Polignano a Mare - rett og slett en veldig trivelig by

Puglia – annerledes og helt fantastisk!

Puglia er et ukjent Italia for de fleste – men garantert en ny favoritt.

Avreiser & Bestilling

 • Avreise 17.09.2019
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 15 670,-

Høydepunkter

 • Den hvite byen Ostuni – ganske sikkert en by du vil falle pladask for
 • Kokkekurs samt vinsmaking hører med
 • Alberobello, den kjente «smurfebyen» med sine karakteristiske trullihus
 • Sjarmerende Locorotondo
 • Grottene i Castellana – en studie i formasjoner og farger
 • Lecce «Florence of the south»
 • Vandretur til klippebyen Polignano a Mare
 • Gelatosmaking, organisert sådan – du vil sikkert smake litt både før og etter selv:)
 • Reiseleder Patricia som kjenner Puglia og ikke minst Italia – hun snakker også flytende italiensk
 • Godt selskap er alltid inkludert på Carpe Diem-tur

 

 

Dag 1

17. september- ankomst Bari og Ostuni

Avreise går fra Oslo Lufthavn om formiddagen og det er fly først til München med Lufthansa. Etter mellomlanding og flybytte der, beregnes det landing på flyplassen i Bari om ettermiddagen. Herfra busser vi til La Terra Hotel som skal bli vår base den neste uken. Det ligger i koselige Ostuni som er en perfekt base for våre opplevelser de neste dagene. Hotellet ligger i hjertet av det historiske sentrum og her er det skikkelig koselig å være.

Den perlehvite byen Ostuni. Det hvite henspeiler såklart på bygningene, men det er også et av de mest fascinerende stedene i regionen. Besøkende trekkes hit for alt fra arkitektur til stemning og farger. Gamlebyen ligger godt beskyttet bak høye murer og de smale, trange gatene gjør det perfekt for små eskapader slik at man går seg bort litt. Det er alltid noe som dukker opp rundt neste hjørne – og ikke glem å se opp. Mange av husene har ytterst flotte balkonger der blomstene bugner over kanten og står i kontrast til det hvite. Sylinderformede tårn strammer opp bybildet – og denne blandingen er det som gjør Ostuni så lekker. Kronen på verket er den gotiske katedralen med det vakre rosevinduet. Katedralens form står i kontrast til resten av byen, med sine snirklete former. Kapellene ved siden av er i barokk stil.

Vi møtes til middag etter å ha summet oss litt, for å planlegge uken og hva som venter oss. Puglia er en liten skatt som vi er helt sikre på at du vil falle for!

(-/-/M)

Dag 2

18. september- Locorotondo, Valle d`Itria og vinsmaking, trulli i Alberobello,

Ut på tur etter frokost!

Locorotondo regnes som en av Italias vakreste byer – en ting er sikkert: Italia har mange av dem. Sjarmen er i hvert fall rikelig til stede, med et centro storico som er nærmest kritthvitt. I kontrast til fargerike blomster er det rett og slett et postkort verdig. Selvsagt er byen velsignet med medlemskap i det gode selskap: Borgo più bella d’Italia Her skal vi smake på lokale herligheter, det blir både litt mat og drikke på oss.

Turen går så til Alberobello som har noe som er helt unikt for Puglia – nemlig «trulli». Hørte vi eventyrhus? Disse små, hvite, kalksteinshusene med spisse, kremmerhus-tak tak kan nesten minne om hobbit-boliger, men de er ikke bare dekorative og et supert bildemotiv. En trullo er bygget av lokal kalkstein og ble opprinnelig benyttet som et slags skur innimellom olivenlundene. Historien forteller at trulliene opprinnelig ble satt opp her for å lure myndighetene og unndra skatter. Tidligere var det de eneste «boligene» her i byen – og landeierne sørget for at arbeiderne ble innlosjert her uten å måtte betale skatter. I dag er det ikke lov å oppføre nye trullier, men mange utlendinger har kjøpt seg inn og innreder dette spesielle bostedet som feriebolig. Spirene på de spisse takene var statussymboler en gang i tiden, jo mer fancy, jo flottere var det tegn på at man var. Det er godt over 1000 ulike her rundt og i landsbyen og jammen er det ikke litt av et skue!

Vel tilbake på hotellet organiserer reiseleder middag for den som vil være med – det vil også gjelde de andre dagene vi ikke har alt inkludert.

(F/L/-)

 

 

Alberobello - en sjarmerende smurfeby :-)
Dag 3

19. september - Hands on - kokkekurs på en masseria

Det er noe med å bruke hendene. Man kommer så mye nærmere det man holder på med, det er lærerikt, sosialt og ikke minst morsomt! Selvgjort er alltid velgjort!

En masseria er en gammel farm som tryller frem de lekreste, kortreiste og velsmakende varer. Vi besøker Masseria la Salinola.

Italia er kanskje det landet som nordmenn flest tenker på når det gjelder kvalitetsmat, råvarer og det vi liker aller best. I hvert fall ligger det italienske kjøkken ofte høyt på rankingen. Puglia er en region med egne tradisjoner der også, i likhet med Italias andre regioner. Det som kjennetegner Puglia er ekte smaker, gjerne toppet med noe helt ekstraordinært som en spiss på det hele. Alle har sine egne oppskrifter og mat lages med stor kjærlighet og generøsitet. Finnes det noe viktigere?

På menyen står kanskje focaccia, orecchiette alle cime di rapa. Mer om lokale oppskrifter og retter vil du få i løpet av kurset – og vi spiser etterpå.

Etterpå går turen tilbake til hotellet og Ostuni.

(F/kokkekurs/-)

 

Italia og Puglia har mye fristende
Dag 4

20. september - Mozzarella på masseria, så til grottene i Castellana

Etter frokost er det bare å glede seg til å dra ut på tur. Nå er det landlige tradisjoner, mat og råvarer som skal læres mer om. Og ingen læring uten smaking – det er viktig. Vi sier bare: mmmm mozzarella. Så fortsetter vi i et litt annet modus.

En av Puglias største kjendiser befinner seg under jorden – grottene i Castellana viser at naturen er best bestandig. Det er mange millioner år siden det begynte her, og resultatet i dag er et fargespekter og noen formasjoner som imponerer. Det er stalagmitter og stalagtitter, fossiler og canyons som har detaljer som må studeres. Naturens egen imax-kino i beste kvalitet. Det er gult, hvitt, gyllent, rødtoner, grønnskjær og fargeskalaer som går inn i hverandre og skaper spenning og dramatikk.

På veien tilbake stopper vi i Monopoli som er en koselig, liten by med havn, strand og en sjarmerende katedral. Hva med en gelato? Vi spiser lunsjen vår her i Monopoli dag, så en is kan passe etterpå…

Vel tilbake i Ostuni, organiserer reiseleder middag for den som vil være med.

(F/L/-)

 

 

Mmmm mozzarella
Dag 5

21. september - Dag til egen disposisjon

Gjør det du føler for i dag – gå på oppdagelsesferd i Ostuni eller ta livet med ro. Reiseleder vil gi forslag til aktiviteter og organisere noe som kanskje flere blir med på. Men det er opp til deg i dag.

(F/-/-)

 

 

Ostuni, den hvite byen
Dag 6

22. september - Lecce

Ah, i dag skal vi på besøk til Lecce som har det noe forpliktende kallenavnet «Sør-Italias Firenze og Sør-Italias Roma». Et sånt navn øker forventningene, og Lecce leverer varene. Men la det ikke være noen tvil – byen står steinstøtt på egne bein og skal ikke sammenlignes med noe annet. Reiseguruene i Lonely Planet sier det slik: » Hvis Puglia var en film, ville Lecce ha hovedrollen». Byen har definitivt stjernekvalitet.

Med sin staselige, barokke arkitektur er det lett å la seg blende og fortrylle. I byen er det også en helhet og en oversikt som binder alt sammen. De to romerske amfiteatrene minner om svunne tider av det store slaget. En stødig obelisk rager stolt oppover i bybildet og Piazza Duomo innleder det hele. Basilica di Santa Croce  er et mesterverk av eleganse og litt ekstravaganse. Ingen minimalisme i denne perioden, nei.

Det majestetiske slottet Charles V eller Castello di Lecce, ligger nær St. Oranzo-torget og er et bygg som i dag ivaretar kultur-eventer og og utstillinger. Det såkalte Bishop`s Palace er et renessansebygg med en flott loggia.  Ja, Lecce er en stilig by!

Etter en dag blant eleganse og storhet, går turen tilbake til hotellet og felles middag.

(F/L/-)

 

 

Lecce
Dag 7

23. september - Vandring langs kysten og iskremsmaking - en perfekt kombinasjon

I dag skal vi ut på vandring for å se og føle mer av vakre Puglia. Turen går fra Monopoli og målet er Polignano a Mare. Stien vi følger går gjennom upåklagelige omgivelser langs kysten – alltid kjekt å være på tur! Vi skal ikke rushe avgårde, men det tar omtrent tre timer å gå.

Noe som er nesten mer kjent enn den italienske maten, er isen. Gelato – alle er på italiensk fornavn med denne velsmakende saken. Den kommer i alle farger og alle smaker, her er det bare fantasien som setter grenser. Og de som er innovative er forlengst over vanilje, jordbær og pistasj… Vi tar en titt på hvordan iskremen lages på en gelateria og smaking hører med.

Utsikten ivaretas fra Polignano a Mare, en 24 meters høy klippe som byr på panorama over et intens, blått hav og de skinnende, hvite husene i gamlebyen. Picture perfect. Vi tar gjerne et perspektiv av Polignano fra sjøsiden også. På disse kanter er man aldri langt fra historiens sus og da tenker vi spesielt på Traiana- veien som gikk mellom Roma og Brindisi allerede i år 108.

Vel tilbake på hotellet skal vårt eventyr her i Puglia avrundes med en koselig middag ute på restaurant. Grazie og arrivederci:)

(F/-/M)

 

 

Polignano a Mare
Dag 8

24. september - Avreise Bari, ankomst Oslo

Frokost på hotellet. Avreise med Lufthansa om morgenen, først til Frankfurt. Ta gjerne med en bok, da det blir litt tid på flyplassen. Ellers er det god shopping her, og mange spisesteder. Etter mellomlanding og flybytte beregnes landing Oslo Lufthavn tidlig kveld.

(F/-/-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 15 670
Enkeltromstillegg: kr 1 940

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo – Bari – Oslo med Lufthansa og Air Dolomiti
Ved avreise fra andre byer ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 13. november 2018
7 netter på mellomklassehotell
4 lunsjer (inkl. kokkekurs og smaksprøver), 2 middager
Alle utflukter og entreer iht. programmet
All transport i følge programmet
Lokale guider
Norsk reiseleder

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover det som er nevnt over
Drikkevarer
Tips
Reisedokumenter sendt med ordinær post (tillegg kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Selv om Italia (som Norge) er en del av Schengen-området, må pass likevel medbringes, da dette er eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti

Se våre generelle reisebetingelser