Sommerferie i Montenegro

Montenegro byr på perfekt kombinasjon av opplevelser og tid til sol og bad.

I sommer anbefaler vi Montenegro! Manges optimale sommerferie er litt av alt. Litt aktivitet, litt kultur og lokale opplevelser, mye god mat og godt med tid til å nyte de dyrebare feriedagene. Sol og bad er selvsagt en viktig del av helheten. Og vakre omgivelser. Få land kan skilte med så mye naturlig skjønnhet i et så kompakt område som nettopp her. Supre strender, krystallklare innsjøer og store fjellområder med mange gode vandrestier.

Du kan om morgenen våkne langs den vakre Adriaterhavskysten, så spise lunsj ved bredden av en av landets mange innsjøer. Eller nyte en ettermiddagstur i den montenegrinske fjellheimen. Og Adriaterhavet…. Her er det like lekkert og klart som hos naboen i Kroatia. Sol og bad blir derfor ivaretatt på beste mulige vis. Budva er en perfekt base for oss i så måte. Den trivelige gamlebyen ligger på en liten halvøy og er omgitt av bymurer og tårn. Dette er ikke noen doven by, kallenavnet Montenegros Miami bør vekke de som liker at det skjer litt.

Pluss for samme hotell hele uken! Det vet vi mange setter pris på. Bracera Hotel ligger bare et par hundre meter fra Slovenska-stranden og frister med spa og velværeavdeling.

Mellom soldagene skal vi blant annet ut på tur til Cetinje, landets kongeby. Underveis stiftes det også bekjentskap med lokale forhold og små landsbyer. Den naturskjønne innsjøen Skadar må vi også ut på. Her formelig skinner naturen i grønt og blått. Vinsmaking skal vi på. Alt i alt – denne sommerturen gir en god og søt smak av sommer som sitter lenge.

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

  • Koselige og livate Budva med både strand og en gamleby med atmosfære
  • Blanding mellom sol, strand, bad, natur og opplevelser
  • Ut på tur til både kongeby og landsby
  • Båttur på innsjøen Skadar med vinsmaking og lunsj
  • Fjord, fjell, strand og glassklart vann – Montenegro har det meste naturen tilbyr
  • Reiseleder Sonja – populær og dyktig reiseleder som kjenner Montenegro veldig godt

 

  • Montenegro
  • Montenegro
Dag 1

23. juli – Oslo – Montenegro

Med grytidlig avreise fra Oslo ankommer vi Tivat flyplass om formiddagen med Norwegians direktefly. Her møtes vi av reiseleder Sonja som sørger for at vi kommer oss til Budva og hotellet vårt. Det er omtrent en halvtimes busstur.

Budva er i dag det mest kjente feriestedet i Montenegro. Selve byen har over 2000 års historie og er blant de eldste byene ved Adriaterhavet. Gamlebyen var en gang en halvøy omgitt høye bymurer og tårn. I dag er byen forbundet med fastlandet men man kan fremdeles oppleve mye av den gamle forsvarsmuren, porter, trange gater og smug.

Litt slitne etter en tidlig start tar vi en rolig dag i dag. Hotellet kan skilte med nærhet til strand , og det er deilig forfriskende med en dukkert eller flere i det klare, tempererte vannet. Vi rusler ut en liten tur etter å ha summet oss litt, gamlebyen venter. Det blir felles velkomstmiddag på restaurant – la ferien begynne!

(-/-/M)

Budva
Dag 2

24. juli – Kotor- Cetinje- Budva

Etter frokost er det ut på tur! Vi må se mer av landet vi besøker, og få litt oversikt over det vi har hørt og lest om.

Det er korte avstander fra fjord til fjell i Montenegro. I dag skal vi både opp i fjellene og oppleve den montenegrinske landsbygda. Husk å ta med kamera, her kommer flotte fotomotiv som perler på en snor.

Vårt første stopp i dag er den gamle byen Kotor. En liten juvel der historien viser seg overalt. Her er masse trange smug, torg og markeder. De flotte palassene med vakre porter vitner om rikdommen i byen. Vi snirkler oss oppover Mount Lovcen før vi kommer frem til lille Njegusi. Herfra er det en vakker utsikt til kysten og om været tillater det, kan man også se kysten av nabolandet Italia. Njegusi er også kjent for gårdsdrift og for sine røkte skinker. Vi passer på å spise lunsj her.

Videre går ferden over fjellene, før vi setter kursen til den gamle hovedstaden Cetinje. Byen har mye historie å by på og sammen med guiden vår skal vi oppleve fordums tid. Her ble kongeriket Montenegro proklamert av Knjaz Nikola i 1910. Det varte dog ikke lenge før kongeriket Serbia og Montenegro gikk sammen for å bli et jugoslavisk kongerike, da sammen med de tidligere Habsburgområdene. Så busser vi tilbake til Budva og hotellet.

Middag i kveld og andre måltider som ikke er felles, organiseres av reiseleder. Da blir den som vil med.

(F/L/-)

Kotor med Kotorbukten
Dag 3

25. juli - Dag til egen disposisjon

Ta en rolig dag på stranden, eller forhør deg med reiseleder som gjerne foreslår små og større aktiviteter.

(F/-/-)

Jaz Beach ved Budva
Dag 4

26. juli - Båttur i Koturbukten

Husk å pakke med solkrem og badetøy, i dag setter vi sjøbein fra Tivat! Dagens kaptein venter på oss ved brygga for å ta oss med ut på bøljan blå. Vi seiler langs kysten og får oppleve den herlige Kotorbukten som for øvrig har stått UNESCOs verdensarvliste siden 1979. Forvent herlige vyer mot ruvende fjell, frisk luft i luggen, smale passasjer og små landsbyer vi ser fra fjorden.

Her seiler vi også inn til øya Gospa od Škrpjela, en av to småøyer (kan nesten kalles holmer) ute i bukta, hvor vi besøker kirken. Øyas navn oversettes til «vår frue av stein». Her finnes flotte fresker malt av lokale, kjente malere fra barokkens tid.

Om vær og vind tillater det, vil kapteinen stoppe slik at vi kan ta ett bad i det klare, forfriskende vannet. Lunsj blir det også underveis.

(F/L/-)

Perast ved Kotorbukten
Dag 5

27. juli - Dag til egen disposisjon

Sol & bad eller noe helt annet – det bestemmer du selv.

Vi møtes til felles middag om kvelden.

(F/-/M)

Hyggelige Petrovac, kun 20 km fra Budva
Dag 6

28. juli – Innsjøen Skadar, lokal mat og vin

I dag skal vi se mer av hva Montenegro har å vise oss. Først busser vi fra kysten over fjellene. Videre fortsetter vi mot den naturskjønne innsjøen Skadar der naturen formelig skinner i grønt og blått. Langsmed bredden ligger små landsbyer der livet går sin gang i sakte tempo. Mens vi nyter frisk luft og vakre omgivelser, jo det er godt å ha ferie!

Etterpå busser vi til Montenegros vindistrikt for å besøke en vinkjeller som selvsagt byr frem smakebiter på sine edle varer. Mat må vi også ha, lunsj blir det selvsagt også.

Vi er tilbake på hotellet etter en variert dag.

(F/L og vinsmaking/M)

Skadarsjøen
Dag 7

29. juli – Dag til egen disposisjon og felles middag om kvelden

Dagen i dag er til egen disposisjon. Valget er ditt om du enten velger å nyte dagen på stranden, eller kanskje en time på spa kan friste? Vi møtes om kvelden for felles middag ute i Budva. En uke går jo så fort!

(F/-/M)

Dag 8

30. juli - Hjemreise

Vi tar farvel med Montenegro for denne gang og setter kursen mot flyplassen i Tivat. Norwegians direktefly har avgang om formiddagen med ankomst Oslo tidlig ettermiddag.

(F/-/)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 15 980
Pr. person i enkeltrom: kr 21 600

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo – Tivat – Oslo med Norwegian
Ved avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 27. januar 19
7 netter på mellomklassehotell i Budva med frokost
3 lunsjer
4 middager
Alle utflukter og entreer iht. program
All transport ifølge program
Reiseleder fra Carpe Diem møter ved ankomst Montenegro og er med på hele turen til avreisen fra samme sted
Lokale guider

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Drikkevarer til måltidene
Tips
Reisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F= frokost, L=lunsj, M=middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet skal være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes cirka 2 uker før avreise.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert
beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Norske borgere trenger ikke visum for denne reisen. Passet må være gyldig seks måneder etter innreise til Montenegro. Dersom du ikke er norsk statsborger – ta kontakt med de respektive ambassader/konsulater for veiledning. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og visum er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser