Talking to me?

Påsketur – øyhopping i Indonesia

Ja vi elsker påsketur og eventyr til Indonesia med reiseleder Anne Bisgaard!

Bli med på skreddersydd øyhopping i Indonesia. Uforglemmelige opplevelser i et fargerikt og smilende land. Vi i Carpe Diem prøver alltid å gå litt utenfor allerede opptråkkede stier på turene vi lager. Det er som oftest ikke de store severdighetene som huskes best. Vi vet så godt at det ikke alltid er så lett å få tak i alle godbitene – verden blir mindre og mindre og mange har vært «overalt». Men vi har som oftest et ess i ermet, slik som her: Reiseleder Anne er en riktig globetrotter og i kjent stil har hun alltid nese for de lokale og spesielle opplevelsene. Siden hun også har bodd i Indonesia, har hun lokalkunnskap som er få andre forunt. Sammen med Anne har vi satt sammen en unik, spennende tur som vi vet at mange venter på! Essensen i turen er å også komme seg utenom allfarvei og oppleve natur og dyreliv. Noe vi gjør til gangs. Orangutanger, folkens. Opphold i jungelen og nærkontakt med orangutanger er noe du garantert aldri vil glemme. For ikke å glemme alt annet dyreliv og fugler – det er å være i ett med naturen, det.

Det enorme øyriket Indonesia er det perfekte stedet å hoppe fra øy til øy. Vi hopper mellom Java, Borneo (den indonesiske delen) og Bali.

På Bali passer innbyggerne nøye på å holde seg på god fot med guder og ånder. Små, vakre ofringer med blomster og røkelse ser du overalt. Det er her vi tar noen dager uten program for å lande etter alle de fantastisk spennende opplevelsene vi får underveis.

Lykke er så mangt, en av definisjonene må inneholde denne påsketuren til Indonesia…Stedsnavnene underveis er ikke så lett å huske, men det er uvesentlig. Bildene og minnene varer lenge, lenge. Det anbefales å ikke nøle og tenke for lenge – disse plassene går fort.

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Vi sier bare: for en unik tur med mange høydepunkter!
 • Reiseleder Anne Bisgaard har bodd i Jakarta og kjenner Indonesia meget godt
 • Et fantastisk opphold i jungelen – skikkelig lokalt og spennende
 • Bli kjent med de herlige orangutangene og arbeidet som gjøres for å bevare dem
 • Dyrelivet i regnskog og jungel
 • Vi har til og med tid på egen hånd i jungelen til å gjøre litt det du vil
 • Lærerikt, lokalt og severdigheter blandet med variert innhold
 • Naturskjønne omgivelser og strand i Pangandaran
 • Velsmakende og spennende mattur i Jakarta innleder besøket
 • Nydelige Yogyakarta med det storslagne Prambanan
 • Ta livet med ro på Bali og i Sanur mot slutten av ferien
 • Godt selskap er alltid inkludert med Carpe Diem!
 • Indonesia Bali balinesisk danser barn
 • Indonesia Bali offer
 • Indonesia Bali tempel Pura Ulun Danu
 • Indonesia, Bali, Ubud, canang sari offering tray.
 • Indonesia Bali sykkel
 • Indonesia Bali tempel humor
 • Indonesia Bali Sanur strand
Dag 1

22. mars - Avreise Norge, ankomst Jakarta

Med avreise fra Norge om formiddagen, flyr vi med Qatar Airways. Etter mellomlanding og flybytte i Doha, ankommer vi Java og Jakarta tidlig neste morgen.

 

 

Gamlebyen i Jakarta
Dag 2

23. mars - Ankomst Jakarta, spennende mattur

Vi ankommer Indonesias kaotiske, men spennende hovedstad tidlig om morgenen, lokal tid. Så blir det felles transport til hotellet.  Etter en lang reise, tar vi det sikkert uansett det litt med ro på dagen.

På hotellet er det utendørs svømmebasseng og det ligger sentralt i forhold til gamlebyen. Etter å ha summet oss noen timer, skal vi ut å bli kjent med landets spennende og smakfulle matkultur. Mat definerer ofte et land og et folk – og er en evig kilde til inspirasjon og glede.

Det er ingen tvil om at påvirkning på et slikt øyrikets kultur i så måte, kommer fra flere hold. En touch av Kina er i hvert fall tydelig i mange retter, noe vi skal erfare når vi nå skal ut på tur. Området vi konsentrer oss om er Mangga Besar, et populært sted for natteliv og gjerne der det skjer. På turen skal vi smake oss gjennom noen lokale lekkerbiskener, det blir både søtt og salt. Som alle vet, er gatemat ikke hva det var før i tiden. Her er det mange deilige smaker og kombinasjoner og masse folk som spiser på farten eller slår seg ned.

(-/-/M(mattur))

Fargerike Indonesia
Dag 3

24. mars - Jakarta - Bandung

Frokost på hotellet før vi pakker kofferten og setter av gårde på eventyret i Indonesia. Først lander vi litt og kikker litt nærmere på deler av hovedstaden Jakarta, denne gangen i den østlige delen. Fokus blir å lære mer om bakgrunnen for den genuine kulturen i landet. For å få et bedre inntrykk, besøker vi Miniature Park der de har samlet det meste og det beste av historie og dagligliv fra mange av landets provinser. Parken inkluderer også Museum of Indonesia, en fargerik fuglepark og noe helt annet, en IMAX- kino. Uansett ligger den i vakre omgivelser med frodig grønt og en liten innsjø. Et populært sted for mange.

Etter dette besøket og innføringen i kultur, stopper vi i en nydelig botanisk hage, Bogor, før vi fortsetter til Puncak. Her spiser vi lunsj på en lokal restaurant. Så fortsetter vi til Bandung der vi skal være en natt. Middag er på egen hånd, men reiseleder organiserer for den som vil spise felles. Dette gjelder også andre dager der måltider ikke er i programmet.

(F/L/-)

Distanse: 150 kilometer

Garantert mange kulinariske godbiter underveis
Dag 4

25. mars - Bandung med vandring og besøk på teplantasje, til Pangandaran

Denne morgenen skal vi «gjøre» Bandung. En aldri så liten shoppingtur venter, eller bare for å kikke litt. Men vi skal snart ut av byen og finne mer ro i natur og helt andre omgivelser. Te er kultur og produseres under særdeles gode vekstforhold på disse kanter. I tillegg er Mt. Tangkuban Prahu rett og slett et aktivt, ulmende krater og dermed har det også varme kilder som sies å ha helende egenskaper. Ja, du kan senke legemet nedi – slappe av og bli kvitt et problem eller to. Lunsjen spiser vi sammen på en lokal restaurant etter at vi er renset og rene.

Etter dette stopper vi i landsbyen Naga, den ligger nydelig til ved foten av fjellet i grønne omgivelser. Her ser vi også hvordan innbyggerne holder på det lokale og tradisjonelle som de har gjort i uminnelige tider. Det finnes moderne innslag men mye er også helt uforandret.

Turen fortsetter til Pangandaran der vi skal overnatte i to netter.

(F/L/-)

Distanse: cirka 240 kilometer

 

Ditt hjem i to netter
Dag 5

26. mars - Pangandaran, båttur på Green Canyon

Pangandaran er strand, hav og naturskjønne omgivelser. Her er strender og en av Javas beste strandresorter. Helt greit å tilbringe litt tid her! Men vi skal selvsagt ut å oppleve mer enn bare en strand og et basseng. En halvtimes kjøring unna ligger Green Canyon og her er den nydelige grønnfargene representert med utallige nyanser. Her er spennende grotter og jungelen omhyller vannet. Vi er på vannet og herfra får vi et flott overblikk over omgivelsene.

Lunsjen spiser vi på lokal restaurant før vi reiser tilbake til hotellet. Slapp av resten av dagen – det er aldri helt feil det heller.

(F/L/-)

Distanse: 28 kilometer

Dag 6

27. mars - Pangandaran - Yogyakarta

Etter frokost venter noe nytt! Turen og kursen settes mot ett av Indonesias mange ansikter. Hovedstaden Jakarta er det selvsagte økonomiske sentrum, Yogyakarta er definitivt landets og Javas sjel. Både kultur, kunst og tradisjoner står i høysetet her, noe som er tydelig overalt hvor vi ferdes. Ønsket om selvstendighet står høyt hos innbyggerne og det er en salig blanding av gammelt og nytt. Og ja, det er et kaotisk trafikkbilde med et høyt lydnivå. Men med det kulturelle og historiske mangfoldet er det en god miks. På veien dit stopper vi for lunsj, og sjekker inn på hotellet tidlig kveld. Vi er nesten bare på gjennomreise denne gangen, men vi kommer tilbake senere på turen.

(F/L/-)

Distanse: 250 kilometer

De lokale har som oftest et stort smil på lur :-) Foto: Therese Sandnes
Dag 7

28. mars - Yogyakarta - Pangkalan Bun, til orangutangene i Tanjung Harapan

I dag sjekker vi ut fra hotellet og reiser ut til flyplassen for å fly til Pangkalan Bun. Ny øy venter, nå er det Kalimantan og indonesiske Borneo, vi flyr med Garuda. Fra flyplassen reiser vi videre til Kumai der det venter en båt. Båten er det skikkelig lokal «svung» over, det er en «klonok», en elvebåt i tre der taket danner det øvre dekket. Om bord har vi en kokk som sørger for at blodsukkeret holdes normalt. Mat må vi ha. I tillegg er det en guide med skikkelig ekspertise om området. Herfra glir vi langs regnskogen og sitter storøyde og gleder oss til å være på vei til en helt annen verden. For en opplevelse det skal bli! Tre netter i jungelen på en lodge med måltider inkludert. (Til informasjon har alle rom dusj og toalett, merk at det er enkel standard.)

Tanjung Harapan er et senter for foreldreløse orangutanger. De er uimotståelige, de er sårbare, de er menneskelige og du verden så nydelige! Orangutangen er utrydningstruet og det hjelper ikke at den enorme avskogingen i Indonesia har vært og er et stort problem. De er også, som mange andre dyr, utsatt for krypskyttere og salg på det svarte markedet. Heldigvis er det mange som vil hjelpe og som tar sitt ansvar for å bevare og for å hjelpe de som er igjen.

Litt facts (kilde Wikipedia):

Den deler nesten 97% DNA med oss mennesker. En hunn blir omtrent 100 cm høye og 45 kilo tunge, og lever sammen med barna sine. Hannene lever alene og kan bli 150 centimeter og veie 120 kilo. Vi skal lære, vi skal oppleve og vi skal nyte disse dagene der hverdagen er så langt, så langt fra hjemlige trakter. Dette er en verden ny for de fleste, noe som aldri vil glemmes.

(F/L/M)

Umulig å ikke bli sjarmert i senk :-)
Dag 8

29. mars - Vi er oppdagere i jungelen

Etter frokost hopper vi om bord i klonoken og foran oss ligger et par timers reise oppover elven før vi kommer til Camp Leakey. Det er her de eldre orangutangene som har blitt tatt hånd om introduseres tilbake til jungelen. Underveis stopper vi også på Pondok Tanguy, det er her de nyeste tilskuddene til stammen holdes – babyene eller barna som akkurat har blitt funnet. Herfra kommer vi til å vandre innover i regnskogen sammen med vår eminente guide samt ekspert på områdets flora og fauna.

Det er nå en gang slik at naturen gjør som naturen vil, her kan vi ikke love akkurat hva som vil skje og hva vi kommer til å se. Det vi satser på er å se orangutanger i sitt rette element samt aper som gibbon og makaker. Fuglene er som regel alltid tilstede med sin kvitring og sang.

Om ettermiddagen besøker vi stedet der de mater og sørger for at orangutangene har det bra. De må selvsagt ha næring og hjelp for å kunne vokse og bli sterke. De er skikkelig søte og det river litt i hjerterota, dette…

Etter en innholdsrik dag, tar båten oss tilbake til lodgen og en middag der mange tanker og inntrykk kommer til overflaten.

(F/L/M)

Talking to me?
Dag 9

30. mars - Vi er oppdagere i jungelen

Etter frokost tar klonoken oss ut til nye steder. Nå setter vi kursen mot Pesalatområdet. I dag er dette en del av skogen der orangutangene settes ut og lever, etter de har vært på senteret. Det er ingen ekspedisjon vi skal ut på, men vi vandrer langs stien for å se hva slags overraskelser som skjuler seg av dyreliv og fugler i dag. Vi har selvsagt med kjentmenn som spotter, forklarer og informerer. De har et helt annet blikk disse lokalkjente, men vi må være på alerten for plutselig dukker det opp noe i det ene sekundet som er borte i det neste.

Nær elvebredden er det stor sjanse til å se gibbon og makaker og kanskje andre arter. Orangutangene, derimot, liker seg langt inne i skogen og ikke på akkurat disse kanter.

Medbrakt lunsj tar vi i skyggen og etter hvert rusler vi tilbake til båten for å dra tilbake til lodgen.

(F/L/M)

Foto: Therese Sandnes
Dag 10

31. mars - Tid til egen rådighet i jungelen før avreise til sivilisasjonen

Nyt timene her på disse kanter på egen hånd eller bli med på noen flere aktiviteter. Et eksempel på det kan være en båttur i grytidlige morgentimer for å se dyreliv  i tretoppene før disse begir seg innover i skogen for å lete etter mat.  Ellers kan du bare ta det med ro på lodgen å rusle rundt.

Tidlig ettermiddag er det på tide å forlate lodgen, vi reiser tilbake til Kumai før vi fortsetter til overnatting på hotell i Pangkalan Bun. Et lite pit-stopp.

(F/-/-)

Dag 11

1. april - Pangkalan Bun - Semarang - Solo

Frokost på hotellet før vi reiser ut til flyplassen for flyvning til Semarang med Garuda og deretter buss til Solo (Surakarta), som ligger på Java. Her sjekker vi inn på hotellet vi skal være en natt.

(F/-/-)

Distanse: 100 kilometer

Dag 12

2. april - Solo -  Yogyakarta med nasjonalskatten Prambanan

Videre på tur, vi sjekker ut for vi er på vei til nye eventyr! Etter frokost skal vi se mer av Solo som er den gamle hovedstaden på Java. Nå venter litt kultur og severdigheter.

Turen går til Puri Mangkunegaran som ligger i sentrum. Dette kongelige palasset dateres tilbake til 1757 og er intet mindre enn et vakkert sådan. Etterpå er det på tide med litt mer folk og røre, tekstilmarkedet Pasar Klewer. Kanskje kjekt å teste prute-egenskapene? Finn din indre hippie og kjøp batikk eller noe annet fint. Solo har også et annet marked som selger alt fra antikviteter til ting og tang, slik det ofte er på markeder.

Etter lunsj fortsetter vi til et av Javas mest spesielle og vakre hindu-tempel, Candi Sukuh. Dette slående tempelet står 900 meter over havsnivå. Vi kan også røpe at dekorasjonene er noget spesielle – vent å se.

Vi er som nevnt i det kulturelle moduset i dag, og nå skal vi til et tempel ved Yogyakarta som stiller i en egen liga. Det er digert, men er tilsvarende spesielt. Prambanan tilhører også hinduismen. Samtlige templer her ble bygget mellom 900-1100 tallet. I denne tidsperioden ble Java styrt av buddhister (sailendras) i sør og hinduer (mataram) i nord. Disse to dynastiene ble forenet gjennom et ekteskap. Dette er forklaringen på hvorfor det finnes elementer fra begge religioner i området her. Høydepunkt er Candi Shiva Mahadeva, Candi Brahma og Candi Vishnu, den hinduistiske treenighet. Ramayana, et heltedikt og en hellig skrift for hinduene, er skåret inn i tempelveggene. Deler av Prambanan ble rammet hardt av jordskjelvet i 2006, men det restaureres fortløpende. Dette er nasjonalskatter av høyeste klasse.

(F/-/-)

Distanse: 65 kilometer

 

 

 

Prambanan
Dag 13

3. april - Yogyakarta - Bali, Sanur

Etter frokost forlater vi Java og reiser ut til flyplassen. Garuda flyr oss til Bali. Etter ankomst får vi transfer til hotellet i Sanur. Dette er en low-key variant på Bali og er kjent for et sted du slapper av uten altfor mye styr og støy. I kveld spiser vi felles middag.

(F/-/M)

Bali
Dag 14 - 15

4. og 5. april - Dager til egen disposisjon på Bali

Sanur er det perfekte stedet for å se solen gå ned, jogge eller rusle langs stranden eller strandpromenaden, prøve tradisjonelt balinesisk spa, shoppe eller svømme lange turer i det varme vannet. Stort sett – å slappe av.

Men det er litt av hvert som går an å besøke i nærheten uten å bruke for mange kalorier – eller la reiseleder gi forslag.

Museum Le Mayeur – balinesisk arkitektur er en stilart mange gjerne ønsker å gjenskape i varmere strøk, og dette huset er et strålende eksempel. Den gangen Sanur var en knøttliten fiskelandsby, kom den belgiske kunsteren La Mayeur de Marpres på besøk og forelsket seg hodestups i den purunge legongdanseren (en meget visuell og elegant dans), Ni Polok. Hun bodde i huset til hun døde i 1985 og dette museet viser mannens kunstverk som har og har hatt stor betydning.

Batu Jimbar – denne villaen har en interessant historie og kan skilte med noen kjente ansikter som har vært innom i viktige ærender. Mick Jagger og Jerry Hall giftet seg her, dog uoffisielt, i 1990. Yoko Ono, Sting og Fergie er andre navn som nevnes i forbindelse med denne bygningen.

Blanjong – steinsøylen som finnes i tempelet av samme navn som er av øyas eldste kjente monumenter. Med inskripsjoner på sanskrit og fortellinger om militære seire og eskapader, er dette noe å få med seg. Kanskje er det et vitnesbyrd over Balis første formelle styre. Men vær obs på at her er det ikke størrelsen som teller…

Orkidehagen – litt utenfor Sanur finnes en blomsterprakt av en annen verden. Bali symboliseres gjerne av den rene, velduftende og vakre frangipanien, men også orkideer regnes til noe av det vakreste som finnes. I denne hagen trives og blomster tusenvis av disse skjønnhetene av ulike typer. De koser seg som bare det i den rike, vulkanske jorden og det gode klimaet.

Siste kvelden på Bali trommer vi selvsagt sammen til en avskjedsmiddag der vi koser oss sammen og nyter god mat.

4. april (F/-/-)
5. april (F/-/M)

Bali
Dag 16

6. april- Sanur og hjemreise

Dagen er til egen disposisjon i Sanur før avreise fra hotellet om ettermiddagen. Så ut til flyplassen i Denpasar der Qatar har avgang om kvelden. Først flyr vi til Doha, så blir det mellomlanding og flybytte.

(F/-/-)

Foto: Therese Sandnes
Dag 17

7. april - Doha-Norge

Det er avgang med Qatar Airways rett over midnatt, lokal tid. Første strekning går til København der det blir mellomlanding og flybytte til SAS. Vi beregner å lande på Oslo Lufthavn om formiddagen, norsk tid.

(-/-/-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i dobbeltrom: kr 32 590
Tillegg for enkeltrom: kr 4 990

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Jakarta//Denpasar-Oslo med Qatar Airways
Ved avreise fra andre byer i Norge, ta kontakt for tilbud
Innenriksfly i henhold til program med Garuda Airlines
Flyskatt og avgifter pr 9. oktober 2017
14 netter på turistklassehoteller / mellomklassehoteller og lodge, inkl. frokost
7 lunsjer,  7 middager
Alle utflukter og entreer iht. program
All transport i følge program
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover de som er nevnt over
Evt. utflukter som ikke er en del av reiseprogrammet
Drikkevarer
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise – og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisens gang. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 120 dager før avreise: kr 500 pr. person
Fra 119 til 65 dager før avreise: kr 2000 pr person
Fra 64 til 45 dager før avreise: 50 % av reisens pris
Fra 44 til 30 dager før avreise: 75 % av reisens pris
Mindre enn 30 dager til avreise: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger ikke visum til Indonesia på opphold under 30 dager og ved innreise via Jakarta (eller fire andre flyplasser som kommer innunder ordningen). Passet må være gyldig minst seks måneder fra ankomstdato. Carpe Diem trenger din passkopi i god tid før avreise, gjerne rett etter bestilling. Dette grunnet reservasjon av innenlands flybilletter. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen. Carpe Diem er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

VAKSINER
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller www.fhi.no (Folkehelseinstituttet) for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 20 personer. Skulle det bli færre deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider, hotell og program, samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Prisen er basert på valutakurs (USD) pr. 2. november 2017. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser