Snartur til Warszawa

Snartur til Warszawa

Gamlebyen i Warszawa på kveldstid med en vakker solnedgang - Gamlebyen er en Unescu-arv

Hovedstaden byr på storhet, nydelige parker, toner fra Chopin og mye for pengene!

Polen er perfekt for en snartur, bare en kort flytur unna. Mange har vært i Krakow og i Gdansk, men Warszawa må ikke overses. Her er brosteinsbelagte gater og en rent ut trivelig gammel bydel. I tillegg til moderne, smekre høyhus. En arkitektur og et bybilde som en nydelig krystallskål med blanda drops. Med noen styggpene innslag. Musikalsk metafor: klassisk, litt opera og litt rocka. For her er rik arv fra komponister og kunstnere som Chopin. Museer som omfavner både kunst, stolthet og tunge tider. Kontrast til livsglade byboere som elsker byen sin og bruker den. Store, luftige parker som innbyr til uteliv, konserter og samlinger. Trodde du at Polen kun hadde trauste spisesteder og tung mat - tro om igjen. Warszawa fremstår som både moderne og tradisjonell kulinarisk. Kule barer og kafeer florerer. For Warszawa er tøffingen som har reist seg fra en mørk historie.

Warszawa ble bombet sønder og sammen under andre verdenskrig. Det lille som var igjen førte til at de kommunistiske myndighetene ønsket hovedstaden flyttet. Der møtte de motbør. Gjennom et nasjonalt felleskap og møysommelig arbeid ble gamlebyen bygget opp stein for stein, ornament for ornament. 800 års historie gjenskapt på få år. Imponerende arbeid uten sidestykke ble kronet med utmerkelsen på UNESCOs verdensarvliste. Vel fortjent, Warszawa.

Høydepunkter

 • Vakre byggverk, design og arkitektur. Tenk på oppbyggingen
 • Bli kjent med nåtid og fortid
 • Nydelige luftige parker innbyr til uteliv
 • Konsert med Chopins musikk
 • Middag med ølsmaking i gamlebyen
 • Valgfrie utflukter - slott eller Chopin?
Høstsikt av bjørkegaten om morgenen i Warszawas gamleby, Polen
+16
+15

Program

3 frokoster og 3 middager inkludert

Dag 1

Avreise Norge, ankomst Warszawa - byrundtur, ølsmaking og middag

Middag

Vi reiser fra Oslo Lufthavn sen formiddag med LOTs direktefly. Ankomst hovedstaden tidlig ettermiddag.

Etter ankomst tar vi turen inn til byen og til vårt sentralt beliggende hotell. Etter å ha sjekket inn, møtes vi snart for å se litt av byen vi skal være i disse dagene. Vi begynner rett på - gamlebyen. Som skrevet i innledningen er denne delen vernet av UNESCO. En nær sagt fullstendig rekonstruksjon ble muliggjort takket vært hardt arbeid, fotografier, de gamle landskapsmaleriene til Bellotto og med arkitekten Jan Zachwatowicz i spissen for planlegging og gjennomføring.

Vi begynner på vakkert vis på Krasiński-torget - med Krasiński-palasset i barokk stil. Da blir det elegant, med mange intrikate detaljer og dekorasjoner på fasaden. Videre til bygningen der høyesterett hører til, en litt annen stil kan man si. Så til "Uprising Monument", det betydningsfulle symbolet for motstand og opprør mot okkupasjonen i 1944. Turen vår til fots fortsetter til slottsplassen med den høye Sigismundsøylen som er fra 1600-tallet. De kaller den "Royal Route" denne delen. Den består av de viktigste bygningene, monumentene og stedene. Vi er ved rutens ende for vår del når vi ankommer kveldens restaurant. Vi passer på å smake på ulike øltyper også, polakkene liker, og brygger veldig godt øl.

Dag 2

Mer av Warszawa, parkbesøk, konsert og middag

Frokost og middag

Frokost først, så ut på oppdagelsesferd i deler av byen vi ikke fikk se i går. Nå dykker vi også dypere ned i historien, både for Polen og for Warszawa selv. På godt og vondt.

Vi tar så turen til en av de fortreffelige parkene: Lazienki. Her er en flott blanding av naturskjønne elementer, gressplener der folk samles i finvær og mange klassisistiske bygninger. Broer, fontener, rosehage og staselige påfugler som sprader rundt i all sin fargeprakt. Her glemmer man fort at man er i en storby. Inne i parken er det kjente monumentet av byens store sønn, Fryderyk Franciszek Chopin. Han ble riktignok født litt utenfor byen, og er Polens mest kjente komponist. Han reiste tidlig ut, først til Wien og deretter til Paris hvor han holdt til mesteparten av sitt liv. De fleste kjenner han som Frédéric Chopin med den franske skrivemåten.

Ettermiddagen er til egen disposisjon før vi skal på konsert for å nyte noen av Chopins beste verk for piano.

Vi skal også spise felles middag etter konserten.

Dag 3

Dag til egen disposisjon eller valgfri utflukt

Frokost og middag

I dag kan du gjøre som du lyster. Besøke museer, gallerier, shoppe eller bare nyte en av de vakre parkene. Eller, du kan velge en av utfluktene vi tilbyr. De går samtidig og varer mellom 3-4 timer.

Om kvelden møtes vi til avskjedsmiddag etter noen korte, men innholdsrike dager!

Ekstra tillegg

Dag 4

Hjemreise

Frokost

Vi begynner med frokost før vi har tid på egen hånd. Etter hvert tar vi turen ut til flyplassen der LOT venter på oss med sin direkte avgang om ettermiddagen.

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo - Warszawa t/r
 • 3 netter på hotell med frokost hver dag
 • Måltider ihht program
 • Alle utflukter i henhold til programmet
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Tips