Seychellene - toppen av eksotisk drømmeferie

Seychellene - toppen av eksotisk drømmeferie

2 avganger. Første tilgjengelige avgang: 1. september 2022 / 12 dager / Pris fra 36.990,-

Tropisk strand på Seychellene - natur bakgrunn

Total avslapning - er vi midt i et postkort?

Drømmen om paradis kan fort bli sann om du blir med Carpe Diem til Seychellenes overjordiske vakre øyrike! Her blir klisjeer også sanne: Kritthvite pudderstrender med sand som bare ber om å komme mellom tærne dine og med gjennomsiktig, asurblått hav som ingen kan motstå å kaste seg uti. Irrgrønn, frodig vegetasjon omkranser et turkist hav. Som kulisser til strendene og havet har moder natur vært gavmild. Klipper og steinformasjoner i granitt speiler seg i vannet iblandet de grønne fargeklattene fra vegetasjonen. De største kunstnerne kunne ikke gjort det bedre. En nytelse for alle sanser.

Våre to baser for turen er Mahe og Praslin. Mahé er den «travle» hovedøya, mens Praslin er den tilbakelente. Du kan velge å bare ta livet med ro. Hele tiden. Men har du lyst til å se mer, har vi noen valgfrie utflukter du kan være med på. Da oppdager vi fire andre øyer, La Digue, Cousin, Curieuse og St. Pierre og ser variasjon vi kanskje ikke visste fantes i paradis. En drømmeverden har også nyanser.

Vi stiller med reiseleder, hyggelige hoteller på utsøkte strender og muligheter for varierte utflukter og aktiviteter. Dette er turen for deg som ønsker å tilbringe mange herlige dager på stranden og bare slappe av og leve livet i sakte tempo, samtidig som du er sosial med nye reisevenner. Men også for deg som er eventyrlysten og vil oppleve mer av dette øyriket - enten til fots, på sykkel eller til vanns. Her skal hvert sekund nytes!

Høydepunkter

 • Sol, strand, snorkling og bad på noen av verdens vakreste strender!

 • Mulighet for flotte utflukter til noen av de mindre øyene

 • Rik og unik flora og fauna. Kjempeskilpadder og Coco de Mer palmen.

 • Gode snorkle- og dykkemuligheter

 • Halvpensjon inkludert (nydelig kreolsk mat)
 • Godt selskap er alltid inkludert med Carpe Diem
Kjempeskilpadde på stranden på Seychellene.

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 01.09.2022

  Tilgjengelighet: Få plasser

  Dager: 12

  Priser fra: 36.990,-

  Reiseleder: Wenche Samuelsen

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+11
+10

Program

Dag 1

Avreise Oslo

Vi reiser om ettermiddagen med Qatar Airways til Doha. Etter mellomlanding og flybytte, går ferden videre til Seychellene.

Dag 2

Ankomst Seychellene og Mahe

Vi ankommer Seychellene og flyplassen som ligger på hovedøya Mahe om morgenen. Vi får transfer til hotellet som blir vårt hjem de neste dagene. Vi sjekker inn når alt er klart og hopper kanskje rett i badebuksa/bikinien?

La ferien begynne, gjør deg klar for å oppleve høydepunktene av denne vidunderlige verdenen som venter langt, langt ute i Det indiske hav. Reiseleder foreslår aktiviteter for gruppen i tillegg til de tre utfluktene det er mulig å melde seg på før avreise. Ellers så tar vi dagene litt som de kommer...

Vi er tre netter på Mahe. Den 5. september, dag 5, tar vi ferje over til Praslin, der vi skal bo i seks netter.

Ellers er det mange andre aktiviteter som kan organiseres og betales når vi er her. Vi tar dagen litt som den kommer. Det er jo FERIE og dette er paradis.

Frokost og middag er inkludert hver dag (unntatt middag på avreisedagen).

På Mahe bor vi på: Hotel Berjaya Beau Vallon Bay Resort

Finfin beliggenhet på Beau Vallon Bay på nordkysten av øya.

Se mer på hotellets egen nettside her

Seychellene

Med 115 øyer som strekker seg over et enormt området ute i Det indiske hav, kan Seychellene med rette kalle seg et øyrike. Noen av øyene er granittøyer mens andre er rene koralløyer. Hovedøyene ligger omkring 1600 kilometer fra det afrikanske fastlandet. Klimaet er jevnt og det er sjelden noen store overraskelser i form av vær. Øyene ligger ikke utsatt for orkaner eller annet ekstremvær og det er sjelden under 24 grader eller over 32. September er vanligvis en "tørr" måned, men ettermiddagsskurer forekommer gjennom hele året. Det er en grunn til at øyene er så grønne...

Øyene ble først befolket på slutten av 1700-tallet av franskmenn, indere og afrikanere. De kom så i britiske hender etter Napoleons nederlag ved Waterloo. På den tiden bodde det rundt 3000 innbyggere her, men tallet økte betydelig under britenes styre. Det ble opprettet kokosnøttplantasjer, og satt fokus på produksjon av mat, sukker og ikke minst, bomull. Dagens hovedstad, Victoria, blomstret opp og språket ble eget i form av kreol. Sin selvstendighet fikk Seychellene i 1976, som en republikk under Det britiske samveldet. I dag bor rundt 80 000 innbyggere her.

Flyfoto av Mahe-kysten, Seychellene

Vakre Seychellene

Mahe

I tilfelle det blir for stille å ligge langflat på stranda eller være under vann, er det mye å se og gjøre her. Mahé er den største øya på Seychellene og huser nesten 90% av alle innbyggerne. Hovedstaden er Victoria, og det høyeste punktet Morne Seychellois er «hele» 905 moh. og synes godt. Øya er variert og har mye mer å by på enn vakre strender. Nasjonalparken Morne Seychellois omfatter nesten 20% av hele øya og byr på unik natur med blomster og vekster som ikke finnes noen andre steder i verden. Med Seychellenes beliggenhet langt borte fra alt annet, er fordelen at plante- og dyreriket blir helt spesielt og eget. Hovedstaden Victoria er ikke langt unna, og selv om den slett ikke er stor, er den verdt et besøk. Jammen har de ikke en liten kopi av Londons Big Ben i den lille rundkjøringen! Med sine fargerike souvenirbutikker og boder der du kan la deg forføre av sjal i sterke farger eller lokalproduserte ting og tang som du sikkert ikke har bruk for, men som er morsomt å ha med hjem. Du kommer så absolutt ikke til Seychellene for å shoppe. Men å titte er alltid spennende og det finnes et utvalg av små boder hvor du kan kjøpe lokal, velsmakende mat. Måltidet kan inntas i den botaniske hagen eller der det passer å slå seg ned, kanskje sammen med arbeiderne som tar en pause.

Markeder er alltid en vinner i Asia og Afrika, også her. Høy aktivitet er det mens både fisk, frukt, krydder og grønnsaker bytter eier. Visste du at Seychellene også produserer te? The tea-factory er landets eneste teplantasje og de få kvinnene som arbeider ute blant teplantene, høster alt av det som produseres.

Fotturer i den unike naturen er en fin måte å forbruke noen kalorier og få rørt på seg. Enten en flere timers tur opp Morne Seychellois, eller en kortere variant til Morne Blanc.

Det er ikke bare vi som koser oss på Seychellene. Dyrelivet er spesielt og mange arter finnes kun her. Vi får antakeligvis ikke øye på verdens minste frosk som ikke er en centimeter en gang... I den andre enden av skalaen finnes kjempeskilpadden, det eneste stedet den lever og ånder, unntatt på Galapagos. For ikke å snakke om mange insekter og flotte fugler som har funnet sitt eget paradis her ute, akkurat som oss.

Istock 000044126278 seychellene

Noen av de fargerike innbyggerne her

Praslin

Nest størst etter Mahé med omtrent 5000 innbyggere. Kjent for sine strender, spesielt Cote D`Or og Grand Anse. Praslin er kun 12 km lang og 5 km bred... Den tette urskogen i Valleè de Mai er Unescovernet og er viden kjent for noe som du sikkert ikke gjetter? Verdens desidert største kokosnøtt!

Nøtten er formet som en kvinnes formfullendte bakdel. Yes! Og ikke nok med det - frøstengelen minner unektelig mye om mannens maskuline organ... For mange av de lokale, har dalen og trærne en tabubelagt betydning. De ferdens ikke her mens "mannen" befrukter "kvinnen" og det er ikke tillatt å plukke kokosnøtten når den henger til palmen, noe som regnes som navlestrengen.

På Praslin bor vi på: Indian Ocean Lodge

På vestkysten av Praslin ligger dette hyggelig hotellet, like ved den fine Grand Anse-stranden.

Les mer på hotellets egen nettside her

+3
+2

Valgfrie utflukter for å oppleve mer

Følgende utflukter forhåndsbestilles innen 15. juli

Istock 000073297727 large st pierre seychellene

Fornøyd med snorklingen på St. Pierre

Dag 12

Avreise Praslin til Mahe, flyreise hjemover

Det er fortsatt tid til en dukkert eller flere. Etter hvert forlater vi vårt lille paradis for denne gangen. Først tar vi ferje til Mahe, så blir det buss ut til flyplassen. Vi spiser middag på veien (ikke inkludert). Qatar har avgang sent på kvelden.

Dag 13

Ankomst Norge

Etter mellomlanding og flybytte i Doha, blir det ankomst Oslo Lufthavn om ettermiddagen.

Reiseleder Wenche har skrevet blogg fra sin tur til Seychellene!

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo-Seychellene t/r
 • 10 netter (19. mai) eller 9 netter (1. september) på hotell inkl. frokost og middag hver dag
 • All transport i følge programmet
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Utflukter som ikke er en del av programmet.
 • Drikkevarer
 • Tips