Rundreise Filippinene

Rundreise på Filippinene

5. april 2023 / 15 dager / Pris fra 44.690,-

Båttur i blå lagune, Palawan, Filippinene

Påskeferien du aldri glemmer - Filippinene

Årets påskeferie med stor P: Filippinene er en reiseopplevelse av de sjeldne. Det er ikke uten grunn at filippinernes slagord er: "It's more fun in the Philippines!" Blandet med uforglemmelige opplevelser, så klart. Noen underverk av enorme risterrasser i Banaue. De hengende "du tror det ikke før du ser det"-gravene i Sagada og postkortperfekte Vigan. Vi glemmer ikke metropolen Manila heller. Og sist, men ikke minst, sol, bad og rolige dager på El Nido, Palawan.

Filippinene er også stappfull av lokale, smilende ansikt. Maken til hjertelige mennesker skal du lete lenge etter! Du skal også lete særs lenge og godt om du skal finne et land som har en slik natur å by på som det Filippinene har. Risterrassene i Banaue. 2000 år gamle. Dramatiske og så ufattelig vakre. Så har vi de litt morbide, men allikevel så spesielle hengende gravene i Sagada. Ruvende fjellpass. Spektakulær utsikt og natur. Før vi når frem til Vigan der du på ingen måte tror du er i Asia. Vigans gater sender heller tankene til Europa. Sist, men ikke minst: selvfølgelig skal vi ha late dager med sand mellom tærne og salt i håret. Vi sier bare: El Nido - her er det deilig å være.

Høydepunkter

 • Risterrassene i Banaue - kalles verdens åttende underverk
 • De "du tror det ikke før du ser det"-hengende gravene i Sagada
 • "Teaterforestilling" på reise langs landeveien, så uendelig langt fra din egen hverdag
 • En spektakulær natur
 • Kolonibyen Vigan - überkoselig og den eneste i sitt slag i Asia
 • Pudderstrender og badeliv på plastikkfrie og vakre El Nido
 • Lokale møter som garantert setter spor
 • Godt reisefølge og selskap er alltid inkludert på Carpe Diems reiser :-)
Batad Rice Terraces nær Banaue, Filippinene

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 05.04.2023

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 15

  Priser fra: 44.690,-

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+16
+15

Bærekraft på øyene i Filippinene

Ingen betviler at Filippinene, i likhet med mange land, har sine miljøutfordringer i byene. Men ute på øyene har de lenge jobbet med naturen og for et renere hav. Øygruppen El Nido er i bresjen for bærekraft og har innført en rekke tiltak. Vær oppmerksom på at det her er plastforbud/restriksjoner. Plastposer er altså ikke lov å ha med i bagasjen i det hele tatt. Ha med deg en vannflaske du fyller på da det ikke er mulig å kjøpe vann i plastflaske her.

Program

12 frokoster, 7 lunsjer og 11 middager inkludert

Dag 1

Avreise og ankomst

Avreise med Qatar Airways fra Oslo Lufthavn til Doha. Mellomlanding og flybytte.

Dag 2

Ankomst Manila

Ankomst og våre første steg på filippinsk jord er om ettermiddagen, lokal tid. Vi er på Luzon, øyrikets største øy. Vi sier ikke øyrike uten grunn. Med over 7000 øyer er det jammen noen å ta av... Alle er dog ikke bebodd eller navngitt, og ligger meget spredt over et stort område. Vi blir møtt på flyplassen og får busstransport til hotellet.

Gled deg til til å oppleve nydelig natur og en særdeles trivelig befolkning i løpet av disse dagene. For slik er Filippinene.

Geografisk hører Filippinene til Sørøst-Asia, men her stopper likheten med nærliggende land du tenker ligner. Spanjolene regjerte her i rundt 350 år og har etterlatt seg både katolisismen og flotte, gamle steinkirker. Neste gruppe ut, amerikanerne, har også lagt igjen sine spor. Vi ser det tydelig på mat og shopping, men også at engelsk snakkes stor sett overalt. Summa summarum: Mest av alt er folket filippinere og stolte av det de representerer. Særpreg. De er seg selv både spirituelt og kulturelt.

Vi slår oss til ro på hotellet i denne storbyen som ellers er mildt sagt hektisk og travel. Denne første dagen er vi slitne etter flyreisen, men reiseleder organiserer bespisning for den som vil.

Der måltider ikke er inkludert på resten av turen, vil reiseleder organisere dette.

To barn som smiler mot kameraet i nærbilde

Blide barn!

Dag 3

Manila, bli kjent

Frokost og middag

Vi begynner med frokost.

Nå venter bli-kjentturen med metropolen Manila. Om man regner med hele regionen rundt, bor det en god del her... 15 millioner, sies det. For her er det mange lag og ikke alle er like skjønne. Som storbyer flest på disse kanter, vil du vil nok ikke forelske deg på et par timer. Når det er sagt, skjer det ting her. Kule gallerier, lokale markeder med fokus på råvarer og kvalitet. En livlig musikkscene. En sprell levende by med masse folk og sprø, infernalsk trafikk. Det er ingen mangel på historiske landemerker og noen av dem skal vi se på dagens byrundtur. Blant annet Rizal Park. Monumentet over nasjonalhelten, frigjøringskjemperen og forfatteren, Jose Rizal, er her. Det var i 1898 han ble henrettet akkurat her. Det er her i parken store arrangement avholdes.

Selvsagt er det spanske spor her også med Fort Santiago, det gamle, spanske hovedsetet for det militære. San Agustin-kirken er byens eldste med eget kunstmuseum. Det vakre Casa Manila ligger rett ved og er en herregård som huser mange gjenstander som antikke møbler og andre skatter fra fortiden.

Barrio San Luis viser hvordan livet var på 1800-tallet med sine restaurerte hus. Vi fortsetter til den kinesiske kirkegården som er kjent for sine grandiose mausoleer med en skikkelig miks av religioner.

Om kvelden samler vi trådene, lander litt og spiser middag på en lokal restaurant.

Manilas skyline, Filippinene

Manilas skyline på dagtid

Dag 4

Manila - Banaue

Frokost, lunsj og middag

Klare til å starte vårt filippinske eventyr! Frokost og utsjekk fra hotellet. For å få med oss høydepunkter og genuine opplevelser, blir det innimellom litt transport... Det må til og du kommer garantert til å ha en annen oppfatning av rushtid etter denne turen... Vi skal foreta noen stopp, som på det fargerike, fine blomstermarkedet i Dimasalang. Ved La Loma ser vi "carienderias" og matboder med lokale spesialiteter som perfekt tilberedt lechon - grillet pattegris. Her i La Loma er det lechon på gang i alle varianter uansett tid på dagen eller om det er fiesta eller ikke.

Turen går nordover og vi farter både på motorvei og Cagayan Valley Road til vi kommer frem til Bagabag i Nueva Vizcaya.

Derfra begynner vi å klatre oppover til godt over 1000 moh. til vi kommer til Banaue i Ifuagu-provinsen. Vi reiser om dagen og det vil si at det ikke er noen kjedelig tur vi skal ut på. Utenfor bussvinduet byr Filippinene på fargerik underholdning - på lokalt vis. Livet leves i små landsbyer, det jobbes og tas pauser ute på jordene. Dyr og mennesker i skjønn forening. Det vinkes og smiles - du skal selv få se at dette landet sannsynligvis har de aller blideste innbyggerne du har møtt. Vi oppfordrer til å følge med på andre siden av vinduet.

Lunsjen spises hvor? *På veien vil vi stoppe med jevne mellomrom - det viktigste er for lunsjen i San Jose, Nueva Ecija. Der kommer vi til å besøke en lokal familie som vi spiser sammen med. Alltid gøy å besøke de som bor her*.

Vel fremme i Banaue, sjekker vi inn på hotellet og spiser felles middag. Her blir vi i to netter. Det er i Banaue vi skal bli dus med grønnfargen i alle nyanser og de overnaturlig vakre risterrassene. Utallige, utrolige og nesten umenneskelige i sin perfeksjon. 2000 år gamle. Intet mindre en imponerende! Det er ingen overraskelse at terrassene er på UNESCOs verdensarvliste og ofte kalles verdens åttende underverk.

Vi gjør oppmerksom på at Banaue Hotel er det eneste stedet her i området som kan ta i mot en gruppe av vår størrelse og at standarden er enkel. Maten er ikke gourmet, men vi lover at du ikke på noen måte ville unnvære Banaue i reiseprogrammet. Stedet og området rundt er magisk og du går heller ikke i kø med mange turister her. Skikkelig på landet, og omgivelsene er så verdt det.

Avstander: 390 kilometer - cirka 9 timer

Merk at alle avstander som er oppgitt i programmet er cirka og at reisetiden godt kan bli lengre eller kortere enn oppgitt.

Dag 5

Banaue

Frokost, lunsj og middag

Frokost før vi skal ut på oppdagelsestur i jeepney, en lokal og meget fargerik farkost, noe midt mellom lastebil og buss. Her i fjellene er det naturlig nok en annen måte å leve på enn i byene. Mange ulike stammer har bodd her i uminnelige tider. De holder gamle tradisjoner i hevd, i tillegg til å være påvirket av det mer moderne. Vi besøker landsbyen Bangaan. En typisk landsby for Ifuago-folket. Vi må gå en liten bit fra hovedveien før vi er fremme. Her ser vi tradisjonelle hus, håndverk og får et innblikk i hverdagen til folk. Det er alltid spennende å lære noe nytt om noe som er helt ulikt vår egen hverdag. Det er derfor vi er nysgjerrige og elsker å reise! Etter besøket i landsbyen, kommer vi til å skue utover risterrassene som jo spiller hovedrollen i Banaue.

Banaues risterrasser ble introdusert av kineserne for omkring 2000 år siden og som i dag er oppført på UNESCOS verdensarvliste. Med andre ord er de historiske i tillegg, og enda mer imponerende. Det sies at hvis man legger terrassene fra en ende til en annen, rekker de halvveis rundt kloden. Det sier mye om omfanget. Vi har sagt det før - naturen får til det utroligste. Nyt utsikten og legg alle disse grønn-nyansene på minnet. Ta det frem når du er tilbake i Norge vinterstid... Et høydepunkt er når vi vandrer langs risterrassene, forbi små hus, skolebarn og får et innblikk i livet som leves her.

Etterpå fortsetter vi i den lokale ånden og besøker markedet med håndverk laget av innbyggerne i landsbyen. Vi ser an tiden litt, kanskje besøker vi en annen landsby i nærheten. Det tar vi litt som det kommer denne dagen.

Avstander: 25 kilometer, cirka 3 timer

Dag 6

Banaue - Sagada

Frokost, lunsj og middag

Vi sjekker ut fra hotellet og begir oss videre ut på eventyr. Vi kjører mot nord langs snirklete veier, fortsatt med mye å se utenfor. Fjellkjeden Cordillera Central ruver her på hovedøya Luzon, og blir nesten som en ekstra ryggrad. Her er det frodig og det bugner av frodige åkrer med grønnskaer. Det første målet er Bontoc der vi stikker innom et spesielt og interessant museum. Med en touch av morbiditet som aldri er feil. Her er treffende fotografier i svart-hvitt omkranset av lokal kunst og gjenstander fra hver av områdets hovedstammer. Her er økser fra hodejegere, redskaper laget av blant annet kjevebein fra mennesker og kurver opprinnelig laget for å bære avkappede hoder. Rett og slett et museum som ivaretar store deler av regionens historie og kultur. Som en felles betegnelse brukes ifugao om folket fra fjellene. Det aller mest overraskende her, er kanskje at en belgisk nonne står bak stedet? Som misjonær på Filippinene var det hennes fortjeneste at museet kom i gang.

Vi fortsetter til et av gravstedene til en lokal stamme som er noget spesiell. Her praktiseres en eldgammel skikk og en noe ukjent måte å gravlegge sine døde. Gravlegge er kanskje feil ord. Først er det slik at de eldre graverer og navner sin egen kiste. Forberedelser er viktig. Det er visse ritualer som følges nøye før den avdøde etter hvert legges i kisten av familie. Så henges kistene opp i klippeveggen i grotter. Høyt opp. Det sies at dette vil bringe de døde nærmere sine forfedres ånder. Unikt og fascinerende. Uforglemmelig!

Før vi forlater området helt, går vi innom Sagada Weaving House hvor det er kun håndlagede produkter fra veverne.

Vi kommer så til gjestehuset der vi skal overnatte en natt. Igjen, vi overnatter enkelt. Slik blir det på disse kanter, utenfor opptråkkede turiststier.

Avstander: 70 kilometer, cirka 3 timer

Dag 7

Sagada - Vigan

Frokost, lunsj og middag

Etter frokost skal vi videre. Vi kjører gjennom ruvende fjellpass med fantastisk utsikt utover Cordilleraen. Dype raviner og canyons avbryter og supplerer et mektig landskap. Byen Cervantes forbinder Ilocos Sur, kysten, med fjellprovinsen. Motorveien tar oss mot Bessangpasset, som en gang var åstedet for et av de mest blodige slagene under den andre verdenskrig.

Etter hvert endrer landskapet seg. Idylliske småbyer der det meste dyrkes. Her gror det godt og det skapes inntekter fra jordens grøde. Alt fra tobakk og mais til ris. Bosetningene langs kysten av Luzonsjøen, med gråaktige sandstrender omkranset av kokosnøtter og mangotrær. Når vi ser elven Abra, vet vi at vi har kommet til vårt neste stopp som er Vigan. Her blir vi i to netter og gjett om vi skal kose oss i disse omgivelsene. Men er vi virkelig på Filippinene - ikke lett å se ved første øyekast, for dette føles mer som Spania. Kanskje ikke så rart, for Vigan er den best bevarte spanske kolonibyen i Asia. Arkitekturen reflekterer en sammensmelting av kulturelle elementer fra Filippinene, Kina og Europa. Du finner ikke dets like noen andre steder i Asia.

Vi spiser middag om kvelden som garantert vil være inspirert av det spanske kjøkken.

Avstander: 210 kilometer, omtrent 5 timer

Gate med brostein med butikker, hus og mennesker som går

Koselige brosteinsgater i Vigan

Dag 8

Vigan

Frokost, lunsj og middag

Vigan. Et lite eventyr av en by med spansk touch (og som nevnt også kinesisk og filippinsk). Det er en av de eldste byene i landet og en koloniby av rang. Vakre herskapshus i mørke tretoner, brosteinsbelagte gater og hest og vogn som drar det hele i land. The Spanish way. Vi rusler langs Mena Crisologo der vakre hus ligger på rekke og rad. Dette er det beste ved Vigan, disse mindre gatene som er så velbevarte og byr på tonnevis av atmosfære.

Katedralen, St. Pauls, har tykke murer og massiv konstruksjon etter at den opprinnelige trekirken ble offer for jordskjelv på 1600-tallet. Inne finner vi hovedalter med sølvpanel. Kinesisk arv er også tydelig ved de såkalte Fu-hundene som er i stein. Merk at klokketårnet står plassert på Plaza Burgos.

Vi fortsetter til Syquia, herskapshuset som inneholder en god bit av antikke møbler og arv fra Elpino Quirino som var president fra 1948-53. Nå tenker vi at vi tester hestedrosje (calesa) som bringer oss til en fabrikk der det produseres noe som Vigan også er kjent for, krukker. Disse brune leirekrukkene har blitt laget her i lange tider. Mye gjøres fortsatt på gamlemåten på disse kanter.

Resten av dagen er til egen disposisjon.

Dag 9

Vigan - Laoag - fly til Manila

Frokost, lunsj og middag

Etter frokost reiser vi nordover til Paoay for å se på San Augustin-kirken. Kirken har en vell av ulike stilarter og er helt spesiell. Dermed har også UNESCO vernet bygget. Vi tar også turen innom Malacanang, en diger eiendom som ligger ved innsjøen. Eiendommen tilhørte en gang tidligere president Ferdinand Marcos, som styrte med jernhånd i nesten 20 år. Like kjent er hustru Imelda, i hvert fall for sin shoppingmani og sin enorme skosamling. Vi besøker mausoleet deres før vi fortsetter mot Laoag. På veien dukker det opp et interessant museum, Ikoko, som viser hvor myndighetene kontrollerte og lagret tobakkprodusjonen. I tillegg rekker vi å se byens torg og St. Williamskatedralen med det såkalt synkende klokketårnet.

Fra Laoag flyplass flyr vi tilbake til Manila. Det ikke er mulig å reise direkte til Palawan. Logistikken må gå opp.

Så er vi tilbake i Manila og samme hotell som sist.

Gamle monumenter

Paoay

Dag 10

Manila - El Nido (Palawan)

Frokost og middag

Nå har vi opplevd storby, landsby, sjarm, mektig natur og lokale skikker. Nå venter undervannsliv, pudderstrender, turkis hav og sand mellom tærne. Vi flyr til El Nido på Palawan. Vær oppmerksom på at det her er plastforbud/restriksjoner. Plastposer er altså ikke lov, så IKKE ta med dette i bagasjen. El Nido fukuserer på bærekraftige tiltak, det heier vi på. Ifølge reiseleder på forrige tur så det virkelig ut til å fungere. Husk derfor å ta med vannflaske for refill. Vann på plastflaske er ikke mulig å kjøpe.

Øy nummer to av over 7000 på Filippinene er et faktum. Vi kommer oss til Cuna Hotel der vi skal tilbringe de neste dagene.

Planer for oppholdet er å ta livet med ro, fordøye minnene fra dagene i nord og utforske hva som skjer over og under vann. El Nido er Stillehavets øyer på sitt beste. Et sted der bildene ikke trenger å bearbeides med diverse filter. Der fargene og naturen briljerer og det som er under vannet er enda mer fargerikt og spennende å se enn det som er over.

Vi hører sammenligning med Vietnams Halong Bay. Ikke så rart, det er noe som er felles. Her er også ruvende kalksteinsklipper i perfekt harmoni med laguner og det glassklare vannet. Vi understreker glassklart. Men her er også skilpadder og store, fargerike stimer av fisk som er synlige selv om de svømmer langt under overflaten. Dette er hva Filippinene står for, og hvor vi skal være de neste nettene. Nærliggende strender, øyer og små paradisbukter ligger innen rekkevidde med båt. En av disse turene er inkludert og den tar vi sammen.

Dagen tar vi ellers litt som den kommer disse dagene og reiseleder hjelper til med å organisere aktiviteter. Det samme med de måltider som ikke er inkludert mens vi er her.

Avslappende ferier i det tropiske paradiset.

Avslappende ferie liker vi!

Dag 11

El Nido - øyhopping

Frokost, lunsj og middag

Palawan, El Nido, strand, koraller, fisker, dykkermaske, snorkel og deg i skjønn forening. Helt innafor, som det heter.

En av dagene, vi ser an vær og vind, skal vi ut på felles båttur alle som en. Da blir det øyhopping og en dag i klare farger og undervannsliv. Nå skal laguner, strender og snorkling være hovedsyssel. Det er dette det handler om. Ruten vi tar er (ikke nødvendigvis i rekkefølge, det bestemmer kapteinen): Small Lagoon, Ipil Beach, Shimizu Island, Secret Lagoon, 7 Commando Beach - navnet skjemmer ingen.

Underveis blir det piknik - og håndkle og snorklingsutstyr er inkludert.

Filippinene, Palawan, El Nido, øy.

Krystallklart vann på El Nido

Dag 12

El Nido

Frokost og middag

Sol og bad, eller reiseleder organiserer noe.

Dag 13

El Nido

Frokost og middag

Sol og bad, eller reiseleder organiserer noe. Dette blir vår siste hele dag, så vi skal i hvert fall ut å spise på en lokal restaurant om kvelden for å markere det.

"Filippinene, Palawan, El Nido, øy."

Kritthvit strand på El Nido

Dag 14

El Nido, hjemreise

Frokost

Frokost først. Det er ikke sikkert at du vil, men vi må nok etter hvert. Litt tid på egen hånd, så må hjemreisen begynne. Først ut til flyplassen for å fly over til Manila. Vi beregner god tid da vi må ut med bagasjen. Så må vi sjekke inn hos Qatar.

Avreisen til Doha er litt over midnatt. Her er det flybytte for siste etappe.

vakker tropisk natur - El Nido, Palawan

El Nido, Palawan

Dag 15

Ankomst Oslo Lufthavn

Ankomst er om ettermiddagen.

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo – Manila t/r
 • Innenriksfly Laoag-Manila//Manila-Palawan t/r
 • 12 netter på hoteller med frokost daglig
 • Måltider iht. til program
 • Alle utflukter og entreer iht. programmet.
 • All transport i følge programmet
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Tips