Seychellene - toppen av eksotisk drømmeferie

Seychellene - toppen av eksotisk drømmeferie

2 avganger. Første tilgjengelige avgang: 1. desember 2022 / 13 dager / Pris fra 34.990,-

Tropisk strand på Seychellene - natur bakgrunn

Total avslapning - er vi midt i et postkort?

Drømmen om paradis kan fort bli sann om du blir med Carpe Diem til Seychellenes overjordiske vakre øyrike! Her blir klisjeer også sanne: Kritthvite pudderstrender med sand som bare ber om å komme mellom tærne dine og med gjennomsiktig, asurblått hav som ingen kan motstå å kaste seg uti. Irrgrønn, frodig vegetasjon omkranser et turkist hav. Som kulisser til strendene og havet har moder natur vært gavmild. Klipper og steinformasjoner i granitt speiler seg i vannet iblandet de grønne fargeklattene fra vegetasjonen. De største kunstnerne kunne ikke gjort det bedre. En nytelse for alle sanser.

Våre to baser for turen er Mahe og Praslin. Mahé er den «travle» hovedøya, mens Praslin er den tilbakelente. Du kan velge å bare ta livet med ro. Hele tiden. Men har du lyst til å se mer, har vi noen valgfrie utflukter du kan være med på. Da oppdager vi fire andre øyer, La Digue, Cousin, Curieuse og St. Pierre og ser variasjon vi kanskje ikke visste fantes i paradis. En drømmeverden har også nyanser.

Vi stiller med reiseleder, hyggelige hoteller på utsøkte strender og muligheter for varierte utflukter og aktiviteter. Dette er turen for deg som ønsker å tilbringe mange herlige dager på stranden og bare slappe av og leve livet i sakte tempo, samtidig som du er sosial med nye reisevenner. Men også for deg som er eventyrlysten og vil oppleve mer av dette øyriket - enten til fots, på sykkel eller til vanns. Her skal hvert sekund nytes!

Høydepunkter

 • Sol, strand, snorkling og bad på noen av verdens vakreste strender!

 • Mulighet for flotte utflukter til noen av de mindre øyene

 • Rik og unik flora og fauna. Kjempeskilpadder og Coco de Mer palmen.

 • Gode snorkle- og dykkemuligheter

 • Halvpensjon inkludert (nydelig kreolsk mat)
 • Godt selskap er alltid inkludert med Carpe Diem
Kjempeskilpadde på stranden på Seychellene.

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 01.12.2022

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 13

  Priser fra: 34.990,-

  Reiseleder: Carl Olsson

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

 • Avreise: 21.05.2023

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 12

  Priser fra: 33.790,-

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+11
+10
 1. Program 1. desember

  Dag 1

  Avreise Oslo

  Vi reiser om ettermiddagen med Emirates til Dubai. Etter mellomlanding og flybytte, går ferden videre til Seychellene.

  Dag 2

  Ankomst Seychellene og Mahe

  Vi ankommer Seychellene og flyplassen som ligger på hovedøya Mahe om morgenen. Vi får transfer til hotellet som blir vårt hjem de neste dagene. Vi sjekker inn når alt er klart og hopper kanskje rett i badebuksa/bikinien?

  La ferien begynne, gjør deg klar for å oppleve høydepunktene av denne vidunderlige verdenen som venter langt, langt ute i Det indiske hav. Noen utflukter er inkludert. Reiseleder foreslår gjerne aktiviteter for gruppen i tillegg til de to utfluktene det er mulig å melde seg på før avreise. Ellers så tar vi dagene litt som de kommer...

  Vi er fire netter på Mahe. Den 6. desember tar vi ferje over til Praslin, der vi skal bo i seks netter.

  Ellers er det mange andre aktiviteter som kan organiseres og betales når vi er her. Vi tar dagen litt som den kommer. Det er jo FERIE og dette er paradis.

  Frokost og middag er inkludert hver dag (unntatt middag på avreisedagen).

  På Mahe bor vi på: Hotel Berjaya Beau Vallon Bay Resort

  Finfin beliggenhet på Beau Vallon Bay på nordkysten av øya.

  Se mer på hotellets egen nettside her

  Seychellene

  Med 115 øyer som strekker seg over et enormt området ute i Det indiske hav, kan Seychellene med rette kalle seg et øyrike. Noen av øyene er granittøyer mens andre er rene koralløyer. Hovedøyene ligger omkring 1600 kilometer fra det afrikanske fastlandet. Klimaet er jevnt og det er sjelden noen store overraskelser i form av vær. Øyene ligger ikke utsatt for orkaner eller annet ekstremvær og det er sjelden under 24 grader eller over 32. Ettermiddagsskurer kan forekomme gjennom hele året. Det er en grunn til at øyene er så grønne...

  Øyene ble først befolket på slutten av 1700-tallet av franskmenn, indere og afrikanere. De kom så i britiske hender etter Napoleons nederlag ved Waterloo. På den tiden bodde det rundt 3000 innbyggere her, men tallet økte betydelig under britenes styre. Det ble opprettet kokosnøtt-plantasjer, og satt fokus på produksjon av mat, sukker og ikke minst, bomull. Dagens hovedstad, Victoria, blomstret opp og språket ble eget i form av kreol. Sin selvstendighet fikk Seychellene i 1976, som en republikk under Det britiske samveldet. I dag bor rundt 80 000 innbyggere her.

  Flyfoto av Mahe-kysten, Seychellene

  Vakre Seychellene

  Mahe

  I tilfelle det blir for stille å ligge langflat på stranda eller være under vann, er det mye å se og gjøre her. Mahé er den største øya på Seychellene og huser nesten 90% av alle innbyggerne. Hovedstaden er Victoria, og det høyeste punktet Morne Seychellois er «hele» 905 moh. og synes godt. Øya er variert og har mye mer å by på enn vakre strender. Nasjonalparken Morne Seychellois omfatter nesten 20% av hele øya og byr på unik natur med blomster og vekster som ikke finnes noen andre steder i verden. Med Seychellenes beliggenhet langt borte fra alt annet, er fordelen at plante- og dyreriket blir helt spesielt og eget. Hovedstaden Victoria er ikke langt unna, og selv om den slett ikke er stor, er den verdt et besøk. Jammen har de ikke en liten kopi av Londons Big Ben i den lille rundkjøringen! Med sine fargerike souvenirbutikker og boder der du kan la deg forføre av sjal i sterke farger eller lokalproduserte ting og tang som du sikkert ikke har bruk for, men som er morsomt å ha med hjem. Du kommer så absolutt ikke til Seychellene for å shoppe. Men å titte er alltid spennende og det finnes et utvalg av små boder hvor du kan kjøpe lokal, velsmakende mat. Måltidet kan inntas i den botaniske hagen eller der det passer å slå seg ned, kanskje sammen med arbeiderne som tar en pause.

  Markeder er alltid en vinner i Asia og Afrika, også her. Høy aktivitet er det mens både fisk, frukt, krydder og grønnsaker bytter eier. Visste du at Seychellene også produserer te? The tea-factory er landets eneste teplantasje og de få kvinnene som arbeider ute blant teplantene, høster alt av det som produseres.

  Fotturer i den unike naturen er en fin måte å forbruke noen kalorier og få rørt på seg. Enten en flere timers tur opp Morne Seychellois, eller en kortere variant til Morne Blanc.

  Det er ikke bare vi som koser oss på Seychellene. Dyrelivet er spesielt og mange arter finnes kun her. Vi får antakeligvis ikke øye på verdens minste frosk som ikke er en centimeter en gang... I den andre enden av skalaen finnes kjempeskilpadden, det eneste stedet den lever og ånder, unntatt på Galapagos. For ikke å snakke om mange insekter og flotte fugler som har funnet sitt eget paradis her ute, akkurat som oss.

  Istock 000044126278 seychellene

  Noen av de fargerike innbyggerne her

  Praslin

  Nest størst etter Mahé med omtrent 5000 innbyggere. Kjent for sine strender, spesielt Cote D`Or og Grand Anse. Praslin er kun 12 km lang og 5 km bred... Den tette urskogen i Valleè de Mai er Unescovernet og er viden kjent for noe som du sikkert ikke gjetter? Verdens desidert største kokosnøtt!

  Nøtten er formet som en kvinnes formfullendte bakdel. Yes! Og ikke nok med det - frøstengelen minner unektelig mye om mannens maskuline organ... For mange av de lokale, har dalen og trærne en tabubelagt betydning. De ferdes ikke her mens "mannen" befrukter "kvinnen" og det er ikke tillatt å plukke kokosnøtten når den henger til palmen, noe som regnes som navlestrengen.

  På Praslin bor vi på: Acajou

  På vestkysten av Praslin ligger dette hyggelig hotellet, like ved den fine stranden Cote D’Or.

  Les mer på hotellets egen nettside her

  +7
  +6

  Dag 3

  Heldagstur: Mahe Discovery tour med lunsj

  Etter frokost stiger vi om bord i bussen. Vi skal besøke hovedstaden Victoria, selv om den slett ikke er stor, er den verdt et besøk. Jammen har de ikke en liten kopi av Londons Big Ben i den lille rundkjøringen! Vi får med oss rettsbygningen, museer, postkontoret og rundt hjørnet finner vi "Codevar-bygningen" eller Camion Hall hvor de tilbyr fantastiske, lokalproduserte varer. Etter å ha krysset Albert Street, ønsker markedet velkommen. Markeder er alltid en vinner i Afrika, også her på Seychellene. Høy aktivitet er det mens både fisk, frukt, krydder og grønnsaker bytter eier. Snakk om fargefest i utvalget av tropiske frukter! Det er også en deilig botanisk hage her i byen.

  Det finnes et utvalg av små butikker og boder hvor man kan kjøpe lokal, velsmakende mat. Men vi skal kjøre over Sans Soucis som vi kan kalle fjellovergang, hvor vi tar et stopp ved den historiske Mission Lodge. Deretter venter en deilig kreolsk buffet og lunsj.

  Etter lunsj kjører vi langs sørkysten før vi kommer til en urte- og krydderhage. Det er en fryd å se og lukte på alt som vokser her. Også annen flora og fauna vil vi lære mer om. Det er mye som er unikt for disse øyene. Siste stopp på turen er i en landsby der vi ser og lærer mer om lokalt håndverk.

  Turen varer omtrent fra 09.00 - 17.00.

  Dag 7

  La Digue, båt & sykkel

  En herlig dag venter oss! Med badetøy, solbriller, solfaktor og kanskje en solhatt, venter vi spent på oppdagelsen av enda en øy.

  Det tar ikke mer enn et lite kvarter over til La Digue. Et to kilometer bredt og fem kilometer langt stykke paradis. En beskrivelse som går igjen og igjen på dette øyriket - ikke uten grunn. På La Digue finnes få biler, men syklene er i et absolutt flertall.

  Vi får utlevert sykler straks etter ankomst og tråkker bedagelig i vei, ruten velger vi når vi er der. Et av målene for dagen blir sikkert stranden Anse Source d`Argent som stadig er på toppen av lista når "verdens vakreste strand" skal kåres. Her skal vi bade, nyte livet og det er muligheter for en god lunsj. Langs stranden er det fargerike boder med fristende frukt som serverer de sunneste og søteste juice og smoothies. Et skikkelig boost for kropp og sjel!

  Underveis lærer vi mer om øya, kreolsk arkitektur, hva som dyrkes og hvordan livet går sin langsomme gang. L`Union Estate var tidligere en kokosplantasje og i dag dyrkes det velduftende, søt vanilje her. Vi får helt sikkert også se noen av øyas landskilpadder. Ord for dagen: avslapning, lett trim, fantastisk natur og strender i verdensklasse. Du legger opp løypa selv.

  Om ettermiddagen tar vi båten tilbake til Praslin.

  Varighet: fra 0800 - 1530

  (lunsj ikke inkl på denne)

  Dag 10

  Vallée de Mai / Anse Lazio med lunsj

  I dag skal vi oppleve to av Praslins beste sider. Vallée de Mai kalles gjerne Edens hage, og det gjør noe med forventningene. Med den spesielle og litt mystiske urskogen, skal vi helt tilbake til 1966 da parken først ble beskyttet grunnet sine fortrinn. Statusen ble enda større da Unesco kom på banen i 1983. Med over 1400 trær med den spesielle Coco de Mer er det mye å se her (kokosnøtta med formen, du vet). Den eldste palmen sies å være over 300 år gammel og er nesten 30 meter høy. Det ligger mye historie å oppdage i vegetasjon, denne jungelen forteller gjerne for de som kan tolke. Guiden vår beretter underveis. Det er ikke alle som kan si at de har vært i Edens hage! Vallée de Mai er også hjem til mange sjeldne dyrearter, blant disse en spesiell papegøye som kalles Seychelles black parrot. Den er sky, og mest sannsynlig ikke noe vi møter hver dag. Det vi kan få øye på er øgler, snegler og andre fargerike, eksotiske og høylytte fugler. Vandringen er lett, men krever gode sko.

  Etter dette kjøres vi tilbake til Cote d’Or hvor vi spiser lunsj.

  Etter urskog og jungel blir det strand: Anse Lazio. Verdensberømt for sin skjønnhet, sin puddersand, sitt glassklare vann og sine digre granittsteiner som ligger perfekt dandert som kontrast. Ja takk til svømming, bading og snorkling her!

  Varighet fra 10.00 - 16.00.

  Valgfrie utflukter for å oppleve mer

  Følgende utflukter forhåndsbestilles innen 1. oktober

  Istock 000073297727 large st pierre seychellene

  Fornøyd med snorklingen på St. Pierre

  Dag 12

  Avreise Praslin til Mahe, flyreise hjemover

  Det er fortsatt tid til en dukkert eller flere. Etter hvert forlater vi vårt lille paradis for denne gangen. Først tar vi ferje til Mahe, så blir det buss ut til flyplassen.

  Vi spiser middag på veien (ikke inkludert). Emirates har avgang om kvelden.

  Dag 13

  Ankomst Norge

  Etter mellomlanding og flybytte i Dubai, blir det ankomst Oslo Lufthavn midt på dagen.

 2. Program 21. mai

  Dag 1

  Avreise Oslo

  Vi reiser om ettermiddagen med Turkish Airlines til Istanbul. Etter mellomlanding og flybytte, går ferden videre til Seychellene.

  Dag 2

  Ankomst Seychellene og Mahe

  Vi ankommer Seychellene og flyplassen som ligger på hovedøya Mahe om morgenen. Vi får transfer til hotellet som blir vårt hjem de neste dagene. Vi sjekker inn når alt er klart og hopper kanskje rett i badebuksa/bikinien?

  La ferien begynne, gjør deg klar for å oppleve høydepunktene av denne vidunderlige verdenen som venter langt, langt ute i Det indiske hav. Reiseleder foreslår aktiviteter for gruppen i tillegg til de tre utfluktene det er mulig å melde seg på før avreise. Ellers så tar vi dagene litt som de kommer...

  Vi er to netter på Mahe. Så tar vi ferje over til Praslin, der vi skal bo resten av turen.

  Ellers er det mange andre aktiviteter som kan organiseres og betales når vi er her. Vi tar dagen litt som den kommer. Det er jo FERIE og dette er paradis.

  Frokost og middag er inkludert hver dag (unntatt middag på avreisedagen).

  På Mahe bor vi på: Hotel Berjaya Beau Vallon Bay Resort

  Finfin beliggenhet på Beau Vallon Bay på nordkysten av øya.

  Se mer på hotellets egen nettside her

  Seychellene

  Med 115 øyer som strekker seg over et enormt området ute i Det indiske hav, kan Seychellene med rette kalle seg et øyrike. Noen av øyene er granittøyer mens andre er rene koralløyer. Hovedøyene ligger omkring 1600 kilometer fra det afrikanske fastlandet. Klimaet er jevnt og det er sjelden noen store overraskelser i form av vær. Øyene ligger ikke utsatt for orkaner eller annet ekstremvær og det er sjelden under 24 grader eller over 32. Mai er vanligvis en "tørr" måned, men ettermiddagsskurer forekommer gjennom hele året. Det er en grunn til at øyene er så grønne...

  Øyene ble først befolket på slutten av 1700-tallet av franskmenn, indere og afrikanere. De kom så i britiske hender etter Napoleons nederlag ved Waterloo. På den tiden bodde det rundt 3000 innbyggere her, men tallet økte betydelig under britenes styre. Det ble opprettet kokosnøttplantasjer, og satt fokus på produksjon av mat, sukker og ikke minst, bomull. Dagens hovedstad, Victoria, blomstret opp og språket ble eget i form av kreol. Sin selvstendighet fikk Seychellene i 1976, som en republikk under Det britiske samveldet. I dag bor rundt 80 000 innbyggere her.

  Flyfoto av Mahe-kysten, Seychellene

  Vakre Seychellene

  Mahe

  I tilfelle det blir for stille å ligge langflat på stranda eller være under vann, er det mye å se og gjøre her. Mahé er den største øya på Seychellene og huser nesten 90% av alle innbyggerne. Hovedstaden er Victoria, og det høyeste punktet Morne Seychellois er «hele» 905 moh. og synes godt. Øya er variert og har mye mer å by på enn vakre strender. Nasjonalparken Morne Seychellois omfatter nesten 20% av hele øya og byr på unik natur med blomster og vekster som ikke finnes noen andre steder i verden. Med Seychellenes beliggenhet langt borte fra alt annet, er fordelen at plante- og dyreriket blir helt spesielt og eget. Hovedstaden Victoria er ikke langt unna, og selv om den slett ikke er stor, er den verdt et besøk. Jammen har de ikke en liten kopi av Londons Big Ben i den lille rundkjøringen! Med sine fargerike souvenirbutikker og boder der du kan la deg forføre av sjal i sterke farger eller lokalproduserte ting og tang som du sikkert ikke har bruk for, men som er morsomt å ha med hjem. Du kommer så absolutt ikke til Seychellene for å shoppe. Men å titte er alltid spennende og det finnes et utvalg av små boder hvor du kan kjøpe lokal, velsmakende mat. Måltidet kan inntas i den botaniske hagen eller der det passer å slå seg ned, kanskje sammen med arbeiderne som tar en pause.

  Markeder er alltid en vinner i Asia og Afrika, også her. Høy aktivitet er det mens både fisk, frukt, krydder og grønnsaker bytter eier. Visste du at Seychellene også produserer te? The tea-factory er landets eneste teplantasje og de få kvinnene som arbeider ute blant teplantene, høster alt av det som produseres.

  Fotturer i den unike naturen er en fin måte å forbruke noen kalorier og få rørt på seg. Enten en flere timers tur opp Morne Seychellois, eller en kortere variant til Morne Blanc.

  Det er ikke bare vi som koser oss på Seychellene. Dyrelivet er spesielt og mange arter finnes kun her. Vi får antakeligvis ikke øye på verdens minste frosk som ikke er en centimeter en gang... I den andre enden av skalaen finnes kjempeskilpadden, det eneste stedet den lever og ånder, unntatt på Galapagos. For ikke å snakke om mange insekter og flotte fugler som har funnet sitt eget paradis her ute, akkurat som oss.

  Istock 000044126278 seychellene

  Noen av de fargerike innbyggerne her

  Praslin

  Nest størst etter Mahé med omtrent 5000 innbyggere. Kjent for sine strender, spesielt Cote D`Or og Grand Anse. Praslin er kun 12 km lang og 5 km bred... Den tette urskogen i Valleè de Mai er Unescovernet og er viden kjent for noe som du sikkert ikke gjetter? Verdens desidert største kokosnøtt!

  Nøtten er formet som en kvinnes formfullendte bakdel. Yes! Og ikke nok med det - frøstengelen minner unektelig mye om mannens maskuline organ... For mange av de lokale, har dalen og trærne en tabubelagt betydning. De ferdens ikke her mens "mannen" befrukter "kvinnen" og det er ikke tillatt å plukke kokosnøtten når den henger til palmen, noe som regnes som navlestrengen.

  På Praslin bor vi på: Acajou Hotel

  På vestkysten av Praslin ligger dette hyggelig hotellet, like ved den fine stranden Cote D’Or

  Les mer på hotellets egen nettside her

  +6
  +5

  Valgfrie utflukter for å oppleve mer av paradis

  Følgende utflukter forhåndsbestilles innen 15. mars

  Istock 000073297727 large st pierre seychellene

  Fornøyd med snorklingen på St. Pierre

  Dag 11

  Avreise fra Praslin til Mahe, flyreise hjemover

  Det er fortsatt tid til en dukkert eller flere. Etter hvert forlater vi vårt lille paradis for denne gangen. Først tar vi ferje til Mahe, så blir det buss ut til flyplassen. Vi spiser middag på veien (ikke inkludert). Turkish har avgang sent på kvelden.

  Dag 12

  Ankomst Norge

  Etter mellomlanding og flybytte i Istanbul, blir det ankomst Oslo Lufthavn om formiddagen.

Wenche i Carpe Diem har skrevet blogg fra sin tur til Seychellene!

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo-Seychellene t/r
 • 9 netter (1. september) 10 netter (1. desember) på hotell inkl. frokost og middag hver dag
 • All transport i følge programmet
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Utflukter som ikke er en del av programmet.
 • Drikkevarer
 • Tips