Russland – Moskva og St. Petersburg

Moskva og St. Petersburg med lokale innslag.

Russland er populært hos Carpe Diem og nå presenterer vi en ny tur! Dette er en mer lokal og litt annerledes tur, samtidig som vi selvsagt får med oss alle de viktigste severdighetene. Esset i ermet er vår reiseleder Aleksey som både har satt sammen turen med oss og som er selvskreven reiseleder. Han bor i Moskva og kjenner St. Petersburg godt. Slikt løftes turen til et helt annet nivå.

Først Moskva. En av Europas største byer, hovedstaden, konstant i utvikling. Grått maktsentrum fra østblokktiden? Glem det! Her finner vi en moderne storby med alle tilbud, samtidig som det historiske er sterkt forankret i Den røde plass og Kreml. Det å gå under jorden og ta metro i Moskva, er som å være på det flotteste museum. Kunstverk, lysekroner i krystall, vakre mosaikker, statuer og marmor. Mer enn ballsal enn stasjon. Sorry, Tøyen og Jernbanetorget, dere er slått ned i støvlene. Det blir datsjabesøk, og kan det sammenlignes med vårt hyttekonsept, tro? Vi skal besøke en musikkskole og lære om skolesystem, drømmer og muligheter. Konsert får vi også med oss. Og mye lokal mat!

Etter Moskva venter en galant by som stilmessig ligger på topplistene verden over: St. Petersburg. Regnet av mange som en av verdens flotteste byer, der barokk og nyklassisme bruser med fjærene. Det er en studie i stil og skjønnhet, pomp og prakt, vakre kanaler og stilig stemning. Vi skal miste munn og mæle i Pushkin og Katarinapalasset. Pushkin er barokkens juvel, kun fasaden er hele 300 meter lang. Historien til flotte St. Petersburg er både magisk og dramatisk. Den har nesten en overjordisk aura. Den har huset to store revolusjoner, nazistenes beleiring under 2. verdenskrig, Dostojevskjij, innflytter, men allikevel byboer, og den mystiske Rasputin skal ha blitt tatt av dage her. Summen av fortid og nåtid gir oss byens sjel og hjerte.

Moskva + St.Petersburg + reiseleder Aleksey = vår beste Russlandstur noensinne!

 

 

 

 

Avreiser & Bestilling

 • Avreise 19.09.2019
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 9 dager
 • Priser fra 19 990,-

Høydepunkter

 • Russland er gåtefullt, spennende, annerledes og imponerende
 • Kreml og Den røde plass er selvsagte topper
 • Datsjabesøk utenfor Moskva, mer lokalt
 • Musikkskole og konsert i Moskva, enda mer lokalt
 • Vi tar kollektivtransport store deler av turen, slik kommer vi tettere på livet
 • Metroen i Moskva er en ballsal verdig – i hvert fall noen av stasjonene
 • Lokalt og store severdigheter hånd i hånd
 • St. Petersburg med kanaler, kirker og Eremitasjen er storslått!
 • Pushkin og Peterhof, intet mindre enn imponerende
 • Krydre med frivillige utflukter om du vil
 • Reiseleder som bor i Moskva og bidrar til at turen er på lokalt vis

 

Dag 1

19. september - Avreise Norge, ankomst Moskva

Fly fra Oslo om morgenen til Riga med Air Baltic. Etter mellomlanding og flybytte, lander vi i Moskva om ettermiddagen. Her blir vi møtt av reiseleder, som venter på oss etter immigrasjon og bagasjeutlevering. Vi kjøres med buss til hotellet, sjekker inn og puster ut litt. Uten mat og drikke duger en Carpe Diem-gjeng ikke, så vi går ut og spiser felles middag.

Etter middagen benytter vi sjansen til å få et overblikk over enorme Moskva og til å se den «by night». Det er rett og slett herlig å kjøre rundt om kvelden, da den infernalske trafikken er mindre enn på dagtid. Byen er godt opplyst og det skaper en helt spesiell stemning å se den gjennom en annen linse. Turen blir ikke så lang, vi kommer oss i seng og drømmer kanskje om hva som venter i morgen når vi skal ut å se oss om?

(-/-/M)

Moskva
Dag 2

20. september - Bli kjent med Moskva - storheten og det mer lokale

Etter frokost skal vi ut å bli kjent med denne kolossen og mangfoldet av en hovedstad. Moskva! Vi gjør som de lokale, tar undergrunnen! Omtrent 9 millioner Moskvaboere bruker den daglig, så her snakker vi volum.

Byen er i endring. Her skjer det fort og det er mye penger i omløp. Den er i ferd med å bli vakrere, grønnere og mer tiltalende for hver dag. Hoteller og restauranter med alle tilbud åpnes, og det bygges stort og høyt slik at Moskvas silhuett er foranderlig. Hovedgata Tverskaya Boulevard er en paradegate verdig.

Kreml – vi ser oss om til fots. Dette enorme festningsverket som gir gjenklang til hver tidsalder i den russiske historien de siste 700 årene. Italienske mesterarkitekter står for det meste av det vi ser i dag. Og det er gedigent! Museum, katedraler og residens for den russiske presidenten – et absolutt symbol på den russiske stat og på russisk kultur.

Vi holder oss i den sentrale delen av byen hvor vi blant annet vi se vaktskiftet ved graven over Den ukjente soldaten i Aleksanderhagen og Manezhplassen.

Lunsjen i dag er på egen hånd, men reiseleder organiserer for de som vil. Dette vil også gjelde andre måltider som ikke er felles på turen. Etterpå fortsetter vi å oppdage Moskva.

Den røde plass. Dette som fortsatt er landets fremste samlingssted. Dette er egentlig et gammelt torg, og i dag er det viktig å følge historien tilbake i tid for å fornemme stemningen. Mange store, historiske hendelser – alt fra kroning av russiske tsarer til angrep fra fiender foregikk her. Under Sovjetregimet ble den brukt til store militærparader og politiske folkesamlinger.

For russere finnes det historisk sett ett shoppingsenter: GUM. Fra Sovjet-tiden var det dette som gjaldt for shopping. Et mesterverk av en bygning og som en del av Den Røde Plass. Innvendig er det mange gallerier med ulike butikker og spisesteder. Det er skikkelig lekkert både innvendig og utvendig.

Det verdenskjente Bolshoiteatret forbindes også med Moskva. Teatret ble grunnlagt 1776, Svanesjøen hadde premiere her i 1877 og har blitt satt opp hvert år siden. Det er ofte mye dramatikk knyttet til rollefordeling og ledelse ved Bolshoi; i Sovjet-tiden kunne man som danser finne knust glass inne i tåspisskoene og historiene forteller at det til stadighet er dramatikk bak kulissene også i våre dager. Men kunst og drama går jo hånd i hånd, gjør det ikke?

Vi nevnte parker innledningsvis, vi rusler også en tur i Zaryadyeparken. Etterpå er vi tilbake på hotellet for en liten hvil. Ønsker du  å være igjen i sentrum, ordner du det med reiseleder.

Etterpå tar vi trikken til Danilovskymarkedet alle sammen. Dette er et av landets mest kjente markeder, og det har vært på samme sted siden 1700-tallet! Selve bygningen har blitt renovert og endret, men allikevel imponerende for en by som konstant endres. Vi tar turen inn, titter og smaker litt på typisk russisk snacks. Middagen blir på en lokal restaurant i nærheten av markedet. Vær trygg på at reiseleder har valgt en som har skikkelig god mat på menyen.

(F/-/M)

Vi våger påstanden: Den Røde Plass kommer til å imponere deg. Her med St. Basils Katedralen
Dag 3

21. september - Moskva, datsjabesøk og undergrunn til begjær

Etter frokost skal vi ut å se hva det vil si å reise til datsjaen sin. For det har vi hørt. Alle statsledere har en sådan. Viktige møter finner sted på en diger datsja med store landområder rundt. En datsja er rett og slett en sommerbolig/landsted og det er mange russere som har en av ulik størrelse og standard. Bor man i en travel og trafikkert storby, er det balsam for sjelen å komme seg ut av bykjernen.

Vi benytter sjansen på disse kanter til å møte noen lokale, snakke litt sammen, og samtidig passer vi på å spise litt. Det blir servert pirogi, pannekaker og syltetøy, og Aleksey bidrar til at vi får svar på det vi lurer på. Etter utflukten litt ut på landet, er vi tilbake i storbyen. Vi har allerede brukt undergrunnen til transport og fått en følelse av hvordan det er. Men den trenger en egen utflukt for å se mer. Det er få undergrunner som er attraksjoner i seg selv rundt i verden – men det motbevises her. Noen av stasjonene er utsmykket etter alle kunstens regler og skulle minne om følelsen man fikk når man kom inn i en vakker, dekorert kirke. Staselig er det!

Resten av ettermiddagen og kvelden er til egen disposisjon. Middagen i dag er på egen hånd, men reiseleder organiserer for de som vil.

(F/L/-)

Datsjabesøk
Dag 4

22. september - Moskva, musikk og skole

Vi fortsetter å dukke ned i Moskvas mange verdener. I dag går vi mer lokalt. Vi skal besøke en musikkskole med lokale talenter. Det er et enormt rikt og levende musikkmiljø på disse kanter, utallige fantastisk dyktige artister og kunstnere har landet fostret. Kanskje møter vi en fremtidig kritikerrost utøver av musikk i dag? Vi får vite mer om skolen, om utdannelsesystemet generelt og studentenes drømmer og muligheter. Vi inviteres også til konsert – stor stas!

Etterpå tar vi metroen og kjører til et annet interessant område. Nå ved Tretjakovgalleriet, i nærheten av hotellet. Tid til lunsj på egen hånd og det blir kanskje mulighet til å besøke galleriet for den som vil (betales og organiseres på plass). Ellers rusler du rundt etter eget ønske.

Vi skal ut i buss etterpå for å se det vi ikke ennå har fått med oss. Da passerer vi Det statlige universitetet på «Spurvehøyden» som er den mest kjente utsiktplassen i byen. Samt Frelseren Kristus katedralen. Katedralen er med sine 103 meter den høyeste russisk-ortodokse katedralen i verden. Det er plass til 10 000 mennesker… Jomfru Maria-klosteret er der hvor de russiske tsarinaene ble forvist. Så går vi høyt ut og tar kabelbanen over Moskvaelven. En verdig avslutning på vårt Moskvaopphold blir en middag ikke så langt fra hotellet. I morgen skal vi ta toget til St. Petersburg!

(F/-/M)

Moskva
Dag 5

23. september - St. Petersburg!

Frokost på hotellet, så sjekker vi ut og reiser til togstasjonen. Nå venter høyhastighetstog til St. Petersburg! Det tar cirka fire timer. Vel fremme blir det buss til hotellet og innsjekk. Etterpå skal vi ut på byvandring.

Denne utrolig vakre byen ble grunnlagt av Peter den store. Han ble kronet til tsar bare 10 år gammel, og hadde etter hvert mål om å gjøre landet til en europeisk stormakt. Byen er i dag fortsatt dypt forankret i russisk kultur, til tross for sterke europeiske impulser. Byplanen er preget av veldige dimensjoner med brede, rette avenyer og store åpne plasser. Den er bygget på elven Nevas delta og innenfor bygrensene finner vi intet mindre enn over hundre øyer og flere hundre broer! Hovedgaten Nevskij Prospekt er 25 meter bred og cirka fire km lang. Den opplever vi nå.

St. Petersburg kalles også for Russlands Venezia og Amsterdam grunnet de mange kanalene. Peter den store var selv i Holland for å studere båtbygging og satte senere byplanleggingen ut i livet med inspirasjon fra Amsterdam.

Om du vil, kan du være med på en valgfri båttur på kanalene. Denne forhåndsbestilles 65 dager før avreise gjennom Carpe Diem og koster kr 490. Det må være minst 15 påmeldte for at den arrangeres. Uansett hva du velger, alle spiser felles velkomstmiddag i nærheten av hotellet.

(F/-/M)

St. Petersburg er en elegant og vakker by
Dag 6

24. september - Mer av St. Petersburg, litt vodkahistorie og kanskje folklore?

I dag skal vi busse litt rundt i byen. Vi tar turen ut til Peter-Paulfestningen, som ligger på en liten øy. Denne var tidligere et beryktet statsfengsel. Det var etter byggingen av denne at planleggingen av selve St. Petersburg begynte.

Videre ser vi ser blant annet St. Isak-katedralen med den store gullkuppelen og får med oss mye av byen i mange drag. Et uforglemmelig syn er Blodskirken med de fargerike løkkuplene. Jo, det er en flott by! Lunsjen blir felles og deretter så er det på tide å stifte nærmere bekjentskap med Russlands edle dråper, vodkaen. På disse kanter utvilsomt kultur. Det første av sitt slag i verden, ligger selvsagt i Russland. Vi lærer og smaker.

I kveld kan du delta på noe som i aller høyeste grad er kultur, et folkloreshow med dans og sang. Utflukten forhåndsbestilles gjennom Carpe Diem og koster kr 1 070. Det inkluderer også ett glass vodka, musserende eller juice, kanapeer med rød kaviar og russisk pølse med sylteagurk. Altså «Russian style» hele veien.

(F/L/-)

Dag 7

25. september - St. Petersburg - utflukt til Pushkin og Katarinapalasset

Pomp og prakt, vi ønsker deg virkelig velkommen i dag! Ut på tur skal vi til fordums rikdom og tsarvelde.

Pushkin, tidligere kalt Tsarkoe Selo, var der russiske herskere har hatt sine sommerresidenser. Katarina den store selv var ingen nådig dame, hun gjennomførte et statskupp mot sin mann og sperret han inne i fengsel. Pushkinpalasset er en barokkens juvel, kun fasaden er hele 300 meter lang. Et av rommene er ekstra severdig, glitrende som det er av rav, bladgull og med mange speil. Rav blir nesten som gull i fargen, og det glitrer og spiller sprelsk i lyset. Selve inventaret i rommet ble robbet av nazistene under 2. verdenskrig, men det er nå rekonstruert og fremstår slik det må ha vært – praktfull.

Peterhof var Peter den stores tidligere storsted. Vi kan også kalle det Russlands Versailles. Overdådig og grandiost med likheter fra Ludvig den XIVs slott utenfor Paris. Her finnes parker og grøntområder som strekker seg over enorme områder. Vi imponeres av nesten 200 fontener og utallige gylne statuer av gamle guder og helter. Etter alt dette, blir det buss tilbake til hotellet og felles middag.

(F/-/M)

Katarinapalasset
Dag 8

26. september - St. Petersburg, Eremitasjen med Vinterpalasset

I dag skal vi la oss overvelde og begeistre av et av verdens desidert flotteste museer. Hele seks praktfulle bygninger ligger langs elven Neva, den mest kjente er Vinterpalasset. Museet ble grunnlagt av Katarina den store på 1700-tallet da hun kjøpte en kolleksjon av malerier fra Berlin. Nyt verker av da Vinci, Michelangelo, Rafael og Titian sammen med Rubens og Rembrandt. Vi får ikke med oss alt… Om vi har tid kan du også få med deg Rodin, Renoir, Picasso, Matisse og van Gogh. De russiske kronjuvelene har også sin plass i samlingen sammen med Faberges juvelkunst. Disse kan også ses på egen hånd. Både impresjonistene og juvelene er i separate bygninger.

Det sies at dersom man ser på hver gjenstand i ett minutt, trenger man elleve år for å ha sett alt. Vi beregner litt kortere tid, men får med oss mye uansett! Etter besøket her har du tid på egen hånd før vi til avtalt tid møtes til felles avskjedsmiddag siste kvelden i St. Petersburg.

(F/-/M)

Vinterpalasset
Dag 12

27. september - Utsjekk og hjemreise

Vi spiser frokost før vi sjekker ut fra hotellet. Vi får transfer til flyplassen der vi flyr hjem med Air Baltic og sier «ha det» til reiseleder.  Avreise ettermiddag og mellomlanding og flybytte i Riga. Ankomst Oslo Lufthavn om kvelden. Dasvidaniya og spasiba:)

(F/-/-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt twin-rom: kr. 19 990
Tillegg for enkeltrom: kr. 3 200

Utflukter som må bestilles på forhånd (senest 65 dager før avreise):
Kanaltur St. Petersburg: kr. 490
Folkloreshow: kr. 1070

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo-Moskva//St. Petersburg- Oslo med Air Baltic
Air Baltic har ingen samarbeid med flyselskap i Norge, gjennomgående tilslutningsbilletter er dessverre ikke mulig av denne årsak
Flyskatt og avgifter pr 7. februar 2019
8 netter på mellomklassehoteller
2 lunsjer
6 middager
Utflukter ihht. program
All transport ifølge program (buss, metro og tog)
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem som møter på flyplassen i Moskva og er med helt til avreisen fra St. Petersburg

HVA ER IKKE INKLUDERT
Valgfrie utflukter nevnt i programmet (to forhåndsbestilles hos Carpe Diem)
Visum til Russland, søkes via Visumservice – se info under samt ved bestilling
Drikkevarer
Måltider utover de som er nevnt over
Tips
Reise- og avbestillingsforsikring
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:
F= frokost, L=lunsj, M=middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca. 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsreiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring som dekker reisegods, reise, ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger visum for denne reisen. Ikke begynn på dette før du vet gjennom oss at turen blir realisert.

Norske statsborgere trenger visum til Russland. Vi samarbeider med Visumservice som tar seg av søknadsprosessen. For mer informasjon, gå inn på www.visumservice.no/escape i god tid og les nøye gjennom informasjonen og hva du trenger i tillegg til priser. Du må fylle ut deres bestillingsskjema. Du må sende med ett passfoto. Ambassaden aksepterer kun foto i farger printet på fotopapir. Visumservice kan lage passfoto for deg mot tillegg i pris. Deres priser pr mars 2019 er kr 1490 for visum, i tillegg kommer evt. passbilde samt tilbakesending av passet i rekommandert postsending fra Visumservice. Les godt gjennom det som står i informasjonsbrevet som sendes ved bestilling og som vil ligge på Min Side. Du må sende inn skjemaene som ligger på linken over til Visumservice. 

Passet må være gyldig i minimum seks måneder etter hjemreise og kan ikke ha skader eller sprekker. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden. Kontrollér at passet er gyldig  for hele reisen. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass er gyldig.

Vår samarbeidspartner trenger ditt passnummer/nasjonalitet for å booke togbillettene. Sendes Carpe Diem i god tid før avreise.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diems reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

 

Se våre generelle reisebetingelser