MS Midnatsol er hjemmet vårt på denne seilasen.

Påsketur – Hurtigruten fra Lisboa til Amsterdam

Med Hurtigruten opplever vi mye – Lisboa, Porto, Vigo, La Coruña, Bilbao, Belle-Île, Dunkerque og Amsterdam.

Carpe Diem + Hurtigruten= sant! I mange varianter til og med – og det er vi stolte av. På dette ekspedisjonscruiset får du med deg mye dramatisk kyst og byer stappfulle av historie og atmosfære. Som bonus har vi et ekstra opphold i Lisboa der vi blir kjent med både byen og hverandre før vi sjekker inn på skipet.

Fra Portugals staselige hovedstad settes kursen mot Porto, begge to regnes til Europas vakreste. Porto er mest kjent for portvin og godsaker som alltid settes pris på. Videre venter Spania, nærmere bestemt Vigo i kystregionen Galicia. Her er det flust av gylne strender som alltid er et flott skue. Neste stopp er  havnebyen La Coruña, med sin flotte arkitektur. Apropos arkitektur er det umulig å komme utenom Bilbao, hjertet av Baskerland. Guggenheim-museet er en bygning i verdensklasse.  Skikkelig wow-faktor, får man si!

Deretter gjør vi oss klare for å utforske en av Frankrikes best bevarte hemmeligheter, Belle-île . Kjent for sin helt unike kultur og vakre natur – en øy som har inspirert kunstnere i århundrer.
Havnebyen Dunkerque, mest kjent for evakueringen av britiske og franske soldater under andre verdenskrig, er i dag et fredelig og innbydende sted for besøkende. Det å seile gjennom Biscayabukta om våren, er noe helt annet enn om høsten. Uansett er det en milepæl.

Til slutt ankommer vi Amsterdam – byen med kanaler, kultur og kafeer blir vår endestasjon.

Om bord er vi i komfortable omgivelser på MS Midnatsol. Her nyter vi deilig mat og samvær sammen med andre reiseglade likesinnede. Det blir både sosialt og hyggelig underveis på skipet – og selvsagt ingen mangel på deilig mat og drikke, omhyggelig preparert og laget på lokale råvarer. Skipet arrangerer diverse utflukter i i land som du kan melde deg på, eller bare opplev byene i egen takt som det passer deg.

Bli med på et av vårens vakreste eventyr med Carpe Diem og Hurtigruten! En av Norges fremste ambassadører viser vei fra Lisboa til Amsterdam.

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

 

 

 • Enkeltlugar og enkeltrom uten tillegg!

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Lisboa innleder seilingen – vi er der to netter først
 • Mange flotte byer besøkes på denne seilingen
 • Helheten med komfort ombord og jevnlige ilandstigninger
 • Bli med på Hurtigrutens mange ekstrautflukter om bord – om du vil
 • Perlen Belle-Île
 • Seile gjennom Biscayabukta
 • Helpensjon ombord fra middag dag 1 til frokost siste dag om bord
 • Hurtigruten er Norges fremste ambassadør og alltid herlig å reise med
 • Enkeltlugar uten tillegg! Enkeltrom også på hotellet i Lisboa
 • Godt selskap er alltid inkludert med Carpe Diem!
Dag 1

12. april - Avreise Oslo ankomst Lisboa

Vi flyr med TAPs direktefly med avreise fra Oslo Lufthavn om kvelden. Vi ankommer Lisboa sent om kvelden, får transfer til hotellet og tar kvelden.

(-/-/-)

Velkommen til Lisboa!
Dag 2

13. april - Lisboa!

Etter frokost tar vi det litt med ro, men om ettermiddagen skal vi ta Lisboa nærmere i øyesyn. Nå blir det byrundtur med buss.

Lisboa – hovedstad og Portugals hjerte. Her er det mye å se! Mange bydeler og stor variasjon gir Lisboa mange stjerner i boka.
En gang var Lisboa verdens midtpunkt og hovedstad. Herfra forlot store skip med store oppdagere havnen – på vei ut for å utvide verden. Noe vi ser helt tydelig fra Belem. Overdådige monumenter og kirker ble bygget av overskuddet fra Portugals storhetstid. Det vakre Jéronimos-klosteret er et fantastisk monument over oppdagertidens rikdom. Bygningen er virkelig et mesterverk og fredet av UNESCO. Videre til Lisboas landemerke, det flotte Belémtårnet, som ligger som en festning i Tejoelven. Herfra startet Vasco da Gama sin sjøreise til India. Langs elven ses monumentet over oppdagelsene – utformet som baugen på en karavell. Foran monumentet finnes et stort verdenskart i marmormosaikk som viser rutene til de oppdagelsesreisende.

Etterpå venter en helt annen del av byen når vi besøker Alfama. Smale, brosteinsbelagte gater snor seg i en labyrint som avdekker alt fra klestørk, musikk og fotball. Det er bratt, det er trapper og det er tonnevis av stemning i Lisboas eldste og best bevarte bydel. Nydelige, små smijernsbalkonger proppfulle av fargerike blomster pynter opp. Mange av husene er dekorert med azulejos, nydelige keramikkfliser som Portugal er så kjent for. Her fra Alfama brer Lisboa seg utover, og vi får et godt overblikk fra høyden.
Vi tar også sentrum og det økonomiske hjertet nærmere i øyesyn. Vi ser den store Rossioplassen hvor det gjennom historien har vært tyrefektinger, militærparader og festivaler. Plassen er i dag fylt med kafeer, restauranter, gullsmeder og små butikker.

Vel tilbake på hotellet, blir det etterhvert felles middag i gangavstand fra hotellet.

 

(F/-/M)

Alfama, Lisboa
Dag 3

14. april - Lisboa og innsjekk om bord på MS Midnatsol

Du har litt tid på egen hånd før vi må sjekke ut fra hotellet. Om ettermiddagen får vi transport ned til havna og sjekker inn på vårt hjem de neste nettene. Vi får lugarene våre, finner oss til rette og møtes til middag.

(F/-/M)

Om du ønsker å være med på noen av skipets utflukter underveis, er dette opp til deg. Du vil motta mer informasjon om hvilke utflukter som tilbys litt før avreise da dette ikke var klart da denne turen ble publisert. Det er sikkert noen som ønsker litt av hvert, andre foretrekker å gå i land og ta det litt som det kommer. Turen blir litt til mens vi er på vei.

Vi gjør oppmerksom på at teksten under er hentet fra Hurtigrutens nettsider og program – det er de som setter programmet. Litt tekst er supplert om noen av stedene som besøkes.

 

Trikken er alltid tilstede i bybildet:)
Dag 4

15. april - Portugal - Leixões / Porto

Porto er med sine cirka 300 000 innbyggere Portugals nest største by. Det historiske sentrum av byen står på UNESCOs verdensarvliste og er et virvar av smale gater, bueganger og imponerende kirker – blant annet Sé-katedralen fra 1100-tallet. Men fremfor alt er Porto kjent for vinen som bærer byens navn. På den andre siden av elven for sentrum, i bydelen Vila Nova de Gaia, ligger de gamle portvinshusene fra 1700-tallet. Druene blir fraktet hit fra vinmarkene i Dourodalen, foredlet og lagret i de store portvinskjellerne, før de tappes på flasker og distribueres over hele verden.

Fra Leixões er det kort vei til Porto. Denne havnebyen bugner av historie og gamle tradisjoner, men har samtidig et moderne preg på grunn av den nye arkitekturen. Går du ned den flotte gaten Avenida dos Aliandos, kan du se flotte kirker i barokkstil med spektakulært interiør. I det historiske området Ribeira ser du fargerike hus vendt mot elven og mange sjarmerende båter. Hvis du blir med på et elvecruise i en båt som er en tro kopi av de gamle Rabelo-båtene, får du fantastisk utsikt over denne historiske byen fra elvebredden.

Porto er jo portvinens hjemsted, og den spesielle vinen lages utelukkende i dette området. Bli med på vintur gjennom det vakre landskapet, der vi besøker en av de eldste vingårdene i Porto. Her får du selvfølgelig smake den berømte portvinen, men også nydelig portugisisk mat. Hvis du heller vil utforske flott natur, kan du bli med til Gerês, som er Portugals eneste nasjonalpark.

(F/L/M)

Porto er en lekker by
Dag 5

16. april - Spania - Vigo

Når vi seiler inn i estuariet Vigo, seiler vi forbi den vakre øya Cíes, som er en nasjonalpark. Her kan du velge å bli med på en utflukt. Det glitrende vannet i dette området er kjent for sin gode sjømat, som smakfulle blåskjell. Det kan derfor være en god idé å inkludere blåskjell i tapasretten din, i tillegg til litt fersk blekksprut og områdets aromatiske hvitvin. På tide med litt lunsj?

Etterpå kan du jo rusle gjennom Parque del Castros botaniske hager og se romerske ruiner, samt besøke en festning fra 1600-tallet med panoramautsikt. Ønsker du å ta det med ro, kan du heller velge å slappe av på en av Vigos mange strender en kort taxitur (eller båttur) fra byen.

Vigo er en stor industri- og havneby i Nord-Spania med Europas største fiskeflåte. Byen mangler heller ikke historiske og kulturelle særpreg. Casco Vello, gamlebyen, klatrer oppover fra cruiseskip-havnen og herfra sprer Vigo seg utover. I hjertet av gamlebyens smale gater ligger den elegante Praza da Constitucion og kirken Igrexa de Santa Maria. Den forrige kirken ble brent ned av Sir Francis Drake og hans hær. Ikke så langt fra Vigo ligger målet for pilegrimsleden – Santiago de Compostela.

(F/L/M).

Cies-øyene utenfor Vigo
Dag 6

17. april - Spania - La Coruña

Den spanske byen La Coruña oser av historie. Både fønikere, keltere og romere har opp gjennom tidene søkt ly i havnen her. Når vi seiler inn mot havnen, seiler vi forbi det 55 meter høye Herkulestårnet, som er det eldste romerske fyrtårnet som fortsatt er i bruk. Når vi går i land, kan du rusle rundt i den historiske byen. La Coruñas storhetstid var på 13- og 1400-tallet, da byen vokste seg rik på grunn av det livlige havneområdet. Denne havnen var nemlig et viktig stoppested for pilegrimer på vei til Santiago de Compostela. Selv i dag kommer pilegrimer fra hele verden til La Coruña. Ikke glem å gå innom gaten Avenida Marina, hvor fasadene på byggene er heldekket av glassruter. Dette har etter hvert blitt et ikonisk symbol for vakre La Coruña.

(F/L/M)

La Coruña er en estetisk vakker by.
Dag 7

18. april - Spania - Bilbao

Bilbao er selve hjertet av Baskerland. Her blandes den tradisjonelle baskiske kulturen med en mer fremtidsrettet visjon for byen. Byen er både sofistikert og livlig, samtidig som du får kjenne på et relativt rolig tempo. Byen er et absolutt must hvis du er interessert i design og kultur. Her finner du nemlig Guggenheim-museet laget av Frank Gehry, et tidløst T-banesystem designet av Sir Norman Foster, et samfunnshus designet av Phillipe Strack og en rekke andre flotte bygg. En annen side av byen er Casco Viejo – på godt norsk kalt gamlebyen. Her finner du sjarmerende gater, et gammelt marked og en rekke unike butikker. I hjertet av gamlebyen ligger også Bilbaos syv originale gater, Las Siete Calles, fra 1400-tallet. Utforsk de vakre og varierte områdene denne byen har å by på – enten på egen hånd, eller på en av de mange utfluktene Hurtigruten tilbyr.

(F/L/M)

 

Guggenheim-museet i Bilbao er en stilstudie
Dag 8

19. april - Biscayabukta, til sjøs

På vei til Frankrike krysser vi den kjente, og noen ganger fryktede, Biscayabukten – et område med en rekke skipsvrak. I stor grad skyldes dette at skip i gamle dager ikke klarte å seile mot vinden, og i stedet ble drevet inn i bukta av vestavinden. Faktisk er noen av de tøffeste værforholdene i Atlanterhavet fortsatt ofte i Biscayabukten, men på slutten av våren og på forsommeren er området roligere. Vi seiler langt, og derfor trygt, ut på havet – uten land i sikte. Står du på dekk, kan du nyte frisk sjøluft og forhåpentligvis få et glimt av fugler og sjøpattedyr, samt roe ned å lytte til det fredfulle havet. I løpet av dagen arrangeres det interessante forelesninger om bord, hvor ekspedisjonsteamet forteller om mange av de kjente sjøslagene som har funnet sted her gjennom tidene.

(F/L/M)

MS Midnatsol er hjemmet vårt på denne seilasen.
Dag 9

20. april - Frankrike - Belle-Île

Belle-île betyr vakker øy, og dette er faktisk en av de vakreste øyene i Frankrike. Med sine fantastiske klipper, sjarmerende landsbyer, pastellfargede hus, grønne naturområder og røffe kystlinje, er det ikke rart denne øya har inspirert forfattere som Dumas og kunstnere som Monet og Matisse. Dette er en av Frankrikes skjulte perler, og nå er det din tur til å utforske den! Byen Le Palais er det du kan kalle ”hovedstaden” på øya, med en stor festning ruvende over byen. Herfra kan du bli med på en av våre mange fotturer eller andre utflukter med ekspedisjonsteamet, eller bare rusle rundt i byen og besøke de mange markedene, butikkene og severdighetene på egen hånd.

(F/L/M)

Belle Ile med havnen Sauzon.
Dag 10

21. april - Den engelske kanal og Doverstredet, til sjøs

Vi seiler gjennom Den engelske kanal, som knytter sammen Nordsjøen og Atlanterhavet. Dette er verdens mest trafikkerte sjøvei, da mer enn 500 skip passerer daglig. Fra salongen eller dekk kan du observere skip fra hele verden. Nyt dagen om bord, med muligheter for å delta i interessante forelesninger.

(F/L/M)

De hvite klippene ved Dover...
Dag 11

22. april - Frankrike - Dunkerque

Dunkerque ligger på sanddynene langs kysten mot Nordsjøen. ’Dun’ betyr dyner på flamsk, og ’kerque’ refererer til den flotte katedralen Saint Eloi. Hvis går opp trappene i denne kirken, blir du belønnet med en panoramautsikt over byen, havnen og kysten. Under andre verdenskrig ble 300 000 allierte soldater evakuert fra havnen og strendene i Dunkerque på bare noen få dager. Du kan lære mer om denne historien på det lokale museet eller på en guidet tur. Hvis vi er heldige med været, kan du tilbringe tid på en av de flotte, gylne strendene.

(F/L/M)

Dunkerque har mye historie å berette. Foto: Vincent Desjardins.
Dag 11

23. april - Nederland - Amsterdam, hjemreise

På midten av 1700-tallet var Amsterdam Europas ledende handelsby. I dag er hovedstaden i Nederland et av verdens mest sjarmerende, kulturelle og urbane steder. Langs de mange kanalene ligger fantastiske hus, gjerne svært smale fordi utbyggerne på 1700-tallet måtte betale skatt etter bredden på husene. Byen er også kjent for sine mange, flotte museer – blant de mest kjente er Rijksmuseum, Rembrandt-museet og van Gogh-museet. Det blir bare et kjapt besøk i havna denne gang, før vi sjekker ut og forlater MS Midnatsol.

Vel fremme er en begivenhetsrik tur med masse opplevelser over. Vi får transfer ut til flyplassen der KLM flyr oss hjem. Det er avgang om ettermiddagen, ankomst Oslo Lufthavn et par timer senere.

(F/-/-)

Stemningsfulle Amsterdam
Praktisk informasjon fra Hurtigruten

Se informasjon på Hurtigrutens nettsider: 

https://www.hurtigruten.no/praktisk-informasjon/explorer-reiser-praktisk-informasjon-ms-midnatsol/

Endringer på reiserute og på utfluktene
Vi seiler på steder hvor det er elementene som rår, og vær, sjø og isforhold kan endre reiseruten eller utfluktene. Derfor er hver eneste reise unik, og reiserutene og utfluktene er kun en indikasjon og kan endres. Utflukter er også avhengig av minimum/maksimumsantall påmeldte. Hurtigruten AS forbeholder seg retten til å endre reise – og dagsprogrammet og utfluktene uten forhåndsvarsling.

Cruise kort/betaling/kredittkort
Ved ombordstigning deler vi ut et cruisekort som en del av innsjekkingen.
Alle gjester bes om å bære dette kortet når de forlater skipet i samtlige havner og på utflukter. Kortet fungerer som et kontrollsystem slik at personalet hele tiden vet hvem som er om bord og hvem som går av. Kortet er, i tillegg til å være et nøkkelkort, også betalingskort om bord. Dette kortet er altså det eneste betalingsmiddelet om bord. For å aktivere Cruise Kortkontoen din trenger du et Visa, American Express, Diners eller MasterCard som må være gyldig minimum 3 måneder etter hjemkomst. Når du bruker kredittkort om bord på skipet vil beløpene som blir trukket fra kontoen din være i norske kroner. Valutakurs bestemmes av kredittkortselskapet ditt. Du vil få en regning på alt du har kjøpt om bord på reisen den siste kvelden, og denne regningen får du levert på lugaren din. Vi beklager at det ikke er minibank eller mulighet for å veksle valuta om bord men det kan gjøres i land.

Elektrisitet
Kontaktene om bord er 220V/50hz. Suitene har kontakter med 110V for barbermaskiner. Det brukes vanlige stikkontakter med to stikk om bord. Du kan kjøpe adaptere om bord.

Antrekk
Kleskoden om bord er uformell. Selv om noen av våre gjester velger å kle seg om til middag er det helt opp til alle og enhver. Været kan variere i løpet av reisen, og i løpet av dagen. Vi anbefaler at du derfor kler deg lagvis. Vi anbefaler pustende regn- og vindtette klær. Lue, hansker, skjerf og varme klær sammen med ullundertøy kan være nyttig. På land anbefaler vi solide sko.

Alle om bord vil få en Explorerjakke.

Foredrag
Ekspedisjonsteamet om bord holder presentasjoner og foredrag om områdene vi seiler i. Foredragene er om for eksempel biologi, historie og geologi. Tidspunktene for foredragene finner du i dagsprogrammet om bord. Ikke nøl med å spørre ekspedisjonsteamet dersom du har spørsmål, de svarer med glede!

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i enkeltlugar (til bruk alene) samt overnatting to netter i enkeltrom i Lisboa:
I – Polar innvendig lugar – dekk fire kr 30 990
J – Polar utvendig lugar – begrenset/ingen utsikt, dekk seks og/eller sju kr 32 350
N – Polar utvendig lugar – standard, dekk fire kr  32 935
P – Arctic Superior lugar – dekk seks  kr 34 980
U – Arctic superior lugar – øvre dekk, dekk sju eller åtte kr 35 850

Mer informasjon om skipet og dekksplan finner du her 

Forbehold om endringer i seilingsruten og programmet:
Dette er en tur hvor elementene rår, og været, og vindforhold bestemmer hvor vi seiler. Sikkerhet er høyeste prioritet og Kapteinen bestemmer endelig reiserute mens vi seiler.

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Lisboa//Amsterdam-Oslo med TAP og KLM
Ved avreise fra andre byer i Norge, ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 2. august 2018
9 netter ombord på Hurtigrutens MS Midnatsol i valgt lugarkategori
2 netter på turistklassehotell i Lisboa (i enkeltrom)
Middag i Lisboa dag 2
Byrundtur i Lisboa dag 2
Helpensjon om bord i Hurtigruten fra middag dag 1 til frokost siste dag
All transport i følge program
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover de som er nevnt over
Utflukter via Hurtigruten som ikke er en del av reiseprogrammet (mer informasjon om pris og innhold fås fra Carpe Diem når Hurtigruten har utfluktsprogram og priser klare)
Drikkevarer
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise – og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisens gang. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger ikke visum for denne turen. Passet må være gyldig minst seks måneder etter utreise. Carpe Diem trenger en kopi av førstesiden i passet ditt tilsendt etter bestilling for videreformidling til Hurtigruten. Du kan sende det på e-post til post@carpe-diem.no, eller i vanlig post. Mer informasjon fås ved bestilling. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen. Carpe Diem er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 18 personer. Skulle det bli færre deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt innen 30 dager før avreise. Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider, hotell og program.

VAKSINER
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller www.fhi.no (Folkehelseinstituttet) for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser