakre piazzaer, herlige små butikker og yrende folkeliv. Vi har også buss for sightseeing på Capri. Utflukten forhåndsbestilles innen 1. mai. (Pris kr 890). Felles middag på Hotel Cristina om kvelden.

(F/-/M)

Bella Capri - et besøk hit anbefales
Dag 4

6. juli - Dag til egen disposisjon

La feriestemningen senke seg, rusle litt rundt i byen eller gjør akkurat det som passer deg best. Reiseleder gir gjerne forslag til noe å gjøre for den som vil. Uansett møtes vi til felles middag på hotellet om kvelden.

(F/-/M)

Koselige Sorrento
Dag 5

7. juli– Pompeii og pizza

Etter frokost venter en halvdagstur til et av Sør-Italias høydepunkt: Pompeii. Byen ble begravd da vulkanen Vesuv hadde utbrudd den 24. august, år 79 e.Kr. Pompeii ble ikke flommet over av lava, men ble begravd under seks meter med aske og pimpstein fra utbruddet. Derfor ble byen ikke ødelagt, men frosset i tid. Innbyggerne ble forstenet i aske, som dannet en sementkapsel rundt dem. Likene smuldret etter hvert bort og det dannet seg et hulrom i askelaget. Under utgravningen fylte arkeologene disse hulrommene med gips og fikk frem mennesker og dyr akkurat slik de var da de ble overrasket av den varme askestrømmen som kom i flere hundre kilometer i timen.

Pompeii ble bevart som et enestående vitnesbyrd om livet i Romerriket. Etter dette trenger vi absolutt noe å styrke oss på, og lunsjen vår inntas i fjellene ved Fattoria Terranova i nærheten av Sorrento. Vi får demonstrert hvordan de lager den deilige, sprø italienske pizzaen og ja – det blir smaksprøver underveis!

(F/L/M)

Vår fattoria er en herlig oase med frukt, grønt og blomster overalt - en perfekt setting for å lære å lage pizza.
Dag 6

8. juli – Amalfi, Ravello og Positano - Campania Felix – den lykkelige kyststripen

Det var navnet romerne ga Amalfikysten. I dag skal vi oppleve herligheten. Vi reiser med buss og båt langs den sjarmerende Amalfikysten og stopper i selve byen Amalfi (båttur avhenger av værforholdene, alternativt blir det kun buss). Byen er vakker der den ligger slengt inn i en skråning med sin ytterst trivelige arkitektur. Og det å oppleve Amalfi uten tusenvis av turister, det er en opplevelse i seg selv. Den vakre katedralen med sin storslåtte trappeingang er selve landemerket i byen der den troner høyt over byens hovedpiazza. Rusler du noen få minutter videre langs kysten mot Atrani, finner du Hotel Luna Convento «limt» inn i fjellveggen. Det var her Ibsen skrev Et dukkehjem.

En knapp halvtimes busstur retning oppover fra Amalfi finner vi Ravello. Vårt neste stopp. Den lille byen er akk så koselig, men det er Villa Rufolo som kommer til å ta pusten fra deg…i alle fall om vi unngår tåke…Atmosfæren her, nesten litt mystisk, kommer fra maurerne og den arabiske byggestilen som påvirket mye av Sør- Europa i en lang periode. En av bygningene, nesten 30 meter høy, ble tidligere brukt som vakttårn, og selve villaen har huset mange adelsslekter opp gjennom årene. Som mange andre nydelige steder på denne kysten, har flere kunstnere latt seg imponere og inspirere av området. Villa Rufolos hage sies å ha gitt Richard Wagner ideen til hvordan kulissene til operaen «Parsifal» skulle se ut. For det er virkelig en nesten ufattelig vakker hage og spektakulære utsikt (ja, vi har bestilt finvær denne dagen…) Villa Rufolo kan by på. Et eldorado for den som liker å ta bilder.

Turen går tilbake til hotellet på ettermiddagen, og om kvelden samles vi igjen til felles middag i hotellets restaurant.

(F/-/M)

Ravello, Amalfikysten - Fantastisk utsikt fra Villa Rufolo :-)
Dag 7

9. juli - Det gode liv

Deilig, lat dag i Sorrento eller kanskje noen aktiviteter som reiseleder organiserer? Kanskje en tur til Napoli, den shabby sjarmøren? om kvelden samles vi til stemningsfull avskjedsmiddag på toppen av hotellet. Det blir også live-musikk.

(F/-/M)

Positano
Dag 8

10. juli - Hjemreise

Etter frokost og litt tid på egen hånd, reiser vi ut til flyplassen i Napoli. Austrian flyr oss først til Wien og etter flybytte, fortsetter ferden mot Norge. Beregnet ankomst om kvelden.

(F/-/-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 17 990
Enkeltromstillegg: kr 3 360

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Napoli t/r med Lufthansa og Austrian
Ved avreise fra andre byer ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 16. august 2019
7 netter på mellomklassehotell
1 lunsj, 7 middager.
Alle utflukter og entreer iht. programmet.
All transport i følge programmet.
Lokale engelsk/svensktalende guider.
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Utflukt til Capri om ikke forhåndsbestilt
Måltider utover det som er nevnt over
Drikkevarer
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Selv om Italia (som Norge) er en del av Schengen-området, må pass likevel medbringes, da dette er eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Vi anbefaler at passet er gyldig 6 mnd etter utreise. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti

Se våre generelle reisebetingelser