Skalldyrlunsj i Marina Grande, Sorrento, blir aldri feil

Påske i Sorrento og Amalfikysten

Deilig påsketur til vårt favoritthotell i Sorrento – med besøk i Amalfi og Pompeii.

Bli med til vakre, vakre Sorrento og opplev den frodige våren i en region det er umulig å ikke stortrives i. I tillegg til Sorrento får du med deg den spektakulære Amalfikysten med Amalfi og Ravello.  Pompeii er uten tvil verdenshistoriens beste eksempel på et frosset øyeblikk, samtidig som det er et enestående vitnesbyrd fra det gamle Romerriket. Uforglemmelig! Pizzabakekurs og limoncellosmaking hører selvfølgelig med på en Italiatur. Vi anbefaler også en frivillig utflukt til Capri. Vi bor på et meget sjarmerende hotell i høyden ovenfor Sorrento med spektakulær utsikt. Her er vi hele uken.

Sorrento har en skjønnhet og en fargepalett som har inspirert, og som fortsatt inspirerer, store kunstnere. Vår egen Henrik Ibsen tilbrakte mye tid i her, og fullførte blant annet «Peer Gynt» og «Gengangere». Det er lett å forstå hva kunstnere og forfattere fant så tiltrekkende. Vi skuer utover duse pastellfargede hus som klamrer seg fast oppover i de ruvende klippene, som igjen stuper ned i det turkise Middelhavet. Lukten av sitroner, appelsiner, blomster, og ikke minst duften av det italienske kjøkken med ferske, lokale råvarer, er ikke noe man kan gjenskape. Og hva med en «gelato» eller to, italiensk iskrem er vår favoritt!

Sist, men ikke minst, det er ikke uten grunn at greske filosofer allerede skrev om Sirenene i romantiske reisebrev fra Capri for flere tusen år siden…  Ta alt dette og bland det med den beste italienske kokekunst, vin og råvarer – og du får du la dolce vita som venter deg på reise til Italia og Sorrento.

La det gode liv begynne!

PS! Sannsynligvis den aller beste tiden på året å besøke Sorrento.

 

Avreiser & Bestilling

 • Avreise 08.04.2020
 • Tilgjengelighet Få ledige
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 16 820,-
 • Bestill nå
 • Italia Campania Sorrento Fattoria Terranova pizza
 • Italia Campania Sorrento Fattoria Terranova pizza
 • Italia campania sorrento hotel cristina
 • Italia sitron campania sorrento
 • Italia campania sorrento marina grande
 • Italia campania sorrento limoncello mat
 • Italia campania sorrento hotel cristina
 • Italia Campania Sorrento Fattoria Terranova pizza
 • Sorrento Campania Italia Marina Grande
 • Italia Campania Sorrento Fattoria Terranova pizza
 • Italia Campania Sorrento Fattoria Terranova pizza
 • campania amalfi italia
 • Napoli Campania Italia

Høydepunkter

 • Sjarmerende Sorrento og vårt hotell Cristina
 • Pompeii, levende begravet etter Vesuvs utbrudd
 • Den spektakulære naturen langs Amalfikysten
 • Pizzabakekurs, morsomt, sosialt og smakfullt
 • Limoncello hører med til Italia – vi smaker
 • Mulighet for frivillig utflukt til Capri
 • En hel uke på samme hotell uten å måtte pakke opp og ned…
 • Påske i Italia er livat og familieorientert – og påskeprosesjon i Sorrento viser lokale tradisjoner
 • To dager der du kan livet med ro eller utforske området på egen hånd, om du vil
 • Avskjedsmiddag på toppen av Hotel Cristina med live-musikk og drikke til
 • Godt selskap er alltid inkludert på Carpe Diem-tur!

 

Dag 1

8. april – avreise og ankomst Napoli og Sorrento

Vi reiser fra Oslo Lufthavn midt på dagen med Lufthansa. Etter en mellomlanding i Munchen, lander vi i Napoli om ettermiddagen. Transfer til hotellet vårt i Sant’Agnello, et steinkast fra Sorrento. Hotel Cristina, blir vår koselige base. Her finner du svømmebasseng, koselige terrasser og en fantastisk utsikt til Napoli og Vesuv, så alt ligger til rette for avslappende dager i solveggen og ved bassengkanten innimellom store opplevelser i området rundt. Hotellet har shuttlebuss mange ganger daglig ned til sentrum i Sorrento og det tar 20-30 minutter å gå, alt etter tempo du setter.

Middag på hotellet på kvelden.

(-/-/M)

Carpe Diem-Wenche på en av hotellets terrasser. I bakgrunnen ser du Vesuv.
Dag 2

9. april - Sorrento og limoncellosmaking

Dagen innledes med en liten rusletur i meget hyggelige Sorrento.  Selve gamlebyen i Sorrento er sjarmøren med stor S. Her er smale, brosteinsbelagte gater og smug som supplerer de mange kafeene, kirkene og spisestedene. Nå om våren er det en helt annen stemning og tempo her enn det du opplever senere på sommer og høst. Turistene har forlengst lagt sin elsk på dette området av Italia, og det er ikke så merkelig. Men ja, det finnes fortsatt steder som er genuine og ekte her. På disse trakter er det også umulig å komme utenom den spektakulære naturen – byene som er kastet inn i klippene eller på kanten av stupet. Og Sorrento er en av disse byene på klippekanten. Vi kan rett og slett garantere en stor dose utsikt, type vakker de kommende dagene, både i Sorrento og under utfluktene.

Drikken som gjør ære på de knallgule sitronene og ofte avrunder et italiensk måltid skal vi smake litt nærmere på: limoncelloen. Sterk, men ny favoritt?

I dag er det skjærtorsdag og i morgen langfredag. Det betyr påskeprosesjon i Sorrento. Her ivaretas flere hundreår gamle skikker. Det er enormt stemningsfullt å se de kappekledde deltakerne i hvitt eller svart gå sakte rundt i gatene. Om det passer seg sånn, vil vi få anledning til å se prosesjonen en av dagene, om kvelden og over i natt.

Middag på hotellet.

(F/-/M)

 

Dag 3

10. april – Dag til egen disposisjon - mulighet for utflukt til Capri

Slapp av på hotellet eller gjør hva du ønsker for dagen. Det er også mulig å ta fergen til Capri og øyas vakre piazzaer, herlige små butikker og yrende folkeliv. Vi har også buss for sightseeing på Capri. Utflukten forhåndsbestilles innen 8. mars. (Pris kr 930).

Et lite værforbehold må tas, programmet disse dagene kan også omrokkeres.

Felles middag om kvelden.

(F/-/M)

Bella Capri - et besøk hit anbefales
Dag 4

11. april – Pompeii og pizzabaking

Etter frokost venter en halvdagstur til et av Sør-Italias høydepunkt: Pompeii. Byen ble begravd da vulkanen Vesuv hadde utbrudd den 24. august, år 79 e.Kr. Pompeii ble ikke flommet over av lava, men ble begravd under seks meter med aske og pimpstein fra utbruddet. Derfor ble byen ikke ødelagt, men frosset i tid. Innbyggerne ble forstenet i aske, som dannet en sementkapsel rundt dem. Likene smuldret etter hvert bort og det dannet seg et hulrom i askelaget. Under utgravningen fylte arkeologene disse hulrommene med gips og fikk frem mennesker og dyr akkurat slik de var da de ble overrasket av den varme askestrømmen som kom i flere hundre kilometer i timen. Pompeii ble bevart som et enestående vitnesbyrd om livet i Romerriket.

Så venter manges favoritt – pizza! Stedet vi besøker ligger i åsen ovenfor Sorrento. Vi skal her få en innføring i hvordan den deilige, sprø italienske pizzaen lages, og det blir både morsomt og lærerikt…og ikke minst smaksrikt. Om ettermiddagen går turen tilbake til hotellet.

Vel tilbake i Sorrento blir det middag på hotellet.

(F/pizza/M)

Pompeii
Dag 5

12. april - Dag til egen disposisjon

I dag og i morgen er det mulighet til å ta livet med ro. Kanskje bassenget frister om været er bra? Disse dagene er gjerne store utfartsdager for italienerne, mange er på vei til slekt eller venner og veiene er som regel stappfulle av biler og busser. Det er allikevel mulighet til å rusle rundt i Sorrento eller nærområdet. Eller tar vi det som vi kommer når vi er der – reiseleder hjelper selvsagt til.

Felles middag om kvelden.

(F/-/M)

Dag 6

13. april - Dag til egen disposisjon

Bruk dagen til akkurat det du ønsker å gjøre – om det så er avslapning eller flere opplevelser i nærområdet. Skulle du ønske å se enda mer, hjelper reiseleder til med å organisere.

Vi møtes om kvelden til hyggelig middag på hotellet.

(F/-/M)

Marina Grande i Sorrento er vel verdt et besøk
Dag 7

14. april – Amalfi og Ravello, Campania Felix – den lykkelige kyststripen

Det var navnet romerne ga Amalfikysten. I dag skal vi oppleve herligheten. Vi reiser med buss langs den sjarmerende Amalfikysten og stopper i selve byen Amalfi. Byen er vakker der den ligger slengt inn i en skråning med sin ytterst trivelige arkitektur. Den vakre katedralen med sin storslåtte trappeingang er selve landemerket i byen der den troner høyt over byens hovedpiazza. Rusler du noen få minutter videre langs kysten mot Atrani, finner du Hotel Luna Convento «limt» inn i fjellveggen. Det var her Ibsen skrev Et dukkehjem.

En knapp halvtimes busstur retning oppover fra Amalfi finner vi Ravello. Vårt neste stopp. Den lille byen er akk så koselig, men det er Villa Rufolo som kommer til å ta pusten fra deg…i alle fall om vi unngår tåke…Atmosfæren her, nesten litt mystisk, kommer fra maurerne og den arabiske byggestilen som påvirket mye av Sør- Europa i en lang periode. En av bygningene, nesten 30 meter høy, ble tidligere brukt som vakttårn, og selve villaen har huset mange adelsslekter opp gjennom årene. Som mange andre nydelige steder på denne kysten, har flere kunstnere latt seg imponere og inspirere av området. Villa Rufolos hage sies å ha gitt Richard Wagner ideen til hvordan kulissene til operaen «Parsifal» skulle se ut. For det er virkelig en nesten ufattelig vakker hage og spektakulære utsikt (ja, vi har bestilt finvær denne dagen…) Villa Rufolo kan by på. Et eldorado for den som liker å ta bilder.

Turen går tilbake til hotellet på ettermiddagen, og om kvelden samles vi til stemningsfull avskjedsmiddag på toppen av hotellet. Det blir også live-musikk.

(F/-/M)

Ravello, Amalfikysten - Fantastisk utsikt fra Villa Rufolo :-)
Dag 8

15. april – Transfer og avreise

Nå er det på tide å vende nesen nordover. Det blir transfer til flyplassen i Napoli.  Beregnet flyavgang med Lufthansa er tidlig ettermiddag og etter en mellomlanding i München, lander vi om kvelden på Oslo Lufthavn.

(F/-/-)

Napoli

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 16 820
Enkeltromstillegg: kr 2 790

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Napoli – Oslo med Lufthansa
Ved avreise fra andre byer ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 3. juni 2019
7 netter på mellomklassehotell
1 lunsj, 7 middager.
Alle utflukter og entreer iht. programmet.
All transport i følge programmet.
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover det som er nevnt over
Utflukter som ikke er en del av programmet
Drikkevarer
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert
beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Selv om Italia (som Norge) er en del av Schengen-området, må pass likevel medbringes, da dette er eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti

Se våre generelle reisebetingelser